Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@21:40:34 GMT

غرش نهنگ آسیب‌های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۹۶۸۶۹

غرش نهنگ آسیب‌های اجتماعی

به گزارش جهان نيوز، هفته گذشته ‌محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش اعتراف کرد آسیب‌های اجتماعی، امروز نوجوانان و جوانان را تهدید می‌کند؛ اعترافی که می‌توان رد مصداق‌هایش را براحتی در اخبار تلخ چند وقت اخیر دید. وزیر آموزش و پرورش در صحبت‌هایش نقدی به فضای مجازی و آفت‌های این فضا در زندگی روزمره داشت و راه حل این موضوع را البته ترویج برنامه‌های تربیت بدنی و ورزشی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش جام‌جم، برخی کارشناسان معتقدند‌ ریشه اصلی آسیب‌های اجتماعی در خانواده‌ها شکل می‌گیرد. به همین دلیل نباید سیاست‌های اشتباه گذشته را در پیش گرفت و ‌به قول معروف آسیب‌های اجتماعی را زیر فرش پنهان کرد.

نبود سلامت روان، ترجیع‌بند حرف‌های اصغر کیهان‌نیا، مشاوره خانواده است. او به جام‌جم می‌گوید باید به دنبال حل دلایل بود چراکه ‌این آسیب در خانواده‌های متشنج، بد همسر، فقیر، بیکار و حتی رفاه زده وجود دارد.
کیهان‌نیا زندگی نوجوانان در خانواده‌های اینچنینی را یکی از دلایل کاهش سن آسیب‌های ا جتماعی در ایران می‌داند و می‌گوید: ‌نوجوانان در این خانواده‌ها نیاز به حمایت و توجه دارند و به واسطه احساس بی‌پناهی، خودشان را قربانی می‌دانند. به همین دلیل مدرسه، والدین و مسئولان را پناه خودشان نمی‌بینند و به سمت ویرانگری در فضای مجازی می‌روند.

این مشاور خانواده، کاهش سن آسیب‌ها و البته ترویج آن میان دختران را یکی از نشانه‌های فراگیر شدن چنین آسیب‌هایی می‌داند و معتقد است خانواده، مسئولان و رسانه‌ها سه ضلع مثلثی‌ هستند که می‌توانند این آسیب‌ها را به نوعی مهار کنند.

به دنبال علت‌ها باشیم
آسیب‌های اجتماعی حالا دیگر سن و سال نمی‌شناسد، هر چند متهم این روزهای آسیب‌ها فضای مجازی است آن‌طور که مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری به جام‌جم می‌گوید مواردی که بتازگی در فضای مجازی مطرح شده تنها بهانه است و باید اساسی‌تر به موضوع آسیب‌ها
نگاه شود.

به گفته این جامعه‌شناس، نمی‌توان یک مساله را در بروز ناهنجاری‌های اجتماعی دخیل دانست. به‌ گفته او، در حال حاضر شهروندان در جوامع مختلف به اینترنت دسترسی دارند و طبیعتا نوجوانان در این کشورها با چالش‌هایی نظیر نهنگ آبی آشنا هستند. پس اگر این بازی در کشور ما به خودکشی منتهی می‌شود به‌دلیل زیرساخت‌های نامناسب است.

این مددکار اجتماعی می‌گوید: با بررسی دلایل خودکشی‌های اخیر باید وضعیت خانوادگی افراد، موقعیت تحصیلی‌شان، مشکلات موجود و... مورد بررسی قرار گیرد. بی‌شک با بررسی وضعیت زندگی این افراد نمی‌توان یک بازی یا چالش را دلیل بروز خودکشی دانست.

رئیس انجمن علمی مددکاری ایران تاکید می‌کند: هیچ‌فردی با یک بازی یا چالش خودکشی نمی‌کند، بلکه با این استنباط‌ها فقط صورت مساله پاک می‌شود. به‌گفته او، تا وقتی مشکلات ریشه‌ای برطرف نشود، همچنان بر شدت مشکلات اجتماعی افزوده می‌شود.

سیاست انفعال در برابر فضای مجازی
محمدعلی پورمختار را هم باید به جمع افرادی اضافه کرد که معتقدند سیاست‌هایی که تاکنون برای مهار آسیب‌های اجتماعی به کار گرفته شده نادرست بوده است. دلیل او کاهش سن اعتیاد در ایران است. هر چند در ارتباط با چالش نهنگ آبی که این روزها بحثش فراگیر شده است، او متهم اصلی را ولنگاری در فضای مجازی می‌داند.

پورمختار به هشدارهای رهبر معظم انقلاب اشاره می‌کند و اعتقاد دارد این هشدارها جدی گرفته نشده است. او به جام‌جم می‌گوید: نگاه دولت این است که به جای محدود کردن فضای مجازی باید فرهنگ‌سازی کنیم. این بهانه موجب عدم محدودسازی در ولنگاری فضای مجازی شده است، اما از طرف دیگر هیچ برنامه‌ای مبنی بر فرهنگ‌سازی از سوی مسئولان نمی‌بینیم.

عضو کمیسیون قضایی مجلس معتقد است با چنین سیاست‌هایی باید منتظر چنین مواردی در جامعه هم باشیم. پورمختار به جام‌جم می‌گوید بسیاری از اتفاقاتی که در این موارد رخ می‌دهد رسانه‌ای نمی‌شود.
او همچنین با اشاره به این که مبارزه با فقر و بیکاری، دو مولفه اصلی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی است، عنوان می‌کند: از مهم‌ترین آسیب‌های ناشی از فقر و بیکاری می‌توان به طلاق، مشکلات اخلاقی و برخی جرایم جنایی و اقتصادی اشاره کرد. بنابراین بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از آسیب‌های اجتماعی ریشه فرهنگی دارد و ناشی از ناآشنایی افراد با مبانی فرهنگی و اسلامی است. به گفته پورمختار، اگر مبانی دینی و اسلامی به طور دقیق تبیین و به آن عمل شود، بخشی از آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد.

نهنگ آبی بهانه است. ‌مهم‌ترین نکته درباره جریان اخیر پرداختن به بسترهای ایجاد پدیده‌هایی از این نوع در جامعه است. برخلاف ابهام درباره ماهیت نهنگ آبی، خودکشی دو دختر نوجوان اصفهانی واقعیتی است که پیش روی ما قرار دارد و قابل نادیده گرفتن هم نیست. به همین دلیل کارشناسان دست‌کم باید با بومی‌سازی راهکارهایی که دیگر کشور‌ها برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در پی گرفته‌اند برای کاهش نگرانی و دغدغه‌های خانواده‌ها قدم‌های موثری بردارند.

منبع:جام جم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۶۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حامد امامی نژاد بعدازظهر سه‌شنبه در نشست بازیگران زندگی با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی، اظهار کرد: چنانچه مهارت‌های ارتباطی در خانواده اصلاح شود و توانایی ارتباط افزایش یابد، می‌توان ۷۰ تا ۸۰ درصد مسائل خود را در خانواده حل کرد.

مشاوره خانواده و عضو حوزه علمیه قم افزود: ارتباط در تعریف علمی، فرایندی است که در آن افکار، عقاید، احساسات، مفاهیم و معانی از طریق پیام‌های کلامی و غیرکلامی منتقل می‌شوند.

حجت الاسلام امامی نژاد تصریح کرد: توجه، تایید و تشویق و ابراز همدلی، مهارت‌های لازم برای مشاوره است، در همدلی می‌توان با طرف مقابل مخالف بود، اما با درک نظرات و شرایط، نگاه متفاوت او را پذیرفت.

وی با اشاره به اینکه ارتباطات موفق وجه تمایز زوجین است، گفت: ارتباط موفق دارای چهار رکن شنیدن فعال، بیان احساسات، افکار و عقاید و بهره گیری مناسب از روش‌های غیرکلامی و سبک ارتباطی مؤثر است.

این مشاور خانواده با بیان اینکه نسل کنونی جامعه در یک جنگ تمام عیار رسانه ای قرار گرفته اند، گفت: می طلبد والدین با نوجوان خود در مورد احساسات و نیازهایشان صحبت کنند.

حجت الاسلام امامی نژاد تصریح کرد: محدودیت فرزندان باید به گونه‌ای باشد که به نوجوان کمک کند تا مسئولیت‌پذیری را بیاموزد و از آسیب‌های احتمالی دور بماند.

برنامه های فرهنگی ارشاد در راستای کاهش آسیب های اجتماعی تقویت می شود

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: برنامه بازیگران زندگی با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی با مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه، اداره آموزش و پرورش و کانون خدمت رضوی با حضور والدین, معلمین و دانش آموزان مقطع متوسطه با حضور مشاورین و اساتید حوزه برگزار شود.

اصغر مظفری افزود: هدف اصلی از اجرای برنامه های فرهنگی، ارتقای خودآگاهی در بین جوانان، خانواده و گاهی بانوان به عنوان قشر تاثیرگذار جامعه، عنوان کرد.

وی گفت: با توجه به اهمیت نقش مادر در سلامت خانواده و جامعه و تاثیر آن در پیشرفت جوامع، دشمن از ابزارهای مختلف رسانه ای، در صدد ضربه زدن به این جایگاه مقدس و نهاد خانواده است و با تمام توان به میدان آمده است که در این میان بانوان اندیشمند و انقلابی ایران اسلامی با افق دید وسیع نسبت به تربیت دینی و آینده جامعه، دشمن را در رسیدن به این اهداف شوم ناکام می گذارد.

وی برگزاری نمایش های شاد اجتماعی با موضوع پیشگیری اعتیاد، طلاق و خودکشی، خوانش شعر طنز محلی، موسیقی محلی و اجرای نمایش از دیگر برنامه های ارشاد در راستای کاهش آسیب های اجتماعی عنوان کرد.

کد خبر 6093497

دیگر خبرها

  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر