Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرنگار حوزه مهاجرین، امتداد نیوز: امسال دومین سالی است که مهاجرین افغانستانی ساکن در ایران به شکل قانونی با تمهیدات صورت گرفته می‌توانند در پیاده‌روی بزرگ اربعین شرکت و عازم سفر معنوی عتبات عالیات شوند، سفری که سالیان سال است آرزوی مهاجرین بوده که همین استقبال چشمگیر این دو ساله برای لحظه‌ای حضور در بین‌الحرمین گویای همین مسئله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته اکثر قریب به اتفاق مهاجرین افغانستانی(هم دارندگان گذرنامه دست‌نویس و هم دارندگان کارت آمایش) از طریق دفاتر کفالت اقدام به اخذ دفترچه‌های گذر مرزی کرده بودند اما امسال کمی شرایط متفاوت‌تر و به نسبت هم با چالش‌های بیشتری در قیاس با سال گذشته مواجه بوده است.

پس از اجرای طرح سرشماری مهاجرین افغانستانی فاقد مدرک معتبر اقامتی و آغاز روند صدور گذرنامه‌های الکترونیک، در ابتدا در اطلاعیه وزارت کشور عنوان شد که «کلیه» مهاجرین افغانستانی که در طرح سرشماری شرکت کرده‌اند با رسید خود می توانند جهت تشرف به عتبات عالیات در دفاتر کفالت پیش ثبت نام کنند وممانعتی برای سفر آنها وجود ندارد.

۲٫هزینه‌های اخذ شده در دفاتر کفالت

همچنین برخی مسئولان اداره اتباع در مصاحبه‌ها و نشست‌های خود عنوان کردند که تمامی مهاجرین ثبت نام شده اعم از دارندگان کارت آمایش و گذرنامه دست‌نویس که دفترچه گذر مرزی اخذ می‌کنند و چه دارندگان گذرنامه الکترونیک که به شکل مستقیم از سفارت عراق و نمایندگی‌های کنسولی آن در استان‌ها ویزای عراق می‌گیرند در صورت امکان می‌توانند از مرز هوایی به عراق سفر کنند.

و اما بعد گذشت چند روز و در فاصله ۱۰ روز به اربعین…

در جدیدترین اطلاعیه وزارت کشور عنوان شد که ثبت نام آن دسته از شرکت کنندگان طرح سرشماری که فاقد مدرک بوده و با برگه‌های ویژه حمایت تحصیلی در این طرح شرکت کرده بودند، متوقف شود، مراجعات بسیار مهاجرین افغانستانی به دفاتر کفالت هم تا همین لحظه گویای همین موضوع بوده و این در حالیست که تعداد زیادی از شرکت کنندگان در طرح سرشماری با برگه‌های حمایت تحصیلی پیش ثبت نام کرده و در مرحله نخست با اخذ «کد اختصاصی» با سفر آنها موافقت شده است.
  هر چند پیگیری‌ها نشان داده در برخی دفاتر کفالت با وجود برخوردهای سلیقه‌ای آنطور که باید و شاید گامی در مسیر تسهیل سازی سفر اربعین مهاجرین برداشته  نمی‌شود، از اخذ هزینه‌های بیشتر از آنچه اعلام شده تا عدم صدور دفترچه گذر مرزی برای گروه‌هایی که گفته شده مانعی برای سفر آنها وجود ندارد.

هزینه امسال ثبت نام سفر اربعین برای هر مهاجر افغانستانی در دفاتر کفالت ۲۰۱ هزار و ۶۸۰ تومان اعلام شد که به همراه صدور دفترچه با قیمت ۴۰ هزار تومان ۲۴۱ هزار و ۶۸۰ تومان می‌شود.

جدای از این موضوع اعلام شد که اعتبار دفترچه‌های صادر شده سه ساله بوده و کسانی که سال گذشته اقدام به اخذ این دفترچه‌ها کرده‌اند، امسال نیاز به صدور دوباره نبوده و ویزای آنها بر روی همان دفترچه ها صادر می‌شود اما پیگیری‌ها و بازدیدهای میدانی خبرنگار تسنیم از برخی شعب دفاتر کفالت در مشهد، لواسان، ورامین و تهران نشان می‌دهد که برخی دفاتر اقدام به اخذ هزینه‌های بیشتر تا مرز ۳۰۰ هزار تومان می‌کنند، علاوه بر این در بسیاری از موارد دفترچه‌های سال گذشته با وجود اعتبار سه ساله باطل اعلام شده و با اخذ هزینه ۴۰ هزار تومان، دفترچه‌های جدید صادر شده است.

از سوی دیگر شرکت کنندگان در طرح سرشماری نیز در ثبت نام اربعین دچار مشکلات عدیده‌ای هستند، هر چند اعلام شده که فقط دارندگان برگ حمایت تحصیلی نمی‌توانند عازم سفر کربلا بشوند اما دیگر گروه‌های شرکت کننده در سرشماری نیز با وجود پیش ثبت نام مشکلات فراوانی داشته و در ۱۰ روز مانده به اربعین هنوز موفق به ثبت نام اصلی نشده‌اند، با اینکه اعلام شده آن دسته از شرکت کنندگان در طرح سرشماری که دارای همسر ایرانی و یا یک طرف دارای مدرک معتبر اقامتی بوده و یا شرکت کنندگان در طرح سرشماری با مدارک تاریخ منقضی می‌توانند اقدام به ثبت نام اصلی کنند اما تا این لحظه تعداد زیادی از این افراد با مراجعه هر روزه به دفاتر کفالت هر روز ناامیدتر شده و نسبت به ثبت نام آنها اقدامی صورت نمی‌گیرد.
  مسئله دیگر سفر از مرز هوایی بوده که این مورد هم با اظهارات متناقض سبب سرگردانی مهاجرین شده است، از سویی برخی ادارات اتباع صریحا در مصاحبه‌های خود اعلام کرده‌اند که مهاجرینی که موفق به اخذ ویزا شده‌اند حتی افراد دارای دفترچه‌های گذر مرزی در صورت امکان و نیاز می‌توانند از مرز هوایی به عراق سفر کنند اما مسئولان عالیرتبه ناجا نیز در مصاحبه‌های خود مدام تاکید بر این مسئله دارند که خروج زائران خارجی از جمله مهاجرین افغانستانی فقط از مرز شملچه صورت می‌گیرد.

«ضیا صادقی» از مسئولان بخش اتباع شرکت گردشگری سیاحان نیز در تماس با تسنیم گفت: سال گذشته نیز شاهد بودیم که تعدادی با دفترچه‌های گذر مرزی و گذرنامه‌های خود ضمن موافقت با سفر از مرز هوایی در فرودگاه با مشکل مواجه شده وپس از بازگشت اقدام به سفر از مرز زمینی کردند.

صادقی ادامه داد: امسال از سوی ناجا به ما اعلام شده که در سیستم‌های فرودگاه نجف دفترچه‌های گذر مرزی تعریف نشده و لذا امکان سفر از مرز هوایی برای این گروه‌ها وجود ندارد.

هر چند در مراسم پیاده‌روی اربعین عموم شرکت کنندگان از مرز زمینی عازم شده و به زیارت عتبات مشرف می‌شوند اما عده قلیلی هم وجود دارد که به دلیل مشکلات جسمی و … تمایل به سفر از مرز هوایی را دارند که چنین تناقض گویی‌هایی از سوی مسئولان ذی‌ربط خیلی شایسته نبوده و مجددا سوالات و ابهامات زیادی برای مهاجرین را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/.

ما را در تلگرام، فیسبوک و توئیتر دنبال کنید.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۵۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز

مدیر عامل شرکت عمران صدرا گفت: هم اکنون ۲۲ هزار دانش آموز در شهر صدرا مشغول به تحصیل هستند که ۹ هزار نفر از این دانش آموزان به دلیل کمبود مدرسه اجبارا در مدارس شهر شیراز مشغول تحصیل می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی شرکت عمران صدرا، نشست بررسی مسائل و مشکلات شهر صدرا به دستور ‌ایمانیه استاندار فارس با ریاست ‌شیبانی فرماندار شهرستان شیراز و با محوریت شرکت عمران شهر جدید صدرا در فرمانداری شهرستان شیراز برگزار شد.

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید صدرا در این نشست گفت: شهر جدید صدرا هم اکنون بیش از 200 هزار نفر جمعیت دارد که با اتمام 20 هزار واحد نهصت ملی مسکن که در حال ساخت هست پیش بینی می‌شود جمعیت این شهر به افق چهارصد هزار نفر برسد.

پوربهی افزود: هر چند تلاش‌های جهادی فراوانی در یک و نیم سال گذشته برای حل مشکلات شهر صدرا شده، اما این شهر همچنان در بخش‌های مختلف شاهد چالش‌ها و مشکلات عدیده‌ای است که حل آنها مستلزم یک تلاش جهادی و هم افزایی همگانی است.

وی ادامه داد: عمده مشکلات امروز شهر صدرا در بخش‌های درمان و بهداشت، آموزش و پرورش، ورزش است.

مدیر عامل شرکت عمران صدرا ادامه داد: هم اکنون 22 هزار دانش آموز در شهر صدرا مشغول به تحصیل هستند که 9 هزار نفر از این دانش آموزان به دلیل کمبود مدرسه اجبارا در مدارس شهر شیراز مشغول تحصیل می‌شوند.

پوربهی بیان کرد: هر چند شرکت عمران صدرا در این سال‌ها در جهت توسعه فضا‌های آموزشی گام‌های موثری برداشته است به طوری که چندین مدرسه در حال ساخت را در برنامه داریم، اما همچنان این شهر با کمبود هفده مدرسه رو به رو است.

وی افزود: عقب ماندگی‌هایی در شهر صدرا در حوزه درمان و بهداشت و ورزش هم وجود دارد که با برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان سال با حمایت دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل ورزش و جوانان فارس بخش زیادی از آنها برطرف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت عمران با بیان اینکه 22 اداره در شهر صدرا مستقر هستند، افزود: این شرکت امادگی این را دارد برای استقرار ادارات دولتی و توسعه اماکن ورزشی، آموزشی، بهداشتی زمین و زیر ساخت‌های لازم را مهیا کند.

پوربهی گفت: در یک و نیم سال گذشته تلاش شده است با برنامه ریزی‌های مدون و دریافت برنامه‌های بلند مدت و کوتاه مدت از ادارات مختلف در شهر صدرا گامی موثر در جهت برداشتن مشکلات برداریم، برنامه ریزی مدونی که برای نخستین بار در تاریخ شهر صدرا انجام شده‌است. 

مدیر عامل شرکت عمران صدرا به مشکلات جاده 10 و نیم کیلومتری قره پیری اشاره کرد و افزود: کار اجرایی این جاده به عهده شرکت عمران صدرا است. حدود شش و نیم کیلومتر این جاده که در حریم شهر صدرا قرار دارد، اماده اسفالت است، اما مابقی که در حوزه شهر شیراز قرار دارد کار تملک آن که وظیفه شهرداری شیراز است، انجام نشده و مهمترین مانع پیشرفت این پروژه همین موضوع است، گویی اتمام این جاده که می‌تواند برای شهروندان شیرازی هم حائز اهمیت باشد در اولویت شهرداری شیراز قرار ندارد.
 
وی ادامه داد: امروز برای رفع مشکلات شهر صدرا بیش از 8 همت اعتبار نیاز است که این مبلغ اعتبار 36 سال شرکت عمران صدرا و شهرداری شهر صدرا است، اما اگر یک تلاش همگانی در سطح استان و شهر صدرا قرار انجام شود قطعا حل مشکلات در کمترین زمان ممکن شدنی است.

در این جلسه مصوب شد از سهم سه درصد که شهرداری به آموزش و پرورش استان واریز می‌کند این اعتبار مستقیما صرف ساخت و توسعه اماکن اموزشی شهر صدرا شود و در این حوزه تهاتر شود.

 همچنین قرار شد از ظرفیت خیرین و همایش خیرین که قرار است در 28 و 29 اردیبهشت ماه در شهر صدرا برگزار شود، در جهت حل مشکلات آموزشی شهر صدرا استفاده شود.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • قرارداد رهن و اجاره برای افغانستانی‌ها در این استان سفت و سخت می‌شود
  • بررسی مشکلات اتباع شهرستان برخوار 
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • تمدید کارت ویژه مهاجرین افغانستانی
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد