Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@14:14:43 GMT

چرا اردکانیان؟-محمد علی فلاح*

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۰۶۹۸

چرا اردکانیان؟-محمد علی فلاح*

تهران- ایرنا- در فاصله یک روز مانده به جلسه علنی مجلس برای تعیین تکلیف دو وزیر پیشنهادی نیرو و علوم، به نظر می‌رسد نمایندگان مردم در خانه ملت به اجماع مناسبی برای رای اعتماد به گزینه پیشنهادی وزارت نیرو رسیده‌اند و این وزارتخانه پس از یک بار ناکامی غافلگیر کننده در جلب نظر نمایندگان، این بار در انتظار فرجامی خوش برای احراز اعتماد حداکثری گزینه پیشنهادی از سوی مجلس، لحظه‌شماری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از روز شنبه هفته گذشته که با ارسال نامه رییس جمهوری به مجلس، دو وزیر پیشنهادی نیرو و علوم به طور رسمی معرفی شدند، دکتر «رضا اردکانیان» گزینه پیشنهادی برای وزارت نیرو با انتشار برنامه‌ای 27 صفحه‌ای و شرکت در نشست‌های ماراتن گونه با اعضای کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس، به طور کامل دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود را در معرض داوری نمایندگان مجلس قرار داد.
اگرچه در ماه‌های اخیر، نام‌های متعددی به عنوان گزینه‌های احتمالی برای وزارت نیرو در سطح رسانه‌ها مطرح می‌شد اما در نهایت همان‌گونه که انتظار می‌رفت، دیپلمات بخش آب به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو به مجلس معرفی شد. اما چرا معرفی دکتر «رضا اردکانیان» به عنوان گزینه نهایی وزارت نیرو برای اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس قابل پیش‌بینی بود؟
1- اگرچه نظام مقدس جمهوری اسلامی در طول نزدیک به چهار دهه حیات پرافتخار خود، نخبگان و شایستگان متعددی را در بخش‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و حتی نظامی پرورش و در سطوح بین‌المللی و جهانی معرفی کرده است، اما شاید در بخش اقتصادی تعداد افرادی که به‌ واسطه فعالیت در نظام مدیریتی دولت جمهوری اسلامی ایران صاحب کرسی برجسته در سازمان‌ها و موسسه‌های مهم جهانی و بین‌المللی شده‌اند، از شمار انگشتان یک دست و در حالت خوشبینانه‌تر از شمار انگشتان دو دست تجاوز نکند. اگر وزارت نیرو را یک وزارت‌خانه اقتصادی به شمار آوریم که بی‌گمان این‌گونه نیز است، و بخش آب را به‌عنوان بخش مهمی از فعالیت‌های این وزارت‌خانه درنظر بگیریم که نقشی حیاتی و تعیین‌کننده در بسیاری از زیرساخت‌های اقتصادی (ازجمله صنعت و کشاورزی) و اجتماعی (نظیر سلامت و محیط زیست) کشور دارد، ظهور مدیری از این بخش در سایه فرصت‌هایی که نظام جمهوری اسلامی پدید آورده است و حضور وی در قامت یکی از نقش‌آفرینان موثر در برنامه‌های جهانی آب و محیط زیست سازمان ملل افتخاری بسیار بزرگ برای کشورمان محسوب می‌شود؛ به‌ویژه آنکه بدانیم موضوع آب و مسایل پیرامون آن از دغدغه‌های اصلی و مورد توجه تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان در بسیاری از کشورهای جهان است.
دکتر اردکانیان در طول سه دهه گذشته مدیر موسس و راه‌انداز واحدهای مختلفی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و به عنوان مقام ارشد سازمان ملل متحد، نقشی کلیدی در پیاده‌سازی اهداف توسعه پایدار در بخش آب و محیط زیست ایفا کرده است. وی همچنین مدیر موسس انستیتو دانشگاه سازمان ملل متحد در زمینه مدیریت منابع زیست محیطی آب، خاک و پسماند و هماهنگ‌کننده کارگروه برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی دهه جدید بین‌المللی آب (1407 - 1397) مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد است.
وی پیشتر نیز به عنوان مدیر موسس برنامه دهه بین‌المللی آب و سرپرست معاونت اروپایی دانشگاه سازمان ملل فعالیت داشته است. آیا با این پیشینه مدیریتی مطلوب در مجامع جهانی، می‌توان در زمان حاضر نظیری مشابه و یا نزدیک به دکتر اردکانیان را در بین نخبگان داخلی سراغ گرفت؟ البته با نبوغ جوانان شایسته ایران زمین، دستیابی دوباره به چنین جایگاه‌هایی در آینده نزدیک دور از تصور نیست.
2- از دکتر اردکانیان به عنوان دانشمند شناخته شده ایرانی در زمینه مدیریت منابع آب یاد می‌شود. نگاهی به تالیفات فراوان وی شامل کتاب‌ها و مقاله‌های متعددی که مرجع دانشجویان بوده و در بسیاری از همایش‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی مرتبط با موضوع آب و محیط زیست ارایه شده است، نشان از شایستگی علمی گزینه پیشنهادی وزارت نیرو دارد. افزون بر این، وی دارای دانشنامه دکترا در زمینه مدیریت منابع آب بوده و هم‌اکنون به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و استاد تمام منتخب دانشگاه صنعتی درسدن آلمان (دانشکده علوم زیست محیطی) فعالیت می‌کند. اردکانیان به لحاظ علم و دانش مرتبط چه چیزی را برای تصدی پست وزارت نیرو کم دارد؟
3- زمانی که نام اردکانیان به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی وزارت نیرو مطرح شد، با وجود شایستگی‌های بالا، کمتر کسی (که با توان علمی و اجرایی و مدیریتی وی آشنایی داشت)، گمان می‌کرد که ایشان فعالیت در یک مجموعه بین‌المللی وابسته به سازمان ملل را رها کرده و حاضر به پذیرش مسئولیت یک وزارت‌خانه پرچالش در کشور شود. با این حال، وی به حکم تکلیف رییس جمهوری، همان‌گونه که از یک مدیر متعهد و دارای عرق و تعصب به میهن اسلامی انتظار می‌رود و با احساس وظیفه و انگیزه فراوان و شوق خدمت به مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران و با آگاهی از سنگینی مسئولیتی که در پیش رو دارد، به کشور بازگشت تا با جلب رای اعتماد نمایندگان مردم در خانه ملت، بار دیگر دِین خود را به نظام جمهوری اسلامی ادا کند.
4- یکی از دلایل بروز نارسایی‌ها و مشکلات در کشور، عدم مفاهمه و گفت‌وگو در بین گروه‌ها و سلیقه‌های فکری مختلف به‌طور عام و در بخش آب به طور خاص است. در سال‌های اخیر شاهد منازعه‌های گفتاری فراوانی بین گروه‌های درگیر با موضوع‌های محیط زیست، کشاورزی، صنعت و ... بر سر موضوع آب در کشور بوده‌ایم. در هیاهوی ایجاد شده ناشی از این منازعه‌ها، صداهای مختلف درهم آمیخته و گاه نداهای بحق و شایسته در همهمه ایجاد شده به گوش نرسیده است.
گزینه پیشنهادی وزارت نیرو با درک این موضوع، در طول یک هفته گذشته ساعت‌ها (گاه بیش از 10 ساعت در روز) پای گفت‌وگوی مشترک با نمایندگان عضو کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس به عنوان برگزیدگان مردم در خانه ملت با افکار و سلایق فکری گوناگون نشسته و برای نزدیکی دیدگاه دو طرف به یکدیگر تلاش کرده است. یکی از محورهای گفتمانی که برنامه دکتر اردکانیان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو براساس آن پایه‌ریزی شده، الزام و تاکید بر ضرورت مفاهمه و گفت‌وگوهای دوجانبه و چندجانبه است. درواقع دکتر اردکانیان با پذیرش وجود مشکلات در کشور، معتقد است ظرفیت‌ها نیز به همان اندازه پرشمار و دستاوردهای گذشته نیز پشتیبان ایجاد تغییرات سازنده در مدیریت منابع آب، خاک، انرژی و پسماند کشور هستند. بر اساس این اعتقاد، گزینه پیشنهادی وزارت نیرو امیدوار است که در فضای علمی و متکی بر بررسی و نقد منصفانه، با بهره‌گیری از همه شایستگان و تجربه‌های گذشته، با اتکا بر شفافیت و گفت‌وگوی اجتماعی با محوریت داده‌های شفاف و ملاحظه‌های فنی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی، توسعه پایدار در ایران تضمین و تحکیم یابد.
این گفتمان، زاویه نگاه منصفانه و منتقدانه به گذشته را باز می‌کند و مسیر را برای حرکت امیدوارانه و سخت‌کوشانه به سوی آینده هموار می‌سازد. براساس چنین نگرشی است که اردکانیان با استقبال از شرایط و فرصت ایجاد شده، از روز معرفی به مجلس به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو، پیشینه علمی و اجرایی و مدیریتی و برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود را در معرض داوری نمایندگان مجلس و به‌ویژه رسانه‌ها به عنوان امین و پیگیر مطالبه‌ها و خواسته‌های مردم قرار داده است. حال با این تفاسیر و در صورت جلب رای اعتماد نمایندگان مجلس، انگیزه بالا برای خدمت در کنار برخورداری از روحیه انتقادپذیری و پاسخ‌گویی و تاکید بر گردش آزاد اطلاعات و بسیاری از ویژگی‌های شخصی و کاری دیگر می‌تواند دکتر اردکانیان را به یکی از اعضای موفق‌ کابینه در دولت دوازدهم تبدیل کند.
...............................................................
* کارشناس رسانه در امور صنعت آب و برق

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۰۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حمیدرضا فلاح در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی بیان کرد: خوزستان برخلاف دیگر نقاط کشور سه اتاق بازرگانی مستقل دارد و ظرفیت بسیار خوبی در حوزه صادراتی ایجاد کرده است که امیدواریم این هم‌افزایی موجب تحقق شعار و اهداف برنامه‌ریزی دولت شود.

وی به ارتباطات خوب در حوزه اصناف خوزستان اشاره و اظهارکرد: استان خوزستان با حدود ۶ میلیارد دلار، رتبه دوم کشور در حوزه صادرات را کسب کرد.

فلاح بیان کرد: برنامه‌ریزی وزارت صمت برای خوزستان رسیدن به هفت میلیارد دلار صادرات است ولی هدف صنعت، معدن و تجارت خوزستان رسیدن به ۷.۵ میلیارد دلار صادرات است که امیدواریم تحقق یابد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان بر ضرورت تمرکز مبتنی بر صادرات تاکید کرد و گفت: میزان صادرات خوزستان از محل تولیدات صمت ۲.۵ میلیارد دلار بوده که یکی از اقدامات خوب بود؛ مابقی آن نیز تولیدات صادراتی است که توسط بازرگانان انجام شده است.

وی تصریح کرد: میزان صادرات تولیدات محصولات درون استان بیش از پنج میلیارد دلار بوده که صادرات به کشور‌های همسایه هدفگذاری شده است.

فلاح بیان کرد: صادرات محصولات خوزستان به اوراسیا و روسیه یکی دیگر از اهداف است که تلاش می‌شود در چارچوب سیاست‌های دولت سیزدهم اجرا شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان اظهارکرد: خوزستان ۵۰ رایزن اقتصادی را برای اولین بار در سراسر کشور توزیع و ماموریت جدید محول می‌کند؛ سه نفر از همکاران در صمت خوزستان به عنوان رایزنان اقتصادی انتخاب شدند که می‌توانند ظرفیت خوبی برای توسعه مبادلات تجاری استان ایجاد کنند.

خوزستان با حدود ۱۷۰ هزار واحد صنفی رتبه سوم کشور را در این حوزه دارد که موجب اشتغالزایی برای حدود ۵۰۰ هزار نفر شده است.

دیگر خبرها

  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • رئیس سازمان سینمایی تغییر می‌کند؟
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • از «سید محمد مولوی» چه می‌دانیم/از آموزش و پرورش تا بهارستان
  • به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد