Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین کشتی حامل گندم ترانزیتی اهدایی کشور هندوستان به افغانستان از بندر کاندلای هندوستان وارد بندر چابهار شد .

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم استقبال ویژه و تخلیه و بارگیری نخستین کشتی حامل گندم ترازیتی کشور هندوستان به افغانستان صبح امروز با حضور سفیران و هیات بلند پایه ای از کشور هندوستان، افغانستان و مسئولان عالی رتبه کشوری در بندر چابهار برگزار شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصیر احمد نور سفیر کشور افغانستان در این مراسم اظهار داشت: امروز شاهد لنگر گرفتن نخستین کشتی حامل گندم اهدایی کشور هندوستان به افغانستان و تخلیه این محموله در بندر چابهار هستیم.

سفیر افغانستان خاطر نشان کرد: با انعقاد تفاهم نامه بین سه دولت ایران،افغانستان و هندوستان و تخلیه نخستین کشتی محموله گندم ترانزیتی، یک روز تاریخی برای این سه کشور رقم خورد.

وی با بیان اینکه این تفاهم نامه سه جانبه سال گذشته در تهران امضا و عملی شده است، افزود: باور داریم با راه اندازی و تکمیل خط کشتیرانی چابهار اقتصاد و روابط دولت های افغانستان ، هندوستان و کشور ایران توسعه خواهد یافت.

نصیر احمد نور اذعان داشت: تکمیل بندر چابهار نقش محوری در منطقه خاورمیانه و روابط کشورهای همسایه ایفا می کند.

وی با اشاره به اینکه در انتظار راه اندازی خط کشتیرانی بندر چابهار هستیم، عنوان کرد: کشور هندوستان که یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا را در اختیار دارد در انتظار سرمایه گذاری در بندر چابهار است.

سفیر افغانستان با تاکید بر اینکه دولت افغانستان و بخش‌خصوصی از تمام توان خود برای راه‌اندازی بندر چابهار استفاده خواهد کرد،گفت:خوشبختانه روابط تجاری ایران و افغانستان رو به گسترش است و امیدواریم این بندر علاوه بر زمینه واردات ، زمینه صادرات کالا را هم فراهم کند.

وی ضمن تاکید بر استعداد منطقه ای و فرامنطقه ای بندر چابهار، عنوان کرد؛ تکمیل و تجهیز بندر چابهار جایگاه آن را در بین کشور های منطقه و فرامنطقه ای تثبیت خواهد کرد.

 

کشور هندوستان به تعهدات خود با چابهار پایبند است
سائوراب کومار سفیر کشور هندوستان در این مراسم با بیان اینکه کشور هندوستان به تعهدات خود به چابهار پایبند است،خاطر نشان کرد: انتقال محموله گندم و برقراری مسیر ترانزیت هندوستان و افغانستان از طریق ایران، اقدام موثری برای گام های بعدی و گسترش روابط سه کشور ایران، افغانستان و هندوستان است.

وی افزود: تبدیل بندر چابهار به عنوان هاب منطقه ای برای ترانزیت، به عنوان چشم انداز توسعه در منطقه محسوب می شود و هر سه کشور برای تحقق این چشم انداز تلاش خواهند کرد‌.

سائوراب کومار عنوان کرد: اقدامات چشمگیری طی چند سال اخیر در جهت توسعه بندر چابهار صورت گرفته که تغییرات مثبتی در روابط این بندر با کشورهای همسایه ایجاد کرده است‌.

وی با اشاره به ایجاد زیرساخت‌های فراوان بین بندر جابهار و مرز میلک، عنوان‌کرد: در سال 2015 تفاهم نامه‌ای به منظور رشد زیر ساخت های توسعه بندر چابهار بین سه کشور افغانستان، هندوستان و ایران منعقد شد .

سفیر هندوستان با تاکید بر اینکه کشور هندوستان به قرارداد خود با بندر چابهار متعهد است، افزود: نخست وزیر هندوستان انتقال محموله گندم ترانزیتی و ارتباط سه کشور ایران، افغانستان و هندوستان را به تمام جهان تبریک گفته است.

نقش کلیدی چابهار در توسعه ترانزیت شرق به غرب
معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی در این مراسم با اشاره به اینکه بندر چابهار نقش مهمی در ترانزیت شرق به غرب دارد، اظهار داشت: احیای نقش بندر چابهار در زنجیره حمل و نقل ، رونق بیش از پیش روابط این بندر با کشورهایی که دسترسی دریایی ندارند را در پی خواهد داشت.

محمد علی حسن زاده با اشاره به اینکه در افق 1404 ، حدود 32.6 میلیون تن کالا از طریق بندر چابهار ترانزیت خواهد شد، افزود : این ظرفیت در آینده افزایش یافته و امکان ترانزیت کالاهای بیشتری از هند فراهم خواهد شد.

وی در پایان گفت: کل محموله گندم 4800 کانتینر می باشد که در فاز اول 15 هزار تن گندم در 640 کانتینر وارد بندر چابهار شده است.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۷۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم

نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان در گفت‌وگویی به تبیین آخرین وضعیت روابط تهران- کابل پرداخت.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی در خصوص توجه خاص افغان‌ها به چابهار گفت: سیاست ما این بوده حوزه مکران و چابهار توسعه پیدا کند و برنامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: از جمله اقداماتی که در منطقه چابهار و مکران صورت می‌گیرد مسئله احداث فرودگاه بزرگ بین‌المللی است. ما به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی در منطقه چابهار هستیم.

کاظمی قمی در  گفت‌وگو با ایراف در خصوص حق‌آبه ایران و رویکرد نمایندگی ایران در مورد واکنش‌های دولت سرپرست افغانستان در این موضوع اشاره کرد: آنچه دارالحکومه انجام می‌دهد، برآمده از تصمیمی است که در دارالخلافه در قندهار گرفته می‌شود. رهبری طالبان اعلام کرد در چارچوب معاهده ۱۳۵۱ باید حق آب مردم ایران را بدهند و حکم حکومتی داد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد روش برخورد ایران با طالبان تصریح کرد: در دوران حکمرانان جدید در افغانستان از مسیر اقدامات دیپلماتیک و سایر اقدامات حرکت می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در خصوص خط راه‌آهن چابهار به افغانستان گفت: مسیر کریدور ترانزیت ایران-افغانستان، چین را به آب‌های آزاد و قاره اروپا و آفریقا وصل می‌کند. در چارچوب طرح یک راه یک کمربند، الان چینی‌ها دنبال می‌کنند، کریدور ایران-افغانستان مفهوم دارد.

وی اشاره کرد: احتمالاً نشست‌های سه جانبه‌ای را میان ایران-افغانستان-چین برگزار خواهیم کرد. کشورهای دیگر منطقه هم از این کریدور استقبال کرده‌اند. ثبات و امنیت منطقه در گرو ثبات و امنیت افغانستان است.

کاظمی قمی در پایان گفت: افغانستان مسیر دستیابی‌اش به آب‌های آزاد از ایران کوتاه‌ترین و امن‌ترین حتی اقتصادی‌ترین است. با توجه به شرایطی که امروز به ویژه با بحران اوکراین بوجود آمده، مسئله کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای معنای جدی‌تری به خودش گرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • هنوز تشریفات گمرکی برای قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران انجام نشده است
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!