Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوال العالم در باره گفت وگوهاي صلح سوريه در نشست آستانه 7، محورهاي اصلي اين نشست را تشريح کرد.
ـ سياسي
بهرام قاسمي سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبري خود که صبح امروز (دوشنبه) برگزار شد، در پاسخ به سوال العالم در خصوص نشست آستانه هفت و محورهاي مذاکرات آن اظهار داشت: روز گذشته اجلاس کارشناسي آن را در آستانه (پايتخت قزاقستان) آغاز کرديم و طي روزهاي آتي نشست اصلي آن برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي در باره محورهاي اين نشست گفت: مين زدايي، مبادله زندانيان و اجساد دو محور اصلي تعريف شده براي اين نشست است. اميدواريم هم چون دور ششم بتوانيم به تفاهمات لازم دست پيدا کنيم و گام هاي مثبتي را براي صلح و ثبات سوريه و منطقه برداريم.
تجاوز ائتلاف عربي به يمن/ اظهارات عربستان عليه تهران قابل اعتنا نيست
قاسمي درباره ائتلاف عربي عليه يمن و اظهارات عربستان عليه ايران خاطرنشان کرد، از همان ابتداي تجاوز به يمن هشدار هاي لازم توسط ايران داده شد. اظهاراتي که در رياض مطرح مي شود تازگي ندارد و به نظر قابل ترک نيست و عادت دارند به بيان مشکلات خود به شکل ديگري و لذا خيلي قابل اعتنا نيست. مساله يمن کاملا روشن است و نمي توان بعد از سالياني چند با اشاره به نام ديگران بخواهند رفتار خود را به ديگران نسبت دهند.
چابک سازي وزارت خارجه
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي درباره چابک سازي وزارت خارجه گفت: تغييرات ساختاري در وزارت خارجه جدي است و اين روند مراحل خود را طي مي کند .به من گفته شده سازمان امور استخدامي به زودي چارت را اعلام مي کند و ساير تغييرات هم در کميته هاي ديگر دنبال مي شود. هنوز نفراتي که مسيوليت را بايد براي قسمت سياسي و اقتصادي بپذيرند مشخص نشده و از طريق رسانه ها انتصابات جديد را به زودي اعلام خواهيم کرد.
دومين اجلاس ايران، روسيه و آذربايجان برگزار مي شود
دومين اجلاس ايران، روسيه و آذربايجان برگزار خواهد شد و ديدارهاي دو جانبه در کنار اجلاس به صورت موضوعات کلي خواهد بود. دستور کار اجلاس مفصل و مجموعه اي از مسايل است از جمله مبارزه با تروريسم و روابط دو جانبه و ... ديدار با مقامات جمهوري اسلامي ايران نيز در حال برنامه ريزي است.
تکذيب لغو سفر هيات انگليسي به تهران
قاسمي در مورد سفر هياتي از انگليس به ايران که انجام نشده است گفت: سفري لغو نشده و رفت و آمدهاي ما به خوبي در جريان است و در ماه هاي آينده تبادلات خوبي خواهيم داشت و در حال برنامه ريزي هستيم. در مورد سفر هيات کنسولي تاريخ دقيقي ندارم اما در ماه آينده شاهد اين رفت و آمد ها خواهيم بود.
نظر قوه قضاييه درمورد دري اصفهاني مورد احترام است
وي در مورد اظهارات نهاونديان در باره دري اصفهاني از اعضاي تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي که متهم به جاسوسي هسته اي است، تصريح کرد: آنچه که قوه قضاييه مطرح مي کند متين و مورد احترام بنده است. من نمي توانم در مورد ديدگاه هاي جناب نهاونديان نظري بيان کنم. اين موضوع توسط وزير اطلاعات هم مطرح شد. آقاي دري اصفهاني عضو وزارت خارجه نبودند و توسط ارگان هاي ديگري به عنوان مشاور معرفي شدند. آقاي دري اصفهاني سوابقي دارد. با بسياري از سازمان هاي دولتي همکاري هاي مبسوطي داشته و خدمات ارزنده اي را براي کشور به ارمغان آورده و آن يک و هفت ميليارد دلار و محموله طلا از خدمات وي بود و ملاک براي ما نهادهاي امنيتي است که مي توانند در مورد روابط پنهان افراد قضاوت کنند. ما صلاحيت يا ابزار اين مقوله را نخواهيم داشت و نداريم و آن وظايف نهادهاي امنيتي است که به هنگام به اطلاع دستگاه هاي ذي ربط برسانند.
قاسمي گفت: در مورد ساير افراد من اطلاعي ندارم و گزارشي ارايه نشده و من از اسامي آنها و ماهيت فکري و کاري افراد اطلاعي ندارم.
تماس هاي مکرر در باره مسايل مرزي درخصوص اربعين در حال انجام است
وي در مورد بسته شدن مرز شلمچه و مرز تجاري با عراق خاطرنشان کرد، بحث اربعين از ماه ها پيش برنامه ريزي شده است. در مورد مسايل مرزي تماس هاي مکرري در حال انجام است و اگر مشکلي هم باشد در همين مسير حل مي شود.
اظهارات غلط مقامات سعودي عليه ايران
قاسمي در پاسخ به سوالي درباره اظهاراتي عليه ايران در خصوص مساله سپنتا نيکنام گفت: وظايف وزارت خارجه مشخص است. ما در حوزه مسايل داخلي ورود نمي کنيم. سوء استفاده ديگران هم از اين موضوع قصه ديگري است. اظهارات غلط برخي مقامات سعودي با توجه به بحران هايي که با آن درگير هستند، صورت مي گيرد و از هر موضوعي استفاده مي کنند و خوشبختانه تاکنون موفق نبوده اند. دولت سعودي لازم است به حقوق شهروندان خود توجه کند و به جاي پرداختن به ربات ها و دادن شهروندي به آنها برگردد و در واقعيت حقوق شهروندان را حفظ کند و بداند ژست هاي بي ربط کمک کار دولت سعودي نخواهد بود.
حمايت جهان از برجام در برابر ترامپ/ ترامپ روز به روز منزوي تر مي شود
وي درباره بستر سازي برجام در خصوص مسايل اقتصادي و تخطي هاي آمريکا افزود: وزارت خارجه تلاش مي کند که بد عهدي هاي آمريکا را کاهش دهد. تخطي هاي آمريکا بسيار است و مصاديق کاملا مشخص شده و در اختيار مجلس قرار داده ايم. جهان امروز در مقابل ترامپ ايستاده است و ما يک صدا در حمايت از برجام مي شنويم و ترامپ روز به روز منزوي تر است. بهره برداري از مزاياي برجام يکي از کارهايي است که آمريکا سعي دارد ايران را از آن منع کند اما اکثر دنيا با صداي بلند حمايت خود را از برجام اعلام کرده است و ما شاهد حمايت چند کشور بي هويت ار آقاي ترامپ هستيم.
مصر بايد با نگاهي جديد به منطقه، واقعيت هاي ايران را درک کند
قاسمي در مورد اظهارات مصر درباره نبود روابط با ايران گفت: مصر بايد روزي به جايگاه قبلي خود باز گردد و با معضلات کمتري همراه شود. ما نهايتا فکر ميکنيم مصر بايد در ثبات و امنيت منطقه نقش ايفا کند اما امروز چنين چيزي وجود ندارد. مصر بايد از نگاه هاي سنتي فاصله بگيرد و با نگاهي جديد مسايل منطقه و واقعيت هاي ايران را درک کند و اگر بتواند به اين مرحله برسد مسيرهايي پيدا خواهد شد و اين بستگي دارد که دولتمردان مصر چقدر به اين مهم علاقه دارند.
وي در مورد رفتن بازرسان آژانس به برخي دانشگاه هاي ايران خاطرنشان کرد، در مورد اين سوال فعلا صحبتي ندارم.
پوتين به تهران مي آيد
قاسمي در مورد سفر پوتين و رييس روس اتم به ايران خاطرنشان کرد: اين سفر مهم چهارشنبه انجام مي شود و ديدارهايي در تهران خواهند داشت که نشانگر اين است که ما در مسايل گوناگون صحبت خواهيم کرد. علاوه بر اجلاس سه جانبه و ديدار بين مقامات ايران، روسيه و آذربايجان، به ديدارهاي دو جانبه و مسايل مفصلي در اين خصوص خواهيم پرداخت. در چارچوب نگاه به همسايگان ما در عرصه روابط با آنان موفقيت هاي بسيار خوبي داشتيم. نهمين ديدار پوتين و دکتر روحاني و دهمين ديدار الهام علي اف که در تاريخ روابط ما بسيار مهم است، صورت خواهد گرفت. ما با کشور ارمنستان و گرجستان هم روابط خوبي داريم. ما قفقاز را يکي از حوزه هاي مهم مي دانيم و اين گفتگو ها سبب ثبات بيشتر در اين منطقه مهم خواهد بود.
مساله موشکي ايران قابل مذاکره نيست
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد مسايل موشکي گفت: اين مساله قابل مذاکره نيست و موضوعي کاملا داخلي است و هر آنچه را بخواهيم اقدام مي کنيم و سياست هاي موشکي ايران ادامه پيدا خواهد کرد. اين سياست ها دفاعي است و تهاجمي نيست. کشورهايي که در اين خصوص صحبت مي کنند بايد بدانند که خودشان چه مقدار سلاح کشتار جمعي ارسال مي کنند و بودجه شان چقدر است و آن چه در مورد آقاي عراقچي گفته شده به نظر يک سوء تفاهم بوده است.
حضور جدي تري در آفريقا خواهيم داشت
ما روابط خوبي با آفريقا داريم بايد روابط بيشتري داشته باشيم و لذا سفر دکتر ظريف ارتباطي به برخي مسائل ديگر ندارد چراکه آفريقا براي ما بسيار مهم است و هيات خوبي ايشان را همراهي کرد و اقدامات خوبي در اين سفر انجام شد. در آفريقا حضور جدي تز خواهيم داشت و اميدوارم طي ماه هاي آينده هيأت هايي را به آفريقا اعزام کنيم.
واکنش به اظهارات وليعهد عربستان عليه ايران
وي درباره اظهارات وليعهد عربستان در مورد ايران در مصاحبه با گاردين گفت: عربستان اعتراف کرده که سياست هاي خصمانه اي را عليه ايران دنبال مي کند و واقعيت ديگر اين است که جهان بايد منشا خشونت و ترور را در دنيا بشناسند و اين اعتراف ديگري است که عربستان از سياست خصمانه پيروي مي کند. مايه اميدواري است اگر عربستان به همزيستي مسالمت آميز با همسايگان و ملت خود برسد.
روابط ايران و ارمنستان و مساله قره باغ
قاسمي در پاسخ به سوالي درباره روابط ايران و ارمنستان و مساله قره باغ خاطرنشان کرد، ايران بعد از فروپاشي شوروي اولين کشوري بود که به صحنه ميانجي گري وارد و موفق شد يک سري آتش بس ها را برقرار کند. ما بارها اعلام کرده ايم از هيچگونه تلاشي براي کاهش اين نزاع کوتاهي نخواهيم کرد تا دو کشور همسايه بتوانند در مسير يک ثبات و امنيت گام هاي اساسي بردارند و اين اميدواري وجود دارد که در کنار اين آمد و شد ها روابط دو کشور را تا حدي نزديک تر کرد.
سوييس حافظ منافع ايران و عربستان
وي د مورد انتخاب سوييس به عنوان دفتر حافظ منافع ايران و عربستان و سفر هياتي از ايران به رياض افزود: دو هياتي که قرار بود براي بازديد از اماکن ديپلماتيک دو کشور سفر کنند ويزا ها را دريافت کردند اما سفر هنوز انجام نشده است. در آينده دفاتر حافظ منافع ما گشايش خواهد يافت اما تاريخ دقيقي هنوز براي رفتن ديپلمات ها مشخص نشده و در زمان مقرر اين مهم اطلاع رساني خواهد شد.
سفر آمانو به تهران
قاسمي در مورد سفر آمانو به تهران گفت: سفر وي به ايران سفر خوبي بود که پيش از اين هم انجام شده و در آينده هم انجام خواهد شد. آژانس به عنوان يک سازمان تخصصي روند مسايل برجام را بر اساس خود برجام دنبال مي کند و ما اين رايزني ها را داشتيم.
تکذيب ميانجي گري العبادي ميان ايران و عربستان در سفر به تهران
سخنگوي وزارت خارجه در مورد سفر العبادي و ميانجي گري بين ايران و عربستان خاطرنشان کرد، سفر ها هر موقع احساس شود که نياز است انجام مي شود. عمده موضوعات مطرح شده مسايل دوجانبه و منطقه اي است و فکر نمي کنم در خصوص ميانجي گري بحث مشخصي صورت گرفته باشد البته صداها از رياض مختلف است. ما مشکلي براي حل و فصل مشکلات نداريم و آمادگي داريم که در محيطي آرام تر زندگي کنيم. اما آنچه در رياض است علايمي مغاير با اين است و تا حد زيادي از واقعيات منطقه به دوز هستند و نگاهشان به مسايل فرامنطقه اي است.
برخي هوس ها باعث برگزاري همه پرسي در کردستان عراق شد
وي افزود: مواضع ما در قبال عراق روشن است. مساله اقليم يک مساله داخلي است و ما همکاري هايمان را با بغداد طي روزهاي اخير در اين خصوص داشتيم. علاقه مند بوديم آنها از ورود به راه هايي که منجر به تضعيف و آسيب مردم اقليم شود جلوگيري کنند اما برخي هوس ها باعث شد اين همه پرسي انجام و مشکلاتي درون اقليم و بين احزاب ايجاد شود که اميدواريم کاهش يابد و در سايه تماميت ارضي عراق زندگي با ثباتي داشته باشند.
مسدود شدن حساب دانشجويان ايراني درچين
قاسمي درباره مسدود شدن حساب دانشجويان ايراني توسط چين در اين کشور گفت: موضوع خاص ايران نيست، مشکل در گذشته تا حدي برطرف شده بود ولي مجددا اخبار و اطلاعاتي از طريق نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در پکن و از سوي برخي دانشجويان داشتيم که اين مشکل مجدد بروز کرده که پيگيري هايي توسط سفارت چين در تهران و سفارت ايران در پکن و از طريق رسانه ها و ارگان هاي اقتصادي شده است و موضوع همچنان در دستور کار است.
رفتار اخلال گرانه عربستان را رصد مي کنيم
وي در مورد سفر العبادي به عربستان خاطرنشان کرد، رياض سعي مي کند در روابط کشورها اخلال ايجاد کند و ما رفتار عربستان را رصد مي کنيم و اطلاعات لازم را به شکل خوبي در اختيار داريم. روابط ما با عراق با توجه به پيشينه و ارتباط خوبي که با همه اقوام و گروه ها داريم، پابرجاست و در چارچوب روابط ما با دولت عراق تعريف مي شود و اين بحثي است که ادامه خواهد داشت.
سفر مقام حماس و روابط ايران با مقاومت
قاسمي در مورد سفر يک مقام حماس به ايران گفت: سياست ما در مورد مقاومت روشن است و ارتباط مان با مجموعه مرتبط با آن و آمد و شدها وجود دارد. در مورد اين که قرار است ما وارد بحث ميانجي گري شويم هنوز صحبت در اين باره زود است و با يک سفر نمي توان به نتايجي که زمان بر هم هست، دست يافت.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۵۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

 

بین الملل تابناک: اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران، افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز، افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان، تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله و احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه چین از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران

یک رسانه غربی از اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا و انگلیس علیه ایران به بهانه‌های مختلف خبر داد.

به گزارش رویترز، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کند.

این وزارتخانه تاکید کرد که فعالیت‌های دفاعی ایران را هدف قرار داده است.

رویترز همچنین گزارش داد: انگلیس اشخاص و نهادهای مربوط به بخش دفاعی ایران را تحریم می‌کند.

وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که دو شخص و چهار شرکت مرتبط با شبکه تولید پهپاد در ایران را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.

به نظر می‌رسد این تحریم‌های انگلیس و آمریکا نیز مانند تحریم‌های گذشته کشورهای غربی علیه کشورمان به بهانه حمایت از جریان‌های محور مقاومت در منطقه و عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک‌ها و پهپادهای مختلف و همچنین در راستای حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی صورت می‌گیرد.

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز

دولت ارمنستان بر تصمیم خود مبنی بر افتتاح سرکنسولگری در تبریز تاکید کرد.

دولت ارمنستان در جلسه روز پنجشنبه کابینه، بر تصمیم خود درباره افتتاح کنسولگری این کشور در تبریز تاکید کرد.

«حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای نخستین زمستان گذشته و در نشست خبری مشترک با «آرارات میرزویان» همتای ارمنستانی خود در ایروان گفته بود: «ارمنستان کشور دوست و همسایه خوب ماست. در دیدار با وزیر خارجه ارمنستان موافقت تهران را برای افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز اعلام کردیم و امیدواریم در هفته‌های آغازین سال جدید میلادی با حضور وزیر خارجه ارمنستان شاهد افتتاح رسمی این سرکنسولگری در تبریز باشیم».

در سال ۲۰۲۲ و در دیدار «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز ۲ طرف درباره ارتقای سطح همکاری‌های تجاری بین ۲ کشور و همچنین این موضوع که افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز می‌تواند بر ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی تاثیر مثبتی داشته باشد، به توافق رسیدند.

رسانه‌های ارمنستان نوشته‌اند که در اکتبر سال ۲۰۲۲ سرکنسولگری ایران در قاپان ارمنستان افتتاح شد و افتتاح سرکنسولگری این کشور در تبریز، این اقدام دوجانبه را تکمیل می‌کند.

آن‌ها همچنین با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی ایران با استان سیونیک ارمنستان هم‌مرز است، گفته‌اند افتتاح کنسولگری در تبریز باعث توسعه بیش از پیش روابط تجاری و گردشگری خواهد شد.

امیرعبداللهیان در دیدار میرزویان همچنین گفته بود: موافقت دولت ارمنستان در ایجاد سرکنسولگری ایران در منطقه قاپان باعث شده که تردد ایرانیان و همکاری‌های ترانزیتی ۲ کشور تسهیل شود.

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

شبکه آمریکایی «سی ان ان» جزئیات تماس اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را فاش کرد.

 این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان که رهبری ائتلاف سعودی در یمن را بر عهده دارد را تکذیب کرد و آمریکا و انگلیس را مسؤول اجازه ندادن به تحقق توافق صلح دانست.

 وزارت امور خارجه دولت صنعا از زبان یک منبع رسمی که توسط خبرگزاری یمنی «سبأ» گزارش شده است، گفت: «آنچه روزنامه اماراتی (البیان) و برخی دیگر از رسانه‌ها درباره بازگشت مذاکرات منتشر کرده‌اند، تکذیب می‌کنیم. آنچه در این گزارش آمده کاملا نادرست است.»

وی ادامه داد: هنوز هیچ یک از موارد ذکر شده در این گزارش به ما ارائه نشده است، بلکه سازمان ملل هر از چند گاهی اشاره‌هایی در این باره می‌کند اما آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها به دلیل موضع یمن در حمایت از مظلومیت ملت فلسطین نمی‌توانند اجازه توافق در این مرحله را بدهند.

او توضیح داد که «به سازمان ملل تاکید کرده است که طرح نقشه‌ای که با طرف سعودی به آن دست یافته شده ربطی به حوادث غزه ندارد و قرار نیست ربطی به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها داشته باشد».

وزارت خارجه یمن در پایان گفت: به هر حال ما به موضع آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها اهمیتی نمی‌دهیم و همانطور که مشخص است با آنها درگیر هستیم.

چهارشنبه گذشته، دفتر هانس گروندبرگ فرستاده سازمان ملل متحد اعلام کرد که در تماسی با لرد احمد از ویمبلدون، وزیر مشاور انگلیس در امور خارجه، مشترک المنافع و امور توسعه خاورمیانه داشت، وی در مورد ضرورت حفظ محیطی که از گفت‌وگوی سازنده و راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه بین‌المللی حمایت می‌کند بحث و گفت‌وگو کرده است.

سه‌شنبه گذشته، گروندبرگ در ریاض با رشاد العلیمی، رئیس شورای رهبری یمن و شایع الزندانی، وزیر امور خارجه در دولت مستعفی در مورد تلاش‌ها برای احیای روند سیاسی در یمن، تحت نظارت سازمان ملل، گفت‌وگو کرد.

نماینده سازمان ملل دوشنبه گذشته از برگزاری گفت‌وگو با «انصارالله» و مقامات عمانی خبر داد که در آن راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه سازمان ملل برای یمن و ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه که ناشی از درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها در غزه و حملات ارتش یمن در ۲ دریای سرخ و عرب و خلیج عربی و خلیج فارس است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گروندبرگ در اواسط آوریل اعلام کرده بود که «شتاب دستیابی به توافق بین طرف‌های درگیر در یمن به دلیل تحولات نوار غزه، ضعیف و کند شده است». وی تاکید کرد که این مسائل «فضای میانجی‌گری را بسیار پیچیده کرده‌اند».

وی افزود: در صورت برقرار نشدن آتش‌بس در غزه و متوقف نشدن کامل حملات در دریای سرخ و خلیج عدن، خطر تشدید تنش همچنان وجود دارد.

در آن زمان، فرستاده سازمان ملل نسبت به «عواقب جدی نه تنها برای یمن، بلکه برای کل منطقه، در صورت غفلت از روند سیاسی در یمن و ادامه مسیر تنش‌ها» هشدار داد و بر لزوم تصمین این مساله تاکید کرد که حل مناقشه در یمن با حل و فصل مسائل دیگر مرتبط دانسته نشود.

۲۳ دسامبر گذشته، گروندبرگ در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرف‌های یمنی متعهد به اجرای اقداماتی شده‌اند که شامل اجرای آتش‌بس شامل تمام یمن، اقداماتی برای بهبود شرایط زندگی و مشارکت در آماده‌سازی برای ازسرگیری یک روند سیاسی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل می‌شود.

وی این اقدام را «گامی مهم» توصیف کرد و گفت: «با طرفین برای تهیه نقشه راه تحت نظارت سازمان ملل متحد که شامل این تعهدات باشد و از اجرای آنها حمایت کند، همکاری می‌کنم.»

احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه چین

سفیر آلمان در پکن روز (پنجشنبه) به علت طرح اتهام‌هایی از سوی برلین مبنی بر دستگیری چند جاسوس مرتبط با چین به وزارت خارجه این کشور احضار شد.     به گزارش تارنمای شبکه خبری دویچه وله، «پاتریشیا فلور» امروز پنجشنبه در حساب ایکس خود نوشت: پس از دستگیری چهار آلمانی به اتهام جاسوسی برای سرویس‌های مخفی چین، من به وزارت خارجه چین احضار شدم.   چین پیشتر اتهام فعالیت جاسوسی در آلمان را «قاطعانه» رد کرده و از برلین خواسته است که وجهه پکن را خدشه‌دار نکند.   سفارت چین در برلین روز دوشنبه اعلام کرد: ما از طرف آلمانی می‌خواهیم که بهره‌برداری از اتهام جاسوسی به منظور خدشه‌دار کردن وجهه و بدنام کردن چین را متوقف کند.   مقام‌های برلین همان روز گفتند که سه آلمانی را به ظن همکاری با سرویس مخفی چین و انتقال فناوری به پکن برای مقاصد نظامی بازداشت کرده‌اند.   «نانسی فیزر» وزیر کشور آلمان گفت که دولت تهدیدهای ناشی از جاسوسی چین در تجارت، صنعت و علم در آلمان را رصد می‌کند.   بازداشت این افراد یک هفته پس از آن انجام شد که ««اولاف شولتس» صدراعظم آلمان به چین سفر کرد تا درباره همکاری‌های تجاری چین و روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین، مالکیت معنوی و سیاست‌های بازار آزاد گفت‌وگو کند.  

دیگر خبرها

  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد