Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@22:08:25 GMT

وقف؛ عاملی اثرگذار در اقتصاد مقاومتی

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۷۴۹۳

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام علی‌اکبر نوایی، معاون فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه خراسان در مراسم نکوداشت مجتبی شفیعی، واقف خیراندیش حوزه علمیه خراسان رضوی که چهارم آبان‌ ماه در سالن همایش‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، در رابطه با دیدگاه اسلام نسبت به جمع ثروت و مال در آموزه‌های دینی و اسلامی، گفت: ممکن است کسانی گمان کنند که اسلام نسبت به جمع‌آوری ثروت روی خوشی نشان نداده است، زیرا معتقدند ثروت امر دنیوی و در بسیاری از افراد باعث طغیان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه این تصور درباره ثروت است، عنوان کرد: این تصور نادرست منجر به فلج شدن نیروی کار جامعه اسلامی، از بین رفتن استعدادها، توقف حرکت جامعه اسلامی و افزایش نیاز به بیگانه می‌شود، از همین رو این نوع تفکر، اسلامی نیست.
حجت‌الاسلام نوایی با اشاره به اینکه آموزه‌های زیادی مبنی بر ضرورت کار و جمع کردن ثروت در قرآن وجود دارد، ابراز کرد: اسلام ثروت حلال را عامل خیر دانسته، همچنین پیغمبر اکرم(ص) در رابطه با مال و ثروت می‌فرمایند: «مال صالح و شایسته در دست انسان شایسته قرار می‌گیرد».
معاون فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: انسان اگر حاکم بر مال باشد و آن را جهت دهد، مانند کشتی انسان را به ساحل نجات می‌رساند، اما اگر انسان در اختیار مال و ثروت قرار گیرد، مایه هلاکت وی خواهد شد.
وی با بیان اینکه اسلام ثروت را ابزاری برای تکمیل شخصیت انسان قرار داده است، تصریح کرد: دیدگاه اسلام نسبت به مال و ثروت مثبت است و در راستای جمع‌آوری مال و ثروت حلال، آموزه‌های والایی در شریعت اسلامی دیده می‌شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه خراسان افزود: در روایات متعدد هم این مسئله به تصویر کشیده شده است که کار و تلاش برای به دست آوردن ثروت به منظور رسیدن به رفاه و آسایش در جامعه، عامل عزت جامعه اسلامی است.
کسب روزی حلال؛ برترین جزء عبادت
حجت‌الاسلام نوایی با بیان اینکه اسلام برتر است و چیزی نباید بر جامعه اسلامی برتری پیدا کند، افزود: عبادت ۷۰ جزء دارد که برترین آن طلب روزی حلال است؛ لذا به دست آوردن ثروت برای رشد و تعالی جامعه اسلامی عبادت است.
معاون فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: همه آنچه که در جامعه اسلامی تشریح شده در راستای عزت جامعه اسلامی است؛ لذا اسلام در هدف‌گیری خود برای پرورش انسان، می‌خواهد شخصیت اسلامی او را به وسیله تلاش برای کسب روزی حلال بپروراند.
وی در رابطه با وقف گفت: جامعه اسلامی باید بتواند به نیازهای خود پاسخ دهد و مشکلات اقتصادی را از بین ببرد، سنت حسنه وقف نیز در راستای همین موضوع سفارش شده است.
حجت‌الاسلام نوایی با اشاره به اینکه وقف با عنوان صدقه در روایات بیان شده است، تشریح کرد: وقف در سلسله تشریعات اسلامی برای جلوگیری از چالش‌های اجتماعی و حل مسائل اقتصادی سفارش شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه خراسان، وقف را عاملی اثرگذار بر اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: یک اقتصاد پویا درون مرز به وسیله وقف تشکیل خواهد شد، لذا باید طرح ترغیب اجتماعی به وقف اجرایی شود.
حجت‌الاسلام نوایی با تأکید بر اینکه مسئله اعتماد اجتماعی کاهش پیدا کرده است، ابراز کرد: به دلیل وجود موقوفه‌خواران، نبود برنامه در وقف و ... از این اعتماد اجتماعی کاسته شده است، بنابراین باید مسئله وقف را برجسته کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه خراسان عنوان کرد: حوزه‌های علمیه باید گسترش کمی و کیفی پیدا کنند که این امر در سایه وقف امکان‌پذیر خواهد بود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۷۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا
  • حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور
  • حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) بیانیه مشترک صادر کردند
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب