Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-از زمان فروپاشی نظام کمونیستی اتحاد جماهیر شوروی، بیش از ٢٥ سال می‌گذرد. این فروپاشی زلزله‌ای بزرگ در سطح جهان به‌وجود آورد و نظام بین‌الملل مبتنی‌بر دو قطب قدرت را پس از نزدیک به نیم‌قرن تغییر داد. از مهم‌ترین نتایج و پیامدهای این رخداد عظیم، تشکیل ١٥ جمهوری مستقل، از جمله سه کشور مستقل جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان در منطقه قفقاز بود که به‌نوعی ژئوپلیتیک اوراسیا را نیز دچار تغییر و تحولی اساسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکیل جمهوری آذربایجان در مجاورت مرزهای شمالی کشورمان، سرزمین‌ها و مردمان دو سوی ارس را پس از ٧٠ سال دوباره با یکدیگر مرتبط کرد. پیوندهای دیرینه تاریخی، پیوستگی و هم‌جواری جغرافیایی، علائق مشترک فرهنگی و مذهبی و مشترکات فراوان زبانی و قومی و خانوادگی میان مردمان دو سوی ارس، بستر بسیار مناسبی برای برقراری ارتباط دوستانه و برادرانه میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان فراهم کرده که حاصل آن وجود ارتباطات رسمی و سیاسی در عالی‌ترین سطوح، مراودات اقتصادی و تجاری در تمامی زمینه‌ها و تعاملات و تبادلات انسانی و مردمی در تمامی ابعاد و جوانب اجتماعی، فرهنگی و مذهبی میان دو ملت و دو دولت ایران و جمهوری آذربایجان است.

کمتر کشوری را در عرصه بین‌المللی می‌توان یافت که به اندازه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان از مشترکات و همسانی در حوزه‌های مختلف بهره‌مند و برخوردار باشند؛ اشتراکاتی مانند امتداد تمدنی، اشتراک فرهنگی، همجواری و پیوستگی جغرافیایی، استمرار و درهم‌تنیدگی تاریخی، تناسب‌ها و نسبت‌های زبانی، قومی و خویشاوندی، شاید از همه مهم‌تر علقه‌ها و پیوندهای دینی و مذهبی. هر یک از این عوامل و پارامترها، برای برقراری و استحکام روابط کفایت می‌کند، بنابراین با این‌همه زمینه‌های مشترک، انتظاری‌ جز همگرایی و هم‌افزایی میان دو ملت و دو دولت ایران و جمهوری آذربایجان نمی‌رود.

از نخستین روزهای تشکیل کشور جمهوری آذربایجان، مناسبات برادرانه، همدلانه و صمیمانه‌ای میان مسئولان عالی‌رتبه دو کشور برقرار شد. حافظه تاریخی مردم دو کشور هنوز خاطرات شیرین مراودات و ارتباطات گرم و برادرانه رؤسای‌جمهور وقت، مرحوم حیدر علی‌اف، ملقب به حیدربابا و مرحوم آیت‌الله هاشمی را به یاد دارند و از آن به نیکی یاد می‌کنند. دولت و ملت مسلمان ایران همواره و در همه حال در تمام این سال‌ها، یار و مددکار و غمخوار مردم مسلمان و دولت آذربایجان بوده و در رنج‌ها و سختی‌ها و توفیقات و شیرینی‌ها همواره در کنار آن قرار داشته‌اند.طبیعی است که دو کشور و دو ملت ایران و جمهوری آذربایجان با آن‌همه اشتراکات و مشابهت‌ها و زمینه‌های مشترک، مورد رشک و حسد رقبای منطقه‌ای و دشمنان فرامنطقه‌ای قرار داشته و از توطئه‌ها و دسیسه‌های مخالفان روابط در امان نبوده و نیستند.

مع‌ذالک روابط دو کشور  با وجود فرازوفرودهای فراوان در مقاطع مختلف و موانع و مشکلات و چالش‌هایی که عمدتا حاصل تحمیل و تهدید دشمنان دو کشور بوده، هیچ‌گاه از اصل و واقعیت ناب خود جدا نشد و همواره استوار و برقرار ماند. جمهوری اسلامی ایران به مدد کیاست، فراست، تدبیر و درایت رهبران و مسئولان خویش، همواره سعی در برقراری روابطی متناسب، متعادل و متوازن با هرسه کشور واقع در حوزه قفقاز داشته و رفع مشکلات و اختلافات میان کشورهای این منطقه حساس از طریق مساعی جمیله و میانجی‌گری و دیپلماسی چندجانبه را وجهه همت خویش قرار داده است.خوشبختانه در دوره نوین روابط تهران – باکو که از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم به ریاست آقای دکتر روحانی شاهد شکل‌گیری و تکوین آن بوده‌ایم و در دوره دوم ریاست‌جمهوری ایشان نیز همین صراط مستقیم و راه صحیح تداوم و استمرار یافته، مقامات عالیه، به‌خصوص رؤسای‌جمهور دو کشور عزم و اراده والای خود را برای تحکیم و تثبیت مناسبات به نمایش گذاشتند که حاصل آن انجام هشت ملاقات در سطح رؤسای‌جمهوری در طول چهار سال اخیر است.

سفر قریب‌الوقوع آقای الهام علی‌اف به تهران برای شرکت در نشست سه‌جانبه سران ایران- روسیه- جمهوری آذربایجان که دومین نشست سه‌جانبه رؤسای سه کشور محسوب می‌شود، نهمین فرصت دیدار رئیس‌جمهور آذربایجان با سران عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران را فراهم خواهد کرد. بدون‌تردید، تعاملات و دیدارهای دوجانبه و چندجانبه رهبران دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان، علاوه بر ثمرات و برکات برای دو کشور و دو ملت ایران و آذربایجان، نتایج و آثار منطقه‌ای ارزشمندی را نیز برای صلح و ثبات در منطقه راهبردی قفقاز و غرب آسیا در پی خواهد داشت.پیوستگی اقلیمی دو کشور در حوزه دریای خزر و در دو سوی ارس، سرنوشت و آینده دو کشور ایران و آذربایجان را در زیست‌بوم خزر و حوزه جغرافیایی قفقاز جنوبی به یکدیگر پیوند زده است.

همکاری و هم‌اندیشی و هم‌افزایی دو کشور در عرصه‌های مختلف؛ از انرژی گرفته تا دریانوردی و توریسم و البته حفظ میراث مشترک بشری در عرصه حیاتی و محیط زیست، ضرورتی انکارناپذیر برای ایران و کشورهای حوزه قفقاز، از جمله جمهوری آذربایجان است.دو کشور همسایه ایران و آذربایجان در مجاورت دو منطقه حساس و حیاتی؛ یعنی قفقاز و خاورمیانه، در معرض چالش‌های متعددی قرار دارند که در رأس آنها افراطی‌گری و خشونت‌طلبی گروه‌های تروریستی تکفیری- وهابی و حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آن قرار دارد. تشدید تنش‌ها و التهابات قومی، نژادی، فرقه‌ای و مذهبی در این دو منطقه، همکاری و هم‌فکری دو کشور ایران و آذربایجان را برای مقابله مؤثر با این چالش‌ها بیش از پیش ضروری کرده است. 

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۸۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران / هشدار زرد در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتاً شدید، گردوخاک و احتمال تگرگ در نقاط مستعد از جمله مخاطرات همراه این سامانه بارشی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / سامانه بارشی دوشنبه وارد ایران می‌شود

این سامانه در روز یکشنبه استان‌های ایلام، لرستان، همدان، جنوب مرکزی و نوار غربی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان، روز دوشنبه استان‌های همدان، مرکزی، قزوین، البرز، مازندران، تهران، قم، نیمه غربی اصفهان، خوزستان، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه شمالی فارس، شمال بوشهر و روز سه‌شنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه غربی فارس، قزوین، چهارمحال‌وبختیاری، همدان، مرکزی، البرز، تهران، ارتفاعات سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه غربی اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی را در بر می گیرد.

برپایه این گزارش، سامانه مذکور همچنین روز چهارشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، گلستان، دامنه و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه غربی فارس و شمال کرمان، روز پنجشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، دامنه و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز و روز جمعه استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات استان‌های خراسان شمالی، مازندران، تهران و البرز را در برخواهد گرفت.

بنا بر اعلام سازمان هواشناسی، این سامانه احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری‌شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی را در پی دارد.

در نتیجه به احتیاط در سفرهای بین‌شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه می‌شود.

کد خبر: 1229519 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • پدر جغرافیای ایران کیست؟
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • هواشناسی ایران / هشدار زرد در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد