Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-28@06:38:03 GMT

چرا نقش روحانیت در نهادها و جامعه کمرنگ شد؟

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۲۶۴۷

چرا نقش روحانیت در نهادها و جامعه کمرنگ شد؟

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، چند روز پیش تحلیلی در خصوص چرایی کاسته شدن از حضور فعالانه روحانیت در جامعه ارائه شده بود، تحلیلی که مبتنی بر موضوعاتی نظیر دلایل کنار رفتن روحانیت از بسیاری از مشاغل، کاسته شدن از نشاط و پویایی آنان نسبت به دهه اول انقلاب، تلاش برخی برای کنار گذاشتن روحانیت و یا موضوعی نظیر به روز نبودن روحانیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعاتی که به نظر می رسد بهترین پاسخ را به آن افرادی از بین همین روحانیون می توانند ارائه کنند.

به گزارش «تابناک»، البته نویسنده در پاسخ به این سئوالات و چرایی کمرنگ شدن نقش روحانیت در جامعه اینگونه نتیجه گیری کرده بود که «مسأله این است که ما از یک مرحله و محیط سیاسی آمدیم به یک مرحله و محیط اجتماعی. در آن محیط سیاسی روحانیت خیلی آماده بود تا سؤالی و اشکالی می شد زود پاسخ می گفت. برای اینکه تئوری قوی داشتیم. حالا آمدیم در یک محیط جدید و اجتماعی. این محیط اجتماعی با محیط سیاسی یک مقدار متفاوت است و تئوری سازان ما هنوز با این ضرورت و ماهیت اُنس نگرفته اند و زمانی با آن اُنس می گیرند که نشاط و شادابی فراهم شود.»

چرا نقش روحانیت در نهادها و جامعه کمرنگ شد؟/ باید به جای مچ‌گیری؛ خودمان را نقد کنیم!
در این تحلیل نتیجه گیری شده بود که «چون نقش روحانیت در ایجاد نظام اجتماعی اسلامی و جامعه سازی مهم تر از دولت سازی است روحانیت در این عرصه باید بیش از دهه اول حرص و جوش بخورد و از بُعد اخلاقی، مسائل خانواده و مسائل اجتماعی، از بعد شهرسازی و فرهنگ و معماری و هنری و از بعد اقتصادی و معیشت مردم و سایر ابعاد عکس العمل نشان بدهد.»

حالا یکی از اعضای با سابقه جامعه روحانیت مبارز که خود 20 سال سابقه نمایندگی مجلس را علاوه بر دیگر مسئولیت هایش در کارنامه دارد، به این موضوع پاسخ داده و معتقد است نقش روحانیت در جامعه به دلایلی مختلفی که در ادامه مورد اشاره قرار می گیرد، نسبت به دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی کمرنگ تر شده است.

مردم امروز را نمی‌توان با 39 سال قبل مقایسه کرد

«حجت الاسلام سید رضا اکرمی» در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» اظهار کرد: قطعا نباید مردم 39 سال پیش یعنی مردم سال ها و دهه ابتدایی پیروزی انقلاب را با مردم امروز یکسان و یکنواخت دانست؛ چرا که این مردم در مسیر آگاهی، اطلاع رسانی و افشاگری قرار گرفته و رشد کرده اند؛ به نحوی که امروز مردم خود را صاحب استدلال، استقلال و تمییز می دانند، لذا نباید آنها را با مردم 39 سال پیش مقایسه کرد.

وی درباره دلایل کاسته شدن از نقش و حضور روحایت در جامعه، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که نهادها اصطلاحا جاگیر و مستقر شدند، روحانیون تغییر مکان دادند و بسیاری از آنها امام جمعه، قاضی، رئیس دفاتر نمایندگی و عقیدتی در دانشگاه ها، نیروهای مسلح، سپاه و ارتش شدند.

چرا جمعیت روحانیت در مجلس امروز به حداقل خود رسیده است؟

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: وقتی روحانیت تغییر مکان داد، جمعیت آنها در مجلس دوم نسبت به مجلس اول، در مجلس سوم، نسبت به مجلس دوم و در مجالس مختلف نسبت به دوره های قبل از آن کاهش یافت، تا جایی که امروز تعداد نمایندگان روحانی مجلس به حداقل خود رسیده است.

وی ادامه داد: کاهش جمعیت روحانیون در بخش های مختلف به معنی عدم اقبال مردم نسبت به روحانیت نیست، بلکه دلیل اصلی آن این است که روحانیون جاه به جا شده اند. مثلا الان 900 امام جمعه در سطح کشور داریم که آنها به دلیل قرار گرفتن در کسوت امامت جمعه نمی توانند، کاندیدای نمایندگی مجلس بشوند. لذا اگر میخواهیم قضاوتی در این باره داشته باشیم باید منصفانه به بررسی این مساله بپردازیم.

نگذاشته‌اند در 39 سال اخیر با فراغت به حل مشکلات مردم فکر کنیم

اکرمی همچنین یادآور شد: باید به یک بعد دیگر از ماجرا هم توجه داشته باشیم؛ اینکه مساله اصلی ما روحانی و غیر روحانی؛ دانشگاهی و غیر دانشگاهی و موضوعاتی از این دست نیست. در حقیقت طی 39 سال اخیر آمریکایی ها، ضد انقلاب و برخی کشورهای مرتجع عرب منطقه نگذاشته اند تا مسئولان ما فارغ البال به حل مشکلات مردم و جامعه فکر کنند و برای رفع ریشه ای آن اقدامات لازم را انجام بدهند.

وی ادامه داد: شما هنوز اثرات و مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی را بر گرده مردم و کشور ملاحظه می کنید و خرابی ها آن در برخی شهرهای جنگ زده همچنان مشکل آفرین است. از طرفی شما ببنید برخی از کشورهایی که به آنها اشاره کردیم با به وجود آوردن تروریست هایی نظیر داعش در حاشیه و کشورهای همجوار ما چه می کنند تا جمهوری اسلامی از طریق سرگرم شدن با این موضوعات که به امنیت مردمش مربوط می شود، نتواند قدم های بیشتری برای رفع مشکلات بر دارد.

باید خودمان را خیلی جدی نقد کنیم

این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه جمعیت کشور ما در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب 35 میلیون نفر بود و امروز به 80 میلیون نفر رسیده است، عنوان کرد: بخشی از مشکلات مردم و جامعه منشأ خارجی دارد، اما قطعا بخشی از آن مربوط به خودمان است که برای بر طرف کردن آسیب ها و مشکلات باید خودمان را خیلی جدی نقد کنیم.

وی با انتقاد از فراهم نبودن فضای نقد داخلی از طریق ایجاد فضاهایی مثل اتاق فکر برای مسئولان سابق کشور، گفت: من طلبه ای هستم که 20 سال نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده ام. همین الان هم برای ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر پیشنهاد دارم، اما حتی یک اتاق فکر نداریم به با وزیر، استاندار، امام جمعه، نماینده مجلس و ... بنشینیم و اگر فکر و ایده ای در راستای رفع مشکلات مردم و جامعه داریم، آن را مطرح و دنبال کنیم.

روزنامه‌ها را ببنید، هر روز فقط به یکدیگر بد بیراه می‌گویند

اکرمی اضافه کرد: ظرفیت، ابزار و امکانات لازم برای رفع مشکلات جامعه و مردم در کشور زیاد است، اما باید برای رفع مشکل و حل آن اول خودمان را صادقانه و عاقلانه نقد کنیم، نه اینکه صرفا به دنبال مچ گیری از یکدیگر باشیم. شما روزنامه های هر روز صبح کشور را نگاه کنید. این یکی دنبال گرفتن مچ آن یکی است و آن یکی هم به دنبال بد و بیراه گفتن به این یکی است؛ خوب نتیجه این کار هم مشغول شدن به همین مسائل و فراموش کردم رفع مشکلات جامعه است.

وی با اشاره به شعری با این مضمون که «دوست آنست کو معایب دوست/ همچو آیینه روبرو گوید/ نه که چون شانه با هزار زبان/ پشت سر رفته مو به مو گوید» تاکید کرد: ما باید اخلاق و رفتارمان را عوض کنیم. اگر بتوانیم چنین کاری انجام دهیم، حتما بعد از آن هم خواهیم توانست که به یکدیگر کمک کنیم.

هر کسی در هر جایگاهی از جمله روحانیت اگر خطایی کرد باید جبران کند

این عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز خاطر نشان کرد: هر کسی در هر جایگاهی؛ از جمله روحانیون، اگر خطا و اشتباهی مرتکب شده باید آن را بپذیرند و برای رفع آن تلاش کنند. متاسفانه برخی تلاش می کنند برای پوشاندن مشکل و عیوب کار خودشان از دیگری عیب یابی کنند و یا به دنبال مچ گیری باشند.
 

تابناک

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سیدمحمدعلی آل‌هاشم در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز اظهار کرد: در به گسترش اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم غاصب اشاره و اظهار کرد: این هفته شاهد اعتراضات گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم صهیونیستی هستیم. نیروهای پلیس آمریکا و دانشجویان حامی فلسطین مقابل هم قرار گرفته‌اند و روند تشدید صهیونیزم ستیزی در حال افزایش است. ظاهراً کار رژیم صهیونیستی بیخ پیدا کرده است.

وی ادامه داد: اخیراً یکی از نشریات معروف آمریکا نوشته، «قرار بود اسرائیل سرمایه راهبردی آمریکا باشد اما تبدیل به یک وبال راهبردی برای آمریکا شده است». همین هفته نتایج نظر سنجی یک موسسه معتبر از ۱۳۰ کشور جهان راجع به نگاه مردم دنیا به سیاست‌های آمریکا منتشر شد نتیجه این بود که ۶۴ درصد مردم دنیا مخالف سیاست‌های آمریکا هستند.

آل‌هاشم تاکید کرد: طبیعتاً بخش اعظمی از نگاه منفی دنیا به امریکا محصول حمایتهای این کشور از رژیم صهیونیستی است. دانشجویان آمریکا معتقدند هیئت حاکمه این کشور مالیات آنها را صرف حمایت از نسل‌کشی رژیم جعلی درغزه نموده است.

وی یادآور شد: مشکل امریکا فقط مربوط به مرزهای خود نیست در حال حاضر حمایت بی وقفه واشنگتن از اسرائیل، بحران مشروعیتی را آغاز کرده که چارچوب برتری ایالات متحده در منطقه غرب آسیا را تهدید می‌کند.

آل‌هاشم تصریح کرد: این معلم است که می‌تواند به آگاهی نسل جوان ما عمق ببخشد و مبنای پذیرش سخنان را استدلال و منطق قرار دهد و اینگونه جامعه را به سمت آگاهی و سعادت هدایت کند مانند نقشی که انبیاء الهی ایفا کرده‌اند اگر قرار باشد در جامعه‌ای مبنای پذیرش، سخن علم نباشد آنگاه در آن جامعه علم و معلم ارزشی پیدا نخواهد کرد.

وی گفت: یکی از مولفه‌های اصلی مباحث اجتماعی آموزش است و در بحث آموزش نمی‌توان از شاخصی به نام معلم صرف نظر کرد هرچند بحث معیشت معلمان بحثی غیر قابل کتمان است و وظیفه دولت و مجلس است که تامین زندگی این قشر را سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهد با این حال نباید از این مساله گذشت که نگاه به مسائل معلمان نباید تنها به این بخش خلاصه شود اگر می‌خواهیم شاهد جامعه‌ای کرامتمند باشیم، باید نگاهی ویژه به معماران اصلی جامعه داشته باشیم معلم معمار جامعه است.

امام جمعه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان اظهار کرد: یک‌هزار کیلومتر مرز مشترک ایران و پاکستان باعث روابط بسیار عمیقی میان ۲ کشور شده و آنچه حائز اهمیت است اینکه سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بعد از روی کار آمدن دولت جدید پاکستان و نخست وزیری شهباز شریف انجام میش‌ود. طبعاً این سفر در سازوکارهای میان دو کشور به لحاظ، سیاسی، فرهنگی، تجاری و اقتصادی گشایش‌های جدیدی ایجاد می‌کند.

وی افزود: تحرکات گروهک‌های تروریستی فعال در خاک پاکستان هر از گاهی به تنش‌زایی دامن می‌زند بنابراین سفر آیت‌الله رئیسی برای یافتن راهی که مانع فعالیت‌های تروریستی در مرز شود بسیار حائز اهمیت است و نشان می‌دهد ۲ کشور اراده قوی بر تقویت روابط دارند.

آل‌هاشم ادامه داد: افکار عمومی داخل پاکستان بعد از حمله عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی که با استقبال مردم پاکستان مواجه شد. بی‌تردید فضای روانی ایجاد شده در پاکستان و استقبال مردم از سفر رئیس جمهور کشورمان و دورنمای مطلوب این سفر می‌تواند زمینه‌ساز وحدت هرچه بیشتر دو کشور در راستای همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق آتش بس در غزه باشد.

کد خبر 6089176

دیگر خبرها

  • شوراها در گره‌گشایی از مردم پیشتاز باشند
  • روش‌های جدید در تبلیغات دین به معنای کمرنگ شدن روش‌هایی سنتی تبلیغ نیست
  • سال اول مجلس دوازدهم سال تعیین کننده‌ای  خواهد بود
  • مبنای انتصابات در دستگاه‌ها شایسته سالاری است
  • تاکید امامان جمعه استان بر رفع مشکلات جامعه کارگری
  • حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد
  • لزوم همکاری تمامی نهادها با پلیس در اجرای طزح نور
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار