Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر داوود ثمری مدیر کل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه بازدید از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در گفتگو با خبرنگار سرویس دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز عنوان کرد: ارتباط با صنعت یکی از ارکان نظام علم و فناوری در کشور است، بین دانشگاه ها و صنعت این نکته ی مهمی است که باید توجه ویژه ای به آن شود؛ معمولا این ارتباط ارگانیک نیست، یا دانشگاهی ها صنعتی ها را قبول ندارد یا صنعتی ها، دانشگاه را من فکر می کنم این ارتباط برقرار شدنی است و اگر کمی صنعت و دانشگاه در کنار هم قرار بگیرند و بتوانند حرف های همدیگر را درک کنند و به یک درک مشترک برسند قطعاً می توانند یک ارتباط ارگانیک و خوبی با یکدیگر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شاید نکته مهمی که در این ارتباط وجود دارد این است که من فکر می کنم در حوزه فناوری توسعه دانش بنیان می تواند مولفه اصلی باشد که این ارتباط شکل بگیرد.

ثمری خاطر نشان کرد: شرکت دانش بنیان چون شرکت است و حرف صنعتی ها را بهتر می فهمد، دانش بنیان کار دانشگاهی ها را انجام نداده است لذا یک حلقه تیمی می تواند هر دو نهاد این شرکت را قبول داشته باشند، از این منظر دانشگاه آزاد اسلامی هم جز سیاست های اصلی اش جزء استانداردهای اصلی اش که بتوانند محصولات صنعتی را در تولید کنند چون شرکتهای دانش بنیان محصولاتی را تولید می کنند که شرکتهای عادی نمی توانند از این منظر اسمش شده دانش بنیان که براساس دانش و علم تاسیس شده است، این اتفاق خوبی است که در دانشگاه آزاد دارد پیگیری می شود.

مدیر کل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما باید یک آمایش استانی در صنعت خودمان داشته باشیم به این عبارت که در چه استانی چه صنعتی را می توانیم داشته باشیم، دانشگاه در توسعه آن بیاید به صنعت کمک کند.

وی گفت: ما این کار را انجام می دهیم قابلیت های هر استان را پیگیری می کنیم، متناسب با آن قابلیت ها ارزش های دانشگاه خودمان را ساماندهی می کنیم، به طور مثال در آذربایجان شرقی اگر ماشین سازی جز صنایع مهم آنجا است اعضای هیات علمی که در آذربایجان شرقی داریم، و تجهیزات آزمایشگاهی که می توانند کمک کند به این بخش را داریم شناسایی می کنیم.

ثمری خاطر نشان کرد: این اتفاق وقتی می افتد که شما صنعتی را دارید که با یک دانشگاهی مواجه است که آمده مشکلات او را حل کند نه اینکه بگوید من آمدم در قالب توسعه ای فعالیت هایی را انجام دهم لذا پژوهش های محوری که مورد نیاز یک افرادی است که صنعت وارد جامعه ما بشود.

مدیر کل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: این اتفاق در دانشگاه آزاد دارد می افتد و انشالله بتوانیم در استان ها اتحادیه استراتژیک و کنسرسیوم هایی را تشکیل بدهیم که در غالب این کنسرسیوم ها بتوانیم مشکلاتی که در استانها وجود دارد و بیشتر هم منبعث این باشد که یک صنعتی نیاز به این دانش فنی داشته باشد که شاید خودش این دانش فنی را نداشته باشد مجبور است این دانش فنی را بخرد در حالی که این قابلیت وجود دارد در دانشگاه هایمان این دانش فنی را تولید کنیم و در اختیار صنعت قرار بدهیم کافی است دانشگاه اعتماد بخش صنعت را جلب کند قطعا صنعت به دنبال دانشگاه خواهد بود برای اینکه آن چیزی که برایش مهم است افزایش تولید است.

ثمری عنوان کرد: حالا ما اگر راهکارهایی داشته باشیم که بتواند به این افزایش تولید کمک کند، قطعا فکر می کنم ارزانترین شیوه اش این نیست که صنعتی ها بیاید سمت دانشگاه کلینیک های صنعتی هم در دانشگاه، هم در بخش صنایع خیلی می تواند مهم باشد با شرکت های صنعتی و شرکت های کوچک داریم این قابلیت را به ما می دهد که بتوانیم در شهرک های صنعتی اعضای هیات علمی خودمان رفت و آمد بیشتری را داشته باشند و بتوانند به هر حال ظرفیت خالی در این شهرک های صنعتی دارد پر کند و یک اتفاق خوبی را در استقلال در خودکفایی محصولات مان وابسته به جاهای دیگر است را بتوانیم با توجه به کشور و جوانانهای مان توانمندی هایی که وجود دارد.

وی با اشاره همکاری مراکز سما با بخش ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: رسالت وجودی که سما به وجود بیاید این بود که دانش آموزانی را داشته باشیم که در کنار مباحث نظری ، عملی هم یاد بگیرند و به قول معروف اینها آچار به دست باشند و از دوران دبیرستان وقتی فارغ التحصیل شدند بیزینس داشته باشند با توجه به اینکه به هر حال سازمان سما سازمان مستقلی است و اعتبارات پژوهشی خودش را دارد دارد کارهای پژوهشی را انجام می دهد اما اگر در سازمان مرکزی برای پروژه بزرگی دارد کمک می کند مهارت آموزی و نیازمند این باشد که کارهای پژوهشی و فناورانه انجام بدهد حتما دانشگاه آزاد هم آماده است کمک کند به این بچه ها به هر حال اینها ورودی بچه ها ما هستند از این منظر که ما ورودی هایی داریم روحیه کارآفرینی داشته باشند، کارشان برای شرکت هایی که توسعه آفرین باشند و میتواند در اقتصاد مقاومتی خیلی کمک ما کند.

صنعت داوود ثمری ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۰۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه

علی‌اصغر صادقی مجرد، نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تولید و به تیراژرساندن محصولات دانش‌بنیانی به عنوان یکی از موضوعات مهم در مورد دانش‌بنیان‌ها، اظهار کرد: درصنعت نفت، تیراژ دغدغه مهم نیست به این دلیل که شرایط چاه‌های نفت با یکدیگر متفاوت است و به طور مثال برداشت در میدان مسجد سلیمان و مارون با هم تفاوت‌های عمده دارند.

تولید قطعات دانش‌بنیانی در بخش نفت ایده‌محوراست نه خدمت‌محور

وی ادامه داد: همچنین تولید قطعات در این بخش‌ها بیشتر ایده‌محور است نه خدمت محور. البته ممکن است به طور مثال یک شیر پالایشگاهی تولید شود که میزان معینی از دما و فشار را تحمل کند که البته تیراژی هم نه برای آن تعریف می‌شود و نه نیازی به تیراژ در آن وجود دارد و در این جا تنها یافتن آلیاژ مناسب اهمیت دارد.

متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است

وی افزود: در آن بخش‌هایی که بحث نرم‌افزاری و هوشمندسازی است یا نسخه بر اساس چاه و مخزن نفتی تعیین می‌شود، دانش‌بنیان‌ها می‌توانند براساس مسئله مشخص در میدان مشخص برای شرایط عملیاتی مشخص در پالایشگاه مشخص و در میدان مشخص، محصول یا ایده دهند و مانند سایر بخش‌های صنعتی نیست که به طور مثال کارخانه تولید ژل پلیمر، بحث تیراژ مورد نیاز باشد؛ بنابراین متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است.

مهمترین کار حمایتی از دانش‌بنیان‌ها رعایت قانون است

صادقی مجرد در مورد حمایت یا عدم حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیز، خاطرنشان کرد: مهمترین حمایت رعایت قانون است. قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها قانونی جامع و کامل است که مشخص کرده است چه بستر‌ها و ساختاری برای رشد وجود دارد. اگر دولت در حمایت از دانش‌بنیان‌ها موفق بود که نتایج آن تاکنون به دست آمده بود، اما واقعیت این است که دولت قادر به حل مشکلات آنها نیست و البته به عقیده من وظیفه‌ای هم در این زمینه ندارد.

وی افزود: اگر شرکتی دانش‌بنیان باشد و به سازمان و پالایشگاه یا صنعتی وارد شد و توانست ایده‌ای ارایه دهد که نیاز به حمایت دارد نباید وارد مناقصه شود و خارج از مناقصه این خدمت را ارایه دهد.

صادقی‌مجرد ادامه داد: همچنین اگر قرار باشد که تولید باراولی توسط دانش بنیانی در قطعه یا محصولی برای اولین بار در ایران ارایه شود، باید تسهیلاتی در اختیار او قرار داده شده و تعیین شود که خرید تضمینی آن محصول انجام شود و در صورت عدم موفقیت نیز هزینه‌های انجام‌شده به او داده شود.

نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تسهیل اجرای قانون و تسهیل استاندارد‌ها از جمله حمایت‌های مهم از شرکت‌های دانش‌بنیان است. باید اجازه داد تا دانش‌بنیان‌ها، طرح خود را برای تولید ایده‌های خود ارایه دهند و با این شیوه بتوانند در به ثمررساندن تولیدات باراولی اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند