Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادگاه عالی استرالیا، امروز (جمعه) حکم عدم صلاحیت قائم مقام نخست وزیر این کشور برای ادامه حضور در پارلمان را صادر کرد. این تصمیم حیرت‌آور، اکثریت دولت استرالیا در پارلمان با یک کرسی بیشتر را از بین برده و آن را ملزم به برگزاری انتخابات میان دوره‌ای می‌کند. آفتاب‌‌نیوز : پس از اعلام رای دادگاه مبنی بر عدم صلاحیت "بارنابی جویس"، معاون نخست وزیر استرالیا به دلیل دو تابعیتی بودن، ارزش دلار استرالیا هم اندکی کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حزب لیبرال مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا، در ائتلافی با حزب ملی به رهبری جویس، در دولت شرکت داشت.
اکنون ترنبول باید حمایت یکی از سه قانونگذار مستقل پارلمان را به دست آورد تا در حالی که هنوز دو هفته تا تنفس فعالیت‌های پارلمان در سال جاری باقی مانده، به کار دولت اقلیت خود ادامه دهد.
جویس یکی از هفت سیاستمداری است که در ماه‌های اخیر، صلاحیت‌شان برای حضور در پارلمان با پی بردن به دو تابعیتی بودن با تردید مواجه شده و همین امر، بر اساس قانون اساسی استرالیا آنها را از شرکت در انتخابات پارلمان ملی بازمی‌دارد.
جویس که در ماه اوت، تابعیت نیوزیلندی خود را پس داده، گفته در انتخابات میان دوره‌ای که احتمالا در اوایل ماه دسامبر برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.
وی در حوزه انتخابی خود در منطقه روستایی "تامورت" به خبرنگاران گفت: سیاست، بازی دشواری است. ضربه می‌خوری و قربانی می‌دهی.
در سال گذشته همه هفت قانونگذار متهم، پس از منتخب شدن در انتخابات، دو تابعیتی بودن خود را پذیرفتند اما ادعا کردند که در آن زمان از وضعیت خود آگاه نبوده‌اند. برخی از آنان ملیت دوم خود را به دلیل تولد و برخی بر اساس تبار خود تایید کردند.
از شش نفر باقی مانده که در این ائتلاف و احزاب اقلیت قرار داشتند، چهار نفر برای حضور در پارلمان فاقد صلاحیت شناخته شدند. برخی از آنان نیز پیش از حکم دادگاه از سمت خود استعفا کردند و همه آنان سناتور بودند و این به آن معنا است که در صورت فاقد صلاحیت شناخته شدن آنان، کرسی‌های مجلس علیای پارلمان می‌توانند به جایگزین‌های حزب اختصاص داده شوند.
استفن دوناگو، وکیل عمومی استرالیایی از هفت قاضی دادگاه عالی خواسته که قانون اساسی این کشور را تحت‌اللفظی تفسیر نکنند. وی خواستار تبرئه پنج تن از این هفت متهم شد زیرا آنان در آن زمان از الزامات قانون اساسی آگاه نبوده‌اند. سه تن از پنج تنی که وی درخواست تبرئه آنان را دارد، از اعضای کابینه دولت استرالیا هستند.
از ماه ژوئیه مسئله دو ملیتی‌ها در فضای سیاسی استرالیا مسئله برانگیز شد. ده‌ها نماینده پارلمان مجبور به اعلام وضعیت شهروندی‌شان شدند.
طبق قوانین استرالیا، شهروندان این کشور می‌توانند دارای تابعیت کشور یا کشورهای دیگر هم باشند بی آنکه تابعیت استرالیایی خود را از دست بدهند. برای این افراد هیچ محدودیتی در زمینه فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی منظور نشده است. تنها استثنا در این مورد، عضویت در مجالس دوگانه پارلمان استرالیاست.به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در قانون اساسی استرالیا که در سال ١٩٠١ به تصویب رسیده، گفته شده که دارندگان تابعیت کشور خارجی نباید خود را نامزد عضویت مجلس سنا و مجلس نمایندگان کنند و نمی‌توانند به عضویت این دو مجلس درآیند. تمامی اعضای کابینه هم باید نماینده پارلمان باشند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ

طبق گزار شبکه الجزیره، «مصطفی مدبولی» نخست وزیر مصر گفت: حمله به منطقه رفح در جنوب نوار غزه، موضوع فلسطین را نابود می‌کند و به آوارگی کامل ساکنان فلسطین منجر می‌شود.

مدبولی اضافه کرد: جهان چگونه می‌تواند به تشکیل کشور مستقل فلسطین بدون وجود ملت فلسطین راضی شود.

وی گفت: زمان آن فرارسیده است که جامعه جهانی، حق ملت فلسطین را در داشتن کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

نخست وزیر اردن نیز گفت: نسبت به انجام هر اقدامی از سوی اسرائیل که زمینه ساز کوچ اجباری یا داوطلبانه فلسطینی‌ها شود، هشدار می‌دهیم، زیرا این اقدام، فلسطین را نابود می‌کند.

«بشرخصاونه» اضافه کرد: انتقال داوطلبانه و یا اجباری فلسطینی ها، نقض توافق‌های صلح (سازش) میان اسرائیل و کشور‌های عربی است و ما اجازه چنین کاری را نمی‌دهیم.

نخست وزیر و وزیر خارجه قطر نیز خواستار آتش بس فوری در نوار غزه، توقف حملات، آزادی اسیران و تامین کمک‌های انسانی برای ساکنان این منطقه شد.

«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» افزود: برجسته‌ترین چالش در مقابل برقراری صلح در خاورمیانه، ناکامی جامعه جهانی در حل و فصل موضوع فلسطین است.

وی اضافه کرد: باید همه درگیری‌ها و اختلاف‌ها از مسیر مسالمت آمیز حل و فصل و از ورود منطقه به جنگ جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تمجید نخست‌وزیر بورکینافاسو از پیشرفت‌های ایران
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • اوکراین: ۱۰۰ میلیون دلار کمک‌های تسلیحاتی استرالیا در راه است
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • مجلس باید در قانون شوراها نسبت به احراز صلاحیت‌ها تجدید نظر کند