Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بحران ایجاد شده در کنیا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و ابطال آن در این کشور پرداخت و نوشت، با وجود برگزاری مجدد انتخابات در 43 استان کنیا در روز پنجشنبه گذشته، ناآرامی ها و اعتراضات در استانهای تحت اختیار مخالفان همچنان ادامه دارد.

به گزارش شریان نیوز، پیروزی قطعی «اوهورو کنیاتا» انتخابات ریاست جمهوری این کشور سپس ابطال آن، تحریم انتخابات از سوی مخالفان و مشارکت اندک آنها در آن و آغاز موجی از خشونت ها و ناآرامی ها در این کشور، فضایی آکنده از ابهام و دستپاچگی بر کنیا حاکم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   مناطق تحت اختیار مخالفان کنیا در حومه نایروبی پایتخت و غرب این کشور شامگاه روز جمعه گذشته، شاهد ناآرامی ها و درگیری های خشونت آمیز میان معترضان و پلیس بود که طبق آمارهای جدید، از روز پنجشنبه تاکنون دست کم 9 تن کشته شدند.    پلیس در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت که روز جمعه جمعی از جوانان مخالف به کمپ تبلیغاتی «اوهورو کنیاتا» در شهر «هوما بای» حمله کردند. پس از مداخله پلیس برای جلوگیری از درگیری، یکی از مخالفان به ضرب گلوله، کشته شد.    بر اساس این گزارش، آمار تعداد مخالفان کشته شده در کنیا از زمان ابطال انتخابات در هشتم آگوست (مرداد /شهریور) که در آن «اوهورو کنیاتا» رییس جمهوری کنونی کنیا پیروز انتخابات اعلام شد، دست کم به 49 تن رسیده است. بیشتر این افراد در سرکوب تظاهرات به دست پلیس، کشته شدند.    در منطقه ای در نایروبی، درگیری هایی نیز میان قوم «کیکویو» هوادار «اوهورو کنیاتا» با گروهی از جوانان گروه «لیو» هوادار رهبر مخالفان «رایلا اودینگا»، رخ داد.    با آغاز اعتراضات و تظاهرات در این کشور، بیم از تکرار حوادث ده سال پیش در کنیا فزونی گرفته است، خشونت هایی که در پی اختلاف بر سر نتایج انتخابات سال 2007 میلادی آغاز و موجب کشته شدن هزار و 100 تن و آوارگی 600 هزار تن دیگر شد.    روزنامه کنیایی «دیلی نیشن» روز شنبه در مطلبی هشدار داد و نوشت: این حوادث مختلفی که طی چند هفته اخیر شاهدش بودیم، ممکن است به درگیری هایی بدل شود که عواقب دردناکی به همراه دارد. اگر هر چه سریعتر تدبیر و چاره ای در این باره اندیشه نشود، احتمال دارد که به سوی آن وضعیت حرکت کنیم.

به تاخیر افتادن انتخابات در غرب کنیا

   در میان تنش ها و درگیری ها، کمیسیون انتخابات کنیا روز جمعه بار دیگر تصمیم گرفت، انتخاباتی که قرار بود روز شنبه برگزار شود را به بهانه «خطری که زندگی» برگزار کنندگان آن را تهدید می کند، به تاخیر بیندازد.    در چهار استان غربی از 47 استان کنیا یعنی هوما بای، کیسومو، میگوری و سیایا، انتخابات ریاست جمهوری به دلیل هرج و مرج روز پنجشنبه برگزار نشد.    یک خبرنگار کنیایی به فرانس پرس، گفت: اوضاع شهر کیسومو سومین شهر تحت اختیار مخالفان، صبح روز شنبه آرام و بی تنش بود.    دادگاه عالی کنیا اول سپتامبر (شهریور) نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور را که بر اساس آن «اوهورو کنیاتا» رئیس جمهوری کنونی این کشور، پیروز اعلام شده بود، ابطال کرد. دادگاه عالی کنیا، کمیسیون انتخابات را مسئول انتخابات غیر شفاف در این کشور خواند.    رایلا اودینگا رهبر 72 ساله و بدشانس مخالف کنیا سه مرتبه در انتخابات ریاست جمهوری در سال های 1977، 2077، و 2013 کاندید شد اما هر بار نتوانست رای لازم را کسب نکند. وی خواستار انجام اصلاحات در کمیسیون برگزاری انتخابات شد. مخالفان تغییرات ایجاد شده در این کمیسیون را ناکافی می دانند.    انتخابات ریاست جمهوری روز پنجشنبه گذشته در 43 منطقه از 47 منطقه تعیین شده برگزار شد، ولی در مناطق تحت اختیار مخالفان به دلیل نا آرامی و هرج و مرج، به تعویق افتاد. پیشتر مخالفان دولت کنیا به رهبری اودینگا، انتخابات ریاست جمهوری این کشور را غیرقانونی و نامعتبر خوانده و آن را تحریم کرده بودند.    روزنامه «ذی نیشن» یکی از برجسته ترین روزنامه های کنیا، نتایج غیر رسمی انتخابات را اینگونه اعلام کرده که احتمال دارد، اوهورو کنیاتا 97 درصد از آراء را از آنِ خود کند اما «رایلا اودینگا» تنها شانس کسب کمتر از یک درصد از آراء رای دهندگان را دارد.   منبع: شفاف

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۳۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟

 

تابناک _ با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی، رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

 بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات، موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روز‌های پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده، اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبر‌ها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

به نوشته ایسنا و برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می‌توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیدا‌های آنان در بهارستان، انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تن‌ها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیدا‌های هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تن‌ها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

دیگر خبرها

  • جاری شدن سیل ویرانگر در کنیا با ۷۶ کشته
  • افزایش شمار قربانیان سیل در کنیا
  • ۹۶ درصد از مصوبات سفر ریاست جمهوری به ایلام اجرایی شد
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • جنگ بر سر صندلی «شماره یک»؛ همه در برابر قالیباف!