Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش دفتر منطقه‌ای امتداد نیوز «حسام کیان مقدم» با ارسال یادداشتی نوشت:

آمریکا مدت‌هاست در باتلاق افغانستان گیر کرده و هر بار برای عدم موفقیت خود بهانه‌ای جدید دست و پا کرده است! هر چند سؤال بسیاری از کارشناسان این است که چرا بزرگترین ارتش جهان توان مبارزه و شکست دادن تعدادی گروه  را ندارد و آیا این نشان دهنده عدم جدیت آنها نیست؟

در هر حال پاکستان همیشه برای آمریکا شاهراهی تلقی می‌شده که به راحتی به افغانستان دسترسی پیدا کرده و از طریق آن توانسته نیروهایش را پشتیبانی نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوره‌های گذشته و به خصوص زمان پرویز مشرف و دوران زمامداری «حزب مردم»، آمریکا به راحتی در منطقه جولان می‌داد، گاه و بیگاه هواپیماهای بدون سرنشین خود را که در اصل پیک مرگ بودند به بهانه هدف قرار دادن تروریست‌ها بالای سر شهروندان عادی به پرواز در آورده و بدون اینکه احساس کند باید پاسخگوی دولتی باشد دست به شلیک می‌زد که نتیجه آن شد:هزاران کشته و زخمی در حملات پهپادی آمریکا.

سران اسلام‌آباد در تمامی این سالها سکوت کرده و مرگ اتباعشان را نظاره می‌کردند و شاید آن را در قبال دلارهایی که از آمریکا به دستشان می‌رسید چندان مهم نمی‌دانستند.

ولی مشکل این بود که ورود آمریکا به منطقه فقط با حمله ارتش این کشور و پهپادهای آنان همراه نشده بود، بلکه پاکستان چوب همراهی خود با شیطان بزرگ را خورده و طعمه چرب و نرمی برای تروریست‌ها شده بود.

هفتاد هزار پاکستانی طی سال‌های سیاه همراهی با آمریکا در جنگ افغانستان توسط تروریست‌ها کشته شدند و این کشور میلیاردها دلار خسارت دید،  ولی این تمام ماجرا نبود.

با روی کار آمدن ترامپ سیاست‌های جدیدی نیز در دستور کار قرار گرفت، کاخ سفید به بهانه تغییر سیاست در خصوص منطقه، پاکستان را اولین هدف و قربانی خود قرار داده و مقصر عدم پیروزی خود در افغانستان را پاکستان دانست! و این کشور را متهم به حمایت از تروریست‌های فعال در خاک افغانستان کرد! اتهامی که دیگر کاسه صبر پاکستانی‌ها را لبریز کرده و آنها را به واکنش وا داشت:

دولتمردان اسلام‌آباد هم که در تمام این مدت طعم واقعی ذلت و عدم ثمردهی همراهی با آمریکا را حس کرده بودند فرصت را غنیمت شمرده و رجزخوانی‌های خود را آغاز کردند. تا جایی که رئیس سنای پاکستان رسما آمریکا را تهدید کرده و اعلام کرد در صورتی که بخواهد غلطی از سوی کاخ سفید سربزند خاک پاکستان به گورستان سربازانش تبدیل خواهد شد.

سفر اخیر وزیر امور خارجه آمریکا به پاکستان اثبات کرد که کاخ سفید با چه چالش جدی مواجه شده است! پاکستانی‌ها همانطور که وعده داده بودند رسما به آمریکا اعلام کردند که دیگر حاضر نیستند با سیاست‌های این کشور پیش بروند! واین یعنی نقطه جدایی.

هر چند رکس تیلرسون با لبخندی ساختگی اعلام کرد: پاکستان کشوری مستقل است و ما نمی‌توانیم آنها را مجبور به کاری کنیم! و حتی پا را فراتر گذاشته و بیان کرد: در جنگ با تروریسم نیازی به کمک پاکستان نداریم ولی خود او نیز می‌داند که این حقیقت امر نیست.

آمریکا تمایل داشت با تهدیدهای خود پاکستان را تحت فشار قرار دهد! سران اسلام‌آباد بترسند و بلافاصله نمایندگانی به آمریکا فرستاده و اظهار کنند که حاضرند بیش از پیش در جنگ افغانستان سپر خواسته‌های آمریکا شوند! بیش از پیش کشته و زخمی بدهند و جان اتباعشان را به بازی بگیرند.

ولی پیش‌بینی کاخ سفید کاملا برعکس از آب در آمد، اینک آمریکا نه تنها پاکستان را در جنگ افغانستان از دست داده است بلکه باید به زودی شاهد نزدیکتر شدن چینی‌ها و روس‌ها به اسلام‌آباد باشد.

اتفاقی که جرقه‌های اولیه آن سالهاست خورده شده، و پکن بیش از ۴۶ میلیارد دلار در پاکستان سرمایه گذاری کرده است.

اینک آمریکا مانده است و جبهه‌های نبرد در افغانستان بدون حضور پاکستان! البته این اقدام اگر جدیت آن حفظ شود برای پاکستانی‌ها بسیار خوب خواهد شد و قطعا از حملات تروریستی و حضور تروریست‌ها در خاکشان خواهد کاست.

بسیاری از کارشناسان پاکستانی معتقد بودند این تصمیم باید مدتها قبل گرفته می‌شد و به اصطلاح اسلام‌آباد نباید با طناب پوسیده آمریکایی‌ها به داخل چاه می‌رفت.

حال باید دید آمریکا می‌تواند هند را نیز به اندازه پاکستان فریب داده و در جنگ افغانستان دخیل کند یا سران دهلی نو با زرنگی از قربانی شدن در این جنگ فرار می‌کنند.

انتهای خبر/.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۵۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟

تازه‌ترین بسته کمک نظامی که آمریکا سرانجام تصویب شد اما این کمک ۶۱ میلیارد دلاری در مقایسه با نقشه‌ای که رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، قطره‌ای برابر دریاست!

به گزارش مشرق، کنگره آمریکا سرانجام بعد از بیش از ۶ ماه مناقشه حزبی بر سر تصویب بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین به توافق رسید؛ اما نقشه‌ای که ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، در مقایسه با این کمک، بسیار ناچیز است!

کی‌یف در حال مذاکره با دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا بر سر توافق بلندمدتی است که واشنگتن را در تنگنای تامین تسلیحاتی و اقتصادی و حمایت سیاسی ۱۰ ساله از اوکراین قرار خواهد داد.

زلنسکی دیروز در نطق روزانه خود از این موضوع رونمایی کرد و گفت: چنین تعهداتی برای حصول اطمینان از اینکه اوکراین «کمک مورد نیاز برای ممانعت از پیشروی اخیر روسیه در میدان نبرد» را دریافت می‌کند، الزامی است.

زلنسکی افزود: در حال کار هستیم تا سطح تعهدات حمایتی را تا پایان امسال و همچنین تا ۱۰ سال آتی، روی کاغذ بیاوریم. این حمایت، کمک نظامی، مالی و سیاسی و همچنین مسائل مرتبط با تولید مشترک سلاح را در بر می‌گیرد.

اوکراین پیش از این، توافق امنیتی دوجانبه‌ای را با چندین کشور عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه منعقد کرده است. زلنسکی مدعی شد که قصد دارد تا این توافق بلندمدت با واشنگتن، قوی‌ترین معاهده‌ای باشد که کی‌یف تاکنون با کشورهای غربی به امضا رسانده است.

با این حال، توافقنامه‌های دوجانبه اوکراین با کشورهای غربی تاکنون فاقد تعهدات دفاعی متقابل بوده است. در این توافق‌ها صرفاً وعده کمک بلندمدت آن هم در صورت حمله‌ای در آینده داده شده و معمولاً هم الزام‌آور نیست. به عنوان مثال، توافق با برلین با یک اخطار ۶ ماهه قابل فسخ است!

اما زلنسکی گفته است که می‌خواهد توافق دوجانبه با واشنگتن، شامل سطوح مشخصی از کمک باشد. وی دراین‌باره گفته است: این توافق باید به معنای واقعی کلمه، الگو و بازتاب قدرت رهبری آمریکا باشد.

قانونگذاران آمریکایی اوایل ماه جاری بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری دیگری را برای اوکراین به تصویب رساندند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا درباره تعلل در تصویب این بسته گفته بودند که بایدن بدون هیچ راهبرد مشخصی برای پیروزی اوکراین یا صلح این کشور با روسیه، صرفاً به‌دنبال طولانی کردن خونریزی است.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن! | تصاویر
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • رجزخوانی به زبان بوشهری