Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:48:56 GMT

شکست طرح تحول سلامت شایعه است

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۳۸۸۴۲

شکست طرح تحول سلامت شایعه است

تهران- ایرنا- روزنامه شرق در گفت وگویی با ایرج حریرچی قایم‌مقام وزیر بهداشت، نوشت: در حین اجرای این طرح، درس‌هایی آموختیم و تغییراتی ایجاد کردیم که این به معنای بازگشت به عقب نیست؛ بلکه این تغییرات در راستای تکامل و ارتقای طرح است.

در ادامه این گفت وگو آمده است: در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر بازنگری در اجرای طرح تحول سلامت منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انتشار این اخبار، برخی مخالفان و منتقدان دولت و طرح تحول سلامت، این خبر را آغازی برای متوقف‌کردن و شکست این طرح قلمداد کردند. با این‌حال قائم‌مقام وزارت بهداشت روز گذشته در گفت‌وگو با «شرق» بازنگری در طرح تحول سلامت را صرفا تغییراتی مثبت و رو به جلو اعلام کرد و گفت این طرح همچنان ادامه خواهد داشت.

خبر اول در این زمینه به‌ نقل از اکبر ترکی، عضو کمیسیون اصل ٩٠ مجلس شورای اسلامی، منتشر شد. او در سفری به آذربایجان‌شرقی، دراین‌باره با اعلام خبر احتمال بازنگری در طرح تحول سلامت، گفته بود: گزارش‌ها و شکایت‌هایی از تخلفات صورت‌گرفته در حوزه بهداشتی و اجرای طرح تحول سلامت این استان به کمیسیون اصل ٩٠ واصل شده است.

او با اشاره به محور‌های گزارش‌ها و تخلف‌‌های واصل‌شده در بخش سلامت و اجرای طرح تحول سلامت به کمیسیون، اظهار کرد: نحوه اجرای این طرح، نحوه درآمد و هزینه‌کرد طرح یادشده، بحث تعرفه‌های پزشکی و همچنین مشکلات به‌وجود‌آمده در پرداختی بیمارستان‌ها به پرسنل و مشکلات به‌وجودآمده در بخش پرداخت بیمه‌ها به پزشکان و بیمارستان‌ها، از محور‌های این گزارش‌ها و تخلف‌‌ها است.

ترکی با بیان اینکه گزارش نهایی کمیته‌های تخصصی کمیسیون درباره تخلفات صورت‌گرفته در طرح تحول سلامت تقریبا رو به پایان است، گفت: این گزارش به کمیسیون اصل ٩٠ و بهداشت مجلس ارائه خواهد شد و در صورت نیاز در صحن علنی مجلس نیز قرائت می‌شود. همچنین قرار است گزارش گفته‌شده در اختیار مسئولان وزارت بهداشت و درمان نیز قرار بگیرد. در جلساتی که با وزیر بهداشت و معاونان‌ او داشتیم، نتایج بازدید‌های میدانی را به آنها منتقل کردیم که در نهایت مسئولان وزارت بهداشت به این نتیجه رسیدند باید در این طرح بازنگری ایجاد شود تا مشکلات پیش‌روی طرح تحول سلامت برطرف شود.

بر اساس اعلام این نماینده مجلس، «سیستم ارجاع که باید طبق برنامه ششم توسعه اجرائی شود، هدایت‌های بالینی، هزینه و درآمد طرح تحول سلامت، تعرفه‌ها و سطح‌بندی در ارائه خدمات سلامت به مردم و همچنین تجدیدنظر در سطح پرداختی مردم، از محور‌های مدنظر در بازنگری طرح تحول سلامت هستند».

پس از انتشار این خبر و آغاز گمانه‌زنی‌ها در رابطه با سرانجام طرح تحول سلامت، سراغ ایرج حریرچی، قائم‌مقام وزیر و سخنگوی وزارت بهداشت، رفتیم و آخرین تصمیمات و تغییر و تحول‌ها پیرامون این طرح را از او جویا شدیم.

حریرچی در گفت‌وگو با «شرق» بازنگری در طرح تحول نظام سلامت را در راستای ارتقای این طرح دانست و گفت: «در حین اجرای این طرح، درس‌هایی آموختیم و تغییراتی ایجاد کردیم که این به معنای بازگشت به عقب نیست؛ بلکه این تغییرات در راستای تکامل و ارتقای طرح است. برخی از افراد به ‌دلیل برخی مسائل، بازنگری در این طرح را بازگشت به عقب و شکست آن تفسیر کردند؛ این در حالی است که آقای روحانی در ابتدای شروع به کار دولت دوازدهم، بر ادامه این طرح تأکید کرد و وزیر بهداشت نیز دراین‌باره برنامه تداوم، ارتقا و نهادینه‌سازی آن را به مجلس ارائه داد. مسئولان رده‌بالا اجازه توقف این طرح را ندادند و مردم نیز تمایلی به توقف آن ندارند».

حریرچی با بیان اینکه بر اساس قانون، طرح تحول نظام سلامت مکلف است افرادی را که توانایی مالی پرداخت حق بیمه ندارند تحت پوشش قرار دهد، گفت: «افرادی که به صورت رایگان بیمه‌ شده‌اند و توانایی پرداخت حق بیمه را ندارند، برای ارائه خدمات درمانی باید به مراکز دولتی مراجعه کنند».

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با اعلام اینکه بزرگ‌ترین نقص این طرح، همکاری شرکای آن با وزارت بهداشت بود، افزود: بر اساس این طرح، برای وزارت بهداشت مقرر شده بود در سه تا چهار ماه به تعهدات مالی خود نسبت به پزشکان، پرستاران و سایر کادر بهداشتی عمل کند؛ اما به ‌دلیل نقص همکاری بین شرکای این طرح و وزارت بهداشت، این تعهدات دچار تأخیر شد. هرچند حقوق این افراد به‌‌موقع پرداخت شد؛ اما متأسفانه نتوانستیم کارانه و قسمتی از تعهدات مالی را به آنها پرداخت کنیم. بااین‌حال، باید گفت درست است که از نظر بودجه دچار مشکل شده‌ایم؛ اما همان‌طور که وزیر بهداشت اعلام کرد، تراز ما مثبت است و نزدیک به ١٨‌میلیارد مطالبات داریم. این در حالی است که بدهی ما ١٥ میلیارد تومان است که اگر شرکای ما به‌موقع آن را پرداخت کنند، مشکلی در زمینه بودجه نخواهیم داشت».

طرح تحول سلامت یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت یازدهم بود که حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم با بیان اینکه این طرح را در دولت جدید نیز ادامه خواهیم داد، گفت: در زمینه بیمه همگانی و طرح سلامت، خوشبختانه پیش مردم روسفید شدیم و توانستیم از هزینه‌‌های سنگین در فرایند درمان مقادیر قابل توجهی را بکاهیم». طرح تحول نظام سلامت از 15 اردیبهشت 1393 در بیمارستان‌های وزارت بهداشت برای تحول در نظام سلامت با سه رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات، شروع به کار کرد.

گرچه در ابتدا این طرح با رضایت مردم و گروهی از کارشناسان حوزه سلامت همراه بود؛ اما در ادامه با چالش‌هایی روبه‌رو شد که موجب اعتراض برخی از کارشناسان در این زمینه شد. با این ‌همه، به باور بسیاری از ناظران، یکی از نقاط قوت کمپین حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم که اردیبهشت امسال برگزار شد، تکیه بر اجرای همین طرح در سراسر کشور بود که نتایج آن را بخش زیادی از مردم به صورت ملموس احساس کرده بودند.

در روزهای اخیر نیز که بحث و گمانه‌زنی‌ها پیرامون احتمال شکست این طرح مطرح شده بود، برخی منتقدان دولت در شبکه‌های اجتماعی با اشاره به همین موضوع، به طعنه نوشتند روحانی با تبلیغ و مانور روی طرح تحول سلامت رأی آورد؛ اما حالا قصد تعطیلی آن را دارد.

*منبع: روزنامه شرق؛ 1396،8،3
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002** انتشاردهنده: فاطمه قناد قرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۸۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند

 چشم‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای صورت هستند که باید تحت مراقبت و توجه ویژه‌ای باشند تا آسیب احیانا جبران ناپذیری به آن‌ها وارد نشود.

از همین رو دکتر ناصر کریمی، متخصص و جراح چشم، فلوشیپ جراحی های پلاستیک و ترمیمی چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در خصوص «حوادث چشمی» با اشاره به این مطلب که هیچ شغلی وجود ندارد، که اصول تدوین شده بهداشت حرفه‌ای نداشته باشد، بیان کرد: رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای هر شغل، در حفظ و سلامتی چشم‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

او به عنوان مثال مطرح کرد: افرادی که پشت صفحه نمایشگر کامپیوتر کار می‌کنند، باید هر ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوند و به مدت ۲۰ ثانیه، به فاصله ۲۰ متری خود با دقت نگاه کنند، زیرا چشم‌ها در این حالت از انقباض دائمی خارج می‌شوند و استراحت می‌کنند.

ناصر کریمی به یکی از باورهای اشتباه افراد در خصوص شست‌وشوی چشم  با چای اشاره کرد و گفت: در چای ترکیباتی وجود دارد که مویرگ‌های چشم را تنگ می‌کند و باعث کمتر شدن قرمزی چشم می‌شود. اما مشکل این است که خود جوشانده چای حاوی ذرات بسیار کوچکی است که ممکن است باعث بسته شدن مسیر عبور غدد اشکی شود و دردسر جدیدی ایجاد کند، وی تاکید کرد: شست‌وشو با چای هیچگونه اثر درمانی خاصی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای آلودگی هوا، برای حفظ سلامت چشم‌ها چه باید کرد؟، گفت: در شهرهای آلوده به خصوص همراه با خشکی هوا، شست‌وشو با قطره اشک مصنوعی، به افرادی که چشم حساسی دارند، توصیه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟