Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@10:39:33 GMT

رکود بر بازار مبل نشست

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۶۲۲۹

رکود بر بازار مبل نشست

ایران اکونومیست - اما مدتی است این تصویر، مخدوش شده و به قول معروف برفکی است چون قوانین دست و پاگیر و رکود حاکم بر صنعت باعث شده تا بخش قابل توجهی از صنعت مبلمان ایران به حالت نیمه تعطیل یا تعطیل دربیاید.

این در حالی است که 8 درصد از کل اشتغال ایران در بخش مبلمان قرار دارد و حدود 7 درصد از کل تولید ناخالص اقتصاد کشور هم در این بخش خلاصه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفت‌وگو با فعالان بازار مبل، از وضعیت این صنعت گزارش داده است.

بیکاری نگران‌کننده

احمد رضایی، یکی از تولیدکنندگان مبلمان در خیابان دلاوران تهران درباره شرایط نگران‌کننده رکود حاکم بر بازا گفت: تقریبا دو سال است که رونق از کسب‌وکار این صنف رخت بربسته است و رکود باعث شده تا رفته رفته تولید در این بخش بی‌معنی شود.

رضایی افزود: قبلا رونق آنچنان بود که فعالان این بخش سعی می‌کردند اندک سرمایه‌ای هم که به‌دست می‌آورند دوباره در همین زمینه سرمایه‌گذاری کنند و تولید را افزایش دهند اما امروز دقیقا برعکس شده به صورتی که اگر سودی حاصل ‌شود بسرعت از این بخش خارج می‌شود.

این تولیدکننده کلاف مبل تاکید کرد: روزگاری صنعت مبلمان ایران گزینه اول خریداران داخلی و خارجی بود اما اکنون افزایش قیمت تمام‌شده محصولات در کنار کاهش قدرت خرید مردم باعث شده خاک رکود بر تولید بنشیند.

واردات با دور زدن قانون

علیرضا میرزایی دیگر فروشنده منطقه دلاوران یکی از مراکز اصلی عرضه مصنوعات چوبی با اشاره به افزایش واردات کالاهای خارجی گفت: تولیدکنندگان ایرانی هیچ مشکلی با واردات قانونی و منطقی کالا ندارند بخصوص در این صنف که می‌تواند زمینه‌ای برای ایجاد رقابت باشد اما اکنون رقابت، نابرابر است چون دور زدن قانون امری طبیعی شده است.

میرزایی افزود: بسیاری از متخلفان و واردکنندگان مصنوعات چوبی با توجه به این‌که اغلب مصنوعات وارداتی به صورت قطعات پیش‌ساخته هستند با استفاده از کم‌اظهاری در گمرک آنها را به عنوان ابزار و یراق وارد می‌کنند که از نظر قیمتی قابلیت رقابت با محصولات ایرانی را داشته باشند.

این فعال بازار مبلمان معتقد است اگر برندهای خارجی با ثبت برند و دریافت مجوزهای قانونی به سلامت وارد بازار شوند، می‌توانند سازنده نیز باشند اما اکنون متاسفانه آنچه که بر سر پوشاک ایران آمده در مبلمان هم در حال تکرار است.

قوانین علیه تولید است

محمدرضا احمدی یکی از تعمیرکاران مبلمان در منطقه دلاوران به جام‌جم گفت: اشتغال‌زایی صنعت مبلمان آنچنان است که دور از واقعیت نیست اگر بگویم در صورت رونق آن، بخش قابل توجهی از نیاز اشتغال ایران برطرف خواهد شد. به‌عنوان مثال در تولید یک واحد مبل تقریبا ده نفر در بخش‌های مختلف فعال می‌شوند.

احمدی افزود: اما متاسفانه این امتیاز نادیده گرفته شده و اغلب قوانین علیه تولید است به صورتی که بسیاری از تولیدکنندگان باسابقه صحنه تولید را رها کرده و بی‌تفاوت به آینده شغلی و سال‌ها تجربه خود وارد کسب‌وکارهای دیگری شده‌اند.

وی تاکید کرد: همین روند و مشکلات بازار باعث شده تا نیروی کار تازه‌نفس زیاد تمایلی به ورود در این عرصه نداشته باشد چون جویندگان کار به این نتیجه رسیده‌اند که آینده شغلی در این صنف زیاد روشن نیست و بهتر است برای دستیابی به موقعیت شغلی خوب، وارد بازار کار دیگری شوند.

حضور غیرتولیدکنندگان

اکبر سرکانی یکی از تولیدکنندگان دیگر مبلمان در این منطقه با اشاره به حضور گسترده غیرحرفه‌ای‌ های این صنعت برای دستیابی به منافع اقتصادی مقطعی به جام‌جم گفت: صنف تولیدکنندگان مبلمان با توجه به بی‌توجهی‌های صورت گرفته بدون دلیل گسترش یافته و همین عاملی بوده برای حضور غیرحرفه‌ای‌ها در بازار و امروز که رکود بر بازار حاکم شده، این روند مشکل‌ساز است.

سرکانی افزود: حجم چک‌های برگشتی و همچنین کلاهبرداری‌های مختلف در این صنعت شاهد مثالی دقیق برای این نکته است که باید به آن دقت داشته باشیم، چون افراد غیرحرفه‌ای در این بازار نه تنها کار را برای فعالان اصلی مشکل کرده‌اند، بلکه به نوعی حقوق مردم را نیز ضایع می‌کنند.

وی معتقد است اگر مسئولان هنگام برگزاری نمایشگاه‌های مبلمان در اقصی‌نقاط کشور به شرکت‌کنندگان دقت داشته باشند با انبوهی از تقاضای شرکت‌ها مواجه می‌شوند که هیچ کدام فعال این صنف نیستند و صرفا با تهیه برخی اجناس به‌صورت امانی از تولیدکنندگان قم یا شهرستان‌های دیگر وارد میدان می‌شوند.

این تولیدکننده گفت: اتحادیه‌های مربوط باید وارد عمل شده و مانع از حضور این افراد غیرحرفه‌ای در بازار مبلمان شوند، چون این افراد باعث بروز چالش‌های بیشتر برای تولیدکنندگان واقعی و بعضا از بین رفتن فرصت‌های اقتصادی برای آنها می‌شوند.

اصلا صحبتی از مبلمان نیست

از سوی دیگر، ساعی یکی از فعالان با سابقه این منطقه در زمینه تولید مصنوعات چوبی به جام‌جم گفت: به دلیل نگاه کالای لوکس به مبلمان، توجه زیادی به امتیازهای آن در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده از سوی مسئولان ندیده‌ایم، در حالی که اگر سیاستگذاری‌های مناسبی برای صادرات داشته باشیم، می‌توانیم بازارهای زیادی را فتح کنیم.

این تولیدکننده تاکید کرد: مشکلات اقتصادی باعث شده قدرت خرید مردم کاهش چشمگیری داشته باشد به صورتی که تقاضا در بازار مبلمان تقریبا یک‌سوم شده است و هر روز این روند باعث تعطیل شدن واحدهای تولیدی بیشتری در بخش‌های مختلف صنعت می‌شود.

وی معتقد است، حذف واحدهای تولیدی و همچنین کاهش تعداد افراد شاغل در این صنعت نه‌تنها عاملی برای سهم بیشتر وارداتی‌ها می‌شود، بلکه عاملی است برای گران‌تر شدن محصولات؛ چون تیراژ تولید به حداقل خود رسیده و هر هزینه اضافه به تولید تحمیل می‌شود.

ساعی به جام‌جم گفت: وقتی صحبت از رکود می‌شود بسیاری از مسئولان با جلسات فوری و برنامه‌ریزی شده برای برطرف کردن مشکل صنعت، نشست‌هایی برگزار می‌کنند در حالی که مبلمان مظلوم واقع شده و کمتر از آن سخن به میان می‌آید.

این تولیدکننده تاکید کرد: بازارهای صادراتی ایران قبل از اوایل دهه 80 بسیار گسترده بود و محصولات ایرانی در مناطقی چون آسیای میانه، جنوب خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی فروخته می‌شد، اما امروز می‌بینیم افزایش هزینه‌های تولید و نبود حمایت‌های لازم از این صنعت باعث شده ترکیه و چین کم کم جای ایران را بگیرند.

ساعی تصریح کرد: برای این‌که ببینیم سهم بازار ایران چگونه توسط خارجی‌ها تسخیر شده، می‌توانیم به نمایشگاه‌های بین‌المللی مبلمان داخل ایران توجه داشته باشیم که در آخرین آن دیدیم بخش قابل توجهی از فضای نمایشگاه در اختیار خارجی‌ها بود؛ نه برای ارائه ماشین‌آلات بلکه محصولات نهایی که قرار است به بازار ایران وارد شود.

فروشگاه را اشتراکی کرده‌ایم

«احمد - م» یکی از فروشندگان مبلمان در خیابان دلاوران، گفت: رکود آنچنان گسترش یافته که برای تأمین هزینه‌های فروشگاه بخشی از نمایشگاه را اجاره داده‌ایم و به‌صورت اشتراکی محصولات را می‌فروشیم.

وی تاکید کرد: تولید مبلمان با توجه به هزینه‌های جاری فعلی تقریبا منطقی نیست و کپی‌کاری باعث شده به جای این‌که شاهد پیشرفت آن باشیم، این صنعت روزبه‌روز به عقب برود، در حالی که کشورهای دیگر مثل ترکیه برای صنعت مبلمان خود سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی کرده‌اند و اکنون در حال برداشت از بازار هستند.

احمد، درباره برندهای خارجی موجود در بازار،گفت: صنعت مبل نیازمند رقابت سالم در بازار است تا بتوانیم پویایی را در آن تجربه کنیم، اما اکنون رقابت سالم نیست و صرفا تخلف و تقلب در آن گسترش یافته، چون بیشتر برندهای خارجی فعال در بازار اصلا خارجی نیستند، بلکه با واردات قطعات منفصله و مونتاژ آنها در بازار ایران پول بیشتری می‌گیرند.

این فعال بازار مبل درباره توان تولیدی ایران در این صنعت نیز معتقد است، رکود موجود در بازار عاملی شده برای بی‌تفاوتی تولیدکنندگان در به‌روزرسانی تجهیزات و استفاده از دستگاه‌های مدرن جهت ساخت محصولات مناسب بازار؛ در حالی که می‌بینیم همسایه غربی ایران (ترکیه) وام‌های یک یا 2 درصدی برای خرید ماشین‌آلات جدید به تولیدکنندگان ارائه و بیشتر هزینه‌های حضور این تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های خارجی را پرداخت می‌کند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی

محسن خجسته‌مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، در این حوزه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

خجسته مهر گفت: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرد: قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها به امضا رسید و به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت