Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@14:19:41 GMT

۱۰ مطالبه مهم بهارستانی‌ها از وزیر علوم

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۶۹۵۳

وطن امروز نوشت :

روزهای پایانی هفته‌ای که گذشت فراکسیون ولایی مجلس میزبان منصور غلامی، گزینه پیشنهادی وزارت علوم بود که خبرهای تایید شده حاکی از جو مثبت و توأم با تعامل و همفکری حاضران در نشست مشترک مجلس و دولتی‌ها بود. حتی حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس این فراکسیون از موفقیت نسبی غلامی در ارائه راهکارها و برنامه‌هایش برای تصدی وزارت علوم خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال برخی تجربیات ناخوشایند از ایجاد تنش‌های سیاسی در دانشگاه‌ها  و دور شدن این وزارتخانه مهم از ماموریت‌های اصلی خود نگرانی دلسوزان و صاحبنظران حوزه آموزش عالی کشور را در پی داشته است. آنها بازگشت آرامش به دانشگاه‌ها، صیانت از جو علمی مراکز آموزش عالی در برابر مداخلات گروه‌ها و جناح‌های سیاسی و رفع چالش‌های پیش روی مراکز علم و فناوری را از مهم‌ترین انتظارات مردم از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری می‌دانند. 

در این ارتباط با ۲ تن از نمایندگان مجلس درباره انتظارات و مطالبات نمایندگان از گزینه پیشنهادی وزارت علوم و چالش‌های پیش روی این وزارتخانه گفت‌وگوهایی را انجام داده‌ایم که نمایندگان به بخشی از مطالبات خود از وزیر پیشنهادی علوم اشاره کرده‌اند.


بازگشت وزارت علوم به وظایف ذاتی


در همین باره، ضیاءالله اعزازی، عضو کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید: کار اصلی و وظیفه ذاتی وزارت علوم تولید علم، تربیت نیروی انسانی متخصص و خلق ثروت در کشور است و در شرایط کنونی پرداختن به مسائل سیاسی و تبدیل دانشگاه‌ها و محیط‌های علمی به محل تنش و بگومگوهای سیاسی ظلم بزرگی به مردم، کشور و نظام است.

بنابر اظهارات وی، ساماندهی رشته‌های دانشگاهی با توجه به نیاز جامعه، چاره‌اندیشی درباره فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه‌ها، سروسامان دادن به وضعیت تحقیقات و پژوهش‌های علمی و مقابله با کپی‌کاری و پایان‌نامه‌های بی‌اعتبار و جلوگیری از فعالیت سوداگرانه برخی مراکز آموزشی غیردولتی که بدون ضابطه مدرک صادر می‌کنند و تیشه به ریشه مراکز علمی می‌زنند، می‌تواند از اهم اقدامات وزیر علوم برای احیای نظام آموزشی کشور باشد.


کار بدون وابستگی سیاسی


نماینده مردم بناب در مجلس با اشاره به شرایط حساس کشور خاطرنشان کرد: مدیریت آموزش عالی باید بدون توجه به وابستگی‌های سیاسی و جناحی به فکر منافع ملی کشور باشد و برای رفع مشکلات، اتاق فکر تشکیل دهد، بهره‌گیری از دیدگاه‌های علمی دانشگاهیان برای حل معضلات راهگشاست و برای نیل به این مقصود باید فارغ از نگاه‌های سیاسی و گرایش‌های حزبی زمینه فعالیت همه اهالی علم و تحقیق و پژوهش را که دل در گرو پیشرفت و توسعه کشور دارند، فراهم کرد.

اعزازی با اشاره به جو کلی مجلس که معطوف به کارآمدی گزینه پیشنهادی وزارت علوم است، تصریح کرد: اگرچه به‌شخصه به نتیجه‌گیری نهایی درباره آقای غلامی نرسیده‌ام اما خوشبختانه وزیر پیشنهادی شخصیتی علمی است که سال‌ها در مدیریت آموزش عالی حضور داشته، لذا در صورت همکاری سازنده با مجلس و بهره‌مندی از دیدگاه‌های کارشناسی صاحب‌نظران و دلسوزان  می‌تواند در پیشبرد اهداف نظام و دستیابی به جایگاه هدف‌گذاری شده علمی کشور در منطقه و جهان موثر باشد.


توجه به کارکرد تولید علم در دانشگاه‌ها


علاوه بر این، سیدحسین نقوی‌حسینی، عضو فراکسیون رهروان ولایت و نماینده مردم ورامین در مجلس نیز گفت: پرداختن به وظیفه اصلی دانشگاه‌ها که همانا تولید علم، تحقیق و پژوهش است از مهم‌ترین اولویت‌های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است. به گفته وی، هنوز به نتیجه نهایی درباره وزیر پیشنهادی علوم نرسیده‌ایم اما آنچه از ظاهر امر برمی‌آید ایشان فردی باتجربه و از بدنه وزارت علوم است که سال‌های متمادی تجربه مدیریت در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را داشته است.

نقوی‌حسینی خاطرنشان کرد: حضور فرد پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم  در کمیسیون‌های تخصصی و گفت‌وگو با نمایندگان می‌تواند به جمع‌بندی مجلس کمک کند، به هر حال دولت پس از ماه‌ها بررسی به این گزینه رسیده و به طور قطع نمایندگان در بررسی‌های خود همه‌جانبه عمل می‌کنند و مهم نیست که ایشان گزینه چندم دولت بوده بلکه آنچه اهمیت دارد کارآمدی  و توانمندی برای مدیریت آموزش عالی است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه در حاشیه کلنگ زنی یک طرح آموزشی دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران گفت: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌های و ظرفیت‌های آنها نبوده است.

وی افزود: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

زلفی‌گل عنوان کرد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

وزیر علوم ابراز کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه‌های این سفر است.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • وزیر علوم وارد یاسوج شد