Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم،‌ احمد شجاعی در نشست خبری ششمین همایش طب و قضا که صبح امروز در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار کرد: همایش علمی طب و قضا با هدف بررسی موضوعات مبتلابه قضات،‌ حقوقدانان و پزشکان قانونی هر دو سال یکبار برگزار می‌شود و موضوعات این همایش قبل از برگزاری‌های همایش در استان‌ها توسط محققین و کارشناسان مورد مطالعه و بررسی قرار‌ می‌‌گیرد و خلاصه‌ای از نتایج کارگروه‌های استان در همایش ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای همه مسائل قانون وجود دارد افزود: در همه مسائل قانون و مبنای قانونی وجود دارد اما برخی از پزشکان و قضات، برداشت‌های متفاوتی از قانون دارند بنابراین همایش طب و قضا به منظور بررسی و کنکاش این قوانین و تقریب نظرات و برداشت‌ها و ایجاد یک زبان مشترک برگزار می‌شود. 

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تاکید بر ضرورت برگزاری همایش طب و قضا گفت: این جلسات فرصتی برای طرح موضوعات و نزدیک کردن موضوعات به یکدگر است تا ضعف‌های قانونی و کمبود‌ها احصا و به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شود و در پایان همایش نیز از نتایج به دست آمده یک دستوالعمل تدوین می‌شود، بنابراین برگزاری نشست‌های تخصصی بسیار ضروری و تاثیرگذار است.

شجاعی اظهار کرد: واکاوی ابعاد پزشکی، فقهی و حقوقی رشد و کمال عقل، تفسیر و تبیین پزشکی فقهی و حقوقی موضوع «صدمات مسری»، چالش‌های تشخیص «حرج» در سقط درمانی و نحوه مواجهه قضایی با صدمات ساختگی شامل خودزنی و تصادفات ساختگی از‌ محور‌های مورد بحث در این همایش است.

وی در ادامه به برگزاری همایش در استان قم اشاره کرد و گفت: با توجه به حضور فقها و علمای علوم دینی در استان قم و باتوجه به اینکه بسیاری از قوانین ریشه فقهی دارد، برگزاری این نشست در قم و حضور فقها در جلسات بسیار موثر بود.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه حضور علما و فقها در همایش طب و قضا یکی از ویژگی‌های ممتاز این همایش بود خاطرنشان کرد: قوانین جمهوری اسلامی با فقه مطابقت دارد اما در برخی از قوانین اختلاف نظر وجود دارد و این لازمه فقه پویای شیعه است.

وی با اشاره به ضرورت تشویق مردم به اهدای جسد برای استفاده آموزشی و دانشگاهی گفت:‌ با توجه به تبلیغات وسیع و گسترده‌ای که در موضوع اهدای جسد انجام شد،‌ مردم استقبال خوبی از این موضوع داشتند.

شجاعی اظهار کرد: آمار خودکشی در ایران نسبت به کشور‌های دیگر بسیار اندک است اما باید توجه داشت که انتشار آمار خودکشی و پرداختن به این‌ مسئله اثرات منفی دارد و گاها موجب افزایش آمار خودکشی نیز می‌شود.

وی ادامه داد:‌ اقدامات سازمان پزشکی قانونی در مورد بررسی اجساد فقط سه درصد است و بسیاری از اقدامات دیگر سازمان پزشکی قانونی مربوط به مراجعات و درخواست‌های مردم است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور اظهار کرد: در بسیاری از موارد، اعلام دلیل فوت کمتر از دو ساعت زمان می‌برد اما گاهی اوقات صدمات بسیار جدی تر و شدید‌تر است و ماهیت صدمات به گونه‌ای است که باید مدت زمانی را برای رسیدن به نتایج قطعی صبر کرد و تاخیر سازمان پزشکی قانونی در برخی از پروند‌ه ها به دلیل شدت صدمات وارده و تلاش برای رسیدن به نتیجه قطعی است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین سعید سعدی معاون امور فرهنگی قوه قضائیه در همایش مسؤولین روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی قوه قضائیه گفت: سازمان پزشکی قانونی یکی از مجموعه‌های تخصصی قوه قضائیه است که مجموعه همکاران آن با تلاش شبانه روزی خدماتی را به مردم ارائه می‌دهند.

وی افزود: اهمیت کار پزشکی قانونی و نقش نظرات کارشناسی آن در صدور رأی قاضی نیاز به تقوا و ایمانی قوی دارد و یک پزشک قانونی باید در مقابل هرگونه فریب و فریبکاری بایستد و نظریه درست و دقیق را در کمال ایمان و تقوا صادر کند.

وی با بیان اینکه تصمیم سازی برای رأی قاضی کار پزشکی قانونی است، اظهار داشت: پزشکی قانونی از سالم‌ترین بخش‌های دستگاه قضائی است که با دقت و درایت نظرات کارشناسی را صادر می‌کند که در همه امور و اقدامات این سازمان گرایش فرهنگی به خوبی مشهود است.

حجت الاسلام سعدی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت پرداختن به امور فرهنگی در دستگاه‌ها تصریح کرد: پرداختن به امور فرهنگی زمان و مکان ندارد و آنچه در این میان بسیار مهم است فرهنگی و دغدغه مند بودن متولیان این امور است به نحوی که بتواند موارد و موضوعات فرهنگی را به خوبی منتقل کند.

وی ادامه داد: مسؤول امور فرهنگی باید از هرگونه دروغگویی، بی تقوایی، بی اخلاقی، عصبانیت و … به دور باشد و منظومه‌ای فرهنگی را در اخلاق و رفتار خود به نمایش بگذارد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه در انجام امور فرهنگی باید همیشه خدا را در نظر بگیریم گفت: مسئول امور فرهنگی باید به نحوی عمل کند که در اعمال و رفتار خود روحیه صداقت، خداترسی، پاکدامنی و تقوا را منتقل کند و مردم در وجنات او عظمت امور فرهنگی را ببیند.

حجت الاسلام سعدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانمندی‌های امروز کشور در عرصه‌های مختلف از جمله مسائل دفاعی و نظامی افزود: زمانی کشور در هیچ زمینه‌ای صاحب اقتدار و توانمندی نبود اما امروز به جایی رسیده‌ایم که ایران اعلام می‌کند در ساعت و روز و زمان مشخص، سرزمینی مشخص را مورد هدف قرار می‌دهد و دقیقاً طبق برنامه عمل می‌کند که این اوج اقتدار و توانمندی و نتیجه ایمان و خودباوری است.

وی در پایان با تأکید دوباره بر توجه به امور فرهنگی در همه بخش‌های قوه قضائیه و از جمله در پزشکی قانونی گفت: با تقویت امور فرهنگی، بارش رحمت الهی در فضا حاکم می‌شود و از آنجا که کار روابط عمومی نیز به نوعی کاری فرهنگی است می‌تواند به ترویج هرچه بیشتر این امور کمک کند.

کد خبر 6090163

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟