Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۷۰۰ پزشک ایرانی در کشور هشت میلیونی اتریش از دستور وزیر بهداشت برای ایجاد تسهیلاتی برای بازگشت پزشکان ایرانی از خارج از کشور خبر داد.

ایران آنلاین / دکتر ایرج حریرچی امروز در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به آمار بالای فعالیت پزشکان ایرانی در کشور اتریش، اظهار کرد: در کشور اتریش با هشت میلیون جمعیت ۱۷۰۰ پزشک ایرانی مشغول به کار هستند که بیشتر آنها نیز متخصص هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالیست که با کمبود شدید متخصص در کشور روبرو هستیم. ما سال هاست که پزشک تربیت می‌کنیم، از سال ۱۳۶۲ سالیانه سه تا پنج هزار پزشک در کشور تربیت شده‌اند اما بخش قابل توجهی از آنها در خارج از کشور فعالیت می‌کنند. تعدادی از آنها نیز با مدرک دیپلم یا لیسانس در کشورهای دیگر تخصص پزشکی گرفتند که آنها نیز جزء سرمایه‌های ایران محسوب می‌شوند.

وی افزود: پزشکان ایرانی در کشورهای آلمان و اتریش خوش نام هستند. طبق دستور وزیر بهداشت باید تسهیلاتی برای بازگشت آنها ایجاد شود. علاوه بر این کسانی که می‌خواهند در برخی کشورهای اروپای شرقی و آسیا در زمینه پزشکی تحصیل کنند باید بدانند کیفیت آنها مورد تایید ایران نیست. به همین دلیل خانواده‌ها باید پیش از فرستادن فرزند خود از کیفیت آن دانشگاه مطمئن شوند. تایید مدارک در ایران بر اساس کیفیت آموزش است، اگر می‌خواهند در ایران کار کنند باید بدانند که استانداردهای بهداشت و درمان در ایران سخت گیرانه و نسبتا بالا است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به سفر هفته پیش خود به کشور اتریش به منظور شرکت در مجمع جهانی سلامت تصریح کرد: در این مجمع اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه بیمه شدن مردم و محافظت مالی از آنها تربیت سفیران سلامت و اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه مورد استقبال قرار گرفت. با وزیر بهداشت کشورهای آلمان، پرتغال و قطر نیز دیدارهایی صورت گرفته است. با توجه به اقدامات کشور و توانایی‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست سال ۲۰۱۸ مجمع جهانی سلامت در ایران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در اتریش شرکتی فعالیت می‌کند که ۱۴۴ هزار تخت بیمارستانی را در اروپا، آسیا، آفریقا و امریکای جنوبی اداره می‌کند و ۷۰۰۰ نیروی بهداشتی درمانی در کشورهای مختلف دارد. در دنیا حرکت به سمت مدیریت انبوه و کاهش هزینه‌های جانبی است. ما باید هزینه‌های اداره بیمارستان‌ها را بهینه کنیم. در این مدل بیمارستان‌ها مستقل هستند.

مشکلات مالی وزارت بهداشت ادامه دارد

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه میزان اعتباری که برای برطرف کردن مشکلات مالی حوزه سلامت تا کنون به صورت نقد دریافت شده کفایت نمی‌کند، گفت: در حال حاضر در دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و خدمات حاشیه شهر دچار مشکل هستیم. پیش بینی می‌کنیم که ظرف چند روز آینده نقدینگی و اوراق به حوزه سلامت تخصیص یابد و با توجه به محدودیت‌های مالی باید آن را بپذیریم.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه باید بخش زیادی از اعتبارات عمومی به فرهنگ‌سازی در زمینه مسائل اجتماعی اختصاص یابد، گفت: دانش آموزان ما بیشتر از فیزیک و ریاضی نیازمند یادگیری رفتار صحیح و چگونگی حل مشکلات و یادگیری مهارت‌های اجتماعی هستند البته آمارهای روز دنیا نشان می‌دهد که مردم تحت تاثیر عوامل ژنتیک و روانی به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شوند.

حریرچی اضافه کرد: هر تصمیمی که در حوزه بهداشت و درمان می‌گیرید باید انتخاب کنید که می‌خواهید کدام خدمت را کمتر ارائه کنید چرا که برای آن تصمیم باید هزینه‌کرد را بالا ببرید.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغیه سازمان غذا و دارو به سازمان نظام پزشکی مبنی بر ممنوعیت تجویز داروهای خارج از لیست گفت: برخی داروها در کشور تولید داخلی ندارند. برخی دارند و کافی نیستند و برخی نیز تمام کشور را تامین می‌کنند. سیاست‌های کلی سلامت، قانون برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۹۶ نیز بر استفاده از داروهای ژنریک تاکید می‌کند که بیشتر آن‌ها نیز تحت پوشش بیمه قرار دارند چرا که این سازمان‌ها فقط داروهای ژنریک با قیمت قطعی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی افزود: اگر داروی خارجی مورد نیاز بیماران خاص گران باشد از طریق بیمه‌ها و طرح تحول تحت پوشش قرار می‌گیرند. با توجه به اصول اقتصاد مقاومتی و محدودیت‌های مالی، عقل و قانون حکم می‌کند که از داروی داخل کشوراستفاده کنیم. در حال حاضر ۲۵ درصد پرداختی از جیب مردم برای داروهایی است که با نام تجاری خود در ایران تولید می‌شود. ۵۰ درصد پرداختی جیب ۲۰ درصد فقیر جامعه صرف هزینه‌های دارویی می‌شود که این آمار خطرناک است. باید با توسعه استفاده از داروهای ژنریک این موضوع را برطرف کنیم. ما توانسته‌ایم هزینه بستری را از ۳۳ درصد به ۲۳ درصد کاهش دهیم اما هزینه‌های دارو افزایش یافته است.

تشویق به مخالفت با طب رایج تشویش اذهان عمومی است

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به کلیپ‌ها و مطالبی که در فضای مجازی به ترویج مخالفت با واکسیناسیون می‌پردازند گفت: وزارت بهداشت این موضوعات را مصداق تشویش اذهان عمومی می‌داند و به‌طور جدی آن را پیگیری می‌کند. این افراد اعلام کنند کدام یک از فرزندان خود را واکسیناسیون نکرده‌اند و یا در جایی به غیر از بیمارستان‌ها به دنیا آمده‌اند.

فقرا دو برابر اغنیا از خدمات طرح تحول استفاده کرده‌اند

وی افزود: در چهار سال طرح تحول ۲۴ میلیون و ۲۹۴ هزار مورد بستری در بیمارستان‌های مشمول طرح تحول انجام شده است. جمعیت روستایی کشور ۲۶ درصد جمعیت کل را تشکیل می‌دهند و ۴۱ درصد موارد بستری به آنها تعلق دارد. هشت کلانشهر بزرگ نیز فقط از ۲۲ درصد خدمات طرح تحول را استفاده کرده‌اند. از میان این ۲۴ میلیون بار بستری، سهم سه دهک فقیر جامعه هر کدام سه میلیون بار بستری است. دهک ثروتمند یک و نیم میلیون بار و دهک نهم جامعه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بار بستری بوده است همچنین به طور میانگین از هر ۱۰۰ نفر قشر فقیر ۷.۵ بار بستری در بیمارستان‌های دولتی انجام شده است. این رقم در میان ۱۰ درصد غنی جامعه به ۰.۷۵ درصد بوده است. یعنی فقرا دو برابر اغنیا از خدمات طرح تحول استفاده کرده‌اند.

وی تصریح کرد: در حوزه سلامت ایران ۶۳ تا ۷۳ درصد منابع صرف هزینه نیروی انسانی در تمام رشته‌ها می‌شود این در حالیست که در آموزش عالی این رقم بیش از ۸۰ درصد است. بند «ب» تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۶ درباره واگذاری ۱۰ درصد خدمات حوزه سلامت به بخش غیردولتی است. این مصوبه به معنی خصوصی‌سازی نیست چرا که تعرفه‌های آن دولتی است و به هزینه مردم اضافه نمی‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه بعضی داروها در موارد خاص و به صورت محدود تحت پوشش بیمه قرار داده می‌شوند،اظهارکرد: گاهی شرکت‌های صادرکننده دارو، بنیادهای نیکوکاری و خیریه تشکیل می‌دهند و خود را دلسوز نشان می‌دهند. با همین روش و تحت تاثیر افکار عمومی داروی خارجی وارد می‌کنند. به همین دلیل لازم است مردم به فرزندان خود در وزارت بهداشت، صنعت و دانشگاه‌ها اعتماد کنند. چرا که کیفیت داروهای تولیدی بررسی می‌شود.

حریرچی درباره موافقت کمیسیون بهداشت مجلس با اعتراضات پاتولوژیست‌ها اظهار کرد: نظر کمیسیون بهداشت باید در مجلس مطرح شود و بعد از تصویب به ما ابلاغ شود تا آن زمان روال جاری ادامه دارد.

وی درادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی تاثیرگذاری وزارت بهداشت در زمینه کاهش قیمت لبنیات گفت: ما توانستیم مسئولان ذیربط را قانع کنیم که شیر را در بسته حمایتی تغذیه‌ای خانواده‌هایی که محدودیت دسترسی به مواد غذایی دارند، گنجانده شود همچنین معتقدیم قیمت شیر مطابق استطاعت مردم باشد. در این زمینه یارانه می‌تواند موثر عمل کند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره علت حضور نیافتن وزیر بهداشت در نشست‌های خبری گفت: وزیر بهداشت پر مصاحبه‌ترین وزیر این دولت همچنین وزرای بهداشت و درمان سابق بوده است. او معمولا در حاشیه مراسم‌ مصاحبه می‌کند. وزارت بهداشت نیز جزو اولین وزارتخانه‌هایی بود که برای خود سخنگو مشخص کرد.
ادامه دارد

/ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۲۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش ایسنا، زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • درخواست برخی فعالان فراری برای بازگشت به ایران
  • فوری | درخواست برخی چهره‌های حامی اغتشاشات برای بازگشت به ایران
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان