Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم- ایرنا- رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شناسه شامد(شماره الکترونیکی محتوای دیجیتال) برای 69 هزار پایگاه اطلاع رسانی، 17 هزار کانال تلگرامی و 130 هزار نرم افزار اندرویدی صادر شده است.

به گزارش ایرنا، سید مرتضی موسویان روز چهارشنبه در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی مدیر حوزه های علمیه خواهران، افزود: کد شامد با هدف هویت بخشی به محتواهای دیجیتالی و نظارت بر تولیدات در فضای مجازی ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: این کد قابل اعتبار سنجی است و در صورتی که بستری در فضای مجازی اقدام به تولید محتوای ضدارزشی نماید، آن بستر تنها با یک کلیک از دسترس خارج می شود.
وی بیان کرد: طرحی درحال پیگیری است که هسته اصلی آن از ممیزانی است که تحصیلات سطح سه حوزه علمیه دارند و با یک طرح فرهنگ یار به مردم مرتبط می شوند تا مردم موارد ضد ارزشی را گزارش دهند.
موسویان اضافه کرد: در این راستا 16 بند محتوایی را آماده کرده ایم و ناشران محتواهای دیجتیال باید متعهد به رعایت این بندها باشند.
وی با اشاره به این که حاکمیت وظیفه نظارت بر فضای مجازی دارد، گفت: حاکمیت باید محیط سالم را خودش معرفی کند و با توجه به نشان دار شدن فضای مجازی، باید فضایی سالم، مفید و ایمن در شبکه های اجتماعی ایجاد شود.
وی ادامه داد: این اقدام نیاز به تبلیغات گسترده و فرهنگ سازی دارد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمی تواند این طرح را ادامه دهد و از حوزه علمیه خواهران می خواهیم در این طرح وزارتخانه را یاری دهند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ظرفیت بالای حوزه علمیه خواهران اشاره و اضافه کرد: یادگیری این 16 بند تعهد برای تولید محتوا در فضای مجازی بسیار آسان است و طلاب خواهر با توجه به نفوذی که در جامعه دارند می توانند مردم را برای همکاری با وزارت ارشاد تشویق نمایند.
موسویان خاطرنشان کرد: امکان فیلترینگ در همه کشورها وجود دارد و همه کشورها بهتر از ایران از این امکان استفاده می کنند، ولی آن ها هم اسیر این مساله هستند که فیترینگ کارآمد نیست مانند فضاهایی از جمله توئیتر که گرچه فیلتر است، ولی بسیاری از مسائل در این فضا مطرح می شود.
وی با بیان این که قوانین برای برخورد با کانال های غیرمجاز کافی نیست، تصریح کرد: در شورای فضای مجازی مصوب شد کانال های تلگرامی بالای پنج هزار عضو مجوز دریافت کنند که زیرساخت های این اقدام به ما سپرده شد.
رئیس مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد با تاکید بر سیال بودن فضای مجازی، بیان کرد: باید بر این فضاها مدیریت صحیح صورت گیرد و همانگونه که در سال های گذشته دیر عمل کردیم و مجبور به انفعال شدیم، اگر اقدام عملی نداشته باشیم در سال های آینده با انفعال بیشتری مواجه می شویم.
وی در ادامه با اشاره به تغییرات سریع و رادیکالی در فضای مجازی، گفت: پیش بینی شده در سال 2030 انسان بتواند آنچه را که در محیط پیرامون مشاهده می کند در فضای مجازی نیز احساس و درک کند.
موسویان افزود: با این پیشرفت حواس پنچ گانه شامل لامسه، بویایی، چشایی، شنوایی و بینایی به راحتی در فضای مجازی قابل دریافت و لمس خواهد بود.
رئیس فناوری اطلاعات و مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درادامه از مرکز دیتا سنتر حوزه علمیه خواهران نیز بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت این مرکز قرار گرفت؛ مرکز داده امین به عنوان نخستین و بزرگ ترین مرکز داده علوم اسلامی در سطح کشور مطرح است که مهرماه سال 94 راه اندازی شد.
سید مرتضی موسویان، رئیس فناوری اطلاعات و مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به قم ضمن گفت و گو با ناشران رسانه های دیجیتال، در هم اندیشی تولید و نشر محتوای دیجیتال اسلامی، جلسه فرهنگ عمومی شرکت و با آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور نیز دیدار می کند.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سمیه حیدری **انتشار- جعفرمسلمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۱۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا

دستورالعمل محدود شدن جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری و دادن قدرت بیشتر به کاربران برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، موضوعی است که در ایران و از سوی مرکز ملی فضای مجازی آغاز شده و در سایر کشورها از جمله آمریکا هم برای تصویب در کنگره این کشور مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، در سطح جهان، به منظور حفظ امنیت داده‌ های شخصی کاربران در وب سایت ‌ها یا سامانه ها و پلتفرمهای مجازی، راهکاری با نام کنترل جهانی حریم خصوصی ارایه شده است.

این راهکار در واقع یک استاندارد برای مرورگرهای وب و وب سایت ‌ها است که حریم خصوصی کاربران را حفظ کند. به عنوان مثال، یکی از استانداردهای در نظر گرفته شده، قانونی است که می تواند از فروش داده های کاربران توسط وب سایت‌ ها و مرورگرها به اشخاص ثالث، آن هم بدون رضایت و اطلاع کاربران جلوگیری کند.

دستور العمل اجرایی مرکز ملی فضای مجازی برای حفظ حریم خصوصی کاربران ایرانی

در این راستا سال گذشته مرکز ملی فضای مجازی هم دستورالعمل اجرایی حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شیوه جمع آوری، پردازش و نگهداری اطلاعات کاربران را تصویب و به دستگاه‌های مختلف برای اجرا ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی ملزم شدند تا  در برابر تهدیدات سایبری و مخاطرات نقض حفظ حریم خصوصی، کاربرانشان را ایمن کنند. همچنین سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی باید داده‌های کاربران را صرفاً در حد اقلام مورد نیاز و متناسب با اهداف صریح و مشخص جمع آوری کرده و اگر کاربران درخواستی مبنی بر حذف بدون قید و شرط تمام یا بخشی از داده های خود را داشتند، این امکان را فراهم کنند تا ضمن رعایت مفاد قانون آیین دادرسی کیفری، داده های مورد نظر حذف شوند.

حسین دلیریان - سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در همین زمینه خبر داده است که تا قبل از سال جدید، بخش هایی از این دستورالعمل که امکان اجرای سریعتر آن وجود داشت، توسط کسب و کارهای بخش خصوصی و سامانه‌های دولتی اجرا شده و بقیه مفاد دستورالعمل نیز در مسیر اجرا قرار داشته که برای تامین زیرساخت‌ها و ابعاد فنی آن، مهلت اجرای کامل به ۴ ماه پس از تاریخ ابلاغ تمدید شده است.

بازخوانی تجربه آمریکا در حفاظت از کاربران آمریکایی

آمریکا هم برای تصویب قانونی در این زمینه گام برداشته و به تازگی با موافقت نمایندگان کلیدی خود، آن را برای تصویب در کنگره مطرح کرده است.

نکته جالب توجه در قانون آمریکا این است که قانون گذاران این کشور بر این تاکید دارند که جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری باید محدود شده و به آمریکایی‌ها قدرت بیشتری برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، داده شود. این دقیقا مشابه دستورالعملی است که مرکز ملی فضای مجازی پیشتر مصوب و ابلاغ کرده است.

از طرفی قانونگذاران آمریکایی این قانون دو حزبی را بهترین فرصت دانستند که در دهه‌های گذشته برای ایجاد استاندارد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها مطرح شده و به افراد حق کنترل اطلاعات شخصی خود را می‌دهد که یک گام مثبت رو به جلو در آمریکا است.

گام رو به جلوی ایران

اما مرکز ملی فضای مجازی کشور در گامی جلوتر در کنار ایجاد امکان مدیریت داده های شخصی کاربران توسط خودشان و افزایش حفظ حریم خصوصی آنها توسط ارایه دهندگان خدمات، براین نکته نیز تاکید داشته که داده هایی که هویت کاربران براساس آنها شناسایی می شود، باید توسط سکوها و سامانه های ارایه دهنده خدمات به صورت رمزنگاری ذخیره شود. این بدان معناست که در صورت هک و نقض اطلاعات این داده ها در زمان انتشار امکان بازیابی و شناسایی نخواهند داشت.

در واقع دستورالعمل این مرکز، علاوه بر این که سپری محافظ در برابر مهاجمان برای کاهش خطر نقض حریم خصوصی مردم ایجاد کرده، ارایه دهندگان خدمات را موظف به توضیح چگونگی جمع آوری و استفاده از این داده ها و در نهایت رمز نگاری و ارتقای ایمنی داده های ذخیره شده نیز کرده است.

نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی

البته باید دید که در نهایت پیش نویس ارایه شده در کنگره آمریکا با چه اصلاحات و مفادی مصوب و اجرایی خواهد شد، چرا که کنگره آمریکا قبلا هم درباره اقدامات حفاظتی حریم خصوصی در فضای آنلاین بحث داشته و درباره استفاده از داده ها توسط شبکه های اجتماعی اعلام نگرانی کرده است اما نمایندگان آن به اجماع و توافق در این حوزه دست نیافتند.

در حالی که در ایران هرگونه قانونگذاری درباره فضای مجازی با مخالفت برخی جریان ها روبه رو می شود اما توافق اولیه قانون گذاران آمریکایی در تصویب قانونی همانند دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی که در آن خواست کاربران در آن در کنار منافع ارایه دهندگان خدمات در نظر گرفته شده، دستاوردی بزرگی در آمریکا اعلام شده است و این یک نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی باشد که تلاش کنند وفاق ملی در جهت ساماندهی فضای مجازی ایران ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
  • بیمارستان محب مهر پلمب نشده است
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل حجاب یا اختلاف ملکی؟
  • تکذیب پلمب یک بیمارستان به دلیل کشف حجاب در شمال تهران
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب؟
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی/ موارد مشکوک را به این شماره اطلاع دهید
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید