Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- جان مک کين، سناتور جمهوريخواه معتقد است قدرت و نفوذ آمريکا در خاور ميانه رو به افول است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، سناتور جمهوريخواه آمريکايي گفت نظم منطقه اي در خاور ميانه به سرعت رو به فروپاشي و قدرت و نفوذ آمريکا در آنجا رو به افول است.
 جان مک کين، سناتور جمهوريخواه آمريکايي که ديدگاههاي خصمانه اي در قبال ايران دارد،  در روزنامه نيويويورک تايمز نوشت: نظم منطقه اي در خاور ميانه (غرب آسيا)، به سرعت رو به فروپاشي است و قدرت و نفوذ آمريکا در آنجا رو به افول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين گزارش آمده است: به جز موفقيت هاي تاکتيکي ما در مبارزه با داعش، آمريکا هنوز به طور مخاطره آميزي، راهبرد جامعي در قبال خاور ميانه  با همه پيچيدگي هايي که اين منطقه دارد، ندارد.
اين ميراث ناخوشايندي است که دولت اوباما براي جانشين خود (ترامپ) بر جا گذاشت. به گفته وي درخواست اين ماه رئيس جمهور ترامپ براي اتخاذ راهبردي گسترده تر براي مقابله با نفوذ ايران در سراسر خاور ميانه ، نشانه دلگرم کننده اي در اين باره است که دولت اين مشکل را درک مي کند.
دهه هاست که ائتلاف آمريکا با کردها، از آنها در برابر حملات -چه از داخل و چه خارج از عراق- محافظت کرده است، و در عين حال موجب پيشبرد منافع امنيت ملي آمريکا شده است. در چند سال گذشته، کردها با مبارزه در کنار آمريکا با داعش، حتي به متحدان نزديک تري براي واشنگتن تبديل شده اند.
مک کين نوشت، بگذاريد به صراحت بگويم: اگر بغداد نمي تواند امنيت، آزادي و فرصت هايي را که کردهاي عراق مي خواهند، تضمين کند و اگر آمريکا مجبور به انتخاب بين شبه نظاميان عراقي و شرکاي ديرينه کرد خود شود، من کردها را انتخاب مي کنم.
اوضاع کرکوک نشانه مشکل شديدتري است که آمريکا سال هاست در مقابله با آن ناکام بوده است: هم در داخل کشورها و هم بين آنها، نظم منطقه اي در خاور ميانه ، به سرعت رو به فروپاشي است. قدرت و نفوذ آمريکا در آنجا رو به افول است، بيشتر به اين دليل که آمريکا در هشت سال گذشته از منطقه عقب نشيني کرده است. خلأ ناشي از خروج آمريکا از منطقه را نيروهاي ضد آمريکايي پر مي کنند.
در حالي که دولت فعلي  -مانند دولت قبلي- همچنان بر شکست داعش متمرکز شده است -که قطعاً ضروري است-، دشمنان ما از ما در مکان هاي ديگر بهره برداري مي کنند.
به نظر مي رسد آمريکا در عراق هنوز سرخوش حس پيروزي پس از آزادسازي موصل در تابستان است.
در سوريه نيز، رژيم اسد با حمايت روسيه، ايران، حزب الله و طيفي از شبه نظاميان، بخش عمده کشور را تحت کنترل گرفته است، از جمله بسياري از مناطق شرقي که آمريکا آنها را به عنوان مناطقي شناسايي کرده است که از اهميت راهبردي برخوردارند. نيروهاي مستقر در سوريه در حال تعيين آينده اين کشور هستند، و اين در حالي است که آمريکا ابتکار چنداني به عمل نياورده است.
مک کين مدعي شد: شبکه اي از گروههاي نيابتي و متحدان ايران از مديترانه گرفته تا شبه جزيره عربي گسترده شده اند و ثبات، آزادي ناوبري و خاک شرکا و متحدانمان را از جمله با سلاح هاي متعارف پيشرفته تهديد مي کنند. خود ايران به آزمايش موشک هاي بالستيک، تهديد همسايگان خود و استفاده از وجوه حاصل از لغو تحريم ها براي اهداف زيانبار ادامه مي دهد.
متحدان عرب ما، با وجود تهديدهاي بسيار شديدتر، درگير مناقشه ديپلماتيک با قطر شده اند و در پس همه اينها، سايه ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه احساس مي شود که در حال تثبيت دوباره جايگاه خود به عنوان ميانجي منطقه اي است که ديدگاه بسيار خصمانه اي در قبال منافع آمريکا دارد و هيچ اهميتي به حقوق بشر يا جان غير نظاميان نمي دهد.
به طور قطع اين مجموعه اي پيچيده و سردرگم کننده از مشکلات است. اما آمريکايي ها بايد چالش بزرگتر را درک کنند: خاور ميانه  از اهميت اساسي براي آينده امنيت بين المللي و اقتصاد جهاني برخوردار است، و اين در حالي است که اقتصاد جهاني و امنيت بين المللي، هر دو به نفع مردم آمريکاست. همچنين در حال حاضر، شبکه اي از گروههاي ضد آمريکايي -که گاهي با همکاري يکديگر و گاهي به تنهايي- در تلاشند نفوذ آمريکا را در خاور ميانه (غرب آسيا) از بين ببرند و منطقه را به گونه اي تبديل کنند که بر خلاف منافع و ارزش هاي ماست. آنها اين کار را با حمايت از تروريست ها و شبه نظاميان، براندازي و تهديد دوستان ما، گرفتن جايگاه ديپلماتيک ما و استقرار و توزيع فناوري نظامي انجام مي دهند که حفظ‌ حضور آمريکا را در منطقه دشوارتر و خطرناک تر مي کند.
اگر ما به مسير موجود ادامه دهيم و خود را به خواب بزنيم، ممکن است در آينده نزديک از خواب بيدار شويم و ببينيم نفوذ آمريکا در يکي از مهم ترين بخش هاي جهان از بين رفته است. به همين دليل است که آمريکايي ها بايد به مسائلي که هم اکنون در خاور ميانه  مي گذرد، اهميت دهند. به همين دليل است که ما بايد از دوستان واقعي مان، از جمله کردها حمايت کنيم. به همين دليل است که ما بيش از هر زمان ديگري به راهبردي نياز داريم که فراتر از سطح تاکتيکي است و بين موارد فوري و ضروري و مسائل واقعاً مهم تمايز قائل شويم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ادامه لفاظی‌های خود علیه حماس ضمن حمایت از اسرائیل، این جنبش را به دلیل ادامه درگیری‌ها در غزه محکوم کرد، زیرا این گروه نمی‌خواهد توافقی را بپذیرد.

این اظهارات در جریان دیدار بلینکن و هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، بیان شد. نماینده آمریکا خواستار هر تلاشی برای متقاعد کردن حماس به پذیرش پیشنهاد آتش‌بس فوری شد.

وزرای خارجه دو کشور همچنین در مورد تلاش‌های جاری برای تضمین صلح پایدار در منطقه، از جمله از طریق راه‌یابی به یک کشور فلسطینی با تضمین‌های امنیتی برای اسرائیل، گفتگو کردند. بلینکن بر اهمیت اجتناب از تشدید درگیری در خاورمیانه تأکید کرد. 

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز شنبه گزارش داد که اسرائیل انتظار دارد حماس به پیشنهاد اخیر توافق ظرف ۴۸ ساعت آینده پاسخ دهد.

بر اساس این گزارش، مفاد این پیشنهاد امروز از طریق هیئت مصری به سرپرستی عباس کامل، رئیس اطلاعات، در غزه به حماس منتقل می‌شود. اسرائیل امیدوار است که حماس ۳۳ اسیر از جمله زنان، کودکان، مردان بالای ۵۰ سال و افراد بیمار را آزاد کند.

این کانال در ادامه اشاره کرد که به ازای هر اسیر اضافی آزاد شده، آتش بس یک روز تمدید می‌شود. در این دوره، هر دو طرف در مذاکراتی با هدف پایان دادن به جنگ و آزادی همه اسرای باقی‌مانده شرکت خواهند کرد. یسرائیل کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل پیشتر گفته بود که در صورت دستیابی طرفین به توافق، تهاجم رفح به حالت تعلیق در خواهد آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد