Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@22:57:02 GMT

برنامه ایران و پاکستان برای تجارت 4 میلیارد دلاری

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۷۱۳۷

برنامه ایران و پاکستان برای تجارت 4 میلیارد دلاری

پول‌نیوز - یک هیات تجاری از پاکستان با حضور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با تجار و فعالان اقتصادی ایران ملاقات کرد و دو طرف به رایزنی پیرامون توسعه همکاری‌های اقتصادی و حل موانع و مشکلات موجود بر سر راه مراودات تجاری دو کشور پرداختند.

این هیات تجاری به سرپرستی رییس اتاق مشترک بازرگانی پاکستان و ایران به اتاق تهران آمد و جمعی از تجار و سرمایه‌گذاران این کشور را در خود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر پاکستان در تهران نیز با همراهی این هیات تجاری، طی نشستی با دبیرکل اتاق تهران خواستار همکاری دو کشور بر سر تقلیل تعرفه‌های تجاری میان دو طرف شد.

در این نشست، دبیرکل اتاق تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم مراودات بازرگانی دو کشور نزدیک به 600 میلیون دلار است، افزود: روسای جمهور ایران و پاکستان طی ملاقاتی که چندی پیش با یکدیگر داشتند، بر افزایش سالانه 20 درصدی تجارت دو کشور و دستیابی به هدف 5 میلیارد دلاری در این بخش، تاکید کردند.

بهمن عشقی با بیان اینکه مطالعه‌ای از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران در خصوص روابط تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و پاکستان صورت گرفته است، افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته از سوی این معاونت درباره کالاهای تولیدی ایران و نیازمندی های وارداتی پاکستان، ظرفیت صادرات کالا و خدمات ایران به پاکستان رقمی معادل 4 میلیارد دلار در سال است.

وی با بیان اینکه یکی از موانع بر سر راه توسعه اقتصادی و صنعتی پاکستان، مقوله تامین انرژی است، افزود: این کشور می‌تواند با تکیه بر منابع بادوام انرژی ایران، مسیر توسعه و پیشرفت را سریع‌تر طی کند.

دبیرکل اتاق تهران همچنین در همایش تجاری دو کشور، از آمادگی اتاق تهران برای تسهیل روابط تجاری دو طرف خبر داد و در عین حال یادآور شد که برای رفع مشکلات بانکی، بانک‌های ایرانی باید بتوانند با همکاری دولت پاکستان بتوانند در این کشور شعبه تاسیس کنند.

وجود قاچاق با تعرفه‌های بالا

سفیر پاکستان در تهران نیز در این نشست از تلاش دولت‌های دو کشور برای حل مشکلات بانکی خبر داد. آصف علی‌خان دورانی یکی از دلایل شکل‌گیری قاچاق میان دو کشور را وجود تعرفه‌های بالا در گمرکات ایران عنوان کرد و افزود: در برخی کالاها، تعرفه تا 200 درصدی از طرف ایران اعمال می‌شود. وی با انتقاد از شیوه تجارت کالا میان دو کشور ایران و پاکستان، گفت: در حال حاضر پاکستان پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در تولید تجهیزات پزشکی دارد و این محصولات از پاکستان به کشورهای اروپایی از جمله آلمان صادرات می‌شود اما ایران همین تجهیزات را با قیمتی 10 برابر بالاتر از آلمان وارد می‌کند در حالی که با قیمتی بسیار پایین‌تر می‌تواند از پاکستان تامین کند.

وی همچنین آمار گمرکات دو کشور درباره میزان تجارت دو طرف را متناقض با یکدیگر عنوان کرد و افزود: در حالی گمرک ایران رقم مراودات تجاری دو کشور را 1/1 میلیارد دلار اعلام می‌کند که این میزان از نظر گمرک پاکستان در حدود 400 میلیون دلار است.

ظرفیت 8 میلیارد دلاری تجارت دو کشور

رییس اتاق مشترک بازرگانی پاکستان و ایران نیز در سخنانی، با اشاره به تاکید روسای‌جمهور دو کشور بر دستیابی به هدف 5 میلیارد دلاری در مناسبات تجاری دو طرف، گفت: اگر بخش خصوصی و دولت‌های دو کشور در رشد همکاری‌های اقتصادی جدی و مصمم باشند، حجم مناسبات تجاری سالانه دو کشور می‌تواند تا 8 میلیارد دلار برسد.

ولی محمد، با اشاره به کریدور تجاری چین و پاکستان، افزود: بخش خصوصی ایران می‌تواند در این کریدور تجاری نقش‌آفرینی کند. همچنین برقراری خط پروازی میان کویته پاکستان و زاهدان ایران در رونق مناسبات اقتصادی دو کشور کاملا موثر است.

این فعال اقتصادی پاکستان، نبود کانال بانکی میان دو کشور را مهمترین چالش بر سر راه تجارت دو طرف عنوان کرد و از علاقمندی طرف پاکستانی برای توسعه سبد کالایی تجاری با ایران خبر داد.

منبع: اقتصاد آنلاین

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۷۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد