Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تدوین راهبرد صادرات به کشورهای آفریقایی و توسعه روابط تجاری با این قاره نیازمند یک جمع بندی و تفاهم از سوی دولت، بخش خصوصی، تعاون و تمامی شرکت های فعال در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سید حمید کلانتری روز یکشنبه در همایش اقتصادی و سرمایه گذاری ایران و آفریقا که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، از اینکه هنوز پس از گذشت سالها هنوز در بحث آفریقا در مسائل گذشته سیر می کنیم و در نقطه ابتدایی حرکت قرار داریم اظهار تاسف کرد و تفاهم و وحدت نظر مسئولان برای تدوین راهبرد توسعه اقتصادی، صادرات و تعاملات اقتصادی با آفریقا را ضروری دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه، صادرات بر اساس مزیت نسبی از جمله نیروی کار ارزان یا بازار صادراتی اتفاق می افتد، افزود: تا مزیت نسبی نباشد نمی توان از صادرکننده توقع داشت که رنج سفر صادرات به آفریقا یا نقاط دیگر دنیا را تحمل کند.
وی در ادامه تعیین راهبرد مناسب مراودات تجاری با کشورهای آفریقایی را نیازمند بهره برداری لازم از مطالعات انجام شده مراکز مختلف از جمله مرکز مطالعات بازرگانی یا مرکز توسعه تجارت که در این رابطه مطالعاتی داشته اند، دانست.
کلانتری افزود: باید نظر کارشناسان سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت، بخش اقتصادی وزارت امور خارجه و همچنین بخش خصوصی و تعاونی و آنهایی که کار با آفریقا را از نزدیک لمس کرده اند، در تدوین این استراتژی لحاظ شود.
وی در ادامه با اشاره به بحث های انجام شده بین مجلس و دولت هنگام انتخاب وزیر امور خارجه دولت دوازدهم گفت: در آن زمان موضوع توسعه دیپلماسی اقتصادی بصورت جدی مطرح شد و از این رو وزارت امورخارجه باید اولویت خود را تعامل با کشورهای مختلف از جمله آفریقایی در حوزه اقتصادی پررنگتر کند و به گسترش فعالیت های دیپلماسی را از مسیر اقتصاد بنگرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تجربه حضورش در استانداری یزد در فاصله سال های 1380 تا 1384 و تجربه کار با دو کشور غنا و ساحل عاج گفت: در آن زمان برای هر ستان یک یا چند کشور آفریقایی برای توسعه تعامل تجاری انتخاب شد که سهم یزد کشورهای غنا و ساحل عاج بود و قرار شد تجار یزدی و صنعتگران را به این کشورها ببریم و تعاملات بین آنها برقرارکنیم.
وی با بیان اینکه، اکنون دارای بیش از 20 استان ما علاوه بر تامین داخل از ظرفیت های صادراتی برخوردار هستند، گفت: در آن زمان یک الگویی شکل گرفت که شاید اگر این تعاملات به این شکل تقویت شود باز هم موفق خواهیم شد به طوری که این استان ها می توانند هر کدام یک یا دو کشور را انتخاب کنند و حدود 40 کشور آفریقایی را تحت پوشش مبادلات تجاری خود قرار دهند.
به گفته معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هنگامی که کار مطلوب برقرار شود و وزارت امور خارجه فعالیت ها را تسهیل کند، امکان گسترش تعاملات وجود خواهد داشت.
وی افزود: صنعتگران و بخش خصوصی این روش را بسیار مناسب می دانستند که با حضور یک مقام سیاسی این تعاملات شکل گیرد و مذاکرات اجرایی و پشتوانه مذاکرات اجرایی باز تعاملات سیاسی پررنگ و موثر دنیال شود.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه دستگاه های مختلفی چون سازمان توسعه تجارت، وزارت صنعت، معدن و معدن، بانک توسعه صادرات، صندوق ضمانت صادرات، صندوق تعاون، و وزارت تعاون در خدمت صادرات هستند، گفت: برای نمونه در بخش تعاون تضمین هایی را برای صادرات کالاهای تولیدی شرکت های تعاونی به کشورهای هدف در نظر گرفته ایم.
وی با بیان اینکه، اکنون در بخش تعاون حدود 95 هزار تعاونی فعال وجود دارد که حداقلبین 10 تا 15 هزار این تعاونی ها از توان بالقوه صادرات به آفریقا برخوردار هستند، تصریح کرد: امسال در هفته تعاون برای تشویق صادرات به جای 100 شرکت، حدود 150 شرکت صادراتی برتر انتخاب شد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر مشوق ها و حرکت های حمایتی وجود داشته باشد و راه های صادراتی باز شود و صادرکنندگان با فضای صادراتی بیشتری آشنا شود، فضا برای حرکت به سمت رونق صادرات به آفریقا فراهم می شود.
به گزارش ایرنا، همایش اقتصادی و سرمایه گذاری ایران و آفریقا در حالی امروز در تهران برگزار شد که گفته می شود قاره آفریقا در طول قرن آینده به رشد اقتصادی خود ادامه خواهد داد و به عنوان یک موتور اقتصادی قدرتمند، نقش مهمی در عرصه بین المللی ایفا خواهد کرد.
در همایش امروز بیش از 600 نفر از فعالان بخش خصوصی، مقامات و مسئولان ایران و آفریقا و کارشناسان بین المللی در حوزه های صنعت، مدیریت ، گردشگری، خدمات بیمه ای، بانک ها، مؤسسات مالی و اعتباری، نهادهای متولی حوزه اقتصاد و بازرگانی رسمی ایران و آفریقا حضور داشتند.
هدف از برگزاری این همایش ایجاد ارتباط متقابل بین تجار ایران و آفریقا، ایجاد بستری مناسب برای ارتباط هر چه بیشتر میان تجار و مسئولان و ایجاد زمینه مبادلات تجاری و ارائه اطلاعات کاربردی اقتصادی مورد نیاز بازرگانان و کسب و کارهای ایران و آفریقا اعلام شده است.
علمی1836**2025
گزارش: یوسف درویشی** انتشار: لیلا جودی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۸۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟

سید روح اله لطیفی، همزمان با دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، اظهار داشت: قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، لطیفی افزود: ایران می‌تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی، فنّاوری و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن، سد، راه‌سازی و پروژه‌های عمرانی، اورهال کردن پالایشگاه‌ها، استخراج گاز، بازار مصرف مناسب مواد غذایی و محصولات صنعتی، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت‌ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توأمان کشورمان و کشور‌های آفریقایی حضور پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق، غرب، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره، مقصد صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم بودند.

لطیفی گفت: با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشور‌های الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم.
وی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت بیان داشت: ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی، شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف‌پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب‌بازی از دیگر کالا‌های صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

لطیفی در خصوص واردات از قاره آفریقا، توضیح داد: در سال گذشته ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشور‌های قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی گفت: ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتاً روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا تاکید کرد: عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان، مستمر و فراگیر و موانع جابه‌جایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت‌ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • ۵ نفر از کارگران نمونه البرز تجلیل شدند
  • معاون وزیر کار : دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم تقریبا رشد کرده
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا