Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@11:54:06 GMT

حشدشعبی مانع تجزیه عراق شد

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۲۴۰۷

رئیس فراکسیون «المواطن» پارلمان عراق بیان کرد که جدایی اقلیم کردستان موجب تزلزل امنیت و ثبات در کل منطقه می شود و اقدامات قانونی باید در برابر عوامل ایجاد این فتنه صورت گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز سوم مهرماه ۱۳۹۶، برابر با ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۷ میلادی، همه پرسی جدایی اقلیم کردستان از کشور عراق برگزار گردید که نتیجۀ آن، رأی موافق شرکت کنندگان به این جدایی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نتیجۀ این همه‌پرسی، از اول کار، مانند روز روشن بود و کسی گمان نمی‌کرد که مسئولان اقلیم، همه‌پرسی‌ای را برگزار کنند که نتیجه‌اش خلاف میل و هدف خود آن‌ها باشد! نتیجه‌ای که با توجه به پیش‌زمینه‌های برگزاری این همه‌پرسی و هدف برگزارکنندگان آن، پر واضح بود.

علیرغم افزایش مخالفت های بغداد و کشورهای همسایه عراق با جدایی اقلیم کردستان و تجزیه عراق، همه پرسی جدایی کردستان عراق ۲۵ سپتامبر برگزار شد. ناظران معتقد هستند جدایی احتمالی اقلیم نفع و صرفی برای مردم کرد نخواهد داشت؛ چرا که کشوری محصور در خشکی و با ضعف ژئوپلیتیک و عدم شناسایی از سوی جامعه بین المللی در سرزمین پر منازعه خاورمیانه ظهور خواهد کرد.

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با «حامد الخضری» رئیس فراکسیون «المواطن» در پارلمان عراق انجام داده که در ادامه می آید.

*روند مبارزه با تروریست های داعش و نابودی کامل این گروه تکفیری و همچنین بازسازی مناطق آزادشده را چگونه ارزیابی می کنید؟ در خصوص مرحله پساداعش نیز توضیح دهید.

به لطف الهی و تلاش جوانان عراقی و همچنین مجاهدانی که فرمان جهاد کفایی مرجعیت دینی برای مقابله با تروریست های داعش را لبیک گفتند، امروز عراق در زمینه سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی قوی تر از گذشته شده است.

همچنین از سوی طرف های منطقه ای و بین المللی نیز مورد حمایت بی سابقه قرار دارد. از سوی دیگر داعش که مورد حمایت و پشتیبانی تسلیحاتی، اقتصادی، رسانه ای و فتواهای گمراه کننده کشورها و سازمان های مختلف بود، شکست خورد. فقط بخش کوچکی از داعش در غرب عراق باقی مانده است و قهرمانان عراقی در نیروهای مسلح و الحشد الشعبی آماده نابودی داعش در این مناطق طی مدت کوتاهی هستند.

*تحلیل شما از برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان و اختلافات ایجاد شده میان رهبران کُردی چیست؟ آیا امکان مجازات و تحت پیگرد قراردادن «مسعود بارزانی» طبق قانون اساسی وجود دارد؟

برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان اشتباهی تاریخی بود که ضرر آن بیش از همه متوجه کُردها خواهد بود. این همه پرسی مخالف قانون اساسی عراق بود و به صورت کامل رد شده است. علیرغم مخالفت پارلمان و دادگاه عالی با آن باز هم اجرا شد. بیشتر ملت های جهان و سازمان ملل و شورای امنیت و جامعه بین المللی نیز با آن مخالفت کردند ولی متاسفانه مجریان این همه پرسی به این مواضع و سخن ها توجهی نکردند و خواسته کشورهای همسایه و منطقه را هم اجابت نکردند.

تمام عراقی ها نیز با این همه پرسی و جدایی اقلیم کردستان مخالفت کردند؛ حتی در میان رهبران و مردم کُرد نیز اختلافاتی در قبال این همه پرسی به وجود آمد که به سادگی هم رفع نخواهد شد. اقدامات قانونی باید در برابر عوامل ایجاد این فتنه صورت گیرد. زیرا عراق را در معرض خطرات و احتمال بروز جنگ داخلی قرار داد.

*اخیرا رهبر معظم انقلاب فرمودند که استقلال اقلیم کردستان به معنای تشکیل «اسرائیل دوم» در منطقه است. به نظر شما علت حمایت صهیونیست ها از اربیل و تلاش برای تسلیح نظامیان اقلیم کردستان چیست؟

حمایت رژیم صهیونیستی از تاسیس یک کشور کُردی در شمال عراق بر هیچ کس پوشیده نبود و روشن بود. مقامات صهیونیست این همه پرسی را تایید کردند، رفت و آمدهایی میان مقامات اقلیم و رژیم صهیونیستی صورت گرفت و در چندین مناسبت نیز پرچم اسرائیل در اربیل بالا رفت.

اسرائیل و حامیان آن در صدد تجزیه کشورهای منطقه هستند و این موضوع محدود به عراق نمی شود. بر همین اساس نیز به دنبال تضعیف این کشورها از طریق ایجاد جنگ های داخلی در آن هستند. امام خامنه ای نیز با این سخن خود که استقلال اقلیم کردستان به معنای تشکیل اسرائیل دوم است، دقیق ترین نکته را فرمودند.

*نقش آیت الله سیستانی را در حل اختلافات پیش آمده پس از برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان و ایجاد وحدت میان عراقی ها چگونه ارزیابی می کنید؟

مرجعیت عالی دینی در مقاطع حساس و پیچ های سرنوشت ساز نقش مهم و تاثیرگذاری داشته اند و ایشان سوپاپ اطمینان و امنیت برای تمام گروه ها و اقشار مردم عراق هستند. مرجعیت دینی عراق مورد احترام همگان هستند و مواضع واقعا صادقانه ای داشته اند؛ به عنوان مثال مواضع ایشان در زمینه نگارش قانون اساسی و به همه پرسی گذاشتن آن برای حمایت از روند سیاسی و خاموش کردن آتش فتنه تاریخی.

فتوای جهاد کفایی ایشان برای مقابله با گروه های تروریستی نیز نقش زیادی در نجات عراق از سقوط به دست این گروه های تروریستی داشت. مرجعیت دینی عراق در قبال موضوع همه پرسی اقلیم کردستان نیز توصیه های مهم داشتند و همه را به رجوع به قانون اساسی و دادگاه عالی در صورت بروز اختلاف فراخواندند.

*علت هجمه ها علیه الحشد الشعبی و متهم کردن این گروه به مداخله در تحولات اقلیم کردستان و عملیات کرکوک چیست؟

تلاش برای اتهام زدن به قهرمانان الحشد الشعبی امری طبیعی است. زیرا الحشد الشعبی در ممانعت از تجزیه کشور و کسب پیروزی در برابر تروریسم نقش داشت. الحشد الشعبی در بیرون راندن داعش و نابودی آن و همچنین خنثی کردن نقشه دشمنان عراق درسال ۲۰۱۴ مشارکت داشته است.

به همین دلیل نیز از سوی کشورهای حامی تروریسم مورد تهمت قرار گرفت. زیرا با طرح و نقشه این کشورهای دشمن برای تجزیه عراق و انفصال و جدایی اقلیم کردستان مقابله کرده بود. زیرا جدایی اقلیم کردستان موجب تزلزل امنیت و ثبات در کل منطقه می شد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه بهداشت عمومی ادوارد و سینتیای هند منعقد شد.

به گفته عباس استاد تقی زاده رئیس مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت، از آنجایی که موضوع تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و در راستای توسعه همکاری‌های بین المللی و بین المللی سازی دانشگااه، این تفاهم نامه امضا گردید. دکتر استاد تقی زاده اضافه کرد: این تفاهم نامه به منظور تبادل تسهیلات، دانشجویان و محققان، تدوین و اجرای تحقیقات مشترک، برگزاری برنامه‌های آموزشی مشترک، و توسعه شبکه‌های علمی در منطقه منعقد گردیده است.

وی افزود: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت یکی از مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در سال ۱۴۰۲ با هدف مقابله با یکی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر – تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان – تأسیس شده است. مأموریت اصلی این مرکز شناسایی، تحلیل و ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با این تأثیرات است. با توجه به گستردگی و پیچیدگی موضوع، مرکز تلاش می‌کند تا با استفاده از داده‌های علمی و رویکرد‌های نوآورانه، به بهبود شرایط زیست‌محیطی و بهداشتی جوامع محلی، ملّی و جهانی کمک کند. این مرکز از متخصص‌ترین و خبره‌ترین اساتید و محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای انجام ماموریت‌های خود بهره می‌گیرد.

رئیس این مرکز تاکید کرد: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت بر این باور است که همکاری و مشارکت عمیق میان افراد، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سیاست‌گذاران می‌توان به راه‌حل‌های نوآورانه و پایدار برای مقابله با تغییرات اقلیمی دست یافت.

تقی زاده گفت: موسسه بهداشت عمومی ادوارد - سینتیا موسسه علمی در هند است که در حوزه‌های دانش و تحقیقات علمی در حوزه‌های سلامت جهانی، تغییر اقلیم و دیگر زمینه‌های مشترک فعال بوده و به واسطه شبکه دانشگاهی خود در کشور هند و دیگر کشور‌های جهان می‌تواند همکار مناسبی برای مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قدردانی وزیر ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان ارائه‌دهنده تجزیه‌گر مرسولات
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • گزارشی از زنده به گورشدن ۲۰ نفر + جزئیات | جسدهایی که به دلیل تکه تکه شدن یا تجزیه آنها قابل شناسایی نیستند...
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • شترداری رسته مزیت دار دامداری سازگار با اقلیم کشور
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • اصفهان، اقلیم معناست
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند