Web Analytics Made Easy - Statcounter

گنبدکاووس - ایرنا - عضو هیات مدیره و رئیس کمیته حمل و نقل بین المللی و ترانزیت راه آهن جمهوری اسلامی از صادرات هفت میلیون و 200 هزار تن کالا از طریق خطوط ریلی ایران به کشورهای دیگر در هفت ماهه امسال خبر داد.

حسین عاشوری روز چهارشنبه درحاشیه جلسه کمیته حمل و نقل بین المللی راه آهن جمهوری اسلامی که باحضور مدیران کل راه آهن برخی استان های کشور در ایستگاه راه آهن اینچه برون گنبدکاووس برگزار شد، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: صادرات این میزان کالا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 12 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین از ترانزیت 800 هزار تنی بار در هفت ماهه امسال از خطوط ریلی ایران به دیگر کشورها نیز خبر داد و افزود: این مقدار ترانزیت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 61 درصد رشد دارد.
عاشوری، گوگرد، انواع کود شیمیایی، پنبه، شمش آلومینیم و محصولات چوبی را از مهمترین اقلام ترانزیت کالا دانست و اضافه کرد: ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، آذربایجان و ترکیه از مهمترین کشورهای صادر کننده یا وارد کننده کالای ترانزیتی از طریق خطوط ریلی ایران بوده اند.
وی همچنین از رشد 46 درصدی تبادل کالای ترانزیتی بین ایران و ترکیه و نیز افزایش 160 درصدی تبادل کالای ترانزیتی بین ایران و پاکستان در هفت ماه امسال خبر داد و تصریح کرد : رویکرد راه آهن جمهوری اسلامی تداوم رشد ترانزیت کالا است.
عضو هیات مدیره و رئیس کمیته حمل و نقل بین المللی و ترانزیت راه آهن جمهوری اسلامی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ممتاز ایران در آسیا، بویژه کشورهای مستقل مشترک المنافع گفت: توسعه کریدورهای بین المللی با محوریت راه آهن در دستور کار راه آهن جمهوری اسلامی قرار دارد.
عاشوری افزود: هم اکنون سهم راه آهن از حمل بار 12 درصد است و تحقق 30 درصدی حمل کل بار از طریق ریلی به مقدار سالانه 195 میلیون تن تا پایان برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است که مستلزم رشد سالانه 10 درصدی حمل بار از طریق ریلی است.
بازدید از عملیات اجرایی طرح خط تعویض بوژی ایستگاه راه آهن اینچه برون و بازارچه مرزی آن از دیگر برنامه های شرکت کنندگان در نشست کمیته حمل و نقل بین المللی راه آهن جمهوری اسلامی در اینچه برون بود.
گمرک و ایستگاه مرزی راه آهن اینچه برون در بخش داشلی برون شهرستان گنبدکاووس و در جوار مرز ایران و ترکمنستان واقع شده و راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران که چند سال پیش با حضور روسای جمهوری این کشورها به بهره برداری رسید در این منطقه وارد خاک کشورمان می شود.
/1860/3039
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۶۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!

تین نیوز

به گفته مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است و ادعای اینکه زیرمجموعه دولت ایران، وزارت راه یا شرکت راه آهن است، صحیح نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، شهرام جعفری مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت های بخش خصوصی ایران در پروژه های مختلف بین المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت هستند اما هیچ شرکت خصوصی نمی تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

جعفری ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه آهن جمهوری اسلامی ایران، به عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

وی افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

جعفری افزود: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

وی ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

شهرام جعفری گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید داشت: شرکت راه آهن قطعا از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی
  • ترجیح ترانزیت کالا بر صادرات محصولات کشاورزی توسط راه آهن ملی قزاقستان
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت کالا در بنادر غرب هرمزگان
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • باید به کارگران به عنوان سنگرداران جنگ اقتصادی توجه شود
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود