Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نان» ﻗﻮت ﻏﺎﻟﺐ ایرانی‌ها؛ نان تافتون، نان لواش، نان سنگک، نان بربری، نان گلک، نان روغنی یا نان خشک (خشکه)، نان شیرمال (نان دشتری)، گُلاج (غلاج)، نان فطیر، باگت نان باریک پهن فرانسوی، نان فانتزی؛ همه و همه نان های هستند که در ایران مورد مصرف هستند کما اینکه چهار نان بربری، لواش، سنگک و تافتون بیشترین ذائقه مردم کشور را به خود جلب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نان از قدیمی‌ترین غذاهایی است که بشر آن‌ را تهیه کرده است. تاریخچه آن هم به اواخر عصر حجر برمی‌گردد. آن زمانی که برای نخستین‌بار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمیر به دست آمده را می‌پختند.

نانها انواع مختلفی نیز دارند که بر اساس آداب اقوام و ملل مختلف متفاوتند و هر یک به تناسب و فراخور اقلیم مردم منطقه طبخ می‌شوند. به عنوان نمونه در مناطق سردسیر در ترکیب خمیر نان از چاشنی‌های گرم نظیر زنجبیل یا حتی فلفل استفاده می‌شود. همچنین در مناطق استوایی در ترکیب آرد یا خمیر نان از خرما استفاده می‌شود.

حال با توجه به برخی معضلات پخت و روش تهیه نان‌ها در کشور که حتی دکتر ایرج حریرچی - سخنگوی وزارت بهداشت نیز در پنجاه و یکمین نشست خبری خود از وضعیت بغرنج وجود نمک بسیار در نان‌های کشور گلایه کرده بود، گفتگویی از جنس نان و شاطری با قاسم زراعتکار - رئیس اتحادیه نانوایان تهران صورت دادیم که مطالب مهم آن پیش روی شماست.

در کارخانجات تولید آرد، نول آرد کشیده و مغز آن جدا می‌شود و آرد را با مواد بهبود دهنده و آنزیم غنی سازی می‌کنند

سال 93 که گندم وارداتی در تولید آرد استفاده می‌شد از نمک بسیار کمی در نان استفاده می‌شد

با کیفیت ترین گندمی که در استانهای مختلف تولید می‌شود در همان استان استفاده می‌شود

وزیربهداشت برای سلامت مردم و محصولات غذایی و از جمله نان، دلسوزی زیادی دارد

زمانی که گلوتن آرد پایین باشد نانوا مجبور است از نمک بیشتری استفاده کند

حدود 40 درصد از گندم خریداری شده برای تولید آرد، درجه 3 است

امسال کیفیت آرد در تابستان برای نانوایان بسیار نامناسب بود

جداسازی و فروش نول آرد، خلاف قانون است

بیشتر بخوانید: حکایت نعل وارونه در مملکت عزیزم

در این رابطه قاسم زراعتکار - رئیس اتحادیه نانوایان تهران با اشاره به برگزاری همایش سال گذشته نان سالم در فرهنگسرای بهمن، عنوان کرد: وزیر بهداشت در این مراسم به معاون بهداشت خود دستور داد که جلساتی را با این معاونت داشته باشیم و یک جلسه نیز با دکتر سیاری معاون سابق وزارت بهداشت برگزار کردیم و جلسات دیگری در خصوص میزان استفاده از نمک و کیفیت آرد با این وزارتخانه داشتیم.

وی با اشاره به اینکه از وزیر بهداشت به دلیل توجه ویژه به سلامت نان و اظهارات دلسوزانه در همایش نان سالم و همچنین روز جهانی غذا تشکر می‌کنم، تصریح کرد: دکتر هاشمی برای سلامت مردم و سلامت محصولات غذایی و از جمله نان، دلسوزی زیادی دارد و سپاسگزاریم از اینکه دغدغه و درد دل نانوایان را بیان کرد. دولت گندم را به صورت تضمینی و دو برابر قیمت جهانی خریداری می‌کند اما مشکلاتی در آرد و خمیر نان ایجاد می شود.

زراعتکار بیان کرد: جلسات متعددی را برای کاهش میزان نمک موجود در نان با بخش‌های مختلف وزارت بهداشت از جمله دفتر بهبود تغذیه مدارس و جامعه داشتیم و خوشبختانه میزان متوسطه نمک مصرفی در نان از 1.8 به حدود یک گرم کاهش یافت.

وی بیان داشت: امسال کیفیت آرد در فصل تابستان برای نانوایان بسیار نامناسب بود چراکه مسئولان خرید گندم، محصولات درجه یک، دو و سه را به یک قیمت خریداری کردند و در تولید آرد به کار بردند. خوشحالیم که به خودکفایی تولید گندم رسیدیم اما در مورد کیفیت گندم و آرد اقدامات مناسبی تاکنون انجام نشده است و می‌توان گفت که 30 درصد از گندم تولیدی در کشور با کیفیت مناسب، 30 درصد درجه دو و حدود 40 درصد درجه 3 است.

زراعتکار اضافه کرد: دولت برای نگهداری هر کیلوگرم از گندم درجه 3 حدود 150 تومان پرداخت می‌کند در حالیکه بخشی از این نوع گندم که برای خوراک دام مورد نیاز است، می‌توانست به آنها داده شود تا واردات گندم خارجی خوراک دام کاهش یابد.

با کیفیت ترین گندم برای کدام استان؟

رئیس اتحادیه نانوایان تهران با بیان اینکه استان تهران تولید کننده گندم نیست بلکه مصرف کننده آن است، افزود: با کیفیت ترین گندمی که در استانهای مختلف تولید می‌شود در همان استان استفاده و باقی مانده آن به استان تهران ارسال می‌شود. در تهران حدود 17 میلیون تن گندم خریداری شده و در حال حاضر حدود 13 میلیون تن گندم برای مصرف استان تهران وجود دارد.

وی گفت: 85 درصد از نانوایی‌ها به دلیل استفاده از آرد یارانه‌ای هیچ اختیاری در انتخاب نوع آرد مصرفی خود ندارند و از سوی دیگر در کارخانجات تولید آرد نیز نول آرد کشیده و مغز آن جدا می‌شود و آرد را با مواد بهبود دهنده و آنزیم غنی سازی می‌کنند.

زراعتکار عنوان کرد: در تابستان امسال دست اکثر شاطرهای نانوایی‌های ما قرمز شده بود زیرا گلوتون آرد به حدود 19 رسیده بود در حالیکه میزان استاندارد آن در فصل تابستان باید حدود 27 باشد بنابراین زمانی که گلوتن آرد پایین باشد نانوا مجبور است از نمک بیشتری استفاده کند تا آرد کیفیت بهتری پیدا کند اما در فصول سرمای سال استفاده از نمک در نان‌های سنتی کاهش قابل توجهی خواهد یافت زیرا نانوا در این فصول آرد را با آب سرد خمیر می‌کند.

رئیس اتحادیه نانوایان تهران با بیان اینکه قیمت نان به بهانه یکسان سازی نرخ نان سه سال است که تغییری پیدا نکرده است، افزود: اگر یک نانوایی لواش در هر روز 3 هزار عدد نان پخت کنند در ماه حدود 20 میلیون تومان نان می‌فروشند و باید برای تامین آرد مورد نیاز 10 میلیون و 700 هزار تومان و برای کارکنان خود حداقل باید حدود 10 میلیون تومان پرداخت کنند و این شرایط برای نانوایان بسیار دشوار است.

وی از آمادگی صنف و اتحادیه نانوایان برای مذاکره با دستگاه‌های اجرایی و مختلف در خصوص میزان نمک کیفیت آرد و نرخ نان خبر داد و گفت: اتحادیه نقشه پل ارتباطی بین مسئولان، مصرف کنندگان و اعضای صنف را دارد مشکلات نانوایان و ارتقای کیفیت و سلامت نان برطرف شود.

زراعتکار یادآور شد: ماموران بهداشت محیط وزارت بهداشت در زمان بازرسی خود از نانوایی‌ها کیفیت آب را نیز کنترل کنند چراکه سختی آب در برخی از مناطق به 240، کلر به 4 و نیترات به 50 می‌رسد و آب مصرف شده در خمیر تاثیر بسیار زیادی در نان پخته شده دارد. اتحادیه نانوایان آمادگی همکاری با مسئولان و به ویژه وزیر بهداشت که دغدغه این وزارتخانه ارتقای سلامت مردم است را دارد.

کیفیت آرد همچنان نامناسب

رئیس اتحادیه نانوایان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واردات گندم به کشور در سال 93 گفت: در سال 93 به قدری کیفیت آرد مناسب بود که میزان نمک مصرف شده در آن بسیار پایین بود و حتی 10 کیلوگرم نمک در سال هم مصرف نمی‌شد. در سال‌های 94 و 95 نیز مقداری گندم خارجی در کشور وجود داشت که با گندم ایرانی مخلوط می‌شد و کیفیت آرد همچنان در وضعیت تقریباً مناسبی قرار داشت اما از سال 96 فقط از گندم ایرانی برای تولید آرد استفاده می‌شود که کیفیت بالایی ندارد.

وی در خصوص ادعای برخی افراد که نول آرد از آن جدا و به قنادی‌ها به قیمت بالایی فروخته می‌شود، گفت: به بهانه غنی‌سازی آرد با آنزیم وسایر ریز مغذی‌ها، مغز آرد در آردهای یارانه ای از آن جدا می‌شود و به صورت جداگانه به فروش می‌رسد که خلاف قانون است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان را در راستای دسترسی به آمارهای مهاجرت نخبگان دانست و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه‌ «وعده صادق» دارای دو بال علم و فناوری بومی و شجاعت و تدبیر در استفاده صحیح از علم و فناوری است، گفت: هر انسان آزاده‌ای که این عملیات را مشاهده کرد، دریافت که ایران توان ساخت تجهیزات دفاعی، پدافندی و آفندی را دارد.

وی ادامه داد: امسال و سال قبل از سوی مقام معظم رهبری بر مردمی‌سازی اقتصاد تاکید شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان مصداق مردمی‌سازی اقتصاد به شمار می‌روند.

ایجاد فراجا در بنیاد ملی نخبگان

دهقانی فیروزآبادی در خصوص سؤال ایسنا مبنی بر ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان برای رصد نخبگان با تاکید بر اینکه همه کشورهای دنیا ورود و خروج افراد به کشورشان را رصد می‌کنند، افزود: بازگشت محققان ایرانی در قالب عضو هیات علمی و غیره به کشور دو برابر شده است.

وی ادامه داد: محققان همه کشورهای دنیا یا از کشورشان خارج شده و یا محققانی به کشورشان وارد می‌شود و کشور چین بزرگترین مهاجر فرست دنیا به شمار می‌رود، ولی رویکرد این کشور آن است که هر محققی که از کشور خارج می‌شود، سفیران علم و فناوری آن کشور به شمار می‌رود.

معاون علمی رئیس‌جمهور، وطن‌پرستی را شاخص اصلی شهروندان هر کشوری ذکر کرد و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

وی  با تاکید بر اینکه مساله کشورها باید رصد شود، خاطر نشان کرد: هر فردی که از کشور خارج می‌شود، یک سرمایه است؛ ولی ما آمارهای دقیقی از مهاجرت در اختیار نداریم و قصد تصمیم‌گیری‌های کیفی داریم و ابن در حالی است که یکی از اساسی‌ترین پارامترهای تصمیم‌گیری در اختیار بودن عدد و ارقام درست لست.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، اضافه کرد: تمام کسانی که آمارهای مهاجرت‌ها را ارائه می‌دهند، مرجع و عدد و ارقامی در اختیار ندارند و بهترین مرجعی که می‌تواند در این زمینه آمارها را ارائه دهد، پلیس گذرنامه است.

وی با اشاره به اقدامات وزارت علوم در خصوص ترجمه مدارک، یادآور شد: فراجا اطلاعات لازم از مهاجرت را که جزء اطلاعات محرمانه است، در اختیار دارد و کمک می‌کند تا بنیاد ملی نخبگان به آمارهای مهاجرت نخبگان دسترسی داشته باشد.

وی با اشاره به فرموده پیامبر اسلام مبنی بر این‌که علم را بیاموزید ولو در چین، گفت: پیامبر اسلام نیز با مهاجرت نخبگان مخالف نبوده است و باید یاد بگیریم، آن کسی که از کشور خارج می‌شود، دشمنی با کشور ندارد.

تعطیلی کسب و کارها

دهقانی‌ فیروزآبادی درخصوص رویکرد معاونت علمی درباره تعطیلی پلتفرم‌ها و کسب و کارها، گفت: ما تاکید کرده‌ایم کسب و کارهایی که تعطیلی آنها منجر به آسیب رساندن به مردم می‌شود، اقدام درستی نیست.

وی افزود: ما بر این باوریم که اگر تشخیص داده می‌شود که مدیریت کسب و کارها و فرهنگ حاکم بر آنها مشکل دارند، جریان‌هایی چون بسیج دانشجویی و غیر را حمایت و تقویت کنید تا قضای رقابت ایجاد شود.

هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، درباره آخرین وضعیت ساخت هواپیمای مسافربری ٧٢ نفره که به عنوان یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر پیگیری می‌شود، گفت: از این پروژه بازدید کردیم، پروژه خوبی است؛ اما از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد. این پروژه در ٧-٨ جلسه بررسی شد و مشخص شد که به دلایل متعدد، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی باشد. 

وی ادامه داد: تصمیم بر این شد شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند در این حوزه به سراغ ساخت و طراحی بخش‌های مختلفی از جمله سیم‌های کنترل، ناوبری هدایت، ابزارهای موتور بروند و همچنین با کشورهایی که روابط خوبی داریم، در صنعت هوایی کنسرسیوم تشکیل دهیم. در نهایت جمع‌بندی شد که به عنوان عضوی از یک کنسرسیوم در ساخت یک هواپیمای جدید روسیه مشارکت داشته باشیم.

هوش مصنوعی

دهقانی فیروزآبادی در خصوص رسیدن کشور به ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، گفت: سال گذشته گفت‌وگوهایی زیادی با رئیس‌جمهور و همینطور دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه برای الزام ایجاد یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش یک شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه‌ها و مدل‌های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفت.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته راه‌اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند، گفت: سال گذشته طی جلساتی که با سرمایه‌گذاران بخش دولتی و صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری داشتیم، راه‌اندازی صندوق پژوهش فناوری هوش مصنوعی با سرمایه ١٠ هزار میلیارد تومانی اسفندماه سال ١۴٠٢ برنامه‌ریزی شد.

وی ادامه داد: همچنین برنامه‌ریزی شده است مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می‌دهد. همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌ها و نهادها قرار می‌دهد.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، گفت: در حوزه مقالات و ارجاعات، ایران رتبه ١٧ یا ١٨ را دارد، اما در حوزه کاربرد رتبه ٧٠ تا ٨٠ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت‌ها در کشور است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال١۴٠٣ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زبرسیستم ها داشته باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به اینکه مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی است، گفت: از تمام دستگاه ها دعوت می کنیم که ای مرکز را تقویت کنند.

وی افزود : پیش بینی ما این است که در سال ١۴٠٣ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم البته تحریم های شدیدی در این حوزه وجود دارد و حتی عربستان و امارات که برای خرید GPU اقدام کرده اند و حتی پول پرداخت کرده اند اما تحریم شده اند. امیدواریم دانشگاه ها GPU هایی را دارند برای استفاده تجمیعی در اختیار قرار دهند.


پیش بینی رشد ۱۰۰ درصدی حضور دانش بنیان ها در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳


وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه
یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است، افزود: رشد نهایی شرکت‌های دانش‌بنیان ورود به بورس است.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند، افزود: آنجایی که بحث کلان داده ها مطرح می شود یا بحث داده های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می شود، صلاحیت شرکت ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.


ادامه دارد

دیگر خبرها

  • شکایت عجیب از باشگاه ایرانی: ورثه یک سرمربی!
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • چرایی برگزاری امتحانات پایه نهم در روزهای پنجشنبه
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • لحظاتی عجیب از سقوط ابرهای بارور در عربستان!
  • آشنایی با برترین سازندگان جرثقیل سقفی در جهان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی تشکیل شد
  • تشکیل ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی