Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور: ما برای رفع آلودگی هوا به پدرخوانده‌هایی مانند خودروسازها که معلوم نیست به کجا وصل هستند زورمان نمی‌رسد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عیسی کلانتری که مهمان هفدهمین جلسه رسمی شورای شهر تهران بود درباره اقدامات انجام شده برای مسئله آلودگی شهر تهران گزارش خود را ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه خبرهای خوبی برای تهرانی‌ها خواهیم داشت گفت: جمعیت تهران جمعیت فشرده ای است که این فشردگی عواقبی مثل آلودگی هوا، آب آشامیدنی و سایر مشکلات زیست محیطی را در پی دارد؛ مشکلاتی که در گذشته بررسی و عوامل آلوده کننده شناسایی شده است.
وی افزود: متاسفانه اراده‌ای برای رفع آلودگی وجود ندارد و صحبت‌ها در این رابطه زیاد است و امروز نیاز داریم به سمت تصمیم‌گیری حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دیروز در رابطه با مسائل محیط زیست خدمت رئیس جمهور بودم ادامه داد: رئیس جمهور در همین خصوص چهار چیز از من خواست؛ آلودگی کلان شهرها، پسماندها، ریزگردها و گرفتن حق آبه تالاب‌های کشور از وزارت نیرو که به نظرم دو مورد اول راحت‌تر باشد؛ رئیس جمهور به من گفت با نوبخت تماس بگیرید تا 2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای حل موضوع پسماندها درخواست کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: وضعیت کلان شهرها از نظر آلودگی به علت بهبود وضعیت سوخت و حذف نفت از بنزین و کم شدن سریع آلایندگی‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است؛ امسال حدود 90 روز هوای آلوده داشتیم و این میزان در سال گذشته متوسط 95 روز بود که در مقایسه با سال 91 که 220 روز در سال آلایندگی داشتیم وضعیت مناسب‌تر است.
وی افزود: در شهر تهران که در روز 10 میلیون و در شب 8 میلیون جمعیت دارد، رفع آلودگی برای ما کاری مشکل و برای شهروندان غیرقابل تحمل است؛ لذا بهتر است کمتر حرف بزنیم و اقدام عملی داشته باشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: 30 درصد آلودگی شهر تهران مربوطه به کامیون‌های فرسوده با عمر بالای 10 سال است که در شب تردد می‌کنند و متاسفانه هیچ کس آن‌ها را نمی‌بیند و چشممان را بستیم، بنابراین حل مشکلات سخت اما شدنی است.
وی ادامه داد: اگر از مصرف آب کم کنیم می‌گویند مشکل تولید کشاورزی پیش می‌آید و یا وقتی می‌خواهیم آلودگی تهران را حل کنیم ممکن است بگویند باعث تعطیلی 5 کارخانه می‌شود؛ بنابراین دولت ومدیریت شهری باید به این مسائل در کنار هم نگاه کند و تصمیم بگیرد و اجرا کند؛ ما وارد اجرا شدیم و تعارفی هم نداریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: ما برای رفع آلودگی هوا به پدرخوانده‌هایی مانند صنعت خودروسازی که معلوم نیست به کجا وصل هستند زورمان نمی‌رسد.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۶۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است