Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@07:35:47 GMT

علائم کمبود ویتامین B3

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۸۲۵۱

ویتامین B3 یا نیاسین، نقش اساسی در سلامتی پوست، دستگاه گوارشی و سلامت مغز دارد. این ویتامین به عملکرد بیش از ۲۰۰ آنزیم در بدن کمک می کند. ناطقان: کمبود ویتامین B3 منجر به بیماری های مختلفی می شود که یکی از بدترین نوع آن پلاگرا Pellagra نام دارد. بیماری که پوست را می ترکاند و حتی باعث جنون فرد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ویتامین B3 که نیاسین هم نامیده می شود، نقش اساسی در سلامتی پوست، دستگاه گوارشی و سلامت مغز دارد. این ویتامین به عملکرد بیش از ۲۰۰ آنزیم در بدن کمک می کند.

این ویتامین از دو ترکیب شیمیایی به نام های نیکوتینیک اسید Nicotinic Acid و نیکوتینامید Nicotinamide تشکیل شده که در بدن با شکستن این دو ماده باعث ایجاد دو ترکیب شیمیایی NAD و NSDP می شود. این دو ترکیب باعث عملکرد سالم سوخت وساز سلولی یا همان متابولیسم است.

امروز در نت نوشت میزان اندازه مورد نیاز این ویتامین، منابع تامین، علائم کمبود، و بیماری های ناشی از کمبود ویتامین B3 را بررسی خواهیم کرد.
حقایقی در مورد ویتامین B3

ویتامینی است که باید در آب حل شود. به همین دلیل بدن نمی تواند آن را ذخیره کند.
بدن نمی تواند ویتامین B3 بسازد.
انواع گوشت و سویا منبع اصلی تامین ویتامین B3 است.
بیشتر افرادی که از کمبود ویتامین B3 رنج می برند باید آن را به صورت مکمل مصرف کنند.

میزان مصرف مورد نیاز روزانه

با توجه به سن، جنس، فعالیت های بدنی و سابقه ژنتیکی میزان مصرف ویتامین فرق می کند. میزان مصرف زیر راهنمای خوبی برای جلوگیری از کمبود این ویتامین است:

نوزادان ۱ تا ۶ ماهه : ۲ واحد
کودان ۷ تا ۱۲ ماهه : ۴ واحد
کودکان ۱ تا ۳ ساله : ۶ واحد
کودکان ۴ تا ۸ ساله : ۸ واحد
کودکان ۹ تا ۱۳ ساله : ۱۲ واحد
نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ ساله : ۱۶ واحد برای پسران و ۱۴ واحد برای دختران
بزرگسالان بالای ۱۹ سال : ۱۶ واحد برای مردان و ۱۴ واحد برای زنان
زنان باردار : ۱۸ واحد
زنان در ایام شیردهی : ۱۷ واحد

توجه : واحدها بر اساس NE یا Niacin Equivalent یعنی میزان مورد نیاز نیاسین روزانه است. یک واحد NE برابر با ۶۰ میلی گرم می باشد.

از آن جا که این ویتامین هم مثل همه ویتامین ها و مواد معدنی باید به اندازه مصرف شود، مصرف کمتر یا بیشتر از مورد نیاز روزانه بدن باعث تغییر در رشد سلول ها شده و شخص را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار می دهد.


منابع ویتامین B3

علائم کمبود ویتامین B3 و نحوه تامین روزانه آن با مواد غذایی

 

غذاهای زیر منبع خوبی برای دریافت نیاسین در طی روز است که می توانید هر روز یکی از آن ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید:

قارچ : روزانه نصف فنجان
سیب زمینی پخته : ۳ یا ۴ سیب زمینی متوسط
غلات سبوسدار : ۳۰ گرم
نان گندم تست شده : یک تکه
جو پرک شده پخته : سه چهارم فنجان
جگر به صورت کامل پخته شده : ۱۰۰ گرم
ماهی تن کنسروی یا پخته شده : ۱۰۰ گرم
شیر سویا : یک لیوان
تخمه کدو : ۱۰۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی : سه چهارم فنجان

در صورتی که ویتامین B3 به بدن نرسد؛ بدن با تبدیل آمینواسیدی به نام تریپتوفان Tryptophan به نیاسین سعی می کند کمبود آن را جبران کند. گوشت بوقلمون و تخم مرغ منبع خوبی برای تامین این آمینواسید است. به همین دلیل سعی کنید علاوه بر مواد فوق این دو ماده را هم گه گاه در برنامه غذایی تان گذاشته و میل کنید تا از کمبود ویتامین B3 جلوگیری کنید.
علائم کمبود ویتامین B3

کمبود شدید این ویتامین باعث یک نوع بیماری پوستی به نام پلاگرا، مشکلات گوارشی، مشکلات در سیستم اعصاب، ایجاد موکوس یا ترشحات در چشم و بینی می شود.

شدیدترین نوع بیماری کمبود نیاسین بیماری پلاگرا است که دارای علائم زیر است:

علائم کمبود ویتامین B3 و نحوه تامین روزانه آن با مواد غذایی

ضایعات پوستی قرینه ای در بدن مثل هر دو بازو. وقتی پوست درمعرض آفتاب قرار گیرد این عارضه ها به راحتی دیده می شود.
لک های پروانه روی صورت و لک های گردن بند مانند دور گردن بخصوص بعد از قرار گرفتن در آفتاب
درد، تاول، تورم و تحریک و سوزش های پوستی در دهان، بینی، واژن و مجاری ادرار. در افرادی که کمبود ویتامین بدتر است این مشکلات زیر زبان یا روی لب ها هم مشاهده می شود.
درد و سوزش در گلو، سینه و معده.
مشکلات گوارشی مثل استفراغ، اسهال، سوزش، تهوع و یبوست. در موارد شدیدتر حتی اسهال خونی هم در فرد دیده می شود.
مشکلات روحی مثل تغییر شخصیت، گیجی، ضعف حافظه، عدم تمرکز، افسردگی، اضطراب، پارانویا (سوء ظن شدید) که خیلی وقت ها نه به عنوان کمبود ویتامین بلکه به مثابه مشکلات روحی تحت درمان قرار می گیرد.
قرمزی پوست
سردرد
مشکلات گوارشی که با دارو درمان نمی شود
گردش ضعیف خون

علت های کمبود ویتامین

یکی از علت های کمبود ویتامین عدم دسترسی و یا نخوردن منابع تغذیه ای حاوی ویتامین های B3 است. در بعضی از کشورها که ذرت و فراورده های آن زیاد است بیشتر مردم نیاز روزانه شان به نیاسین را از طریق ذرت جذب می کنند.

در موارد خاص مثل اعتیاد به الکل، بیماری های کبدی یا در شرایطی که بدن قادر به جذب این ویتامین نیست شخص دچار کمبود شدید ویتامین B3 می شود که حتما پزشک باید شخص را تحت درمان قرار دهد.


تاثیرات جانبی مکمل های دارویی حاوی ویتامین B3

کاهش فشار خون
بدتر شدن بیماری های کبدی
نامنظم شدن ضربان قلب
مشکلات در مجاری ادرار
بروز نقرس

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

از آن جا که کمبود این ویتامین به دو صورت اولیه و ثانویه بروز می کند در کمبود اولیه با خوردن غذاهایی که در این مقاله ذکر شد می توانید به راحتی از کمبود این ویتامین جلوگیری کنید. در صورتی که علائم شدید است مثل بیماری های شدید پوستی، مشکلات گوارشی که درمان نمی شود، تغییرات شدید روحی و اسهال حتما به پزشک مراجعه نمایید تا با توجه به بررسی وضعیت کلی سلامتی شما میزان دقیق مورد نیاز را برایتان تعیین کند. بیشتر پزشکان مکمل های ویتامین B که حاوی نیکوتینامید است برای رفع کمبود این ویتامین در بدن تجویز می کنند. این ماده دارای عوارض جانبی کمتر مثل خارش یا سوزش پوست در بیشتر افراد است.

بهترین میزان دریافت نیاسین بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیگرم روزانه است که با توجه به جنس، سن، وضعیت سلامتی و میزان فعالیت باید توسط پزشک تعیین شود. از ان جا که کمبود این ویتامین به علت نوع تغذیه یا بیماری خاصی به وجود می آید، معمولا با کمبود ویتامین های دیگر همراه است. در چنین مواردی تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی و استفاده از مکمل ها ضروری است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کمبود ویتامین ، ویتامین سی ، سلامت مغز

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۸۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد