Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولید کننده نمونه کشوری گفت: به دلیل عدم حمایت از طرف متولیان امر و هزینه های بالا نتوانستم در نمایشگاههای خارجی شرکت کرده و محصولات خود را برای صادرات به کشورهای دیگر بطور مستقیم معرفی کنم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیرعلی زارع مدیرعامل شرکت چینی سنتی میبد در گفتگو بامیبد خبر در مورد راه اندازی این کارگاه تولیدی بیان داشت: بنده 30 سال است که در این حرفه کار می کنم قبلا در جهاد کشاورزی مشغول به کار بودم ولی با توجه به نیازی که در زمینه احیای هنر صنعت سفال و سرامیک احساس می شد با موافقت مسئولین وقت از جهاد خارج و این کارگاه تولیدی را در سال 1366 تاسیس کردم که کل هزینه آن از طریق سهامدارن و منابع داخلی برخی از بانک ها تامین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد ضرورت تاسیس این کارگاه تولیدی اظهار داشت: با توجه به اینکه هنر صنعت سفال و سرامیک از دیر باز در شهرستان میبد رواج داشته و از صنایع دستی مهم و اصلی این شهرستان بوده که در این زمینه نیز استاد کارهای چیره دستی با گل رس به این حرفه مشغول بوده اند به همین جهت و با حمایت و تشویق مسئولین جهاد و صنایع دستی برای احیاء این هنر صنعت و توسعه آن بصورت صنعتی و با کیفیت بالاتر در این زمینه گام برداشتم. در ابتدا با سه کارگر این کار آغاز شد که شکر خدا در حال حاضر 70 نفر در این کارگاه مشغول به کار هستند.
زارع به افتخاراتی که در زمینه تولید این صنایع دستی کسب کرده اشاره و گفت: مقامات رده بالای کشور بارها از این کارگاه بازدید کرده و بنده را مورد تشویق قرار داده اند. مهمترین افتخارات این شرکت تولیدی در سالهای 1378 و 1387 رقم خورد که بعنوان تولید کننده کشوری معرفی شدم و در سالن اجلاس سران از دست رؤسای جمهور وقت لوح تقدیر گرفتم. این توجه باعث شد تا تولیدات و کیفیت را افزایش دهم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 300 قلم کالا از قبیل بشقاب، کاسه، قوری، دیس، فنجان و بطور کلی اکثر اقلام مورد نیاز در آشپز خانه را تولید می کنیم. 60 درصد دستگاههای تولیدی ما خارجی هستند که نیاز دارد مهندسین ما برای تولید این ماشین آلات دست به کار شوند. تمام نقوش و طرح های روی ظروف کار دست بوده و بر گرفته از طرح های قدیمی استادکاران این حرفه در میبد می باشد که با این کار دوباره این نقوش زنده و احیا شدند.

زارع در مورد بازدید گردشگران خارجی از این کارگاه ابراز داشت: درب کارخانه بنده همیشه به روی گردشگران داخلی و خارجی باز بوده و آنها از تمامی مراحل تولید بازدید داشته اند. برای گردشگران خارجی تولید این ظروف با دست بسیار جذاب بوده و از مراحل کار عکس و فیلم تهیه کرده و پس از بازگشت از سفر انها را در اختیار دیگر دوستان و آشنایان خود قرار داده اند. روزانه تعداد زیادی از این گردشگران از کارگاه ما بازدید می کنند که این علاقه آنها به ما پشت گرمی می دهد. صنایع دستی مورد علاقه و مصرف و حمایت مردم می باشد ولی با این وجود هنوز بسیاری از این صنایع دستی برای مردم نا شناخته است و می طلبد که رسانه ملی و دیگر رسانه ها به معرفی این صنایع دستی پرداخته و زمینه رونق این هنرهای بومی کشور را فراهم کنند. البته بیشترین تبلیغ ما هم تبلیغ زبانی مشتریان بوده که پس از خرید محصولات و استفاده از آن، دیگران را ترغیب به خرید و استفاده از این تولیدات بهداشتی می کنند. در این زمینه برای معرفی محصلات در اکثر نمایشگاههای داخلی شرکت کرده و مردم را از نزدیک با این محصولات آشنا ساخته ام.
تولیده کننده میبدی به برخی کم کاری های دولتها برای حمایت از صنایع دستی اشاره و اذعان داشت: متاسفانه در گذشته مسئولین بجای اینکه با در اختیار قراردادن ارز دولتی و ارزان به تولیدکنندگان زمینه ساز رشد و توسعه این صنعت در داخل کشور شوند و موجبات ورود دستگاههای پیشرفته برای تولید بهتر و با کیفیت تر و انتقال دانش فنی شوند با دادن این ارز به وارد کنندگان باعث شدند تا محصولات کشور چین به بازارهای ایران سرازیر شده و موجب ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از این شرکتها در سراسر کشور شوند. ما به دلیل تولید کم و کار بصورت دستی که طرفداران خاص خود را داشت در برابر این مشکلات مقاومت کرده و نگذاشتیم شرکت تعطیل شود.

وی ادغام صنایع دستی را با میراث فرهنگی اشتباه خواند و گفت: از زمانی که صنایع دستی با میراث فرهنگی یکی شده تولید ضربه خورده و کمتر به صنایع دستی توجه می شود و بیشتر توجه مسئولین بویژه مسئولین استانی به مقوله میراث فرهنگی می باشد. متاسفانه مسئولینی که برای تصدی معاونت صنایع دستی انتخاب می شوند اکثرا با کار ما آشنایی کاملی نداشته و زمانی که به تجارب لازم دست پیدا می کنند تعویض می شوند. به دلیل عدم حمایت از طرف متولیان امر و هزینه های بالا نتوانستم در نمایشگاههای خارجی شرکت کرده و محصولات خود را برای صادرات به کشورهای دیگر بطور مستقیم معرفی کنم. البته توسط برخی از تجار و بازرگانان ایرانی محصولات شرک به کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی و کانادا صادر می شود.
زارع مهمترین مشکل صادرات را نبود بسته بندی مناسب و با کیفیت دانست و عنوان کرد: متاسفانه ما بسته بندی خوبی نداریم. جنس با کیفیت بالا تولید می شود و در کارتن های معمولی و نامناسب بسته بندی می شوند. در این زمینه حمایتی خاصی صورت نگرفته و شرکتهایی مثل ما نیز چون توان مالی لازم را نداشتیم نتوانستیم کار مناسبی را در این زمینه انجام بدهیم. نیاز جدی در این زمینه احساس می شود که مسئولین باید برای آن چاره ای بیندیشند.
تولید کننده میبدی به عمده ترین مشکلات تولید اشاره و اظهار داشت: رکود، ورود بی رویه اجناس چینی به بازار، گرانی قیمت حامل های انرژی، عدم نقدینگی و برگشت خوردن چک های مشتریان، گرانی نرخ بیمه کارگران، مالیات بر ارزش افزوده، عدم پرداخت یارانه تولید، مشکلات فراوان برای دریافت وام و عدم حمایت و توجه مطلوب مسئولین از تولید کنندگان بویژه تولید کنندگان صنایع دستی مشکلاتی است که تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند. مسئولین استانی و شهرستانی با ما همراهی دارند و لی همراهی تا حمایت فاصله زیادی دارد و بیشتر حمایت آنها بصورت شعاری می باشد. حل مشکلات شرکتهای تولیدی یکی از مصادیق تحقق اقتصاد مقاومتی می باشد.

زارع در مورد توسعه کارگاه تولیدی خود بیان داشت: چند سالی است در کنار تولید ظروف چینی سنتی برای تامین نیاز کارخانجات کاشی منطقه و با توجه به نیاز سنجی بازار اقدام به تولید گلوله های سرامیکی کرده ایم. 40 درصد کاشی کشور در میبد تولید می شود و این کارخانجات برای تولید کاشی ماهیانه نیازمند بیش از 40 تن گلوله سرامیکی هستند. 80 درصد این نیاز از کشور چین تامین می شود در صورتیکه اگر مسئولین از ما حمایت کنند ما می توانیم با توسعه بیشتر کارگاه و افزایش تولید با کیفیت از نیاز به واردات کاسته و از خروج ارز جلوگیری کرده و موجبات اشتغال افراد بسیاری را در شرکت فراهم کنیم با حمایت مسئولین می توانیم کارگران شرکت را تا 300 نفر هم افزایش دهیم. این کار مصداق بارز اقتصاد مقاومتی می باشد.
وی در مورد تهیه مواد اولیه این شرکت بیان کرد: مواد اولیه مورد نیاز تولید بیشتر در داخل تهیه می شود ولی در زمینه تهیه رنگ و لعاب حدود 30 درصد باید از دیگر کشورها تامین و مابقی در داخل تهیه می شود.
زارع در مورد میزان تولید شرکت خود اذعان داشت: ما تنها شرکت تولیده کننده ظروف چینی سنتی در ایران هستیم که محصولات ما از کیفیت و عمر طولانی برخوردار است. ظرفیت اسمی تولید ما 500 تن در سال است که از این مقدار 250 تن در سال تولید داریم. گلوله های سرامیکی در سال هزار تن تولید می شود.
وی از مسئولین تامین اجتماعی در خواست داشت تا شرایطی را فراهم کنند تا استاد کاران بازنشسته که تجارب و مهارت بالایی در این زمینه دارند بتوانند به کار خود ادامه دهند.
تولید کننده میبدی در پایان بیان داشت: صنایع دستی همیشه مورد پسند و علاقه مردم چه در ایران و چه سایر کشورها می باشد. دولتمردان و متولیان امر با حمایتهای خود می توانند زمینه رشد و توسعه تولید صنایع دستی را فراهم و موجب اشتغال جوانان زیادی شده و به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کنند.
انتهای پیام/اد

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

نتایج مطالعات یک گروه از پژوهشگران نشان می‌دهد عواملی مانند چالش‌های مالی و اقتصادی، ساختار فرهنگی و سیاسی ذات‌گرا و بنیان‌گرا، جامعه مردمحور و جبر محیطی نقش بازدارنده در مشارکت سیاسی زنان دارد.

موضوع مشارکت سیاسی زنان در کشور‌های در حال توسعه، پدیده پیچیده‌ای است که به پویایی و توسعه نظام‌های سیاسی مربوط می‌شود. سطح مشارت سیاسی شهروندان نشان دهنده یک نظام سیاسی توسعه یافته است. توسعه نظام‌های سیاسی در یک ملت به میزان مشارکت سیاسی شهروندان بدون تفاوت جنسیتی بستگی دارد. گزارش اخیر شکاف جنسیتی جهانی نشان می‌دهد اگر مسیر کنونی در جهان حفظ شود، برای اروپای غربی ۵۴.۴ سال دیگر و برای کشور‌های جنوب آسیا ۷۱.۵ سال طول خواهد کشید تا شکاف جنسیتی را کاهش دهند.

همچنین گزارش دفتر توسعه انسانی سازمان ملل متحد درباره اقدامات کشور‌های عضو در زمینه میزان پایبندی و اهتمام دولت‌ها در تحقق اهداف برنامه‌های توانمندسازی جنسیتی و مشارکت دهی زنان در سیاست نشان می‌دهد حضور زنان در عرصه سیاسی و ساختار قدرت، کمتر از مردان است که شاید مهمترین علت آن مردسالارانه بودن ساختار سیاسی کشور‌های خاورمیانه و محدودیت‌هایی است که مانع از حضور پررنگ و چشمگیر زنان در عرصه‌های گوناگون می‌شود و مهمتر از همه نگرش جامعه درباره حضور و فعالیت زنان در عرصه‌های مختلف، میزان مشارکت زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزد‌های حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده برای ۲۲ حوزه در دور دوم انتخابات که در روز ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از بامداد روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد. آخرین جلسه مجلس یازدهم روز دوم خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، روز هفتم خرداد ماه برگزار می‌شود.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت ایران در انتخابات پیش رو نقش موثر و مهمی داشته و مشارکت سیاسی آنان شاخص حائز اهمیت در فرآیند توسعه پایدار است. «مهدیه آخوندی»، «کرم حبیب پور گتابی» و «زهرا حضرتی صومعه» در مطالعه‌ای با عنوان «آسیب شناسی مشارکت سیاسی زنان تهران بر اساس نظریه زمینه‌ای» این موضوع را مورد توجه قرار داده و از طریق روش کیفی سعی کرده‌اند علل، شرایط مداخله‌گر و شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان را مورد مطالعه و واکاوی خود قرار دهند.

شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

فقدان استقلال مالی زنان، اهمیت داشتن درآمد، استقلال خواهی مالی، هزینه‌های زیاد فعالیت‌های اقتصادی، فقدان منابع مالی کافی برای امور سیاسی زنان، وابستگی مالی زنان، فقدان اندوخته مالی زنان، تمایل نداشتن زنان به هزینه کردن در عرصه سیاسی، فقدان حمایت مالی زنان در عرصه‌های سیاسی، بالا بودن هزینه‌های مشارکت فعال سیاسی برای زنان، تمایل شدید به داشتن استقلال مالی و هزینه بر بودن فعالیت‌های اقتصادی از جمله شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

همچنین انحصارگرایی فضای سیاسی، مداخله نکردن سیاسی گروه‌های مختلف در سیاست از جمله زنان، نبود گروه‌های سیاسی حامی از زنان، فقدان ساختار مناسب حزبی برای زنان، طرد سیاسی زنان، به رسمیت نشناختن سیاسی زنان و درون‌گرایی گروه‌های سیاسی نیز از دیگر عوامل علی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

شریط زمینه‌ای در حقیقت مقوله‌ها و مفاهیمی را در بر می‌گیرد که زمینه‌ساز مشارکت سیاسی زنان است و فعال شدن آنان در این حوزه را تسهیل می‌کند یا برعکس مانع از مشارکت سیاسی آنان می‌شود. یکی از شرایط زمینه‌ای مهم در زمینه مشارکت سیاسی زنان ساختار نابرابر و مردسالاری در حوزه کنشگری سیاسی است عامل مردسالاری به عنوان یک سیستم رفتاری سرکوبگر نقشی کلیدی ایفا می‌کند. مردانی که با این سیستم جامعه‌پذیر شده‌اند، این الگوی رفتاری را با خود به صورت کلی در جامعه و به صورت جزئی به سیستم حزبی و انتخاباتی منتقل می‌کنند. در نتیجه زنان حتی خارج از خانه و خانواده خود با رفتار‌های پدرسالارانه مواجه خواهند شد.

بنابراین، تبعیض جنسیتی فضای سیاسی، نبود پذیرش کافی جامعه برای مشارکت سیاسی زنان، نگاه مردانه داشتن به امر سیاست، طرد پنهان زنان از مشارکت سیاسی از جمله ویژگی‌های ساختار فرهنگی و سیاسی ذات گرا و بنیان گرا است که مانع از مشارکت سیاسی زنان می‌شود.

همچنین نبود حمایت کافی خانواده از زنان در مناصب سیاسی، جامعه‌پذیری منع کننده برای زنان در حوزه امور سیاسی، فقدان آموزش حقوق سیاسی برای زنان، حمایت نکردن کافی زنان از یکدیگر، کمبود رشد سیاسی زنان، محدودیت شدید در محیط خانواده، سنت گرایی در خانواده‌ها و نپذیرفتن زنان در مناصب سیاسی و استقبال نکردن جامعه از زنان موفق سیاسی از جمله ویژگی‌های جامعه مردمحور و جبر محیطی است که بر مشارکت سیاسی زنان تاثیر می‌گذارد.

شرایط مداخله‌گر بر مشارکت سیاسی زنان

یکی از شرایط مداخله‌گر در مشارکت سیاسی زنان، به ویژگی‌های روحی و روانی آنان در عرصه سیاسی برمی‌گردد. با وجود ماهیت مدنی و عقلانی مشارکت سیاسی، زنان از وجوه روحی و روانی نیز متاثر هستند.  به بیان دیگر فعالیت سیاسی تنها از عوامل عقلانی تاثیر نمی‌پذیرد و ویژگی‌های روحی-شخصیتی زنان از جمله اعتماد به نفس خود بزرگ‌بینی، تمایل به مشارکت سیاسی، ریسک پذیری و اقتدار شخصیتی از جمله شرایطی هستند که می‌توانند حلقه ارتباط زنان با ساختار سیاسی را مختل کننداز طرف دیگر، مشارکت سیاسی زنان این ویژگی‌های روحی و روانی را تقویت می‌کند. مشارکت سیاسی به زنان عزت نفس می‌بخشد و به آنان احساس مفید بودن، کفایت، ارزش و قدرت و اعتماد به نفس می‌دهد و از طرف دیگر بی اعتنایی به این نیاز‌های روحی و روانی به احساساتی از قبیل حقارت، ضعف و درماندگی در آنان منجر می‌شود.

راهبرد‌هایی به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان

به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان راهبرد‌هایی از قبیل عدالت اقتصادی در حوزه تقسیم کار جنسیتی، رفع قوانین تبعیض‌آمیز و مردسالارانه، ایجاد بستر‌های رشد و نمو برای زنان و مردان، ایجاد زمینه‌های خودشکوفایی و تربیت بر اساس خودباوری برای زنان و حمایت از مشارکت سیاسی زنان پیشنهاد می‌شود.

همچنین پرورش زنان و توانمندسازی برای آنان از دوران مدرسه، انتخاب زنان به عنوان مدیران رده بالا و میانی، پذیرش زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی سیاسی، کمک کردن سمن‌ها به زنان در شکوفایی و مشارکت سیاسی، تغییر شکاف میان خانواده و زنان و اعتماد آنان به توانایی‌های دختران و زنان و قبح شکنی از حضور زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی از جمله راهکار‌های موثر در این زمینه هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • غرفه ذوب آهن اصفهان پربازدید ترین در بین صنایع فولادی
  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی