Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@03:36:29 GMT

الگوبرداری از خانه‌سازی خارجی‌ها

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۸۰۸۸

الگوبرداری از خانه‌سازی خارجی‌ها

وزیر راه‌و‌شهرسازی در جریان سفر خود به روسیه بعدازظهر روز پنجشنبه هفته گذشته با میخائیل من، وزیر مسکن، ساختمان و خدمات عمومی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

در این ملاقات که پیرو برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور و نیز یادداشت تفاهم امضاشده در زمینه مسکن و ساختمان میان دو کشور انجام گرفت، طرفین ضمن بررسی زمینه‌های همکاری دو‌جانبه از جمله تبادل دانش و تجارب طرفین در زمینه مقررات ملی ساختمان، ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله، بهسازی و نوسازی بافت‌های ناکارآمد و بافت‌های تاریخی، مکانیزم‌های تامین مالی مسکن و ایجاد شهرهای جدید و فناوری‌های بتن به تشکیل کارگروه مشترک جهت پیگیری موضوعات مورد توافق پرداخته و روسای ایرانی و روسیه‌ای کارگروه مشترک را معرفی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، محمد عدالتخواه، کارشناس بازار مسکن، در مورد اهمیت این همکاری می‌گوید: «هرنوع همکاری و مشارکت در راستای ارائه راه‌حل‌های بهتر برای رفع مشکلی که در داخل وجود دارد یا اثرگذاری در خارج از کشور امری مثبت ارزیابی می‌شود، ولی باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که ما در کشور خود با وجود تجربیات بسیار متاسفانه نتوانسته‌ایم نتیجه قابل‌قبولی در زمینه شهرسازی به دست آوریم.»

همکاری با سایر کشورها ازجمله کشورهای اروپایی چقدر می‌تواند در حوزه مسکن موثر باشد؟

همکاری‌کردن با سایر کشورها، استفاده از تجربیات آنها و همچنین انتقال تجربیات خود به آنها امری مثبت است. هرنوع همکاری و مشارکت در راستای ارائه راه‌حل‌های بهتر برای رفع مشکلی که در داخل وجود دارد یا اثرگذاری در خارج از کشور امری مثبت ارزیابی می‌شود، ولی باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که ما در کشور خود با وجود تجربیات بسیار متاسفانه نتوانسته‌ایم نتیجه قابل‌قبولی در زمینه شهرسازی به دست آوریم. برای بافت‌های‌فرسوده تئوری‌های مختلفی مطرح شده و همیشه در مورد مشکلات بیشتر صحبت شده تا برای حل آنها اقدام و عملی صورت گیرد. بنابراین این همکاری‌ها نباید تنها با کشور روسیه باشد، بلکه باید از تجربه تمام کشورهایی که در زمینه مسکن و شهرسازی موفق عمل کرده‌اند استفاده کنیم تا با استفاده از این تجربیات مشکلات متعددی را که در این زمینه وجود دارد، رفع کنیم.

ایران در زمینه مسکن با مشکلات دیگری مانند ایمن‌بودن ساختمان‌ها، عدم اصول معماری و شهرسازی و بلندمرتبه‌سازی در خیابان‌های کم‌عرض که خطر زلزله را افزایش می‌دهد، روبه‌روست. برای رفع این مشکلات چه اقداماتی باید صورت گیرد ؟

دو تئوری مشخص وجود دارد. یکی اینکه بافت‌های‌فرسوده را باید از بین برد و ساختمان‌های جدید را جایگزین آنها کرد. دوم اینکه برای ازبین‌بردن بافت‌های‌فرسوده باید تراکم‌ها، فضای عمومی، وام و تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شود. در ایران چون عملیات اجرایی وجود ندارد، نتوانسته‌ایم در این بخش، یعنی ازبین‌بردن بافت‌های‌فرسوده نتایج قابل‌قبولی به دست آوریم. با وجود اینکه یکی از معاونت‌های وزارت راه‌و‌شهرسازی در این زمینه فعال است و آقای دکتر ایزدی نیز مسئول بافت‌های‌فرسوده است و اکنون معاونت شهرسازی و معماری را برعهده دارند، اما شاهد فعالیت بسیاری برای ازبین‌بردن بافت‌های‌فرسوده نبوده‌ایم. ما متاسفانه در کشور خود با مشکلات متعددی در زمینه شهرسازی مواجه هستیم، به این دلیل که موفق نمی‌شویم مشکل زمین را حل کنیم. پیشنهادهایی که برای تبدیل برخی زمین‌ها به فضاهای عمومی ارائه می‌شود، اجرا نمی‌شود. دلیل این امر این است که زمین‌ها گران هستند و با قیمت بالایی باید خریداری شوند. ما باید زمین‌هایی را که متعلق به دولت هستند، بازگردانیم و ارزش افزوده زمین‌هایی را که با فعالیت دولت ارزش پیدا کرده‌اند، پرداخت کنیم. همچنین با بودجه‌ای که برای این امر در نظر گرفته می‌شود، مشکلات شهرسازی خود را رفع کنیم.

در بسیاری از کشورها با استفاده از صنعت بیمه کیفیت ساخت‌و‌ساز را افزایش می‌دهند. در ایران استفاده از این صنعت چقدر می‌تواند در کیفیت ساخت‌و‌ساز موثر واقع شود؟

هر تولید نیازمند یک مصرف‌کننده است. همه ما نیازمندیم خانه‌ای را تهیه کنیم و این نیاز خود را از طریق بازار رفع می‌کنیم. باید مطمئن بود ساختمانی که خریداری می‌شود بادوام است و مشکلی ندارد. به‌عنوان‌مثال ماشینی که خریداری می‌شود دو تا سه سال گارانتی دارد که در صورت مواجه‌شدن با مشکل، شرکت سازنده آن را اصلاح می‌کند و مسئولیت آن را برعهده می‌گیرد. در کشور ما بخش اعظمی از خانه‌ها توسط انبوه‌سازان تولید می‌شود و این امکان وجود دارد سودجویی‌هایی توسط پیمانکاران و امضافروشی‌هایی از سوی انبوه‌سازان یا به‌دلیل عدم‌نظارت مهندسان ناظر صورت گیرد. همین موارد باعث می‌شود ساختمان‌ها به‌صورت اصولی ساخته نشوند. به همین دلیل بهتر است شرکت‌های بیمه در کشور ما مانند بسیاری از کشورها برای رفع این مشکلات پا پیش بگذارند. متاسفانه شرکت‌های بیمه ما نیز به‌دنبال سودجویی و منافع خود هستند و در واقع بیمه واقعی وجود ندارد. شرکت‌های بیمه باید مشکلات موجود را برطرف و بیمه‌های خود را تعریف کنند. اگر قرار است این شرکت‌ها بیمه واقعی داشته باشند، خودشان باید به‌گونه‌ای بر ساخت ساختمان‌ها نظارت داشته باشند. درواقع به‌جای مهندسان ناظر، مهندسان شرکت‌های بیمه نظارت کنند تا ساختمان‌ها به‌درستی ساخته شوند. ما باید دستیابی به ضوابط و آیین‌نامه را اصلاح کنیم و از طرفی هم مهندسان ناظر با پذیرش مسئولیت در وظایف خود کوتاهی نکنند. در اصل ما به بیمه وسیع‌تری در کشور خود نیاز داریم که در صورتی که ساختمانی مشکل پیدا کرد، این شرکت‌های بیمه مسئولیت آن را برعهده گیرند و مشکلات را بر طرف کنند، ولی متاسفانه چنین مساله‌ای در کشور ما وجود خارجی ندارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۸۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد