Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@06:01:09 GMT

دلیل حضور خودروسازان خارجی در ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۱۱۵۳

تسنیم نوشت :

قطب سوم خودروسازی دوباره سر زبان‌ها آمده و  این بار وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار انحصار شکنی صنعت خودروی ایران شده است. می‌گوید مگر ایران خودرو و سایپا از آسمان آمدند که نباید هیچ رقیبی داشته باشند. البته چند سال پیش هم اکبر ترکان رئیس شورای عالی مناطق آزاد چنین صحبت‌هایی را مطرح کرد اما قطب سوم، متولد نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این باره سعید مدنی مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت‌وگویی صریحی را  با ویژه نامه خودرویی روزنامه ایران انجام داده است که در ادامه می خوانید:

 

با این تفاسیر ما نمی‌توانیم خودمان را خودروساز معرفی کنیم؟

 

خیر ما خودروساز نیستیم. درست کردن بدنه خودرو، ایجاد خط رنگ و خطوط مونتاژ به منزله خودروساز بودن ایران نیست. ما حتی نمی‌توانیم خودروهایی را که تولید می‌کنیم، صادر کنیم. اجازه صادرات هم نداریم. اگر خودرو ساخت داخل باشد می‌توان در زمینه صادرات و سایر بخش‌های آن برنامه‌ریزی کنیم ولی اکنون صادرات ما لنگ می‌زند.

 

قرار بود قطب سوم خودروسازی در منطقه آزاد چابهار ایجاد شود. حتی عنوان شد با برخی از شرکت‌های خارجی تفاهم‌های اولیه صورت گرفته است. اما با گذشت زمان چنین اتفاقی رخ نداد و قطب سوم در حد حرف ماند. اخیراً نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت موضوع قطب سوم خودروسازی را مطرح کرده و از اتاق بازرگانی ایران خواسته است که با سرمایه‌هایی که آنها دارند خودروسازی به عنوان رقبای ایران خودرو و سایپا شکل بگیرد. حال سؤال این است به اعتقاد شما شکل گیری چنین سایت خودروسازی میسر هست و خودروسازان می‌گذارند چنین امری شکل بگیرد؟

 

قرار بود با حضور رنو در ایران، قطب سوم خودروسازی شکل بگیرد. بر این اساس اگر رنو بتواند سایت مستقل خودروسازی داشته باشد عملاً قطب سوم خودروسازی در ایران شکل گرفته است. وجود یک شرکت بزرگ و قوی در حد و اندازه ایران خودرو و سایپا باعث می‌شود که رقابت در زمینه تولید خودرو صورت گیرد. البته حرکت در مسیر قطب سوم باید در شرایطی باشد که مجدداً در چاهی نیفتیم که خودروسازان افتادند. در حال حاضر شرکت‌های خودرویی تنها مونتاژ کار هستند. قطب سوم باید با رویکرد جدید ایجاد شود. ما مشکل تولیدکننده خودرو و تیراژ نداریم. بر این اساس پیشنهاد دادم که با شرکت‌های بزرگ خودرویی که با خودروسازان بزرگ جهان در زمینه طراحی کار می‌کنند، همکاری کنیم. در چنین شرایطی خودرو با لوگوی ایران به تولید می‌رسد. این کاری است که کره جنوبی انجام داد. کره برای آنکه خودروساز واقعی شود در بخش طراحی و مهندسی با شرکت‌های خودرویی همکاری کرد و اکنون یکی از خودروسازان مطرح دنیا شده است. ساختار فعلی ایران را خودروساز نمی‌کند و البته دردی از دردهای ما هم دوا نمی‌شود. ایران نیازمند همکاری با مجموعه‌های بزرگ در خصوص طراحی، موتور، گیربکس و. . . است.


در زمینه طراحی خودرو هیچکدام از شرکت‌های خودروسازی داخلی ورود نکردند؟

 

آن سالی که سایپا بودم پروژه اس پی 100 را با همکاری شرکت‌های مهندسی خودرویی از چین، آلمان و کره شروع کردیم. قرار بود در مدت یکسال محصولات آن وارد بازار شود اما با تغییرات مدیریتی سال 97 اولین محصول مشترک که با این شیوه طراحی شده است وارد بازار می‌شود. این خودروها در پلت فرم تیبا و ساینا است و قابل ارتقا از کلاس سی به بی ‌است. این اتفاق زمان بر است اما نتیجه‌ای که می‌دهد خودروساز شدن ایران است. ما باید حضور خودروسازان خارجی در ایران را محدود کنیم. نمی گویم همکاری با خودروسازان بزرگ دنیا خوب نیست اما حدود باید داشته باشد نه اینکه مرتب به آنها امتیاز بدهیم و برای خودکفایی در ساخت داخل از آنها درخواست داشته باشیم و این نشان می‌دهد که خودروسازان ایرانی وابسته به آنها هستند. شرکت‌های خودرویی که به ایران می‌آیند برای کمک به صنعت خودروی ایران و صادرات نیست، بلکه چشم به بازار ما بستند.

 

شروطی که در زمینه تولید (داخلی‌سازی خودروها تا 85 درصد)و صادرات (صادرات از 30 درصد محصولات مشترک)در قراردادها آمده اجرایی نمی‌شود؟

 

خیر به هیچ عنوان اجرایی نمی‌شود. وقتی هیچ پایشی صورت نمی‌گیرد رنو و پژو هم الزامی به اجرایی کردن این موضوع برای خود نمی‌بینند. در سایر کشورها چنین نیست. زمانیکه قراردادی امضا می‌شود مرتب مورد رصد قرار می‌گیرد تا تعهدات اجرایی شود. اگر به هر دلیلی آن تعهد به مرحله اجرا نرسد جلوی آن گرفته می‌شود. اما در ایران این موضوع رها شده است و هیچ کس کاری ندارد. حتی اگر وزارت صنعت هم بخواهد نمی‌تواند جلوی آن قرارداد را بگیرد. حتی جلوی شماره‌گذاری آن خودرو هم گرفته نمی‌شود. لذا همین باعث می‌شود شرکت‌های خارجی به شرط و شروطی که از آنها گرفته می‌شود پایبند نباشند چرا که می‌دانند هیچ اتفاقی که بر علیه آنها باشد رخ نمی‌دهد. لذا معتقدم حداقل در قراردادهای جدید باید این مسأله مورد توجه قرار گیرد و شرکت خودروساز به شریک خود اجازه فاصله گرفتن از قراردادها را ندهد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۱۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»

نمایشگاه زیست بوم چری به زودی با هدف همسازی آینده ای از سفرهای سبز با همراهی مشتریان از راه خواهد رسید. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نمایشگاه خودرو 2024 پکن از روز پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403، با حضور غول‌های خودروسازی چینی و دیگر خودروسازان مطرح جهان آغاز به کار کرد. شرکت چری یکی از چند خودروساز معروف چینی به شمار می‌رود که با چندین خودرو هیبریدی و برقی به میدان آمده است. در ادامه به معروف‌ترین آنها اشاره می‌شود.

چری تیگو 4

ام‌وی‌ام X55 پرو یکی از کراس‌اوورهای محبوب مدیران‌خودرو بود که تیگو 4، نسخه فیس‌لیفت یا به‌نوعی ارتقایافته X55 پرو محسوب می‌شود. این خودرو روز جاری از سوی شرکت چری رونمایی شد که شباهت بسیاری به فونیکس تیگو 7 پرو دارد و احتمالاً در ماه‌های آینده نیز نسخه‌های فول تیگو 4 با همکاری مدیران‌خودرو وارد بازار ایران می‌شود.

مطالعه بیشتر: لوکس‌ترین کراس‌اوور هیبریدی چری رونمایی شد/ نمایش تیگو 9 در نمایشگاه پکن

چری تیگو 8 جدید

نسخه فیس‌لیفت و بهبودیافته چری تیگو 8 در نمایشگاه خودرو 2024 پکن به نمایش درآمد. این خودرو از لحاظ ظاهری بهبود چشمگیری نسبت به نسل قبلی خود پیدا کرده و می‌توان گفت به‌روزتر شده است. تیگو 8 فیس‌لیفت احتمالاً مشخصات فنی مشابه با نسخه قبلی خود داشته باشد.

مطالعه بیشتر: حضور «مدیران خودرو» در نمایشگاه خودرو پکن

تیگو 9 پلاگین هیبرید

چری روز گذشته از تیگو 9 پلاگین هیبرید هم رونمایی کرد که در صورت ورود به بازار ایران، احتمالاً لوکس‌ترین کراس‌اوور زیربرند فونیکس محسوب شود. طبق اعلام چری، مصرف سوخت این خودرو به صورت ترکیبی 5.2 لیتر در هر 100 کیلومتر بوده و حداکثر مسافت قابل پیمایش آن با یک بار شارژ کامل به 1400 کیلومتر می‌رسد.

i Car 03 T

Chery iCar 03T نسخه اصلاح‌شده و ارتقایافته iCar 03 است که در اوایل سال جاری میلادی به فروش رسید. این خودرو که از لحاظ ابعادی در رده کراس‌اوورهای آفرودی طبقه‌بندی می‌شود، قرار است با دو نسخه تک‌موتوره و دوموتوره وارد بازار شود که هر دو نسخه تمام‌برقی خواهند بود.

نسخه تک‌موتوره قادر است حداکثر 181 اسب‌ بخار و 220 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند؛ اما با اضافه شدن موتور دوم، حداکثر قدرت به 275 اسب‌ بخار و گشتاور به 385 نیوتن‌متر می‌رسد.

Omoda E5

اومودا E5 نسخه برقی کراس‌اوور اومودا 5 به شمار می‌رود که در ایران با نام فونیکس FX شناخته می‌شود. در صورت ورود این خودرو به بازار داخل کشور، احتمالاً با نام فونیکس FX برقی و در زیربرند فونیکس NEV به فروش می‌رسد.

در بخش طراحی، این خودرو کاملاً شبیه به فونیکس FX است، با این تفاوت که قسمت جلوپنجره به صورت کلی حذف و این بخش به جزئی از سپر جلو تبدیل شده است.

اکسید E08

برند اکسید یکی از زیربرندهای لوکس چری به شمار می‌رود که اکسید E08 به عنوان کانسپت ون برقی این شرکت در غرفه چری به نمایش درآمد. به گفته شرکت سازنده، طراحی عجیب و فضایی E08 از پروانه الهام گرفته شده است و احتمال می‌رود از سال آینده، با قیمت حدودی 35 هزار دلار وارد بازار شود.

جیکو J7

یکی دیگر از شرکت‌های زیرمجموعه گروه چری، برند Jaeco است که قرار است در بازار ایران با نام لوکانو 7 عرضه شود. لوکانو در بازار ایران یکی از زیربرندهای جدید گروه ماموت به شمار می‌رود. پلتفرم این خودرو با فونیکس تیگو 7 پرو مشترک است و از این بابت می‌تواند خیال بسیاری از خریداران لوکانو 7 را به دلیل ناشناس بودن این برند راحت کند.

محصولات جتور

جتور X70 پلاس فیس‌لیفت و جتور L7 دو محصول از زیربرند جتور در نمایشگاه خودرو پکن بودند که مالک اصلی این برند نیز شرکت چری است. جتور X70 پلاس در حقیقت همان فیدلیتی پرستیژ است که اخیراً از سوی گروه بهمن در ایران عرضه شد و هم‌اکنون خودروساز چینی قصد دارد نسخه فیس‌لیفت آن را وارد بازار کند.

جتور L7 یکی دیگر از کراس‌اوورهای هیبریدی چری در نمایشگاه خودرو پکن بود که با دو نسخه پنج‌نفره و هفت‌نفره وارد بازار می‌شود.

حفاظت از محیط‌زیست، تعهد چری در نمایشگاه خودرو 2024 پکن

چری، خودروساز چینی، در نمایشگاه پکن 2024 حضور پررنگی داشت و بر تعهد خود به نوآوری، فناوری و پایداری تاکید کرد. این شرکت از برنامه‌های خود برای توسعه بیشتر خودروهای الکتریکی و هیبریدی و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای رونمایی کرد.

چری با معرفی نسل چهارم پلتفرم QPower، قصد دارد گامی بلند در جهت تحول صنعت خودروسازی و حرکت به سمت دنیایی پایدار بردارد. این پلتفرم نوآورانه که به طور خاص برای خودروهای بدون آلاینده طراحی شده، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد و می‌تواند طیف وسیعی از پیشرانه‌ها از جمله خودروهای الکتریکی، موتورهای احتراق داخلی با آلایندگی کم، مدل‌های هیبریدی و حتی خودروهای پیل سوختی هیدروژنی را پشتیبانی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • نیسان سانی وارداتی جهان نوین آریا + مشخصات، عکس و قیمت Nissan Sunny
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • استارت سرد خودروسازی
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است