Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@01:49:55 GMT

تمام آنچه قبل از اپيلاسيون بايد بدانيد

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۲۷۱۴

تمام آنچه قبل از اپيلاسيون بايد بدانيد

خبرگزاري آريا - «اپيلاسيون با وسايل يکبار مصرف»؛ شايد شما هم با خواندن چنين پيامکي که روي گوشي تلفن همراهتان آمده است حسابي تعجب کنيد و پيش خود بگوييد مگر اپيلاسيون با وسايل چند بار مصرف هم امکان پذير است؟! اين سوال در ذهن ما هم شکل گرفت و در جواب بايد گفت بله در مراکز غيرمعتبر که هدف‌شان به‌دست آوردن حداکثر سود است، چنين کاري امکان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از چارديواري، خوب شايد پيش خودتان بگوييد من که چنين جايي نمي‌روم پس اپيلاسيون با موم مشکلي را برايم به‌وجود نمي‌آورد. اگر چنين تصوري داريد کافي است اين مطلب را بخوانيد تا متوجه شويد شايد گول ظاهر را خورده‌ايد و بيماري‌ها و مشکلاتي شما را تهديد مي‌کند که دکتر امير هوشنگ احساني ـ متخصص پوست و مو و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران درباره آن سخن گفته است.
نکاتي درباره اپيلاسيون براي بار اول
اگر شما براي اولين بار مي‌خواهيد به يک سالن اپيلاسيون برويد و موهاي بدن يا صورت خود را با موم بکنيد بايد پيش از هر چيز بدانيد فردي که اين کار را انجام مي‌دهد نبايد از پارچه‌اي که قبلا براي ديگران استفاده شده براي شما هم استفاده کند. بسياري از سالن‌ها از پارچه‌هاي يکبار مصرف براي انجام اپيلاسيون با موم استفاده مي‌کنند ولي در اين ميان سالن‌هايي هم ديده مي‌شود که از پارچه‌هاي چندبار مصرف استفاده مي‌کنند و با گفتن اين مساله که پارچه‌ها شسته، ضدعفوني، و با اتو خشک شده‌اند کارشان را توجيه مي‌کنند در حالي که انجام چنين کاري از نظر بهداشتي کاملا غلط بوده و رد شده است.
مجوز معتبر گواهي سلامت
قبل از اين‌که بخواهيد اپيلاسيون انجام بدهيد بايد از سلامت فردي که مي‌خواهد اپيلاسيون را براي شما انجام دهد مطمئن شويد. سالن‌هاي معتبر مجوز بهداشت دارند و مرکز بهداشت براي هر يک از کارکنان گواهي سلامت صادر مي‌کند که اين گواهي بايد هر چند وقت يکبار تمديد شود. زماني که از اين مساله مطمئن شديد به دست‌هاي شخصي که مي‌خواهد اپيلاسيون انجام دهد دقت کنيد که روي آن زگيل، مشکل پوستي يا زخم عميق وجود نداشته باشد چرا که اين موارد سلامت شما را به خطر خواهد انداخت.
پوست‌تان نسوزد
يکي از مشکلاتي که در برخي سالن‌هاي اپيلاسيون اتفاق مي‌افتد اين است که شخصي که اپيلاسيون را انجام ‌مي‌دهد بيش از اندازه موم را داغ مي‌کند و تا سرد شدن آن در حد قابل تحمل براي فرد صبر نمي‌کند نتيجه اين‌که پوست فرد مي‌سوزد. قبل از اين‌که اين بلا سر شما هم بيايد از شخصي که اپيلاسيون را انجام مي‌دهد بخواهيد حرارت موم را بررسي کند و بعد اپيلاسيون را انجام بدهد که بدن‌تان را نسوزاند.
ظرف يکبار مصرف موم
براي اين‌که موم به بدن شما زده شود فرد بايد از يک کاردک کمک بگيرد. دقت کنيد کاردک از نوع چوبي (مثل چوب بستني) يا پلاستيکي يکبار مصرف باشد و به تصور اين‌که حرارت عامل بيماري‌زا را از بين خواهد برد اين مورد را دست‌کم نگيريد. ظرفي هم که موم در آن ريخته مي‌شود بايد يکبار مصرف باشد.
تو مو مي‌بيني و من موچين مو!
برخي افرادي که اپيلاسيون انجام مي‌دهند براي رضايت مشتري از کارشان موهايي که با موم کنده نشده را با موچين مي‌کنند، دقت داشته باشيد موچين حتما استريل شده باشد و از شخصي که اپيلاسيون انجام مي‌دهد بخواهيد که موچين را جلوي چشم خودتان با الکل و پنبه بخوبي تميز کند.
بيماري‌هاي اپيلاسيوني
خانم‌ها اپيلاسيون را در مراکزي که مجوز بهداشت دارند انجام دهند، چنانچه وسايل اپيلاسيون مشترک باشد مي‌تواند باعث انتقال بيماري‌هاي ميکروبي مثل زرده زخم و بيماري‌هاي قارچي و ويروسي شود.خيلي از افرادي که به ما مراجعه مي‌کنند و دچار زگيل مسطح شده‌اند، از مراکز اپيلاسيون اين بيماري را گرفته‌اند و دليلش هم عدم رعايت بهداشت بوده است. اين نوع زگيل در حدود چهار تا پنج ماه به‌صورت نهفته خواهد بود. زگيل ممکن است خود به خود خوب شود ولي افراد بايد براي درمان مراجعه کنند چرا که زگيل ممکن است به نقاط ديگر پوست بدن هم سرايت کند. درمان زگيل سخت و طولاني مدت خواهد بود چرا که ايمني بدن در مقابل اين بيماري پايين است. درمان افراد بين دو تا هفت جلسه طول خواهد کشيد و فرد براي هر جلسه بايد هزينه‌اي در حدود 60 تا 70 هزار تومان پرداخت کند. يکي ديگر از مشکلاتي که افراد در اپيلاسيون ممکن است به آن دچار شوند عفونت تبخال است. برخي افراد تصور مي‌کنند اپيلاسيون مي‌تواند باعث تحريک غدد لنفاوي يا سرطان پوست شود در حالي که چنين تصوري نادرست است.
الکل، پنبه و روتختي
معمولا اپيلاسيون با موم روي تخت‌هايي انجام مي‌شود که با يک روتختي پلاستيکي پوشيده شده است؛ درست شبيه تخت‌هايي که در مراکز تزريقات موجود است. قيمت روکش پلاستيکي نسبتا گران است و تعويض آن براي هربار اپيلاسيون صرفه اقتصادي ندارد و هيچ جايي چنين کاري را انجام نخواهد داد. براي اينکه بيماري بويژه بيماري‌هاي پوستي از فردي‌به‌فرد ديگر منتقل نشود، مسئول اپيلاسيون روي تخت يک روکش پارچه‌اي يکبار مصرف مي‌اندازد. انجام چنين کاري تا حدودي مي‌تواند از شما در برابر بيماري محافظت کند ولي براي آن تضمين صددرصدي وجود ندارد چرا که اين روکش آن‌قدر نازک است که بود و نبودش چندان تفاوتي نمي‌کند و بدن شما باز با آن روکش پلاستيکي در تماس خواهد بود. براي حل اين مساله بايد از شخصي که برايتان اپيلاسيون انجام مي‌دهد بخواهيد روي تخت را با پنبه و الکل بخوبي تميز کند و بعد از اين‌که تخت خشک شد روي آن روکش پارچه‌اي يکبار مصرف را بيندازد.
دمپايي و حوله يادت نره!
بعد از اپيلاسيون با موم داغ بايد در حمام سالن اپيلاسيون خودتان را بشوييد و براي اين‌کار هم مجبور هستيد دمپايي به پا کنيد پس حتما دمپايي با خودتان ببريد چرا که سالن اپيلاسيون مثل استخر حوضچه کلر ندارد و دمپايي خيس که هزار و يک نفر آن را به پا مي‌کنند، مي‌تواند عامل انتقال بيماري‌هايي مثل قارچ و زگيل باشد. بردن حوله شخصي يکي ديگر از مواردي است که بايد به آن توجه داشته باشيد برخي سالن‌ها به شما پيشنهاد مي‌کنند از حوله آنها استفاده کنيد و ادعا مي‌کنند حوله را ضدعفوني کرده‌اند، تحت هيچ شرايطي گول اين حرف‌ها را نخوريد چرا که اين حوله مي‌تواند باعث انتقال بيماري‌هاي پوستي شود.
بهاره جلالوند

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۲۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، غربالگری نوزادان یکی از مهم‌ترین اقدامات پزشکی برای مراقبت‌های اولیه کودکان است. این فرایند به منظور شناسایی زودهنگام بیماری‌ها و اختلالات مادرزادی در نوزادان انجام می‌شود. هدف از غربالگری، امکان تشخیص به موقع و درمان سریع این اختلالات است تا از بروز عوارض جدی و غیر قابل بازگشت پیشگیری شود.

در طول چند دهه گذشته، برنامه‌های غربالگری نوزادان به طور چشمگیری گسترش یافته و اکنون به بخش جدایی ناپذیر مراقبت‌های بهداشتی نوزادان تبدیل شده است. این برنامه‌ها شامل آزمایش‌های متعددی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های متابولیکی، هورمونی، ژنتیکی و سایر اختلالات است که می‌تواند سرنوشت زندگی کودک را تغییر دهد.

علی رغم پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه، چالش‌های متعددی همچنان وجود دارد. چالش‌هایی مانند دسترسی نامناسب به مراکز بهداشت غربالگری در برخی مناطق، هزینه تست غربالگری نوزاد و موضوعات غیره که نگرانی‌هایی برای والدین نوزادان به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی اهمیت، بهترین زمان آزمایش غربالگری و کلیات تست غربالگری نوزاد خواهیم پرداخت.

اگر در انتظار فرزندتان هستید که هنوز متولد نشده است و در حال حاضر نگرانی برای محافظت از سلامت فرزندتان دارید، این مقاله کمک بسیاری به شما خواهد کرد تا اطلاعات کافی درمورد غربالگری نوزاد به دست آورید.

غربالگری نوزادان چیست؟

غربالگری نوزاد جزو خدمات بهداشت عمومی است که در این فرایند یک سری تست‌ها برای نوزادان طی چند روز هفته انجام می‌شود. در غربالگری، نوزادان تازه متولد شده برای گروهی از اختلالات سلامتی که در بدو تولد ممکن است دچار آن شوند، مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

با یک آزمایش خون ساده، پزشکان می‌توانند شرایط نادر ژنتیکی مرتبط با هورمون و متابولیک را که می‌تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود بررسی کنند.

غربالگری نوزادان به پزشکان امکان می‌دهد بیماری‌های مرتبط نوزادان را به سرعت تشخیص دهند تا در صورت وقوع بیماری، درمان را در اسرع وقت آغاز کنند.

دلیل غربالگری نوزادان

برای نوزادانی که مشکل سلامتی دارند، انجام آزمایش غربالگری می‌تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. آزمایش غربالگری نوزاد با هدف شناسایی نوزادانی است که ممکن است سالم به نظر برسند؛ اما دارای یک بیماری نادر سلامتی هستند که اگر درمان نشود ممکن است آسیب جدی برای نوزاد ایجاد کند. تست غربالگری مانند آزمایش پاشنه پای نوزاد می‌تواند مشکلات سلامتی مانند زردی نوزاد آشکار کند.

بیماری‌هایی مانند زردی نوزادان یا همان یرقان خطر جدی برای سلامت نوزاد دارند و باید در اسرع وقت درمان شوند.

بنابراین، درمان زودهنگام بیماری‌ها می‌تواند سلامت نوزادان را بهبود بخشد و از ناتوانی شدید یا حتی مرگ نوزاد نیز جلوگیری کند.

غربالگری نوزادان چند مرحله است؟

غربالگری بر اساس هر نوزادی ممکن است متفاوت باشد؛ اما به طور کلی آزمایش غربالگری نوزاد شامل مراحل زیر است:

غربالگری شنوایی نوزادان

آزمایش شنوایی نوزاد بلافاصله پس از تولد نوزاد انجام می‌شود. اگر در بیمارستان زایمان کنید، ممکن است قبل از ترخیص شما و نوزادتان، این آزمایش به شما پیشنهاد شود. در غیر این صورت، این تست غربالگری توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا پزشک متخصص در چند هفته اول تولد نوزاد انجام می‌شود. در این آزمایش با استفاده از هدفون‌های کوچک و نرم افزار ویژه، تیم پزشکی بررسی می‌کند که کودک شما چگونه به صدا و امواج صوتی پاسخ می‌دهد.

آزمایش پاشنه پای نوزاد

آزمایش پاشنه پای نوزاد شامل گرفتن نمونه کوچکی از خون نوزاد برای بررسی بیماری‌های نادر اما خطرناک (زردی نوزاد) است. یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی از پاشنه پای نوزاد چند قطره خون را روی کارت‌های مخصوص جمع آوری می‌کند تا برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده شود. پس از غربالگری نوزادان در مراکز بهداشت نتایج این آزمایش غربالگری معمولاً زمانی که کودک شما پنج الی هفت روزه شود آماده می‌شود.

آزمایش قلب نوزاد

این آزمایش برای بررسی شرایط قلبی شناخته شده به عنوان نقص مادرزادی قلبی یا CCHD استفاده می‌شود. این آزمایش ساده یا استفاده از روشی به نام پالس اکسیمتری برای بررسی سطح اکسیژن در خون نوزاد انجام می‌شود.

برای غربالگری نوزادان نارس چه بیماری‌هایی مورد آزمایش قرار می‌گیرند؟

برای غربالگری نوزاد نارس بیماری‌های مختلفی تحت بررسی قرار می‌گیرد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به تیروئید نوزادان اشاره کرد؛ این بیماری باعث کاهش سطح هورمون‌های تیروئید نوزاد و در نتیجه آن عقب ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد می‌شود.

فنیل‌کتونوری یکی دیگر از بیماری‌هایی است که در غربالگری نوزاد مورد آزمایش قرار می‌گیرد. فنیل آلانین یکی از اسید آمینه‌های مهم و ضروری بدن است. نقص ژنتیکی آنزیم‌هایی که باعث مصرف فنیل آلانین در چرخه سوخت و ساز بدن می‌شوند، باعث افزایش سطح آن در بدن و ظهور آن در ادرار می‌گردد. در صورت درمان نشدن فنیل کتونوری، سطح بالای فنیل آلانین به بافت مغز آسیب می‌رساند و باعث عقب‌ماندگی ذهنی نوزاد می‌شود. تشخیص زودهنگام و درمان آن با رژیم‌های غذایی خاص سبب رشد طبیعی کودک می‌شود.

افزایش گالاکتوز یا همان گالاکتوزمی، کودکان مبتلا به این بیماری به دلیل نقص ژنتیکی در تولید برخی آنزیم‌ها قادر به استفاده از قند موجود در شیر نخواهند بود؛ بنابراین گالاکتوز خون نوزاد بالا می‌رود و ممکن است باعث بروز آب مروارید و آسیب به کبد و مغز نوزاد شود. از نشانه‌های افزایش گالاکتوز در بدن می‌توان به استفراغ طولانی اشاره کرد که باعث عوارض جبران ناپذیری می‌شود.

همچنین یک مورد مهم دیگر در آزمایش غربالگری نوزاد بررسی کمبود آنزیم G۶PD بوده که به دنبال آن بیماری فاویسم به همراه دارد. در این بیماری یکی از آنزیم‌های گلبول قرمز خون کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های دیگری از جمله یرقان یا همان زردی نوزاد شود.

زردی در بین نوزادان تازه متولد شده بسیار شایع است به همین دلیل باید تست‌ها و آزمایش‌های لازم برای این بیماری انجام شود. زمانی که درجه زردی نوزاد افزایش پیدا می‌کند باید درمان این بیماری فوراً آغاز شود تا نوزاد از عوارض و خطرات احتمالی آن دور بماند.

بهترین زمان غربالگری نوزاد چه وقتی است؟

همان‌طور که اشاره کردیم بلافاصله پس از تولد نوزاد بهترین زمان غربالگری است؛ نوزادان ۷۲ ساعت پس از تولد الی ۵ روز اول زندگی خود بهتر است غربالگری شوند.

نتایج غربالگری نوزادان از نظر کم شنوایی و بیماری قلبی به محض انجام آزمایش در دسترس است.

نتایج آزمایش خون معمولاً در پنج روزگی تا روز هفتم پس از تولد نوزاد آماده می‌شود. در صورت مثبت بودن آزمایش‌های غربالگری به والدین نوزاد اطلاع داده می‌شود.

مثبت بودن تست غربالگری نوزاد به این معنی نیست که کودک قطعاً دارای شرایط وخیم پزشکی است. پزشکان برای تأیید یا رد تشخیص بیماری‌های نوزاد آزمایش‌های بیشتری را تجویز می‌کنند.

اگر بیماری خاصی برای نوزاد تشخیص داده شود، پزشکان ممکن است برای نوزاد با توجه به وضعیت او روش درمانی تجویز کند.

زمانی که نوزاد بیمار می‌شود، باید درمان آن به سرعت شروع شود. درمان نوزاد ممکن است شامل رژیم غذایی، مصرف داروهای خاص یا استفاده از دستگاه‌های درمانی؛ مانند دستگاه فتوتراپی شود.

استفاده از دستگاه فتوتراپی (نوردرمانی) زمانی صورت می‌گیرد که نوزاد مبتلا به بیماری یرقان شده باشد؛ زیرا این روش سریع‌ترین راه درمان زردی نوزاد است. زمانی که بیلی روبین خون نوزاد از حد معمول فراتر می‌شود، دستگاه زردی با تابش امواج و نورهای خاص، سبب تجزیه و دفع بیلی روبین خون نوزاد می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090064

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • پاسخ ایران نسبت به رژیم صهیونیستی تنبیهی بود، زدند و ما محکم زدیم
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید