Web Analytics Made Easy - Statcounter

اواخر هفته گذشته مرگ دلخراش کودک گیلانی، توفانی را در رسانه‌های مکتوب و در دل فضای مجازی به راه انداخت و هنوز مخاطب، خود را زیر سنگینی این آوار احساس می کرد که فیلم خودکشی دو دختر نوجوان در اصفهان در کانال‌های خبری دست به دست شد و این بار عامل مرگ نه پدرخوانده شیطان صفت «اهورا» بود نه مرد رنگرز همسایه «آتنا»، چرا که در نخستین اظهارنظر از سوی فرمانده نیروی انتظامی اصفهان اعلام شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : ایران در ادامه نوشت: بازی «نهنگ آبی» دلیل خودکشی این دو دانش‌آموز است و خبرهای تکمیلی نیز حکایت از آن داشت که این دو نوجوان 15 و 16 پیش از سقوط آزاد از روی پل، با ضبط یک پیام صوتی با خانواده خود خداحافظی کرده‌اند و در این پیام، آنها اعلام کرده‌اند که به‌دلیل بازی آنلاین نهنگ آبی دست به این اقدام زده‌اند.

همین خبر کافی بود که نوک پیکان حمله به سوی شبکه‌های مجازی و بازی‌های آنلاین نشانه رود. البته در این میان آنها که اعتقاد به آزاد‌سازی فضای مجازی داشته و دارند نوع دیگر به این خبر واکنش نشان دادند تا آنجا که محمدجواد آذری جهرمی وزیر فعال در شبکه‌های اجتماعی همچون توئیتر و اینستاگرام در پستی در این خصوص نوشت: «خبر خودکشی دو دختر نوجوان به‌دلیل پیروی از رفتارهای شیطان گونه در فضای مجازی برای شنوندگان ناراحت‌کننده و بهت آور بود.

بنده نیز از شنیدن خبر متأثر شدم. باید بپذیریم که در کنار منافع بسیار، آفات جدی هم در فضای مجازی وجود دارد». جدا از مضر یا مفید بودن استفاده از فضای مجازی برای نوجوانان سؤالی که مطرح می‌شود این است تأثیرگذاری رسانه‌ها در فراگیری یک باور به چه میزان است که در پاسخ باید گفت در این خبر خاص صددرصد تأثیر داشته است چرا که «نهنگ آبی» اساساً بازی نیست و ماهیتی متفاوت از یک اپلیکیشن یا نرم‌افزار قابل نصب بر تلفن همراه دارد. اما متأسفانه چون اعلام اولیه خبر خودکشی این دو نوجوان و ارتباط آن با چالش نهنگ آبی از سوی یک مقام رسمی انتظامی به‌عنوان بازی نهنگ آبی اعلام شد و البته در مراحل بعد، یکی دیگر از دستگاه های انتظامی، ارتباط میان نهنگ آبی و ماجرای خودکشی را نفی کرد.

در این میان هیچ خبرنگار و رسانه‌ای زحمت یک جست‌و‌جو ساده را به خود نداد تا دریابد که اساساً نهنگ آبی یک چالش است نه یک بازی آنلاین، ناخواسته این باور غلط همه گیر شد که حتماً این دو نوجوان بازی به نام نهنگ آبی را در گوشی خود بارگذاری کرده‌اند و در آخر این بازی آنها را به سمت خودکشی هدایت کرده است و با این سناریو رسانه‌ها به سمت تولید محتوا در این زمینه گام برداشتند تا آنجا که طبق گفته یکی از خبرگزاری‌ها، دوشنبه شب 1 آبان درحالی وزیر ارتباطات در میانه گفت‌و‌گویی در شبکه خبر صراحتاً اعلام کرد «نهنگ آبی بازی نیست» و «این چالش هیچ قربانی‌ای در ایران نداشته» که چند ساعت قبل و در قالب برنامه پربازدید صبحگاهی «حالا خورشید»، مخاطبان رسانه ملی با جزئیاتی به ظاهر دقیق در جریان «تبعات نصب و استفاده» از این «بازی» قرار گرفتند و حتی با پخش تصویری از لوگوی آبی‌رنگ این بازی، مجری برنامه از والدین ایرانی خواست نسبت به نصب این «بازی» بر تلفن همراه نوجوانان‌شان حساس باشند. حالا در این میان این سؤال مطرح می‌شود تکلیف مخاطب رسمی‌ترین رسانه کشور با مواجهه این گونه اخبار چیست؟

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۴۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد

نماینده سبزوار گفت: آقای رشیدی کوچی به دروغ طرح صیانت را طرح فیلترینگ عنوان کرد در حالی که این طرح دقیقا نقطه مقابل فیلترینگ بود.

به گزارش خبرآنلاین، جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی، طی روز‌های اخیر در گفت‌وگویی، درباره بررسی طرح صیانت در مجلس یازدهم گفت: «طرح صیانت علنا از دستور کار مجلس خارج شد، ولی زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر این‌که برخی در تلاش هستند هفته آخر مجلس این طرح مورد بررسی قرار گیرد. امیدوارم چنین اتفاقی رخ ندهد، زیرا سر منافع مردم معامله کردن با جریانی خاص قطعا به ضرر آن اشخاص خواهد بود.»

در همین راستا، علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس یازدهم، با اشاره به بررسی مجدد طرح صیانت در مجلس گفت: «من درباره این موضوع معطل نیستم، اما بیشترین ظلم را آقای رشیدی کوچی، به مجلس و کشور و نظام جمهوری اسلامی کرد. او به دروغ طرح صیانت را طرح فیلترینگ عنوان کرد در حالی که این طرح دقیقا نقطه مقابل فیلترینگ بود.»

وی گفت: «افرادی مانند آقای رشیدی کوچی که در این زمینه بسیار کج فهم هستند، بیشترین ظلم را به خود فضای مجازی کردند. امروز مشاهده می‌کنیم که فضای مجازی بدون مصوبه مجلس فیلتر است و مردم به سختی از سکو‌های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کنند و آسیب‌های به شدت بدی برای مسائل فرهنگی ایجاد کرده است.»

نماینده سبزوار گفت: «از آن طرف رها شدن فضای مجازی، در اعتراضات سال ۱۴۰۱ چقدر به کشور ضرر وارد کرد. حتی امثال آقای رشیدی کوچی طرح صیانت را نخوانده بودند، من در کمیسیونی که ایشان عضو نبود و شرکت کرد، سوال کردم که طرح را خوانده‌اید و پاسخ داد خیر.»

وی افزود: «صرفا این اتفاقات را در کشور به دلیل کار‌های پوپولیستی انجام دادند. فضای مجازی باید قانون‌مند و ضابطه‌مند شود و این موضوع را همه عقلا در دنیا می‌پذیرند. مجلس به دنبال فیلترینگ نبود بلکه به دنبال ضابطه‌مند بود دستگاه‌هایی که به مجلس مرتبط نبودند آن را فیلتر کردند.»

دیگر خبرها

  • ساعت پخش زنده بازی دورتموند و پاری سن ژرمن‌ از تلویزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی النصر و الخلیج ‌از تلویزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • مجری باسابقه ورزشی درگذشت | وداع با صدای ماندگار
  • مجری و گزارشگر قدیمی درگذشت | وداع با صدای ماندگار
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد