Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@19:39:40 GMT

نمایشگاه مطبوعات امسال کم‌رونق است

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۸۶۲۷۷

نمایشگاه مطبوعات امسال کم‌رونق است

رییس انجمن سواد رسانه‌ای ایران اظهار کرد: انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ نشان داد که در حوزه سواد رسانه‌ای اقدامات خوبی صورت گرفته است.

محمد صادق افراسیابی با حضور در غرفه ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با بیان اینکه امسال نمایشگاه مطبوعات کم‌رونق است، اظهار کرد: البته این کم ‌رونقی تا اندازه‌ای طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال برخی از رسانه‌ها از نمایشگاه قهر کرده‌اند اما علت کم‌رونقی نمایشگاه مطبوعات این موضوع نیست بلکه کم رونقی نمایشگاه را می‌توان به مهاجرت مخاطبان از رسانه‌های سنتی به شبکه‌های اجتماعی مرتبط دانست.

او با اشاره به نتایج پژوهشی که اخیرا انجمن سواد رسانه‌ای ایران انجام داده است، بیان کرد:‌ نتایج آخرین پژوهشی که در این باره در اردیبهشت‌ ماه در میان دانشجویان دانشگاه‌های شهر تهران انجام شده است نشان می‌دهد که ۵۵ درصد دانشجویان از شبکه‌های اجتماعی، ۱۸ درصد از صداوسیما، ۹ درصد شبکه‌های ماهواره‌ای و ۸ درصد از سایت‌های خبری و خبرگزاری‌ها اخبار و اطلاعات خودشان را دریافت می‌کنند. ولی وقتی از آن‌ها درباره میزان صحت اخبار و اطلاعاتی که دریافت می‌کنند سوال شد ۳۴ درصد اخبار صداوسیما، ۲۰ درصد خبرگزاری‌ها و مطبوعات و ۱۵ درصد اخبار شبکه‌های ماهواره‌ای را معتبر برشمردند. در این میان شبکه‌های اجتماعی آخرین رتبه را برای اطلاعات و اخبار درست و موثق به دست آورد. این آمار نشان می‌دهد که سواد رسانه‌ای دانشجویان افزایش یافته است.

افراسیابی اضافه کرد: اینکه ۵۵ درصد از دانشجویان اخبار را از طریق رسانه‌های اجتماعی پیگیری می‌کنند، به دلیل دسترسی آسان و کم‌هزینه بودن این رسانه‌هاست. طبق همین پژوهش ۸۴ درصد دانشجویان از تلگرام، ۱۱ درصد اینستاگرام و یک درصد از توییتر در میان شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که باید سیاست‌های فرهنگی و رسانه‌ای خودمان را تغییر بدهیم و به این سمت پیش برویم که برای فضای مجازی برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشیم. زمانی وزیر فرهنگ و ارشاد وقت گفته بود باید روزی برسد که نمایشگاه کتاب و مطبوعات بخشی از نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال بشوند. امروز بخواهیم یا نخواهیم در فضای واقعی، مطبوعات و کتاب بخشی از رسانه‌های اجتماعی شده است.

رییس انجمن سواد رسانه‌ای ایران درباره تأثیرات فضای مجازی بر رسانه‌های رسمی کشور اظهار کرد: اگر کتاب و مطبوعات از حوزه فضای مجازی استفاده نکنند حذف خواهند شد. اگر ما برای بازتولید مطبوعات و کتاب در شبکه‌های اجتماعی برنامه‌ریزی نکنیم قطعا آینده‌ای نیز برای آن‌ها نخواهیم دید. راهکار این مساله این است که نشر الکترونیک و روزنامه‌نگاری نوین را تقویت کنیم. اگر رسانه‌ها نخبگان فضای مجازی را جذب کنند آنگاه می‌توانند به آینده خودشان امیدوارتر باشند. امروز باید به مطبوعات هشدار داد که هرچه سریع‌تر سواد فضای مجازی خودشان را افزایش بدهند.

او با بیان اینکه رسانه‌های رسمی و شبکه‌های مجازی می‌توانند مکمل هم باشند، گفت: امروز خبرگزاری‌ها و به طور کلی رسانه‌ها باید از لحاظ ابزاری و محتوایی نگاه شبکه‌ای داشته باشند. نگاه ابزاری این است که خودشان را در شبکه‌های اجتماعی بازتولید کنند و نگاه محتوایی به این معنی است که نخبگان شبکه‌های اجتماعی را جذب و پدیده شهروند خبرنگاری را تقویت کنند.

افراسیابی با تأکید بر لزوم مدیریت دانش در حوزه فضای مجازی خاطرنشان کرد: ما در این حوزه نیازمند تجربه‌نگاری هستیم که در این راستا با انجمن مدیریت دانش توافق و یک کارگروه سواد رسانه‌ای راه‌اندازی کرده‌ایم. وظیفه این کارگروه این است که تجربیات رسانه‌های موفق کشور در حوزه استفاده از رسانه‌های نوین را مستندسازی کنند و نتایج آن را در اختیار رسانه‌ها قرار بدهند.

رییس انجمن سواد رسانه‌ای ایران افزود: متأسفانه گاهی در کشور ما اخبار و اطلاعاتی منتشر می‌شوند که به‌روز نیستند. پژوهشی که هم اکنون به آن استناد می‌شود و مربوط به سه سال پیش است، این است که سواد رسانه‌ای در ایران ۱۲ درصد است. امروز سواد فضای مجازی در کشور ما افزایش یافته است و ما تا زمانی که برای پژوهش‌ها هزینه نکنیم، متوجه نمی‌شویم که آیا سواد رسانه‌ای افزایش یافته است یا خیر. می‌توان گفت که بر اساس آنچه که در انتخابات سال ۹۶ شاهد آن بودیم سواد فضای مجازی در کشور ما افزایش یافته است.

او با اشاره به پژوهشی که سال ۹۳ درباره سواد رسانه‌ای انجام شده بود، یادآور شد: این پژوهش نشان داد که ما در حوزه رسانه‌ها در آستانه یک بحران قرار داریم. فشارهای رسانه‌های خارجی و عملیات‌های روانی داعش به علاوه پایین بودن سواد رسانه‌ای در ایران باعث شد که در این زمینه پژوهشی صورت بگیرد و اعلام شود که اگر تا سال ۹۶ سواد رسانه‌ای افزایش پیدا نکند به بهانه انتخابات ریاست جمهوری شاهد یک بحران سیاسی و اجتماعی خواهیم بود. این در حالی است که در سال ۹۶ انتخابات آرامی را پشت سر گذاشتیم و با بحران مواجه نشدیم. این موضوع به پیروزی آقای دکتر روحانی در انتخابات ارتباطی ندارد و صرفا نشان می‌دهد که اقداماتی که در حوزه افزایش سواد رسانه‌ای صورت گرفت، موثر بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۶۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز یزدی در طرح «نوآوین»

حجت‌الاسلام علیرضا نجیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری دوره تربیت دانش‌آموزان کنشکر رسانه‌ای (نوآوین) در یزد اظهار کرد: این دوره در سال گذشته به صورت کشوری در قالب سه اردوی استانی با حضور بیش از ۳۰۰ دانش‌آموز برگزار شد، اما در سال جاری هر استان به صورت مجزا اقدام به برگزاری این اردوها با حضور قریب به ۲۰۰ دانش‌آموز کرده است.

وی افزود: هدف از برگزاری این دوره یادگیری مهارت‌های مرتبط با فضای رسانه‌ای جامعه و کنشگری است و در صورت تحقق اهداف تعیین شده در پایان این اردو، ۶۰۰ نوجوان دغدغه‌مند رسانه‌ای در کشور فعالیت خواهند داشت و با نگاه خود رویدادهای ملی و جهانی را به مخاطب خود انتقال خواهند داد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد با بیان اینکه نسل جدید سازنده فضای رسانه‌ای کشور هستند، گفت: در این دوره ۲۱۵ دانش‌آموز پسر از پایه هشتم تا یازدهم از شهرستان‌های یزد، مهریز، ابرکوه، بافق و زارچ در پنج مبحث سناریونویسی، کارگردانی، تصویربرداری، تدوین و انتشار شرکت کردند و با اجرای بازی‌های گروهی و چند فوق‌برنامه دیگر طی دو روز به کار خود پایان دادند.

کد خبر 6091478

دیگر خبرها

  • بازوان توانمند کارگران تضمین کننده توسعه و رونق تولید در جامعه است
  • پیام لیبرمن به سیاستمداران اسرائیلی: ساکت باشید
  • مشارکت بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز یزدی در طرح «نوآوین»
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی