Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد نیوز، گروه بین الملل-مهدی پورحسنی: یکی از عرصه هایی که کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات اخیر به رقابت پرداختند حوزه فضای مجازی بود.

دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی ایالات متحده نیز در سخنرانی های انتخاباتی خویش به اعلام برخی از مواضع در حوزه فضای مجازی پرداخت. ترامپ چین را متهم به انجام اقدامات غیر قانونی علیه ایالات متحده آمریکا نموده و از اوباما به دلیل عدم پاسخ مناسب به حملات سایبری چین انتقاد کرده و قول داده بود در برابر هکرهای چینی از آمریکا محافظت نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ درسال ۲۰۱۳ در یک موضع گیری اعلام کرد که اعدام مجازات مناسبی برای «ادوارد اسنودن» افشاگر اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا است. ترامپ همچنین از جمع آوری اطلاعات در راستای مسائل امنیتی دفاع کرد.

سیاست ترامپ علی رغم شعارهای تند انتخاباتی و انتقاد نسبت به بی مبالاتی اوباما رئیس جمهور سابق این کشور در برابر چین بیشتر تداوم سیاست های گذشته این کشور است ولی به دلیل تقویت سیاست های ناسیونالیسم افراطی در نگرش های رئیس جمهور آمریکا ونقش آفرینی بیشتر  وزارت دفاع، امنیت داخلی و کاهش نقش وزارت خارجه اولویت های سیاستی ایالات متحده در حوزه فضای مجازی تغییرات کمی خواهد یافت ولی تهاجمی تر و امنیتی تر خواهد شد.

گفتگوهای اخیر ایالات متحده و چین که در مورد اصل آن بین روسای جمهور دو کشور  در آوریل ۲۰۱۷ مورد توافق قرار گرفته بود تحت عنوان امنیت سایبری و اجرای قانون بین دادستان کل آمریکا و معاون وزیر امنیت داخلی این کشور و وزیر  امنیت عمومی چین و عضو شورای دولتی چین برگزار گردید و در نهایت سند منتشر شد که در حوزه سایبری به قرار ذیل است:

دو طرف بر اجرای توافق بدست آمده توسط روسای جمهور دو کشور در سال ۲۰۱۵ در زمینه امنیت سایبری تاکید نمودند. در این توافق که در سند منتشر شده در سال جاری نیز تاکید گردید دوطرف اعلام نمودند که:

۱- دو کشور هیچ گونه هدایت و حمایتی از سرقت اسرار تجاری و اطلاعات تجاری یکدیگر به منظور ایجاد مزیت نسبی برای شرکت ها و یا بخش های تجاری خویش بعمل نخواهند آورد.

۲- دوطرف به تلاش های مشترک برای شناسایی بیشتر و ترویج هنجارهای مناسب برای رفتار دولتها در فضای مجازی در جامعه بین المللی و حفظ گفتگوهای سطح بالای سایبری برای مبارزه با جرایم سایبری و مسائل مرتبط با آنها ادامه خواهند داد.

۳-افزایش ارتباط متقابل برای اجرای قانون در حوادث امنیت سایبری و فراهم کردن پاسخ به موقع و متقابل. همچنین دو طرف تصمیم گرفتند که اشتراک گذاری اطلاعات خویش در مورد جرایم سایبری را بهبود بخشند و به در خواست های حقوقی متقابل در مورد مسائلی مانند هک، سوء استفاده از اینترنت برای مقاصد تروریستی و انتشار پورنوگرافی کودکان پاسخ سریع دهند.

دوطرف همچنین در خصوص حفظ شبکه و زیر ساخت های آن تاکید کرده و بر استفاده خط مستقیم برای تماس فوری در حوادث سایبری در سطح رهبری و سطوح مدیریتی در مواقع ضروری تاکید نمودند.

به نظر می رسد با توجه به اهمیت فضای مجازی در تغییر مناسبات قدرت بین واحدهای سیاسی، دو کشور چین و آمریکا به دلایل ذیل به گفتگوهای سایبری خویش مانند دوران اوباما ادامه داده اند.

۱-اهمیت حوادث سایبری و غیر مقارن بودن و شناسایی مشکل تر این گونه حوادث ممکن است به بحران های جدی و کنترل نشده در روابط دو کشور تبدیل گردد. ایجاد هات لاین برای تماس فوری در سطح مسئولان بلندپایه دو کشور  به همین دلیل است.

۲-یکی دیگر از دلایل تداوم این گونه تماس ها رابطه گسترده اقتصادی بین ایالات متحده و چین است و این موضوع باعث می گردد تا دو طرف سعی نمایند موضوعات اختلافی را بیشتر از راه مذاکره حل و فصل نماید و در واقع وابستگی متقابل دو کشور دلیل دیگری برای این تداوم این گونه مذاکرات علی رغم اختلاف و شعارهای تند انتخاباتی ترامپ علیه چین در این حوزه است.

۳- دستیابی چین به توانایی بالای سایبری و موازنه نسبی قدرت سایبری بین دو کشور نیز از دلایل این گونه مذاکرات است.

۴- دریافت اطلاعات متقابل و شناسایی انگیزه ها و توانایی های طرفین و تغییر شرایط تدریجی در جهت منافع تعریف شده سایبری نیز از دلایل دیگر این مذاکرات است. ارتقا سطح مذاکرات به عنوان اجرای قانون و امنیت سایبری در این راستا قابل تحلیل است. ولی به نظر می رسد علی رغم امضا این گونه اسناد به دلیل ویژگی های خاص فضای مجازی از قبیل ناشناسی، عدم وجود قانون بین المللی مورد حمایت همه کشورها، غیر متقارن بودن جنگ های سایبری، رقابت دو کشور چین و آمریکا در سایر حوزه ها و نقش توانمند ساز امکانات سایبری برای تقویت حوزه هایی که دو کشور در حال رقابت با هم هستند و عدم انطباق بیشتر سیاست های اعلامی و اعمالی در این فضا (به دلیل ماهیت خاص آن) شاهد تداوم اختلافات، علی رغم همکاری های محدود دو طرف خواهیم بود.

true برچسب ها : ایالات متحده آمریکا جنگ سایبری چین دونالد ترامپ true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۴۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران

به گزارش همشهری آنلاین، «فداحسین مالکی» در گفت وگو با ایرنا، در تشریح دستاورد های سفر رئیس جمهور به پاکستان، این سفر را از دو بُعد روابط بین دو کشور و مسائل منطقه‌ای و بین المللی قابل تجزیه و تحلیل دانست و تصریح کرد: ایران و پاکستان دارای روابط عمیق و دیرینه هستند اما با توجه به مسائلی که اخیرا اتفاق افتاده این روابط نیاز به ترمیم داشت که در جریان سفر آیت‌الله رئیسی به پاکستان این مسائل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در بحث امنیت مرز دو کشور فعالیت اشرار باعث شد تا مشکلاتی در این حوزه به وجود آید که رفع این مشکلات در سفر آقای رئیس جمهور به پاکستان مطرح شد و توافقات لازم در این زمینه بین طرفین صورت گرفت.

مالکی با اشاره به هدف گذاری روابط ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان خاطرنشان کرد: در حوزه تجاری نیز قراردادهای بسیار خوبی در حوزه مسائل بازرگانی اقتصادی انرژی و غیره بین طرفین به امضا رسید و ما مبادلات اقتصادی تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را برای و کشور ترسیم کرده‌ایم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: در جریان این سفر توافقاتی بین طرفین برای تامین نیازهای یکدیگر از جمله در حوزه کشاورزی انرژی و غیره صورت گرفت و طرفین بر راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی مشترک تاکید کردند.

وی افزود: باتوجه به شرارت‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا در سطح منطقه نزدیک‌تر شدن هرچه بیشتر ایران و پاکستان از نظر منطقه‌ای و بین‌المللی نیز حائز اهمیت است و می‌تواند به ارتقاء امنیت منطقه کمک کند چرا که دو کشور ایران و پاکستان جز قدرت‌های منطقه‌ای محسوب می‌شوند.

مالکی خاطرنشان کرد: پس از عملیات وعده صادق، آمریکا پاکستان و دیگر کشورهای منطقه را تهدید کرد که اگر با ایران ارتباطات بیشتر برقرار کنند و یا توافقاتی با ایران داشته باشند آنها را تحریم خواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: با وجود تهدید پاکستان به تحریم از سوی آمریکا به خاطر ارتباط با ایران و امضای توافق‌نامه‌ها ما دیدیم که دولت پاکستان بدون توجه به این تحریم تهدیدها بزرگترین توافقات اقتصادی تجاری و بازرگانی را با ایران به امضا رساند که این نشان دهنده اقتدار ایران در سطح منطقه است.

کد خبر 847249 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و پاکستان خبر ویژه ایران و آمریکا پاکستان

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • (ویدئو) ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده «حق السکوت»
  • ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت به بازیگر جنجالی
  • ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت برای فیلم‌های مستهجن !
  • ببینید | ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند