Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیده حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم، اظهار داشت: زمان زیادی از انتخابات و بیان دیدگاه و بستن وعده‌ها نگذشته است؛ زمان بسیاری از مناظره‌ها نگذشته و مردم ایران این عهد و برنامه‌ها را تا همیشه به یاد خواهند داشت. مردمی که برای تحقق اصلاحات و امید و اعتلای آن قدم گذاشتند، اما آقای رییس‌جمهور شما حرف‌ها و قول‌ها را فراموش نکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  آقای رییس‌جمهور کابینه جوان و استفاده از زنان و اقلیت‌ها چه شد؟ آیا قرار است حرف‌ها با عملکرد یکی نباشد؟

وی افزود: اقای رییس‌جمهور اگر نگوییم کابینه امیدتان همه را ناامید کرد، اما حرف‌ها و وعده‌هایتان اجرایی نشد و حالا نوبت به سنگر آزادی یعنی دانشگاه رسیده است. آیا صدای دانشجویان تهران، اصفهان، قزوین، همدان  و ... را شنیده اید. حق رییس جمهور، انتخاب وزیر و معرفی آن به مجلس است. بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم نشان دهنده نگرش و رویکردی است که قادر به پاسخگویی نیازهای روز کشور نیست. در برنامه ایشان، جای دانشگاه‌های نسل چهارم خالی است؛ دانشگاه‌هایی که پژوهش آنها در راستای بهره‌وری بیشتر است و  وابسته به بودجه عمومی نیست؛ سابقه دکتر غلامی بیانگر آن است  که در راستای پیوند صنعت و دانشگاه تلاش اندکی داشته‌اند و حلقه مفقوده در برنامه وی است.

نماینده مردم قزوین اضافه کرد:‌ عمده ایرادات وارده به  ایشان، معطوف به کالایی‌سازی آموزش عالی و بحث عدالت در آموزش عالی و مساله نگرش امنیتی به دانشگاه است؛ برنامه عملیاتی باید با توصیف وضع موجود آغاز شود این در حالی است که در برنامه معرفی شده از سوی دکتر غلامی به هیچ عنوان توصیف وضع موجود آموزش عالی در ایران وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مشخصا  در برنامه ایشان معلوم نیست که مرجعیت دانشگاه چگونه خواهد بود؟ گفت: رویکرد آقای غلامی نسبت به آسیب‌های اساسی چون افزایش بی رویه مهاجرت‌ها، فقدان رویکرد درست نسبت به اسلامی شدن دانشگاه‌ها، چیست؟ در هیچ کجا نحوه مواجه دانشگاه با تهدیدهای پیش رو وجود ندارد و در  برنامه اصلا افزایش سهم دوره‌های آموزش عالی رایگان وجود ندارد و به صورت خاص به سهم غیردولتی و غیر رایگان اشاره شده است.

زرآبادی اضافه کرد: بازبینی در مساله بومی‌گزینی که یک عامل در بی عدالتی است، اساسا در برنامه دکتر غلامی حلقه مفقوده است. در اجرای برنامه آمایش دانشگاه‌ها، تنها تعداد دانشجو معیار قرار گرفته و نقش دانشگاه چندان محل توجه نیست. تنها برای امینت پایدار در مرزهای دانشگاه‌ها و توسعه پایدار، بردن آموزش عالی به استان‌های مرزی کشور است که یکی از بهترین زمینه‌ها برای توسعه پایدار، همین موضوع است.

وی در پایان عنوان کرد:‌ تامین امکانات رفاهی در برنامه پیشنهادی بدون ضمانت‌های اجرایی نشان از کلی‌گویی دارد و اساسا باید سازو کار اجرایی ذکر می‌شد و جوانب مختلف اعلام می‌شد. همچنین از معیشت دانشجویان  تحصیلات تکمیلی و دکتری به عنوان بازوان متحرک جامعه چیزی مطرح نشده است. یکی از لازمه‌های اساسی در زمینه مقابله با نگرش امنیتی و سیاسی و مواجهه غیر آکادمیک با دانشجویان، تلاش برای نهادینه شدن استقلال در تمام شئون دانشگاه است. واژه استقلال حتی یک بار در برنامه اعلام نشده است؛ همچنین در بحث دیپلماسی علمی و  قانون پیگیری و مبارزه با تقلب  در آثار علمی در برنامه نکاتی ذکر نشده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۱۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.
معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
  • جوانان و نوجوانان هدف ترویج معضل بی هویتی قرار داده شده اند
  • وعده صادق اقتدار ایران را به منصه ظهور گذاشت
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • رییس سازمان سنجش آموزش کشور: نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد