Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرکرد – ایرنا – مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان به دلیل خشکسالی ها اخیر با کاهش 46میلیون مترمکعبی منابع آبی در سال روبرو است.

به گزارش ایرنا، ذبیح الله غریب یکشنبه شب در نشست بررسی بهره وری کشاورزی چهارمحال و بختیای تاکید کرد:براساس آمار موجود میانگین بهره وری آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

14کیلوگرم بر هر مترمکعب است که این رقم باید در برنامه پنج ساله به 1.51 و در افق 10 ساله به 1.90 کیلوگرم بر مترمکعب برسد.
وی گفت: این استان ظرفیت توسعه کشت در 248 هزار هکتار زمین را دارد که از این میزان سطح 180 هزار هکتار برابر 73 درصد زمین زراعی، 115 هزار هکتار برابر 64 درصد باغی، 65 هزار هکتار برابر 37 درصد دیم، 79 هزار هکتار برابر 67 درصد زراعی آبی و 38 هزار هکتار برابر 33 درصد باغی آبی است.
وی افزود: براساس آمار موجود 56 درصد آب مصرفی مورد نیاز کشاورزی چهارمحال و بختیاری از منابع آب زیرزمینی تامین می شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: 56 هزار و 227 هکتار زمین در استان به سامانه آبیاری نوین مجهز شده است که از این سطح 40 هزار و 700 هکتار بارانی و 15 هزار و 500 هکتار موضعی است.
وی گفت:این سطح برابر 47.5 درصد زمین های کشاورزی چهارمحال و بختیاری است که میانگین آن در کشور 20 درصد است.
غریب تاکید کرد: سطح زمین های کشاورزی مجهیز به شبکه آبیاری نوین چهارمحال و بختیاری تا پایان امسال 3هزار هکتار افزایش می یابد.
وی افزود:چهارمحال و بختیاری بعد از هرمزگان رتبه دوم کشوری در زمینه اجرای شبکه های آبیاری نوین در زمین های کشاورزی را داراست.
مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سال گذشته بازدهی آبیاری در زمین های کشاورزی استان 54.3 درصد بود که این میانگین در سال قبل از آن 52 درصد بوده است.
وی یادآور شد:از سال 1370 با آغاز طرح تجهیز زمین های کشاورزی به شبکه آبیاری نوین 15 هزار هکتار توسعه باغات در زمین های شیبدار چهارمحال و بختیاری احداث و 35 هزار هکتار زمین یکپارچه سازی شد.
غریب اظهار کرد: با تجهیز زمین های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به شبکه های آبیاری نوین سالانه 240 میلیون مترمکعب در مصرف منابع آب صرفه جویی می شود.
وی گفت: امسال 620 میلیارد ریال برای تجهیز پنج هزار و 500 هکتار زمین کشاورزی دیگر در چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت.
مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: براساس پیش بینی های صورت گرفته این سطح تجهیز تا 9 هزار هکتار قابل افزایش است.
وی افزود: حفظ باغات قدیمی در چهارمحال و بختیاری در مقایسه با احداث باغ های جدید در اولویت است و در این راستا، 20 درصد اعتبارات جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای اجرای طرح حفظ باغات قدیمی در استان اختصاص یافته است.
وی یادآور شد:شناسایی باغات قدیمی و اختصاص اعتبار برای احیای آن در دستورکار مسئولان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
غریب اظهار کرد: دستیابی سریع تر به این هدف مهم نیازمند اطلاع رسانی گسترده و همکاری رسانه های گروهی است.
سرپرست استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: برای ارتقای بهره وری آب کشاورزی در استان استفاده از بذرهای اصلاح شده، تغییر الگوی کشت و توجه به زمان کاشت محصول باید در نظر گرفته شود.
گودرز امیری تاکید کرد: آشنایی کشاورزان برای هدایت به سمت و سوی کشت گیاهان، درختان و محصولات کم آب بر مانند سیب درختی، انگور و انواع درختان دیم باید با اولویت صورت گیرد.
وی افزود:مسئولان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری برنامه های اجرایی و عملیاتی خود در راستای توسعه کشت های گلخانه ای را اعلام کنند.
امیری تصریح کرد: کشت پوشش گیاهی و درختچه ای در زمین های ملی با هدف نگهداشت آب، نفوذ آب به منابع زیرزمینی و جلوگیری از پدیده گرو و غبار بایستی به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، سالانه افزون بر یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، باغی،دامی ،لبنی ،شیلات در این استان تولید می شود.
با بروز پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی های چهارمحال و بختیاری در 10 سال گذشته، وضعیت منابع آب این استان در بخش های مختلف رودخانه ها، چشمه ها، قنات ها، چاه ها و مجموع آب های سطحی و زیرزمینی این استان اهش یافته و بحرانی شده است.
خبرنگار: وحید رئیسی دهکردی** انتشار دهنده: محمود رئیسی
7362/2097

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۹۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای چهارمحال و بختیاری

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۶ هزار و ۲۸ میلیارد تومان اعتبار به میزان ۹۳ درصد برای استان در سال گذشته تخصیص و محقق شد. - اخبار استانها -

حمیدرضا منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، با اشاره به اینکه میزان تعهد اعتبارات استان از سفر اول ریاست جمهوری در سال 1401، حدود 4 هزار و 313 میلیارد تومان بود، اظهار داشت: از این میزان تعهد، 73 درصد آن در سال 1401 محقق شد.

وی با اشاره به اینکه در سال 1402 نیز میزان تعهد از سفر اول ریاست جمهوری 3 هزار  و 536 میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: در این سال نیز 111 درصد تعهدات محقق شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مجموع اعتبارات جاری سال گذشته 845 میلیارد تومان بوده که 119 درصد محقق شده است، عنوان کرد: همچنین میزان اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان در سال گذشته، یک هزار و 255 میلیارد تومان بوده که 60 درصد آن محقق شده است.

منتظری با اشاره به اینکه کل اعتبارات جاری، تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و سفر در سال گذشته 6 هزار و 469 میلیارد تومان بود، اظهار کرد: 6 هزار و 28 میلیارد تومان اعتبار به میزان 93 درصد برای استان تخصیص و محقق شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه اعتبارات جاری استان با توجه به عدم تامین بار مالی فوق‌العاده ویژه دستگاه‌های اجرایی در سال گذشته افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی بازنشستگان سال 1401 در سال گذشته پرداخت شده است.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • تحقق ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای چهارمحال و بختیاری
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی