Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@09:07:54 GMT

روحانی از اصلاح‌طلبی فاصله نگیرد

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۳۷۹۶۰

روحانی از اصلاح‌طلبی فاصله نگیرد

تهران- ایرنا- روزنامه آرمان در گفت وگویی با حجت‌الاسلام حسین انصاری راد، نوشت: شرایط آقای روحانی از ابتدای ریاست جمهوری تا به امروز شرایط مناسب و راحتی نبوده است و ایشان همواره در تنگنا و سختی بوده است.

در گزیده ای از این گفت وگو آمده است: آیا اصلاح‌طلبان به دنبال روی کار آمدن یک دولت اصلاح‌طلب پس از ریاست جمهوری حسن روحانی هستند؟ آیا ائتلاف اصلاح‌طلبان با اصولگرایان معتدل در انتخابات98 نیز ادامه خواهد داشت؟ در چه شرایطی ائتلاف اصلاح‌طلبان با اصولگرایان معتدل فرو خواهد پاشید؟ برای پاسخ به ‌این سوالات با حجت الاسلام حسین انصاری راد رئیس کمیسیون اصل نود مجلس ششم شورای اسلامی گفت‌وگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



انصاری راد که در سال83 به دلیل دفاع از آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات مفتخر به جایزه قلم طلایی شده است در گفت‌وگو با «آرمان» تصریح می‌کند: «مهم‌ترین راهکار در این زمینه پافشاری روی مواضع اصلاح‌طلبی است. در شرایط کنونی نباید به فکر ائتلاف با جریان دیگر بود و اتفاقا زمان آن رسیده که روی آرمان‌ها و اهداف گفتمان اصلاحات پافشاری کرد». در ادامه متن گفت‌وگوی حجت‌الاسلام حسین انصاری راد با «آرمان» را از نظر می‌گذرانید.

**آقای روحانی در چهار سال دوم خود چه رویکردی را در پیش گرفته است؟ به نظر شما در آینده رابطه جریان اصلاحات با دولت آقای روحانی با چه فراز و نشیب‌هایی مواجه خواهد شد؟
شرایط آقای روحانی از ابتدای ریاست جمهوری تا به امروز شرایط مناسب و راحتی نبوده است و ایشان همواره در تنگنا و سختی بوده است. در کشور ما نهادها و مراکزی از قدرت وجود دارد که دولت‌ها نمی‌توانند با تعارض با آنها به اهداف خود دست پیدا کنند. این وضعیت برای رئیس دولت اصلاحات نیز وجود داشت و اگر امروز ایشان نیز رئیس‌جمهور کشور بودند با همین وضعیت مواجه می‌شدند. البته من قصد ندارم آقای روحانی را از برخی وعده‌هایی که به مردم داده است تبرئه کنم. با این وجود آقای روحانی باید این نکته را در نظر داشته باشد که مردم با امید و نگاه به‌ آینده در انتخابات ریاست جمهوری سال96 حضور پیدا کردند و به همین دلیل انتظارات از آقای روحانی بیشتر از گذشته شده است.

در نتیجه در شرایط کنونی آقای روحانی بین دو نیروی موافق و مخالف قرار گرفته است. از یک سو حامیان ایشان در انتخابات ریاست جمهوری حضور دارند که انتظار دارند ایشان به وعده‌های خود عمل کند و از طرف دیگر برخی نهادهای قدرت وجود دارند که نمی‌توان حضور آنها و قدرت تأثیرگذاری آنها را بر عملکرد دولت آقای روحانی نادیده گرفت. در نتیجه مسیر پیش روی آقای روحانی مسیر راحت و همواری نیست و مشکلات زیادی در این مسیر وجود دارد. با این وجود آقای روحانی باید برای راه سختی که در پیش رو دارد چاره‌اندیشی کند و امید را در دل مردم زنده نگه دارد.

آقای روحانی باید همه تلاش خود را برای تحقق مطالبات مردم انجام بدهد به شکلی که مردم احساس کنند ایشان از همه توانایی خود برای برطرف کردن مشکلات مردم استفاده کرد و هیچ کوتاهی و کم کاری انجام نداده است. آقای روحانی نباید به شکلی رفتار و اقدام کند که مردم ناامید شوند. بدون شک یأس و ناامیدی مردم به آینده سیاسی آقای روحانی و همچنین جریان اصلاحات به عنوان مهم‌ترین حامی ایشان صدمه خواهد زد.

**حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی تا چه زمان ادامه خواهد داشت؟ مرز گسست آقای روحانی و اصلاح‌طلبان کجاست؟
بدون شک انتظار جریان اصلاحات از آقای روحانی همان شعارهایی است که‌ایشان در طول مبارزات انتخابات ریاست جمهوری به مردم اعلام کردند. شعارهای آقای روحانی در انتخابات برگرفته شده از روح گفتمان اصلاحات و برآمده از مطالبات جدی مردم ایران بوده است. با این وجود نباید از آقای روحانی انتظار صددرصدی داشت که بتواند به تمام وعده‌هایی که به مردم داده است عمل کند. هیچ کدام از روسای جمهور سابق ایران نیز موفق نشدند به همه وعده‌هایی که به مردم داده بودند عمل کنند.

آقای روحانی نمی‌تواند نسبت به برخی نهادهای قدرت بی‌اعتنا باشد و باید نسبت به‌این نهادها ملاحظه داشته باشد. نوع رفتار آقای روحانی با این نهادهای قدرت نیز دارای اهمیت است. آقای روحانی به دلیل اعتمادی که مردم به‌ ایشان داشتند نه می‌تواند به صورت کامل تحت تاثیر ‌این نهادها باشد و نه می‌تواند با این نهادها مقابله کند و در تعارض قرار داشته باشد. در نتیجه باید در این زمینه با سیاست و تدبیر عمل کند و از حاشیه سازی و هزینه سازی برای دولت و کشور خودداری کند. اصلاح‌طلبان نیز تا زمانی که احساس کنند آقای روحانی در مسیر اصلاح جامعه و کشور حرکت می‌کند و از همه توانایی‌های خود در این زمینه استفاده می‌کند به حمایت خود از ایشان ادامه خواهند داد و هیچ دلیلی برای فاصله‌گیری وجود نخواهد داشت.

جریان اصلاحات همواره به دنبال اصلاح جامعه و بهبود وضعیت زندگی مردم بوده است. در نتیجه هر کسی که در راستای اصلاح جامعه و زندگی مردم حرکت کند مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار خواهد داشت. حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی زمانی پایان می‌یابد که آقای روحانی از همه توانایی خود برای تحقق مطالبات مردم استفاده نکند و از مسیر اصلاح جامعه فاصله بگیرد. در چنین شرایطی است که ممکن است اصلاح‌طلبان در رویکرد حمایتی خود نسبت به آقای روحانی تجدید نظر کنند.

**به نظر شما ضرورت ائتلاف اصلاح‌طلبان با اصولگرایان معتدل در شرایط کنونی و به‌خصوص در آستانه انتخابات 98 و 1400 وجود خواهد داشت؟ آیا منافع این ائتلاف بیش از مضرات آن بوده است؟
یکی از دلایل اصلی شکست‌های پی درپی اصولگرایان سنتی در انتخابات اخیر ائتلاف بین اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان بوده است. از سوی دیگر دلیل اصلی ائتلاف اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل نیز عدم تایید صلاحیت چهره‌های اصلاح‌طلب بوده است.

**آیا عدم ائتلاف اصلاح‌طلبان با اصولگرایان معتدل گفتمان اعتدالگرای کشور را با خطر فروپاشی مواجه نخواهد کرد؟
در شرایط کنونی و با توجه به پیروزی قاطع اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر این ضرورت وجود دارد که اصلاح‌طلبان به تنهایی در انتخابات شرکت کنند و با کسی ائتلاف نکنند. هنگامی که یک جریان سیاسی از اقبال مردمی برخوردار است و از نخبگان زیادی نیز بهره می‌برد دلیلی برای ائتلاف با جریان سیاسی دیگر وجود ندارد، به نظر من نه تنها ائتلاف با اصولگرایان معتدل ضرورت ندارد بلکه ضرورت دارد اصلاح‌طلبان به تنهایی در انتخابات شرکت کنند و با استفاده از ظرفیت‌های درون جریانی خود در انتخابات به پیروزی برسند. عرض و طول اصلاح‌طلبی به‌اندازه مرزهای ایران است. در شرایط کنونی اکثریت قاطع مردم و نخبگان جامعه از گفتمان اصلاحات حمایت می‌کنند و به دنبال اصلاح جامعه هستند. در نتیجه دلیلی برای ائتلاف وجود ندارد و همین که اصلاح‌طلبان به آرمان‌ها و اهداف خود پایبند باشند مردم از آنها حمایت خواهند کرد و در نتیجه در انتخابات پیروز خواهند شد. البته از این نکته نیز نباید بگذریم که برخی از اصولگرایان در روش و منش خود تغییر ایجاد کرده‌اند و راه دیگری در پیش گرفته و به همین دلیل به جریان اصلاحات بسیار نزدیک شده‌اند. بنده بدون اینکه نامی از کسی بیاورم باید عنوان کنم که برخی از بزرگان جریان اصولگرایی تقریبا اصلاح‌طلب شده‌اند و مواضع و اظهارنظرهایی را مطرح می‌کنند که شاید از زبان یک اصلاح‌طلب نیز بیان نشود. در انتخابات اخیر مهم‌ترین مشکل اصلاح‌طلبان عدم تایید صلاحیت بوده است. بدون شک اگر این مشکل در آینده مرتفع شود اصلاح‌طلبان به راحتی می‌توانند با حمایت مردم کرسی‌های قدرت را به دست بیاورند.

**اصلاح‌طلبان برای اینکه پس از دولت آقای روحانی یک دولت صددرصد اصلاح‌طلب روی کار بیاید باید چه راهکاری در پیش بگیرند؟
مهم‌ترین راهکار در این زمینه پافشاری روی مواضع اصلاح‌طلبی است. در شرایط کنونی نباید به فکر ائتلاف با جریان دیگر بود و اتفاقا زمان آن رسیده که روی آرمان‌ها و اهداف گفتمان اصلاحات پافشاری کرد. مهم‌ترین دلیلی که اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری از آقای روحانی حمایت کردند پافشاری برشعارهای اصلاح‌طلبی و حرکت در مسیر اصلاح جامعه بوده است. در نتیجه آقای روحانی باید روی آرمان‌ها و اهداف جریان اصلاحات پافشاری کند.

از سوی دیگر ایشان باید برای مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم چاره‌اندیشی کند تا مردم در پایان دوران ریاست‌جمهوری ایشان قضاوت مثبتی نسبت به عملکرد ایشان داشته باشند. مردم درباره آقای روحانی براساس میزان رفاهی که برای آنها به وجود آورده است قضاوت خواهند کرد. در نتیجه آقای روحانی باید نسبت به برطرف کردن مشکلات مردم اهتمام جدی داشته باشد. از سوی دیگر کسی نباید از مواضع اصلاح‌طلبی عبور کند و از اصلاح‌طلبی عقب بنشیند. عقب نشستن از اصلاح‌طلبی به معنای فاصله گیری از مردم و ناامیدی مردم است.

*منبع: روزنامه آرمان؛ 1396،8،3
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002** انتشاردهنده: فاطمه قناد قرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۷۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی نامه‌ای به روسای دانشگاه‌های جهان با تاکید بر تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین، گفت: وجدان بیدار استادان و دانشجویان در تمام دانشگاه‌های جهان، ظلم و ستم اقلیتی رو به زوال بر مردمی با پشتوانه‌ای به وسعت تاریخ را برنمی‌تابند و بی‌شک صبح پیروزی نزدیک است. متن نامه به شرح ذیل است:

روسای محترم دانشگاه‌های جهان

با احترام.

همانطور که مستحضرید جوهره اصلی حقوق بشر، پاسداری از عدالت و کرامت انسانی است. از همین رو، وظیفۀ همه انسان‌های آزادی‌خواه، سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی و نخبگان دانشگاهی همواره حفظ حقوق بشر و کرامت انسانی بوده است. این مهم در اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز مورد تأکید قرار گرفته است. با این وجود، امروزه سرزمین فلسطین به نماد نسل کشی و نقض حقوق بشر در جهان تبدیل شده است. بیش از نیم قرن است که ملت فلسطین قربانی تجاوزگری و زورگویی قدرت‌های بزرگ به ویژه صهیونیسم جهانی قرار گرفته و حتی طبق قوانین بین‌المللی از حق دفاع مشروع خود نیز در برابر متجاوزان محروم گردیده است.

اینک که تاریکی و بی‌آبی نوار غزّه را فراگرفته و سخن از پایان منابع غذایی و دارویی است جنبش دانشجویان، اساتید و نخبگان در دفاع از مردم مظلوم غزه و اعتراض علیه ستم در دانشگاه‌های هاروارد، ایندیانا، کلمبیا، ییل و سایر دانشگاه‌های دنیا نشان می‌دهد که وجدان بیدار استادان و دانشجویان در تمام دانشگاه‌های جهان، ظلم و ستم اقلیتی رو به زوال بر مردمی با پشتوانه‌ای به وسعت تاریخ را برنمی تابند و بی‌شک صبح پیروزی نزدیک است.

در این هنگام از نخبگان و رؤسای دانشگاهی جهان انتظار است ضمن اعلام جهانی محکومیت جنایات جنگی و نسل‌کشی علیه مردم غیرنظامی غزه، مأموریت‌های انسانی و دانشگاهی خود را در قبال این مردم مظلوم و عضو جامعه بشری ایفا کنند و برای اعلام هم‌دردی ضمن فشار بر مجامع بین‌المللی افزون بر پایان جنگی نابرابر، خواستارِ برقراری صلح و استیفای حقوق حقۀ ملت مظلوم فلسطین شوند و با تشکیل مجامع علمی و نخبگانی ضمن فعال‌سازی تمام ظرفیت‌های دیپلماسی علمی برای فشار بر رژیم صهیونیستی به تبیین قیام پیروزمندانه طوفان الاقصی و مظلومیت مردم غزه برای نخبگان و مردم پرداخته و از طریق مجاری علمی و رسانه‏ای، طبل رسوایی رژیم صهیونیستی و حامیان آنان را در مجامع جهانی به صدا در آورند.

همچنین انتظار می‌رود ضمن تلاش برای قطع ارتباط نهاد‌های علمی و دانشگاهی جهان با رژیم‌صهیونیستی با تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین، تدارک برای بازسازی غزه و انتقال دانش و فناروی برای احیاء زندگی طبیعی در مناطق ویران شده غزه توسط این ائتلاف جهانی دنبال گردد که اکنون کنش فعالانه نخبگان و رؤسای دانشگاه‌ها در سراسر جهان برای مقابله با رژیم صهیونیستی نه فقط در معرض قضاوت افکار عمومی جهان، بلکه در معرض قضاوت تاریخ قرار دارد.

در پایان برای پیگیری امور و انسجام بیشتر پیشنهاد تشکیل مجمع نخبگان طرفدار برقراری صلح عادلانه و دموکراسی در فلسطین را می‌دهم و کسانی که تمایل به عضویت در این مجمع دارند به ایمیل Elm@scc.ir حضورشان را اعلام دارند.

دیگر خبرها

  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • شمسایی: این قهرمانی فقط برای مردم است
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین