Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@18:32:29 GMT

پایبندی توتال به تعهدها فارغ از مواضع ترامپ

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۳۸۸۳۲

پایبندی توتال به تعهدها فارغ از مواضع ترامپ

تهران- ایرنا- روزنامه ابتکار در گفت وگویی با استفان میشل مدیر اکتشاف و تولید بخش خاورمیانه توتال، نوشت: باید تاکید کنم که ما کار خود را در ایران از 2014 شروع کردیم یعنی یکسال قبل از انعقاد قرارداد برجام و همچنان نیز فعالیت‌های ما به روال سابق خود ادامه دارد.

در ادامه این گفت وگو آمده است: توتال شرکتی فرانسوی است که در اواسط دهه 1920 میلادی توسط ارنست مرسی‌یر در زمینه نفت و گاز تاسیس شد و در حال حاضر نیز چهارمین شرکت نفتی و هشتمین شرکت بزرگ بین‌المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در بیش از 30 کشور دارای شعبه بوده و بیش از 95 هزار کارمند در بخش‌های مختلف آن مشغول به فعالیت هستند. عمده فعالیت توتال در حوزه‌های نفت و گاز بوده و همچنین در زمینه اکتشاف و تولید نفت خام و گاز طبیعی و تولید برق، احداث خطوط لوله، پالایش و بازاریابی نفت خام و گاز طبیعی نیز در مناطق مختلف دنیا مشغول به اجرای پروژه‌های گوناگون است.

**سابقه حضور توتال در ایران
توتال در سال 1376 با سهم 40 درصدی وارد عملیات توسعه فازهای 2 و 3 پارس جنوبی شد و در کنار شرکت های گازپروم روسیه و پتروناس مالزی (هر یک با 30 درصد سهم) فرآیند همکاری را شروع کرد. این پروژه در سال 1381 به بهره‌برداری رسید. همچنین در سال 1379 شرکت توتال برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی و ساخت یک کارخانه تولید LNG قراردادی را با شرکت نفت ایران امضا کرد. مطالعات و مراحل اولیه کار در چند سال انجام شد اما از میانه های دهه 1380 خورشیدی و همزمان با افزایش هزینه اجرای پروژه، این شرکت فرانسوی از ایران رفت. البته افزایش شدید تحریم ها در آن سال ها نیز دلیل مهم دیگر کنار کشیدن توتال ارزیابی شد.

**بازگشت مجدد توتال همراه با انتقادهای داخلی
پس از امضای توافق هسته‌ای و اجرایی شدن رسمی آن در دی ماه 1394 طی مذاکرات صورت گرفته میان مقامات ایرانی و شرکت توتال، این کمپانی نفتی بار دیگر فعالیت‌های خود را در قالب قراردادی جدید در ایران از سر گرفت. این قرارداد میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی از شرکت پتروپارس با سهام 19.9 درصد، توتال فرانسه با 50.1 درصد، سی ان پی سی چین با 30 درصد با سرمایه‌ای بالغ بر 4.8 میلیارد دلار برای توسعه بزرگترین میدان گازی جهان در پارس جنوبی به امضاء رسیده است. گفتنی است این قرارداد از همان زمان امضاء آن با موافقت و مخالف‌های زیادی در داخل ایران همراه بود.

عمده انتقاد مخالفان به این قرارداد آن بود که اولاً چرا سهم ایران در آن کمتر از سهم فرانسوی هاست و از سوی دیگر محرمانه بودن جزئیات قرارداد و احتمال درز اطلاعات محرمانه در مورد میادین مشترک ایران با قطر می‌تواند برای کشور از نظر شفافیت و جنبه‌های امنیتی تهدیدزا باشد. در این رابطه بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت کشورمان در پاسخ به این انتقادها اظهار داشت: نیمی از درآمدهای فاز 11 پارس جنوبی صرف توسعه این میدان خواهد شد و سهم توتال در این قرارداد 20 ساله در حدود 15 درصد از درآمد کل میدان در طول عمر مفیدش خواهد بود. همچنین بازپرداخت پیمانکاران از زمان تولید میدان آغاز شده و در صورت خروج آنها از این قرارداد، سرمایه‌های آنها تا زمانی که میدان به تولید برسد در ایران باقی خواهد ماند.

**مسئولیت اجرایی فاز 11 با توتال است
در همین رابطه و در خصوص نحوه همکاری شرکت توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی، استفان میشل مدیر اکتشاف و تولید بخش خاورمیانه و شمال آفریقای توتال در گفت وگو با گروهی از خبرنگاران ایرانی می‌گوید: ما از سال 2016 روی این قرارداد کار کردیم و فکر می‌کنم تا اواخر سال جاری میلادی پلاتفورم‌ها و حفرچاه‌ها به نتیجه رسیده و تا سال 2021 میلادی نیز تولید گاز آغاز خواهد شد. در این راستا مسئولیت اجرایی با شرکت توتال بوده و شرکت‌های چینی و پتروپارس زیر مجموعه توتال فعالیت خواهند کرد.

**بسیار مایل به همکاری با پیمانکاران ایرانی هستیم
وی در پاسخ به این سوال که در این پروژه از کدام پیمانکاران ایرانی استفاده خواهد شد، توضیح داد: به طور کلی ما بسیار مایل به همکاری با پیمانکاران ایرانی هستیم؛ زیرا این پروژه متعلق به ایران است و از سوی دیگر همکاری با پیمانکاران ایرانی به واسطه دانش و کیفیت بالا و همچنین قیمت پائین شان برای ما مایه خرسندی خواهد بود. ما در تمام بخش‌ها مایل به همکاری با پیمانکاران ایرانی هستیم؛ آنها در طول این سال‌ها توانمندی‌های خود را نشان داده‌اند و از تجربه بسیار خوبی نیز برخوردار شده‌اند.

به طور کلی باید بگویم که ما افتخار داریم اولین شرکت اروپایی هستیم که پس از برداشته شدن تحریم‌ها به ایران بازگشته است. ما سابقه همکاری با ایران را در کارنامه خود داریم و این همکاری مطلوب یکی از انگیزه‌های دوباره توتال برای بازگشت با ایران بود. همچنین در مورد سایر موارد به جزو پارس جنوبی نیز باید خاطرنشان کنم که فعلاً تمرکز ما به ثمر رساندن فاز 11 پارس جنوبی است. البته در سایر موارد همچون پتروشیمی و میدان آزادگان نیز در آینده ایده‌هایی برای فعالیت وجود دارد، ولی فعلاً به غیر از فاز 11 مساله اجرایی میان ما و طرف ایرانی وجود ندارد.

**توتال به قراردادهای بین‌المللی خود پایبند است
میشل همچنین در خصوص اظهارات ترامپ و کارشکنی آمریکایی‌ها در قبال برجام نیز گفت: واگذاری بحث برجام به کنگره آمریکا یک مساله داخلی برای این کشور است و با توجه به اینکه برجام همچنان به کار خود ادامه می‌دهند، ما در حال اجرای تعهدات خود هستیم. موضع ما در این خصوص شفاف است و شرکت توتال نسبت به پایبندی خود در مورد قراردادهای بین‌المللی تاکید دارد.

این مدیر ارشد توتال در پاسخ به این سوال که بر فرض احتمال با تحریم‌های آمریکا علیه ایران شما در چه موضعی قرار خواهید داشت، گفت: ما نمی‌توانیم برای 60 روز آینده پیش‌بینی دقیقی داشته باشیم و باید صبر کنیم. اگر به گذشته نگاه کنید، می‌بینید که در اواخر دهه 1990 میلادی نیز چنین وضعیتی وجود داشت ولی اروپایی‌ها زیر بار این شرایط نرفته و شرکت توتال توانست با ایران همکاری خود را داشته باشد. هر چند نمی‌توان با اطمینان گفت که شرایط امروز با اواخر دهه 1990 یکسان است اما این قضیه می‌تواند نمونه‌ای از شرایط احتمالی آینده باشد.

**نگرانی از درز اطلاعات ایران به قطر وجود ندارد
وی همچنین در مورد نگرانی ایرانی‌ها برای درز احتمالی اطلاعات محرمانه به قطر نیز توضیح داد: موضوع خریداری سهام شرکت مرسک توسط شرکت توتال می‌تواند توجیه مناسبی برای حفاظت از اطلاعات ایران باشد. برای ما تنها اجرایی شدن فاز 11 مهم بوده و از لحاظ تکنیکی فکر نمی‌کنم مواردی پیش بیاید که به طرفین لطمه بزند. وی همچنین با بیان قابلیت‌های گسترده همکاری با ایران خاطرنشان کرد که ماه از بهمن ماه سال گذشته روزانه 160 هزار بشکه نفت نیز از ایران وارد کرده و در بازارهای بین‌المللی به فروش می‌‌رسانیم هر چند که هنوز در صنایع پایین دستی فعالیتی نداریم.

**ایران کشوری بزرگ، صنعتی قابل توجه و جوانانی درخشان است
میشل در ادامه این گفت و گو در خصوص سرمایه‌گذاری در ایران و همچنین شرایط تداوم این سرمایه گذاری توضیح داد: ابتدا بهتر است موانع همکاری‌ها تشخیص داده شود. در این مورد باید قوانین، تحریم‌ها و سیستم داخلی هر کشوری به خوبی شناسایی شود که این امر اولین گام برای توجیه پذیر شدن سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. ایران کشوری بزرگ، دارای صنعتی قابل توجه و جوانانی درخشان است که همین امر می‌تواند یک پایه مناسب برای همکاری‌های بلند مدت است.

برای همین است که ما پارس جنوبی را برای ابتدای فعالیت‌های مجدد خود در ایران انتخاب کرده و فکر می‌کنیم با اطلاعاتی که از منطقه خاورمیانه داریم این امر می‌تواند برای هر دو طرف شرایط خوبی را مهیا کند. از سوی دیگر باید یک نوع اعتمادزایی میان دو طرف وجود داشته باشد، یعنی عایدات و انتظارات دو طرف مشخص و قابل حصول باشد. نکته آخر نیز این است که ایران بازاری بزرگ است که برای همکاری‌های بلندمدت نیاز به وقت و مطالعه کافی دارد.

مدیر بخش اکتشاف و تولید توتال در منطقه خاورمیانه در این گفت وگو در پاسخ به این سوال «ابتکار» که شما به عنوان مجموعه غرب از صد سال گذشته چهار بحران جنگ‌های جهانی، بحران اقتصادی اواخر دهه 1920 میلادی، کمونیسیم و شوک‌‌های نفتی اواخر دهه 1970 و 80 19میلادی را تجربه کرده‌اید که در این میان سه تای اولی مدیریت شده ولی مساله نفت و انرژی همچنان پابرجا بوده و اقتصاد غرب نیز گره‌خورده به نفت در منطقه‌ای بی‌ثبات است.

برای این امر به عنوان یک شرکت بزرگ نفتی چه فکری کرده‌اید و آیا سرمایه گذاری‌هایی در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر در دستور کار دارید؟ اظهار داشت: ابتدا باید بگویم که اعتقاد نداریم که نفت و انرژی از موارد بحران‌زای خاورمیانه است. بعد از آن باید تاکید کنم که اکنون دنیای انرژی با چالش‌های بزرگی دست و پنجه نرم می‌کند. ما به عنوان یک شرکت نفتی که دومین شرکت بزرگ شمال اروپا محسوب می‌شویم قصد داریم که سه مساله را در آینده حل کنیم. نخست اینکه با افزایش روز افزون جمعیت و اهمیت یافتن بیش از پیش حمل و نقل، تولید انرژی با قیمت مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی ما محسوب می‌شود. هر سال 3.5 درصد به میزان حمل و نقل در دنیا افزوده می‌شود و همین امر برابر است با مصرف انرژی بیشتر از سوی مردم.

نکته بعدی این است که تحولات آب و هوایی نیز جزو برنامه و استراتژی‌های آینده شرکت توتال است و جلوگیری از آلودگی محیط زیست برای ما بسیار اهمیت دارد. از سوی دیگر با پیشرفت فناوری‌های ارتباطی و انقلاب الکترونیک و تغییر سبک زندگی مردم، شرکت ما برنامه‌ای جدی برای ورود به انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک را در دستور کار خود دارد. هر چند تا 30 سال آینده نمی‌توان از نفت و گاز به طور کامل رهایی یافت.

وی با بیان اینکه اگر شما نگران هستید که با این دیدگاه ذخایر نفت و گاز ایران بدون مشتری خواهد ماند؟ تاکید کرد: باید بگویم که این قضیه صادق نیست و ما از همین حالا آمادگی خود را برای تمدید 20 سال دیگر قرارداد نفت و گاز با ایران اعلام کنیم. ( در جواب این گفته میشل به او گفتیم که ما هیچ نگرانی در این خصوص نداریم و رهایی هر چه زودتر ایران از اقتصاد نفتی یکی از برنامه‌های مهم و کلان ایران است.

میشل در ادامه صحبت‌های خود ادامه داد: با توضیحاتی که دادم، باید گفت که کار کردن بر روی انرژی‌های تجدید پذیر جزئی از برنامه‌های کلان ما را تشکیل می‌دهد و در همین راستا قراردادهایی با شرکت سان پاور به عنوان دومین شرکت بزرگ آمریکایی و همچنین شرکت‌های فرانسوی منعقد کرده‌ایم. همچنین در بحث باتری نیز شرکت توتال سرمایه گذاری‌هایی داشته و ما قصد داریم به صورت جدی روی انرژی‌های پاک (خورشیدی و بادی) و همچنین تحقیق و توسعه در کاهش مصرف انرژی سرمایه‌گذاری داشته باشیم.

**توتال برنامه خود را یک سال قبل از امضای برجام آغاز کرد
این مدیر ارشد توتال در پایان این گفت و گو که با جمعی از خبرنگاران روزنامه‌های دنیای اقتصاد، صمت و ایرنا صورت گرفت در مورد شایعات مطرح شده در خصوص کند شدن فعالیت‌های توتال در ایران پس از سخنرانی ترامپ، گفت: باید تاکید کنم که ما کار خود را در ایران از 2014 شروع کردیم یعنی یکسال قبل از انعقاد قرارداد برجام. خود من به شخصه از آن سال تاکنون بیش از 30 بار به ایران سفر کرده‌ام و همچنان نیز فعالیت‌های ما به روال سابق خود ادامه دارد؛ هر چند لازم است برای شرایط پیش آمده فعلی و در مورد قوانین و مقررات صبر کرد.

*منبع: روزنامه ابتکار؛ 1396،8،3
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002** انتشاردهنده: فاطمه قناد قرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۸۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کرمان در خصوص عدم حضور معاون استاندار در جمع دانشجویان

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان کرمان در خصوص عدم حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان در جمع دانشجویان علیرغم قول و هماهنگی‌های قبلی، بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان کرمان در خصوص عدم حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان علیرغم قول و هماهنگی‌های قبلی در جمع دانشجویان دانشگاه‌های استان کرمان، بیانیه‌ای صادر کرد.

متن کامل بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان کرمان به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

همه باید به مسئولیت خودشان توجه داشته باشند و خود را در مقابل این مسئولیت‌ها پاسخگو بدانند؛ این وظیفه همه‌ی ماست. 
 مقام معظم رهبری ۱۳۸۳/۰۸/۰۶

با توجه به ضرورت پاسخگویی و حضور مسئولین در جمع قشر نخبگانی و تاکیدات مقام معظم رهبری جهت استفاده از نخبگان در مسیر پیشبرد سیاست‌ها و مسائل اجرایی کشور، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمان در راستای این امر جلسه‌ای با آقای دکتر رحمان جلالی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۰۶ ساعت ۹:۳۰ تنظیم کرده و علیرغم هماهنگی‌های چند باره با دفتر ایشان و اعلام آمادگی وی جهت حضور، ایشان در جلسه مذکور حضور نیافتند و تماس‌های مکرر با دفتر و شخص آقای جلالی بی پاسخ ماند.

شایان ذکر است اعضای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان‌های استان کرمان از سراسر استان جهت شرکت در این جلسه حضور بهم رساندند.

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمان خواستار پاسخگویی و شفاف سازی معاون محترم استاندار کرمان، جناب آقای دکتر رحمان جلالی در خصوص علت عدم حضور می‌باشد.

والسلام علیکم ورحمت الله وبرکاته

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان کرمان

 

شایان ذکر دانشجویان سراسر استان کرمان علیرغم بارندگی‌ها و شرایط جوی نامناسب و لغزنده بودن جاده‌ها، خود را از شهرستان‌های مختلف جهت شرکت در این جلسه به شهر کرمان رسانده بودند، که عدم حضور معاون استاندار در این نشست ، موجب گلایه مندی آن‌ها شد.

دیگر خبرها

  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • سپاه نزدیکترین نهاد به مواضع رهبری است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نماز جمعه پایگاه مردمی است
  • شورا‌ها یکی از ظرفیت‌های مهم نظام اسلامی
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کرمان در خصوص عدم حضور معاون استاندار در جمع دانشجویان
  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است