Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-27@11:04:03 GMT

نشست شرکای جرم در ریاض

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۱۹۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، روز یک‌‌شنبه نشست وزرای خارجه و رؤسای ارتش کشور‌هایی در ریاض تشکیل شد که عضو ائتلاف نظامی علیه یمن تحت رهبری آل‌سعود هستند. برگزاری این نشست آن هم تنها دو روز بعد از اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع سعودی، به خوبی گواه بر این نکته است که قبل از هر چیز، نفس برگزاری این نشست سیاسی و به نوعی زدن مهر تأیید بر آن اظهارات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسر سلمان، شاه سعودی، روز پنج‌‌شنبه با جمله‌ای کوتاه اصلی‌‌ترین منظور خود از جنگ یمن را به این صورت گفت: «جنگ علیه یمن ادامه خواهد یافت تا مانع از آن شویم انصارالله به یک حزب‌الله دیگر در مرزهای عربستان تبدیل شود.» حالا عادل الجبیر، وزیر خارجه سعودی، همکاران خود و فرماندهان ارشد در ائتلاف را به ریاض فراخوانده تا نهایت خدمت خود را به پسر سلمان، شاه سعودی، انجام دهد و به طور مفصل حول و حوش آن جمله کوتاه سخن‌پراکنی کند. 

 

 همان‌ طور که انتظار می‌رفت، الجبیر در این نشست چیزی نگفت جز تکرار همان اتهاماتی که در طول این مدت طولانی از جنگ یمن و تجاوز نظامی به این کشور گفته است؛ اینکه ایران در یمن و قاچاق اسلحه دخالت می‌کند، حوثی‌های یمن بدون دخالت ایران قادر به ادامه جنگ نبودند و ادعای حمایت از دولت یمن و ادامه جنگ تا تسلط این دولت بر کل یمن. این دست ادعا‌ها تاکنون از سوی الجبیر و دیگر مقام‌های آل‌سعود در مقابل مقام‌های امریکایی و دیگر کشور‌ها گفته شده تا اینکه امتیازی از آنها در تجاوز نظامی به یمن گرفته شود اما وقتی که او در این نشست و در میان شرکای حاضر در ائتلاف ضد‌یمنی حرف می‌زند، هیچ امتیازی در کار نیست. تنها اثر قابل تصور برای تکرار این ادعا‌ها از سوی الجبیر در دادن وجهه سیاسی به پسر سلمان است تا نشان داده شود او در آن اظهار نظر ضد‌یمنی تنها نیست و ائتلافی متشکل از چند کشور با او همراه هستند. این فقط در حد یک نمایش سیاسی و نه چیزی بیشتر از آن و خدمتی است که وزیر خارجه فعلی سعودی به شاه آینده این کشور می‌کند. نیاز به انجام این خدمت با توجه به سفر مارک لوکوک، رئیس بخش کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، به منطقه قابل توجه است که اول پنج روزی را در یمن گذراند و در این مدت به عدن، صنعا و دیگر مناطق این کشور سر زد و بعد در همین روز یک‌‌شنبه به عربستان آمد تا با مقامات آل‌سعود دیداری داشته باشد. 

 

لوکوک بعد از بازدید مناطق مختلف یمن تا اندازه‌‌ای متوجه ابعاد فاجعه‌بار جنگ شد و گفت: «بحران فاجعه‌بار انسانی در یمن را از نزدیک دیدم. در این کشور بیماری وبا در سریع‌‌ترین زمان شیوع پیدا کرده و این کشور بزرگ‌ترین ناامنی غذایی را در جهان شاهد است و بسیاری از مردم آن آواره شده‌اند. ‌» حالا او به عربستان آمده تا با اصلی‌‌ترین مسئول این اوضاع فاجعه‌بار وارد گفت‌وگو شود. همین یک ماه قبل بود که نام عربستان سعودی در پیش‌نویس فهرست سیاه سازمان ملل وارد شد. اسناد مربوط به کشتار 683 کودک به دلیل حملات هوایی ائتلاف ضد‌یمنی آل‌سعود در این پیش‌نویس ذکر شده و همچنین، اسنادی مربوط به حملات خونین به مدارس و بیمارستان‌های یمنی در سال 2016 و گفته می‌شود که قرار است تا اسناد دیگری از جنایات آل‌سعود و شرکایش در ائتلاف ضدیمنی به این پیش‌نویس اضافه شود. گفته‌ می‌شود که این پیش‌نویس بعد از امضای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، به شورای امنیت سازمان ملل فرستاده می‌شود تا در سه‌‌شنبه آینده مورد بررسی قرار بگیرد. سفر مارک لوکوک هم نمی‌تواند بی‌ارتباط با این پیش‌نویس باشد به نحوی که یکی از مقامات ارشد به یمن آمد تا در طول پنج روز از نزدیک اوضاع را وارسی کرده و به احتمال زیاد مشاهدات خود را در جلسه بررسی آن پیش‌نویس در میان بگذارد.

 

محمد بن سلمان پیش از این در زمان دبیرکلی بان کی مون در سازمان ملل توانسته بود یک بار نام کشورش را از آن فهرست سیاه خارج کند اما با تغییر دبیرکل سازمان ملل از مون به گوترش بار دیگر نام عربستان به این فهرست اضافه شد و در صورت تأیید شورای امنیت، مهر جنایتکار جنگی بر پیشانی او و دیگر شرکای جرمش در ائتلاف ضدیمنی خواهد خورد. روشن است که امریکا به عنوان شریک پشت پرده آل‌سعود مانع اتفاق خاصی در شورای امنیت خواهد شد اما کشیده شدن کار تا اینجا هم برای پسر سلمان سنگین بوده و او نیازمند کمترین توجیه است. برگزاری نشست ریاض همین کمترین توجیه مورد نیاز او است تا نشان داده شود که او در تجاوز نظامی به یمن و ارتکاب جنایات جنگی تنها نیست بلکه شماری از دیگر کشور‌ها مثل امارات متحده عربی، اردن، بحرین، پاکستان، جیبوتی، مصر، مراکش و سنگال هم با او شریک و همکار هستند. بنابراین، برگزاری نشست ریاض در قالب یک نمایش سیاسی در مقابل لوکوک و قبل از بررسی رسمی فهرست سیاه سازمان ملل است تا دست کم توجیهی برای محمد سلمان و پاک کردن بخشی از جرایم او در یمن فراهم شود. 

 

 

منبع: روزنامه جوان

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۱۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه

وزیر دفاع روسیه امروز با همتایان خود از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه دیدار و درباره مسائل جاری در زمینه امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای گفتگو خواهد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، در حاشیه نشستی بلندپایه که قرار است امروز جمعه، 26 آوریل، در آستانه (جمهوری قزاقستان) برگزار شود، سلسله دیدارهای دوجانبه‌ای با روسای وزارت دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) خواهد داشت.

طبق گزارش وزارت دفاع روسیه، قرار است در این نشست درباره مسائل جاری امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای و همچنین همکاری‌های بیشتر بین ساختارهای دفاعی در قالب سازمان همکاری شانگهای بحث و گفتگو شود.

در نشست امروز آستانه، وزرای دفاع کشورهای سازمان همکاری شانگهای، از جمله بلاروس که دارای وضعیت ناظر در این اتحاد است و همچنین دبیرکل و مدیر کمیته اجرایی ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم سازمان همکاری شانگهای حضور خواهند داشت. 

در اواخر ماه مارس، قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان، اعلام کرد که تمامی رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای قصد دارند در اجلاس سران این اتحاد منطقه‌ای که قرار است در آستانه برگزار شود، شرکت کنند. وی یادآور شد که موضوع این اجلاس «تقویت گفت‌وگوهای چندجانبه - تلاش برای صلح و توسعه پایدار» خواهد بود.

نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تاریخ 3 تا 4 جولای در آستانه برگزار می‌شود. یکی از نتایج کلیدی این نشست، امضای تصمیم مشترک اعضای شانگهای در مورد عضویت بلاروس در این سازمان خواهد بود. بدین ترتیب، پس از پیوستن این جمهوری به این اتحاد، تعداد کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به 10 کشور افزایش خواهد یافت.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی است که در ژوئن سال 2001 توسط رهبران روسیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان ایجاد شد. سپس در سال 2017 هند و پاکستان به سازمان همکاری شانگهای پیوستند و سال گذشته نیز جمهوری اسلامی ایران به عضویت این سازمان درآمد.

رایزنی تلفنی امیرعبداللهیان و دبیرکل سازمان همکاری شانگهایسفیر ایران: تهران آماده همکاری بیشتر با اعضای سازمان شانگهای استرایزنی‌ احمدیان با مقامات کشورهای عضو سازمان شانگهای

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • فریدمن: اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند
  • رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • توافق ایران و چند کشور برای استرداد متهمان تحت تعقیب
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • افشای هویت شرکای رائفی‌پور؛ پول موسسه او از کجا تامین می‌شود؟
  • افشای هویت شرکای رائفی‌پور