Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@11:29:07 GMT

«تکریم ارباب رجوع» چه شد؟

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۵۲۹۰۷

«تکریم ارباب رجوع» چه شد؟

یکی از اهداف تشکیل شورای عالی اداری، حفظ کرامت مردم و حمایت از حقوق آن‌ها در نظام اداری است. در همین زمینه طرحی با عنوان «طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع در نظام اداری» تصویب شد.

قدس آنلاین- یکی از اهداف تشکیل شورای عالی اداری، حفظ کرامت مردم و حمایت از حقوق آن‌ها در نظام اداری است. در همین زمینه طرحی با عنوان «طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع در نظام اداری» تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که طول عمر آن به ۱۵ سال رسیده، اما هنوز رضایت کامل ارباب رجوع را در پی نداشته است. این نارضایتی مشتری و ارباب رجوع به ضعف قانون برنمی‌گردد، بلکه مربوط به نداشتن نظارت کافی و لازم بر اجرای قانون است.

مسئله تکریم ارباب رجوع در مدیریت دولتی، اهمیت بسیاری دارد؛ بخصوص در جامعه اسلامی ما که کرامت انسانی از جایگاه والا و ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل این مسئله ریشه در بافت جامعه ما دارد و با اموری سطحی نمی‌توان رضایت شهروندان را به دست آورد. افزون بر آن، امروزه با توجه به پیشرفت فناوری و مهیا شدن بسترهای مناسب برای سرعت بخشیدن به ارتباطات، سطح توقع شهروندان برای دریافت خدمات در نظام اداری بالا رفته و به همین دلیل در عصر حاضر باید ادارات و سازمان‌ها رویکردهای سنتی خود را کنار گذاشته، اصل رضایت مشتری و تأثیر عملکرد سازمان بر محیط‌های اجتماعی و افکار عمومی را بیشتر مورد مطالعه قرار دهند.

ساز و کارهای لازم و مناسب در ارائه خدمات مطلوب به مردم تحت عنوان تکریم ارباب رجوع و جلب رضایت مراجعین در نظام اداری اهمیت ویژه‌ای دارد، تا جایی که چندین سال است این مسئله در ادارات و سازمان‌ها مطرح شده و آیین نامه هایی در همین راستا به ادارات و سازمان‌ها ابلاغ شده است. باید توجه کرد که مسئله تکریم ارباب رجوع، عمیقاً ریشه در فرهنگ اسلامی دارد و از اهمیت بسیاری برخوردار است، بنابراین با اقداماتی سطحی نمی‌توان آن را محقق کرد و باید نسبت به موضوع تکریم‌ ارباب رجوع دقیق‌تر شد.

باید به سمت کلاس‌های آموزشی رفت و به کارکنان ادارات گوشزد کرد که رفتار آن‌ها زمینه ساز برداشت مراجعان نسبت به کل سازمان است و رابطه‌ای مستقیم با اصل رضایتمندی مشتری دارد. در ادارات دولتی مراجعه کننده، رفتار کارمند را به کل نظام‌ تعمیم می‌دهد.

گشاده رویی، حسن خلق، صبور بودن در برابر بی‌اطلاعی مراجعان، رعایت ادب و نزاکت در گفتار، سرعت عمل به همراه دقت کافی، ارائه توضیحات کافی و لازم، نپرداختن به امور شخصی و گفت‌وگوهای بی مورد در محل کار، رعایت عدل و تبعیض قایل نشدن بین مراجعان، آراستگی ظاهر و نظم محیط کار در کنار بهبود و اصلاح روش‌های ارائه خدمات به مردم، رهاورد تکریم واقعی ارباب رجوع خواهد بود.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۲۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت.

رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متأسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جز اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

در ادامه این نشست افشین کسالائی، معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

کد خبر 747957

دیگر خبرها

  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • اختصاص ۶۰ میلیارد تومان به توسعه گردشگری شادگان
  • عدم پاسخگویی کتبی به ارباب رجوع تخلف اداری محسوب می شود
  • بیش از ۳۲ هزار نفر کارمند در نظام اداری ایلام اشتغال دارند
  • نظر و رضایت مردم در انجام ماموریت مسئولان مهم است
  • تقوی: خوشحالی و رضایت مردم از والیبال از همه چیز مهم‌تر است
  • تغسیل اموات کنار آب‌انبار شیخ در طرشت
  • تأکید استاندار لرستان بر همدلی بین نخبگان و مردم