Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-08@09:32:43 GMT

بارها و مسافرها، مخاطب خاص قطارها

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۲۲۲۱۰

بارها و مسافرها، مخاطب خاص قطارها

تین‌نیوز | 

واگن‌های بار و مسافر در امتداد ریل‌ها حرکت می‌کنند تا نه‌تنها مسافران را به مقصد که بارها را هم به منزل برسانند و از همه مهم‌‌تر چرخ‌های اقتصاد و رفاه را به حرکت درآورند.

به گزارش آسمان آبی، طی سه سال فعالیت دولت 500کیلومتر از خطوط راه‌آهن سراسر کشور دوخطه شده که می‌توان این اعداد را نشانه‌ای از عزم دولت برای بهبود شرایط حمل‌ونقل ریلی به حساب آورد؛ علاوه بر این، حدود دوهزار واگن حمل بار به ظرفیت حمل بار اضافه شده که قرار است چهارهزار واگن دیگر نیز اضافه شود تا سهم حمل بار با راه‌آهن به 40میلیون تن تا پایان سال 96 برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، دولت اعلام کرده یکی از اولویت‌های برنامه ششم توسعه کشور برمبنای توسعه حمل‌ونقل ریلی کشور است.

ماده 52 این برنامه برای تقویت اقتصادی حمل‌ونقل ریلی و ترغیب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در این زمینه تاکید کرده‌است. از سوی دیگر، در این ماده تاکید شده مالیات بر ارزش افزوده خدمات حمل‌ونقل ریلی با نرخ صفر محاسبه خواهد شد.

ضمنا در ماده 57 همین برنامه دولت مکلف شده به‌منظور تکمیل و اجرای طرح‌های حمل‌ونقل ریلی، دوخطه‌کردن مسیرها و احداث خطوط برقی و سریع‌السیر علاوه بر مشارکت‌های دولتی- خصوصی و افزایش اعتبارات این حوزه، سالانه یک درصد منابع حاصل از فروش نفت و گاز سهم دولت را برای توسعه طرح‌های حمل‌ونقل ریلی اختصاص دهد.

اما افزایش تقاضا برای گسترش حمل‌ونقل ریلی و توسعه زیرساخت‌های موردنیاز این صنعت منحصر به ایران نیست، بلکه این تقاضا در سراسر جهان به‌ویژه در مناطق پرجمعیت شهری همواره در حال رشد است، تا آن‌جا که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند حتی در مناطقی که با رشد جمعیت روبه‌رو نیستند (اروپا) نیز تقاضای گسترش حمل‌ونقل ریلی رو به افزایش است. 

نکته جالب‌تر در شبکه حمل‌ونقل ریلی کشور افغانستان است که فاقد راه‌آهن سراسری بوده و برای نخستین‌بار دولت این کشور برای ایجاد این شبکه با احداث یک خط 75کیلومتری از منطقه مرزی حیرتان (منطقه‌ای میان افغانستان و ازبکستان) موافقت کرده تا پای این خط هم به کشور همسایه‌ ما باز شود.

بااین‌حال، در کشورمان از یک‌سو با افزایش تقاضا و از سوی دیگر، با افزایش ضرورت برای توسعه شبکه حمل‌ونقل ریلی روبه‌رو هستیم؛ تقاضایی که قرار است علاوه بر رفاه برای ما رشد اقتصادی هم به همراه بیاورد.

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۲۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود که متأسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرد و کوشید با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضاً کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور نموده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‎‌کند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تأکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

کد خبر 6097908

دیگر خبرها

  • چرا ترانزیت جاده ای ۹ برابر ترانزیت ریلی است؟
  • متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال ساخت در کشور داریم
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان، از مرز ریلی اینچه برون وارد کشور شد