Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@09:38:50 GMT

همصدایی بر سر قدرت دفاعی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۶۸۱۹

همصدایی بر سر قدرت دفاعی

در مورد تازه‌ترین اقدامات آمریکا علیه برنامه موشکی کشورمان می‌توان به تحریم‌هایی اشاره کرد که با عنوان قانون اجرایی برنامه موشکی بالستیک ایران و تحریم‌های بین‌المللی با اکثریت آرا در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.

نکته حائزاهمیت این‌که اروپایی‌ها نیز گرچه در ظاهر از برجام حمایت می‌کنند اما درباره فعالیت‌های موشکی و نظامی کشورمان در کنار آمریکا قرار دارند و همان‌طور که سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: موضع اروپایی‌ها درباره حوزه دفاعی کشورمان مشابه آمریکایی‌هاست و هدف آنها مهار قدرت دفاعی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد مرندی، استاد دانشگاه هم در این برنامه اظهار کرد: آمریکایی‌ها با طرح تحریم‌های جدید می‌خواهند با جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکرات جدیدی شوند و امتیازهای بیشتری بگیرند و ما را وادار به عقب‌نشینی کنند.

تلاش نافرجام برای محدود کردن نفوذ ایران

البته آمریکایی‌ها در کنار فعالیت‌های نظامی، فعالیت‌ها و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران را نیز هدف گرفته‌اند و بر همین اساس بود که هفته گذشته رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در سفری به کشورهای منطقه تلاش کرد آنها را علیه ایران بسیج کند.

به گزارش فارس، وی در اظهار نظری در جمع‌بندی سفر منطقه‌ای خود از دولت عراق خواست در برابر آنچه به ادعای وی «نفوذ ایران» است، مقاومت کند. جوئان پولاشیک، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک هم ضمن تکرار ادعاهای بی‌پایه علیه ایران گفت که واشنگتن برای کاهش نفوذ تهران در منطقه تلاش می‌کند.

جان مک‌کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا هم در یادداشتی در روزنامه نیویورک‌تایمز، به دولت این کشور توصیه کرده است ضمن تدوین راهبردی مشخص برای مقابله با ایران، به حمایت از کردها بپردازد. او گفته اگر راهبرد درستی نداشته باشیم، ایران ما را از خاورمیانه اخراج می‌کند.

همه اینها نشان‌دهنده نگرانی مقامات آمریکایی از نفوذ منطقه‌ای و فعالیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران است که توانسته کشورهای منطقه را در خروج از معضل تروریسم یاری کند.

حساسیت‌های یک سفر

در چنین شرایطی مقامات آمریکایی یکی از کانال‌هایی را که برای فعالیت‌های ضدایرانی خود دنبال می‌کنند برجام است و تلاش دارند از طریق فشار به ایران و همراه کردن دیگر کشورها، فعالیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران را با استفاده از بخش‌هایی از توافق هسته‌ای محدود کنند.

یکی از این بخش‌ها بند T از ضمیمه نخست برجام است که آمریکایی‌ها ادعا دارند برای اطمینان از درستی اجرای این بخش، آژانس باید از تمام تاسیسات ایران اعم از نظامی و غیرنظامی بازدید کند و به دنبال فشارهای آمریکا، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس نیز چندی پیش خواستار مذاکره درباره این بند شد. بر همین اساس به نظر می‌رسد بحث بازرسی از تاسیسات نظامی، یکی از محورهای رایزنی آمانو با مقامات کشورمان باشد و این در حالی است که مقامات کشورمان، قبلا پاسخ هر درخواستی در این زمینه را داده‌اند و در بالاترین سطح، رهبر معظم انقلاب تاکید کرده‌اند که قدرت دفاعی کشور به هیچ‌وجه قابل مذاکره و معامله نیست.

دیگر مقامات کشور و فعالان سیاسی از جنا‌ح‌های مختلف نیز بر غیرقابل مذاکره بودن توانمندی‌های دفاعی کشور تاکید کرده‌اند و موضع مسئولان و حمایت مردم از این مواضع، خط قرمز روشنی را در زمینه غیرقابل مذاکره‌ بودن فعالیت‌های دفاعی برای دشمن ترسیم کرده است. برخی مسئولان و فعالان سیاسی از جناح‌های مختلف در گفت‌و‌گو با جام‌جم، بر موضوع غیرقابل مذاکره‌ بودن توانمندی‌های دفاعی کشور تاکید کرده‌اند.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی: مطرح کردن مباحثی از جمله بازدید از مراکز نظامی، اقدامات سیاسی در جهت انحراف موضوع است، چرا که وقتی قرار است بر فعالیت‌های هسته‌ای کشوری نظارت صورت گیرد، طبیعتا نظارت‌ها نیز باید در همین مکان‌ها صورت گیرد. بنابراین در مکانی که فعالیت هسته‌ای صورت نمی‌گیرد آژانس و هیچ کشوری حق ورود ندارد.

الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران: جمهوری اسلامی ایران طبق برجام به تمام تعهدات خود عمل کرده و از این جهت مشکلی وجود ندارد، اما اگر کشوری یا سازمانی در هر رده‌ای گامی از این قرارداد فراتر رود و انتظار بیشتری داشته باشد با پاسخ منفی ایران روبه‌رو خواهد شد. مراکز نظامی و مباحث دفاعی کشورمان جزو خطوط قرمز ما محسوب می‌شوند و به هیچ وجه اجازه بازدید از مراکز نظامی را نخواهیم داد.

یدالله جوانی، استاد دانشگاه: منطقی نیست کشوری بخواهد در حوزه ابزارهای دفاعی خود با بیگانگان مذاکره کرده و محدودیت‌هایی را بپذیرد. برجام اجازه‌ هیچ‌گونه بازدید را از مراکز نظامی ایران به دیگران نمی‌دهد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صرفا موظف به بازرسی مراکز هسته‌ای کشورهاست.

محمدکاظم انبارلویی، فعال سیاسی اصولگرا: بازدید از سایت‌های نظامی در برجام یا پروتکل الحاقی پیش‌بینی نشده و چنین انتظاری از ایران نشان‌دهنده زیاده‌خواهی آمریکاست که حد و اندازه‌ای ندارد. ایران بارها اعلام کرده است که اجازه بازدید از مراکز نظامی خود را به هیچ نهاد و کشوری نخواهد داد.

محمدجواد حق‌شناس، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: شاخص‌ها و عوامل متعددی در جهت دفاع از کیان کشور و تمامیت ارضی مورد توجه قرار می‌گیرند که یکی از آنها حوزه دفاعی است، بنابراین بخش مربوط به نیروهای مسلح از جمله بخش‌هایی است که قابل مذاکره نیست، چرا که حفظ این توانمندی‌ها کشور را از تعرض دشمنان خارجی مصون می‌دارد. به‌همین دلیل هیچ کشور یا شخصی حق بازدید از مراکز دفاعی کشور را ندارد.

نوذر شفیعی، استاد دانشگاه: موشک سلاح متعارفی است و عمدتا جنبه تدافعی دارد، بنابراین نمی‌توان کشوری را از دستیابی به توانمندی موشکی بازداشت.

لطف‌الله فروزنده، فعال سیاسی اصولگرا: آمریکا باید در محاسبات خود این مساله را لحاظ کند که توانایی مقابله با توان دفاعی ایران را ندارد و نمی‌تواند به‌واسطه سازمان‌هایی از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این طراحی خود را اجرایی کند. مباحث دفاعی و موشکی ایران عاملی بازدارنده است و قابل مذاکره نیست. آمانو نیز بداند مسئولان کشورمان اجازه بازدید از مراکز نظامی را به هیچ فرد یا نهادی نمی‌دهند.

مریم شریف‌زاده - سیاسی

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۶۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق نشان داد یک ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امشب (سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه) در دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم درباره آثار و تبعات عملیات وعده صادق، گفت: ابعاد عملیات وعده صادق باید در نشست‌های مختلف، رسانه ملی، محافل علمی و پژوهشی و محافل سیاسی و امنیتی پرداخته شود.

وی تأکید کرد: وعده صادق احساس غرور ملی بود و در کشور ما حقیقتاً از نقاط عطف اجماع‌ساز همه مردم عزیز ما و همه جریان‌ها و صاحبان اندیشه و تفکر با هر سلیقه بود. این کار را همه ستودند.

رئیس جمهور تصریح کرد: پیشینه این کار به جنایت‌ها و نسل کشی و کودک کشی و جنایت علیه بشریت رژیم صهیونیستی در غزه باز می‌گردد.

وی ادامه داد: غزه حقیقتاً تابلویی است که در آن هم جلوه نورانیت، مقاومت، ایستادگی، صبر و دلدادگی به خداوند را از مردم مقاوم، مقتدر و مظلوم غزه می‌توان مشاهده کرد و هم صفحه سیاه و ظلمانی است که اوج بی‌رحمی، جنایت، نسل کشی و کودک کشی را نشان می‌دهد.

امروز حق‌خواهی را در جای جای دنیا می‌بینیم

رئیسی تأکید کرد: به نظر ما و همه کارشناسان و صاحب نظران سیاسی علی رغم گذشت ۷ ماه، پیروز این میدان مردم مقاوم فلسطین و شکست خورده آن رژیم صهیونیستی و حامیان رژیم صهیونیستی هستند.

رئیسی بیان کرد: امروز هم شاهد هستیم که حماس با انعطاف آتش بس را می‌پذیرد، اما رژیم صهیونیستی همچنان به کودک کشی و نسل کشی ادامه می‌دهد که این شرمی برای حامیان رژیم صهیونیستی است که باید جلوی همه مردم دنیا سرافکنده باشند که امروز حق‌خواهی و عدالت خواهی و حمایت از فلسطین نه فقط در دانشگاه‌ها و در غرب عالم، بلکه در جای جای دنیا امروز فریاد حق طلبی و عدالت خواهی را می‌بینیم و شاهد استیصال رژیم صهیونیستی هستیم.

عملیات وعده صادق جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود

وی با اشاره به استیصال رژیم صهیونیستی در مسئله غزه، اظهار کرد: این استیصال به معنای شکست است و یکی از جلوه‌های این استیصال زدن سفارت جمهوری اسلامی ایران برخلاف همه قوانین و مقررات در دمشق بود.

رئیس جمهور تأکید کرد: پس از این موضوع رهبر معظم انقلاب اعلام کردند که رژیم صهیونیستی تنبیه خواهند شد و این وعده‌ای که دادند که رژیم صهیونیستی تنبیه شود، این وعده به دست رزمندگان ما تحقق پیدا کرد.

ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه عملیات وعده صادق جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود، گفت: عملیات وعده صادق جلوه زیبایی بود از همکاری میدان، دیپلماسی و رسانه و همچنین همه؛ یعنی جلوه این عملیات، همکاری همه بخش‌ها را به نمایش گذاشت و ثابت کرد که ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد.

وی تأکید کرد: به واقع این جلوه ایران قوی است که می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند. البته ما همواره اعلام کردیم که این عقلانیت می‌تواند در همه عرصه‌ها کار را پیش ببرد.

رئیس جمهور تأکید کرد: ما یک گفتمان عقلانیت انقلابی داریم در مقابل دیپلماسی التماسی؛ این گفتمان، گفتمانی است که جواب می‌دهد و تاکنون معلوم شده این گفتمان می‌تواند گفتمانی برتر باشد.

رئیس قوه مجریه با اشاره به شروع به کار دولت و شکل‌گیری اپیدمی کرونا، اظهار کرد: ما در ابتدای کار دولت با بیماری کرونا مواجه بودیم که ۷۰۰ خانواده را داغدار کرد؛ باید در این شرایط چه می‌کردیم؟ آن زمان برخی تصور می‌کردند که با یک یا چند تماس تلفنی می‌شود مگر مشکل را حل کرد. در آن زمان به نظر ما رسید که یکی از جلوه‌های عقلانیت انقلابی همین رفع مشکل واکسن برای بیماران کرونا است.

وی متذکر شد: همچنین یکی از جلوه‌های آن عقلانیت، عضویت در بریکس و شانگهای بود و همین طور یکی از جلوه‌های این عقلانیت موضوع عملیات وعده صادق بود.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ان‌شاالله یکی دیگر از جلوه‌های این عقلانیت انقلابی رونق اقتصادی در کشور خواهد بود، گفت: ما معتقدیم این نگاه جواب می‌دهد؛ آنچه در دولت اتفاق افتاد یک تغییر و یک رویکرد دیگری بود که در مقابل آن نگاهی که نگاه دیپلماسی التماسی باشد، قرار گرفت. ما معتقدیم نگاه اینگونه همان گفتمانی است که امام، رهبری و مردم از ما انتظار دارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران کشور قدرتمندی است، اظهار کرد: این کشور داشته‌های زیادی دارد؛ امروز به حمدالله با جلوه‌ای که جمهوری اسلامی ایران با وعده صادق و این عملیات بزرگ انجام داد، فکر می‌کنیم هم سایه جنگ از کشور برداشته شده؛ خلاف اینکه برخی فکر می‌کردند می‌توان با موشک معامله کرد، لذا با همین قدرت سایه جنگ از کشور برداشته شد.

وی ادامه داد: همچنین سرریز و جلوه‌های همین مسئله را می‌توان در مسائل اقتصادی و کارهای دیگر هم دید. لذا با همین اقتدار و اتکا به داشته‌های کشور بسیاری از کارهای دیگر را می‌توان دنبال کرد لذا این خود یکی از جلوه‌های موفقی است که در کشور جواب داد و می‌تواند در کارهای دیگر مشکلات را حل کرد و کار را پیش برد.

شعاری که مردم ایران سر می‌دادند امروز شعار مردم خود امریکا شده است

رئیسی در پاسخ به این سوال که راه حل مشکلات کشور موشک است یا مذاکره، افزود: بارها اعلام کردیم ایران برای کشورهایی که بخواهند با ما روابط خوبی داشته باشند آماده است و ما آمادگی داریم دست همه را به گرمی بفشاریم. البته دشمن همانند ۴۵ سال گذشته ایران هراسی می‌کند.

وی ادامه داد: همان شعاری که مردم ایران سر می‌دادند امروز شعار مردم خود امریکا شده است و این نشان داد موضع ایران در قبال غزه و فلسطین درست است.

رئیس جمهور تصریح کرد: در دیدار با مسوولان اقلیم، آنها معتقد بودند کار شهید سلیمانی در مبارزه با داعش هیچگاه از خاطره مردم اقلیم نخواهد رفت.

میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم

رئیسی گفت: پیام وعده صادق این است کسانی که در مقابل ایران بایستند ما هم ایستادگی خواهیم کرد. ما میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم. امریکا عهدشکنی کرده است.

وی ادامه داد: موشک جواب موشک است.

شاهد تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن در کشور هستیم

رئیس جمهور با اشاره به ساخت مسکن در دولت سیزدهم، بیان کرد: ۴ میلیون مسکن نیاز کشور و تأکید قانون است. وعده‌ای را که مردم دادیم را آغاز کردیم و امروز شاهد تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن در کشور هستیم. مسکن روستایی در کشور فعال است. در حوزه مددجویان ۱۰۰ هزار مسکن تحویل آنها شده است. کارگاه‌های تولید مسکن در سراسر کشور فعال است.

وی عنوان کرد: از وعده‌های دولت که به دنبال تحقق آن هستیم، ساخت مسکن است. به خانواده‌ها و جوانان وعده می‌دهم که این کار انجام خواهد شد.

در حال تکمیل…

 

دیگر خبرها

  • اقتدار، رشد اقتصادی و نظامی کشور در گروی افزایش جمعیت
  • وعده صادق نشان داد یک ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیاز خطرناکی پیش می‌رود
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟ (فیلم)