Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از ساختارهای اقتصادی کشور گفت: این ساختارها تحت تاثیر و نفوذ صاحبان سرمایه تجاری و مالی است و آنچه که اینها خلق می‌کنند در واقع منجر به نابرابری می‌شود.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، راغفر استاد دانشگاه و اقتصاددان اصلاح طلب در خصوص علت ایجاد فساد در دستگاه‌های اجرایی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو گفت: ساختارهای سیاسی و اجتماعی موجود در ایران خود منجر به تورم و فساد ساختاری می‌شود و نیازمند یک بررسی تاریخی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساساً نظام تصمیم‌گیری‌های سیاسی اصلی‌ترین عامل عقب ماندگی‌های اقتصادی در ایران است

وی ادامه داد: از طرفی سیاست توزیع هم منجر به نابرابری‌های اقتصادی شده است. اشتباهات صورت گرفته در سیاست‌های توزیعی منجر به این شده است که بخش کمی متنفع و بخش کثیری از مردم محروم بمانند و این مسئله موجب ایجاد فساد می‌گردد. لذا ریشه اصلی مسئله را باید در نظام تصمیم‌گیری‌های کلان کشور دید.

استاد دانشگاه الزهرا افزود: می‌توان از کشورهای بزرگ صنعتی الگو گرفت اما در کلان مسئله باید آن را با ابعاد مختلف کشور تطبیق داد. از طرف دیگر ساختار اقتصادی و اجرایی کشورهای بزرگ صنعتی همانند امریکا و چین هم با یکدیگر بسیار متفاوت است. اما اینکه چه کاری می توان انجام داد توجه به این نکته است که فساد عامل نابسامانی نیست بلکه معلول آن است و در شرایطی که نابسامانی بیشتر باشد طبیعتاً وضعیت فساد نیز بیشتر خواهد بود. در دهه‌های گذشته با وجود تاکیدات فراوان در خصوص مبارزه با فساد و اقداماتی که در خصوص آن صورت گرفته اما متاسفانه شاهد آن هستیم که رشد آن در جامعه بیشتر شده است؛ از این رو باید با علت‌های نابسامانی مبارزه کرد که یکی از مصادیق آن برخورد با مفاسد سیاسی است چرا که علت نابسامانی در نظام تصمیم‌گیری‌های کلان سیاسی و اقتصادی است.

راغفر با اشاره به راه‌های مبارزه با فساد اظهارداشت: یکی از راه حل‌ها، درگیر نمودن واقعی نیروهای مردمی، احزاب و سایر سازمان های مردم نهاد است. این نهاد‌ها با در اختیار داشتن رسانه و به عنوان چشم بینای جامعه می‌توانند بر اقدامات و عملکرد نهادهای دولتی و عمومی نظاره‌گر باشند و در صورت بروز تخلف آن را با جامعه در میان بگذارند.

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از ساختارهای اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه ساختارهای اقتصادی کشور تحت تاثیر و نفوذ صاحبان سرمایه تجاری و مالی است و آنچه که اینها خلق می‌کنند در واقع منجر به نابرابری می‌شود. این امر در بلند مدت منجر مستهلک شدن سرمایه‌های اجتماعی شده و انشقاق اجتماعی را در پی دارد. رفتار صاحبان سرمایه‌های تجاری و مالی بر روی فعالیت‌های جمعی هم تاثیرگذار خواهد بود و علاوه بر پرهزینه شدن نظام اقتصادی، منتهی به تولید نفرت و کینه می‌شود و این ویژگی‌های جمعی جای تعاون، همکاری و همبستگی اجتماعی را خواهند گرفت.

وی در نهایت افزود: از سوی دیگر یکی از عوامل موثر که موجب نازل شدن رشد اقتصادی کشور شده است همین صاحبان سرمایه‌های تجاری و مالی هستند.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۳۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم

بن الطوق الماری ضمن استقبال از سرمایه گذاری در ایران گفت: روابط دو کشور باید در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات گفت: تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند؛ امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

وزیر اقتصاد امارات جلسه امروز را نشانی از عزم ایران و امارات برای توسعه روابط به همت دولت‌های دو کشور دانست و افزود: در ایام گذشته روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور به خوبی توسعه پیدا کرده بود، اما باید روابط در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند.

بن الطوق الماری تصریح کرد: کشور امارات در بین شرکای تجاری خود بعد از چین بالاترین میزان روابط تجاری را با ایران دارد که سال گذشته هم این میزان ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: حجم تجارت و صادرات از امارات به ایران در سال گذشته به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است که نشان می‌دهد طرفین علاقه‌مند به توسعه روابط در تمامی حوزه‌ها هستند.

بن الطوق الماری گفت: تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند و امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • راه درازی تا فعلیت رساندن کامل ظرفیت‌های تجاری ایران و افغانستان داریم