Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید محمدزاده امروز در نشست خبری به اسناد بالادستی و تأکید آنها بر توسعه حمل‌ونقل ریلی اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم ابلاغی مقام معظم رهبری دو بند به حمل‌ونقل پرداخته شده است که هر دو بند در حوزه توسعه حمل‌ونقل ریلی است. 

وی افزود: بند 24 برنامه ششم بر اولویت حمل‌ونقل ریلی و ایجاد مزیت رقابتی آن تأکید دارد و بند 25 نیز به اولویت توسعه حمل‌ونقل ریلی بار و اتصال ریل به مبادی و مراکز صنعتی بار، مرزها، بنادر و همچنین تکمیل کریدور شمال - جنوب تأکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل راه‌آهن اظهار داشت: در حوزه حمل‌ونقل اگر یک تن - کیلومتر بار از جاده به ریل منتقل شود، حداقل 35 سی‌سی صرفه‌جویی مصرف سوخت خواهد بود. 

محمدزاده افزود: در پایان برنامه ششم سهم راه‌آهن در بخش بار باید به 30 درصد افزایش یابد؛ در سال 92 سهم راه‌آهن از حمل بار کشور 32 میلیون تن بود که طی این چند سال تلاش کردیم، با ثابت نگه داشتن تعرفه‌های حمل‌ونقل سهم راه‌آهن از حق دسترسی به شبکه ریلی را کاهش دهیم، تا بدین ترتیب سهم حمل بار راه‌آهن افزایش یابد که بر این مبنا به عدد 40 میلیون تن حمل بار در سال 95 رسیدیم.

وی با تأکید بر اینکه ضروری است بخش عمده‌ای از باری که توسط جاده جابه‌جا می‌شود، به ریل منتقل شود، گفت: در کشور سالانه حدود 260 میلیارد تن بار حمل می‌شود که 27 میلیارد تن کیلومتر آن سهم راه‌آهن در سال 95 بود.

* تلاش برای افزایش سهم ریل در حمل بار

مدیرعامل راه‌آهن با تأکید بر اینکه قطارهای برنامه‌ای در چند سال اخیر 4 برابر شده است، گفت: هم اکنون از بندر شهید رجایی به منطقه آپرین تهران و یا ابومسلم خراسان بار کانتینری در فاصله زمانی 40 تا 50 ساعت جابه‌جا می‌شود.

محمدزاده با تأکید بر اینکه تلاش می‌کنیم به هدف حمل 30 درصدی بارهای کشور برسیم، گفت: اگر بخواهیم این رقم محقق شود، باید در سال 1400 از میزان 195 میلیون تن بار حمل کنیم و این نیازمند برنامه جدی است.

وی بر لزوم افزایش سهم ریل در حمل بارهای معدنی اشاره کرد و گفت: سال گذشته 60 میلیون تن بار معدنی وجود داشت که راه‌آهن فقط 20 میلیون تن آن را جابه‌جا کرد و امکان جابه‌جایی 20 میلیون تن دیگر را هم داشت.

مدیرعامل راه‌آهن افزود: 35 میلیارد دلار طرح توسعه فولادی داریم و در سال 1404 باید 210 میلیون تن بار معدنی در کشور جابه‌جا شود که ضروری است تلاش کنیم سهم راه‌آهن افزایش یابد. 

محمدزاده همچنین به دو خطه‌سازی‌های ریلی اشاره کرد و گفت: دو خطه‌سازی بافق - اصفهان در زیرسازی 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال تلاش می‌کنیم تا 250 کیلومتر از این مسیر افتتاح شود.

وی تکمیل تراک‌بندی دو خطه بافق - بندرعباس را اوایل بهار سال آینده اعلام کرد و گفت: بعد از دو خطه‌سازی تراک‌بندی از موارد ضروری برای افزایش ظرفیت است .

افزایش ناوگان بار ریلی به 28 هزار دستگاه واگن

وی گفت: قدم بعدی برای توسعه ظرفیت و ارتقای بهره‌وری راه‌آهن تأمین ناوگان است چندی پیش با کمک فاینانس روس تأمین 6 هزار واگن با همکاری تولیدکنندگان روسی و ایرانی در دستور کار قرار گرفت 

محمدزاده افزود: در سه سال گذشته 2 هزار دستگاه واگن باری وارد ناوگان شد و با احتساب این 6 هزار دستگاه واگن قرارداد ایران - روس ارقام ما افزایش می‌یابد.

کاهش تعرفه‌های ریلی با افزایش سهم راه‌آهن در حمل بار

مدیرعامل راه‌آهن بیان کرد: در گذشته تعرفه‌های حق دسترسی به شبکه ریلی که سهم راه‌آهن بود را کاهش دادیم و از 57 درصد به 23 درصد رساندیم و امروز نیز برنامه داریم اگر سهم راه‌آهن به هر میزان که در جابه‌جایی بار افزایش یابد تعرفه‌ها کاهش یابد. مثلاً اگر عدد فعلی حمل سالانه 40 میلیون تن به 80 میلیون تن برسد تعرفه‌ها 30 درصد کاهش می‌یابد.

* احداث خط آهن کرمان - سیرجان با مشارکت دولتی - خصوصی 

وی گفت: خط آهن کرمان - سیرجان با مشارکت دولتی - خصوصی به طول 200 کیلومتر اجرا خواهد شد.

محمدزاده رقم سرمایه‌گذاری در این خط آهن را 800 میلیارد تومان اعلام کرد.

هدف‌گذاری ساخت 100 کیلومتر خط ریلی آنتنی و اتصال به مراکز بار

وی اظهار داشت: یکی از سیاست‌های افزایش بهره‌وری راه‌آهن و  ارتقای سهم ریل در حمل کالا اتصال ریل به مراکز بار است در این راستا توسعه خطوط آنتنی به مراکز بار را به کمک صاحبان کالا و کارخانه‌ها دنبال می‌کنیم.

مدیرعامل راه‌آهن افزود: هدف‌گذاری کرده‌ایم، امسال 100 کیلومتر خط ریلی آنتنی به شبکه ریلی متصل شود. 

استفاده از منابع ماده 12 قانون رفع موانع تولید برای اولین بار

محمدزاده گفت: استفاده از صاحبان کالا برای سرمایه‌گذاری در حوزه ریل را دنبال می‌کنیم. طبق قانون ماده 12 یا همان بند «ق» معروف در حوزه حمل بار زمینه فراهم است که به کمک سرمایه‌گذاری از محل صرفه‌جویی سوخت رقمی به سرمایه‌گذاران عودت شود که این بند «ق» در حوزه بار ریلی عملاً امسال آغاز شد که امیدواریم توسعه یابد.

وی گفت: این مدل می‌تواند سرمایه‌گذار را در وضعیتی قرار دهد که سرمایه‌اش بازگشت‌پذیر باشد؛ صرفه‌جویی به میزان 35 سی سی به ازای هر تن کیلومتر محاسبه شده و به سرمایه‌گذار پرداخت می‌شود. 

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۹۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علیرضا خردمند عصر پنجشنبه در حاشیه شورای اداری دزفول که با حضور استاندار خوزستان برگزار شد، گفت: سفر آقای حسینی محراب به این شهرستان ۴۰ مصوبه پیرامون طرح‌های اولویت دار اقتصادی، زیرساختی، عمرانی و خدماتی دزفول داشت که اجرای این طرح‌ها می‌تواند گره گشای بسیاری از مسائل شهرستان باشد.

وی افزود: نشست‌های متعددی پیش از سفر امروز استانداری خوزستان در استان برگزار و تمام طرح‌های اولویت دار شهرستان با حضور ادارات کل بررسی و نهایی شد.

خردمند با بیان اینکه زمان بندی اجرای این طرح‌ها تعیین و اجرای آنها در دستور کار استان و شهرستان است، ادامه داد: شورای برنامه ریزی دزفول ماموریت دارد تا ضمن جمع بندی اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح ها، روند تامین اعتبار این طرح‌ها را در استان دنبال کند.

فرماندار ویژه دزفول اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب خوزستان در این نشست متعهد شد نسبت به آغاز حفاری ۷ حلقه چاه از ۱۰ حلقه چاه مورد تعهد اقدام و همچنین در اعتبارات امسال تمهیدات لازم برای اجرای ۷ کیلومتر خط انتقال از عباس آباد به شهر منتظران دزفول را اقدام کند.

وی می‌گوید: همچنین مصوب شد ۳ حلقه چاه در تعهد سازمان آب و برق خوزستان با توجه به نبود وجود شرکت کننده به صورت ترک تشریفات به پیمانکار واگذار و عملیات اجرایی حداکثر در ۲ ماه آغاز شود.

تصویب اجرای طرح کامل فاضلاب زیباشهر به قید فوریت

خردمند گفت: با توجه به تامین لوله‌های مورد نیاز بسیج سازندگی، در این نشست مقرر شد بسیج سازندگی خط لوله آب شهیون را از اعتبارات محرومیت زدایی اجرا و مطالبه‌های آن از محل مولدسازی پیگیری شود.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده برای رودخانه دز و برداشت آب غدیر از این رودخانه گفت: شرکت آب و فاضلاب خوزستان متعد شد طرح کامل فاضلاب زیباشهر دزفول به منظور جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز را به قید فوریت عملیاتی کند.

علیرضا خردمند ادامه داد: تامین هزینه اجرای شبکه آب و فاضلاب مسکن ملی در منطقه زیباشهر و مهرشهر، تکمیل اجرای طرح آبرسانی ۵ روستای دهنوباقر، حاجات، خوزینه باقر، خوزینه بالا و بنه عاطی، اجرای ۴ کیلومتر خط لوله ۶۰۰ میلیمتر از سیاه منصور به زندان و اجرای ایستگاه پمپاژ و مخزن آب آن، اجرای ۲.۵ کیلومتر خط لوله ۵۰۰ میلی متر فولادی و راه اندازی مخزن آب ۱۰ هزار مترمکعبی در منطقه آزادگان و همچنین ایستگاه پمپاژ مهر شهر از دیگر مصوبه‌های سفر استاندار به دزفول است.

تصویب ساخت ۲ مدرسه ۶ کلاسه در منطقه مسکن مهر زیباشهر

فرماندار ویژه دزفول افزود: تقویت ناوگان اتفاقات برق در سه منطقه شهر حمزه، زیباشهر و شهر چغامیش و همچنین تبدیل ۳۰۰ کیلومتر از سیم‌های برق به کابل‌های خودنگهدار دزفول از جمله تعهدات شرکت توزیع برق خوزستان برای اجرا در این شهرستان است که در شورای اداری دزفول به تصویب رسید.

وی ادامه داد: ایمن سازی جاده پامناز و لزوم تعریض و اجرای روکش آسفالت این جاده به طول ۳ کیلومتر، اصلاح و لکه گیری جاده بوالحسن به لب سفید و دژمحمدعلی خان به طول ۵ کیلومتر، اجرای عملیات آسفالت جاده دیونی و آبیدسره به طور ۸ کیلومتر و همچنین تامین و استقرار نیوجرسی در محور جاده پل چهارم تا سیاه منصور به طول ۳ کیلومتر از دیگر مصوبه‌های این شورا برای دزفول است.

خردمند می‌گوید: اجرای طرح روکش آسفالت آوج به سیاه منصور به صورت ترک تشریفات، اجرای عملیات روکش آسفالت به طول یک هزار و ۴۰۰ متر در محور آوج به میانرود و فعال نمودن طرح برای تعریض و آسفالت ادامه محور مذکور، برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار جاده دزفول به شوشتر به طول ۲۳ کیلومتر و همچنین فعال سازی کارگاه طرح دزفول به بن جعفر از دیگر طرح‌های مصوب این شورا بود.

وی افزود: تصویب و تخصیص اعتبار احداث آسفالت ۲ کیلومتر از مسیر دزفول به حمزه، تامین اعتبار جهت فعال نمودن طرح دزفول به سردشت (پاشنه زاگرس)، احداث ۲ باب مدرسه ۶ کلاسه در منطقه مسکن مهر زیباشهر علاوه بر ۲ باب مدرسه منطقه آوان شهر از جمله تعهدات اداره کل راه و شهرسازی خوزستان به دزفول است که به تصویب رسید.

تصویب ساخت برج IT دزفول

فرماندار ویژه دزفول آغاز عملیات احداث برج فناوری ارتباطات را از جمله مصوبه‌های مهم این نشست دانست و گفت: با توجه به نیاز شهرستان دزفول به احداث برج IT (فناوری ارتباطات) مقرر گردید شرکت شهرک‌های صنعتی استان نسبت به آغاز عملیات اجرایی آن ظرف ۲ ماه اقدام نماید.

خردمند افزود: پیگیری برای تامین اعتبار ایجاد زیرساخت و توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای روبه روی روستای المهدی دزفول، تامین اعتبار احداث ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب و همچنین تجهیز و نوسازی اراضی بخش شهیون، احداث کانال‌های آبیاری و زهکشی منطقه عجیرب دزفول که می‌تواند منجر به تحول در این منطقه شود، از دیگر مصوبه‌هایی است که با حضور استاندار خوزستان نهایی شد.

وی ادامه داد: شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در راستای اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری به خوزستان متعهد شد برای احداث شهرک صنعتی شماره پنج دزفول با وسعت یک هزار هکتار از طریق اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان پیگیری و نسبت به اخذ استعلامات ۱۲ گانه اقدام کند.

موزه تاریخ طبیعی دزفول راه اندازی می‌شود


خردمند افزود: با توجه به تامین و تحویل ۷۰ هکتار زمین مورد نیاز جهت احداث و توسعه شهرک صنعتی شماره ۲ دزفول مقرر شد تا شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان، پیگیری لازم برای توسسعه زیرساخت‌ها و الحاق این قطعه زمین به شهرک صنعتی شماره ۲ اقدام کند.

فرماندار ویژه دزفول ادامه داد: به روزرسانی برآورد و پیگیری تخصیص اعتبار ترمیم و بازسازی و نگهداری پل ساسانی دزفول، پیگیری اخذ زمین و تامین اعتبار به منظور احداث و راه اندازی موزه تاریخ طبیعی دزفول و همچنین تامین اعتبار بهسازی و بازسازی و مرمت فضا‌های تاریخی بافت قدیمی دزفول از دیگر طرح‌های اولویت دار دزفول است که در این نشست به تصویب رسید.

دیگر خبرها

  • اجرای زیرسازی ۸۶ کیلومتر راه روستایی در استان اصفهان
  • زیرسازی ۸۶ کیلومتر راه روستایی در استان اصفهان انجام شد
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است
  • بیش از ۲۶۰ کیلومتر پروژه آزادراهی و بزرگراهی در آذربایجان شرقی در حال احداث است
  • توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان
  • طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود
  • احداث ۴۶۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در آذربایجان غربی
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند