Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از مازندران به نقل از ایسنا مازندران، تولید پرتقال های یخی تیری ازغیب بود که  بر قلب استان های شمالی نشست و باغداران را نگران و مستاصل کرد، پرتقال های مازندران که همه ساله گل سرسبد ایام عید بود و طعم بی نظیرش کام مهمانان نوروزی را شیرین می کرد سال گذشته از هندوانه ابوجهل نیز تلختر شده بود و نمی توانست نیاز بازار مرکبات  شب عید را تامین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرما آمد و زندگی باغداران شمالی بر باد رفت اما حکایت هر روز پیچیده تر می شد، بی‌مهری به محصول مرکبات مازندران در روزهایی که دوران بیماریش را می گذراند هر روز گسترده تر می شد، بازار دلالی مرکبات در مازندران به دنبال برف و سرمای شدید استان رونق گرفته و برخی از باغداران برای در امان ماندن محصولشان از سرما اقدام به برداشت پرتقال و نارنگی کردند و عرضه مازاد به بازار موجب کاهش شدید قیمت شد.
واسطه های بازار مرکبات در پی این سرمای ناگهانی و بر خلاف اظهارات کارشناسی، برای کاهش و تعیین قیمت دلخواه چنین القا کرند که با توجه به آسیب پذیر شدن محصول بر اثر یخ زدگی، نگهداری و عرضه محصول در پایان سال با هدف افزایش قیمت، حتی در صورت افزایش قیمت، ضرر بیشتری را متوجه باغداران می‌کند.
در شرایطی که حدود سه میلیون تن تولید مرکبات استان دچار حوادث طبیعی شده بود، با تصمیم شورای تنظیم بازار مازندران، خرید پرتقال تلخ و درجه سه در دستور کار قرار گرفت تا باغداران بیشتر از این متضرر نشوند اما این وعده نیز تنها بر روی کاغذ ماند اما آیا امسال نیز اگر تیرغیب سرما اشک مرکبات را بر سر درختان منجمد کند چاره ای برای آن اندیشیده شده است؟
حسین صادقی استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در گفت‌و‌گو با ایسنا، می گوید: سرمازدگی در سال 95 پدیده ای به طور کامل اتفاقی بوده است. در تمام دنیا تنها یک بار در سال 1338در کالیفرنیا سرمای زودهنگام موجب خسارات فراوانی به باغات میوه شده بود و از آن هنگام تا به امروز چنین پدیده ای رخ نداد.
استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان می کند: 300 سال پیش نخستین نوع پرتقال از سوی پرتغالی ها در جنوب ایران کاشته شد اما این میوه خوشرنگ و لعاب امروزی با برند پرتقال مازندران 100تا150سال پیش وارد مازندران شد.
وی با بیان اینکه کاشت تجاری نارنگی نیز از1350به بعد با ورود نهال های نارنگی از ژاپن در مازندران آغاز شد، تصریح می کند: پرتقال اولیه، کوچک، تلخ و پر از هسته بوده ‌است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده ‌است. از آنجا که برای کاشت پرتقال هیچ استراتژی در میان باغداران وجود نداشت گونه ای از پرتقال تامسون متولد و برند مازندران شد و نخستین بار در سال 1364 در غرب مازندران پرورش یافت.
این استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان می کند: تامسون ظاهری فریبنده و طعمی بسیار شیرین داشت اما در صنایع تبدیلی کاربردی ندارد و همین امر مهم ترین عاملی شد که سال گذشته باغداران مازندران بیشترین آسیب را در یخبندان تجربه کنند.
صادقی می گوید: موضوع یخبندان تنها چالش سال گذشته بود اما از امسال و سال های بعد دچار چالش بزرگتری به نام تولید مازاد به وجود می‌آید. عرضه بیش از تقاضا در سال های بعدی مشکلات فراوانی برای بازار مرکبات مازندران ایجاد می‌شود، اظهار کرد: باید عرضه و تقاضا را متعادل کرد و واردات مرکبات در چنین شرایطی ضربه مهلکی به باغداران داخلی وارد می کند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان می کند: اگر تولیدکنندگان داخلی می خواهند بازار مرکبات را در سال های آینده در دست گیرند و جلوی واردت گرفته شود باید به صورت فنی و علمی میوه ها را انبارکنند چرا که روش‌های سنتی نمی تواند پاسخگوی حجم فراوان مرکبات باشد.
صادقی تصریح می کند: باغداران و سورتینگداران باید با متدهای روز دنیا آشنا شوند تا بتوانند در حوادث غیرقابل پیش بینی بازار را کنترل و مدیریت کنند.
وی در مورد چگونگی افزایش صادرات این برند مازندران یادآور می شود: پرتقال مازندران با کمی تغییر قابلیت صادرشدن را دارد اما متاسفانه سمپاشی بی رویه این محصول از مشکلات اساسی آن محسوب می‌شود. برای نگهداری و برداشت خوب این میوه نیاز به سمهای خطرناک نیست و نباید از سموم بیش از اندازه استفاده شود.
عبدالله رضیان نماینده مردم قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص صادرات مرکبات و وضعیت موجود تولید این محصول معتقد است: با توجه به اینکه فصل برداشت مرکبات آغاز شده است کشاورزان به دلیل سرما و خسارت سال گذشته دلگرمی چندانی ندارند. با توجه به اینکه مازاد تولید در استان داریم نوع تولید و چگونگی تولید بخشی از مشکلات در حوزه محصولات باغی است اما قسمت عمده مشکل در بخش صادرات است که توجه چندانی به آن نشده و برای مازاد تولید در امر صادرات اقدامی صورت نگرفته است. امیر میران آملی نایب رییس اتاق بازرگانی استان مازندران نیز به ایسنا می گوید: هرچند برف و سرما سال گذشته خسارت شدیدی به کشاورزان استان وارد کرد اما دغدغه مازاد وجود نداشت اما امسال مازاد تولید داریم و این از بحران سرما بدتراست. هرچند با صادرات می توان از این تهدید فرصت ایجاد کرد اما متاسفانه برندسازی مرکبات در استان وجود ندارد. وی می افزاید: برندسازی مربوط به دولت یا اتاق بازرگانی نیست بلکه تشکلها و اتحادیه ای مرتبط باید در حوزه تبلیغات و بازاریابی فعال باشند و برندی منحصربفرد از محصولات کشاورزی و مرکبات استان تهیه کنند. میران می افزاید: اتاق بازرگانی تنها یک تریبون برای مشخص کردن مشکلات است اما کسانی که می خواهند دست به صادرات مرکبات بزنند می توانند به همراه هیئت های تجاری اتاق بازرگانی به کشورهای مختلف سفرکرده و آموزشهای لازم را ببینند. باید یک یا دو شرکت در استان تمامی مرکبات را جمع آوری  و سورت کند و با برندی مشخص به کشورهایی که خواهان مرکبات مازندران هستند همچون کشورهای  cis ،عراق، روسیه، افغانستان و حوزه خلیج فارس صادر کنند تا هم صادرات رونق بگیرد هم مساله مازاد تولید رفع و رجوع شود و هم برند مرکبات مازندران شناسانده شود. این فعال اقتصادی مازندران معتقد است: برای افزایش صادرات مرکبات در این استان دولت باید امکانات و خدمات مورد نیاز را در اختیار کشاورزان و صادرکنندگان این محصول قرار دهد. سارا ربیعی

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۵۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال

ایسنا/مازندران معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه بانک‌ها تسهیلات را به سمت تولید سوق دهند تا در بخش تولید رونق ایجاد شود، گفت: برای ارتقای تولید و مشارکت مردم نیازمند تعامل و هم‌افزایی دولت و مجلس هستیم.

 حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی ۸ اردیبهشت در دومین جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران که با حضور ملکی مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه تولید پیگیری و مشکلات تولید رفع شود.

وی با اعلام اینکه جلسات شورای هماهنگی باید خروجی داشته باشد و برای مردم ملموس باشد، تصریح کرد: زمینه‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال ویژه پیگیری شود.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اقدامات مهمی در استان مازندران انجام شده و باید بیشتر تقویت شود، ادامه داد: باید به سمت تفاهم‌نامه‌های بین‌بخشی برویم.

این مسئول با تاکید بر اهداف دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: دولت، دولتِ کار و کرامت است و همه دست به دست هم داده‌اند تا امروز شاهد کاهش نرخ بیکاری باشیم.

رحمانی با اشاره به اینکه باید چرخه تولید را در استان‌ها تکمیل کنیم، افزود: سالانه هزار میلیارد تومان به خانه‌دار شدن مددجویان بهزیستی از محل شرکت‌های زیرمجموعه تامین اجتماعی اختصاص می‌یابد.

وی از مشارکت ۶۰ میلیون نفر(۲۰ میلیون خانوار) در طرح کالابرگ و فجرانه خبر داد و گفت: باید شرایط را بهبود ببخشیم و کمک کنیم وضعیت مردم بهتر از این شود چراکه شایسته بهترین خدمت‌ها هستند.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه دشمن در جنگ اقتصادی بیکار ننشسته است، خاطرنشان کرد: با هدایت رهبری از گردنه‌های سخت عبور کردیم و جهاد تبیین در این بخش در اولویت قرار گیرد.

این مسئول ادامه داد: توجه به تعاون امری ضروری است و تلاش می‌کنیم مشارکت مردم را در تحقق شعار سال تقویت کنیم.

رحمانی با اعلام اینکه بانک‌ها تسهیلات را به سمت تولید سوق دهند تا در بخش تولید رونق ایجاد شود، گفت: برای ارتقای تولید و مشارکت نیازمند تعامل و هم‌افزایی دولت و مجلس هستیم.

لزوم انسجام و هم‌افزایی برای خدمت به مردم

مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با قدردانی از تلاش مدیران در خدمت‌رسانی به مردم، گفت: از ظرفیت بسیج در وزارت کار و خدمت به مردم استفاده شود.

ملکی تصریح کرد: کارشناسان معین مشخص شده و به صورت میدانی در استان‌ها حضور و مسائل را رصد و احصاء می‌کنند.

وی افزود: انسجام، هماهنگی و هم‌افزایی در انجام کارها به ما کمک می‌کند و در تحقق برنامه‎‌ها اثرگذار است.

توجه ویژه به تولید اولویت مهم دولت سیزدهم

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز در این جلسه با تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: برنامه‌های متعددی در هفته کار و کارگر با محوریت  کارگران و توجه به تولید و اشتغال در حال برگزاری است.

علی باقری با اعلام اینکه کارگران نخبه، برتر و فرهنگ کار کردن را ترویج دهیم، تصریح کرد: توجه ویژه به تولید اولویت مهم دولت سیزدهم است و در راستای تحقق شعار سال تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و بسیج کارگری در کنار هم هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه جلسات شورای هماهنگی به صورت میدانی و شهرستانی برگزار می‌شود، افزود: در این جلسات مشکلات مردم به صورت ویژه رسیدگی می‌شود.

در این جلسه مدیران عضو شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گزارشی از اقدامات ارائه و بر استفاده از ظرفیت‌ها و همکاری بین‌بخشی در راستای رفع مشکلات جامعه هدف تاکید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است