Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد عطاردیان فعال بخش صنعت در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی اظهار کرد: به نظر می‌رسد که دولت برنامه جامع و یکپارچه‌ای برای تولید و اشتغال ندارد و دولتیان فکر می‌کنند که با طرح‌های ضربتی مانند کارگاه‌های کوچک زودبازده و نیز طرح‌های خانگی می‌توان اشتغال پایدار درست کرد.

وی با اشاره به تنگناهای اقتصادی بخش تولید، گفت: آمار بانک مرکزی مبنی بر بیکاری دومیلیون شاغل طی چندسال اخیر، نشان از این دارد که فشار به بخش تولید زیاده بوده و این بخش  به تعدیل نیروی کار خود، روی آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عطاردیان با تشریح بیکاری نیروی کار در بخش‌های اقتصادی گفت: سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان در سال 95 نزدیک به 20 درصد کاهش یافته که به معنی بیکارشدن عمده کارگرانی است که در این بخش فعال بوده‌اند،البته در بخش صنعت نیز وضعیت رکود کمابیش حاکم است .

این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات بخش تولید برای جبران این معضل افزود: به اعتقاد بنده  بخش خصوصی این قابلیت را ندارد که در این نوع اقتصاد نوآوری کند، به عنوان مثال فردی که می‌خواهد کارخانه بزند، به جای اینکه مشمول حمایتهای دولتی قرار بگیرد، باید صورت بلندبالا از مالیات و سایر هزینه ها را بپردازد و این امر باعث می‌شود که سرمایه‌ها به بخش تولید هدایت نشوند.

وی در همین راستا افزود: از این  2 میلیون شاغلی که در طی چندسال گذشته بیکار شدند، به نظرم افراد تحصیل کرده بیشتر ضربه می‌خورند. به عبارت دیگر افراد کم‌سواد انتخاب‌ بیشتری برای اشتغال دارند و مرتب شغل عوض می‌کنند ولی در مورد نیروی کار تحصیل‌کرده، این حق انتخاب چندان وجود ندارد. اگر به مدت بی‌کاری این افراد هم نگاه کنید، درخواهید یافت مدت بی‌کارماندن افراد کم‌سواد بسیار کمتر از نیروی کار تحصیل‌کرده است و مهاجرت بالای کارگران ساده خارجی به ایران نیز این ادعا که پیدا کردن شغل برای کارگران ساده راحت تر از افراد فارغ التحصیل است را اثبات می‌کند.

عطاردیان  ادامه داد: اقدامات دولت در هدایت نقدینگی به سمت تولید باید واقعی باشد و منجر به جان گرفتن فعالان بخش تولید شود. فعالان بخش واقعی صنعت و شرکتهای خصوصی، شرکتهایی هستند که سرمایه‌ تولیدشان را خود تامین می‌کنند وسرمایه آنان وابسته به دولت نیست.

نماینده کارفرمایان در شورای کار در پایان در خصوص آمارهای اشتغال، گفت: دولت اعلام کرد که 700 هزار شغل تولید کرده است، به تعبیری به کسی می‌گوید شاغل که یک ساعت در هفته کار کرده باشد،که البته این تعریف با استاندارد اشتغال فاصله زیادی دارد. بهتر است دولت  صورتهای آماری خود را به کارشناسان ارائه بدهد تا بدانیم در کدام بخش شغل تولید شده است.

بر این اساس طبق گزارش بانک مرکزی یک میلیون و هفتصد هزار نفر در پنج سال گذشته شغل خود را از دست داده‌اند، که از این بین سهم زنان 200 هزار و سهم مردان 1500 هزار نفر بوده است. با این همه دولت از تحقق اشتغال 80 هزار نفری در هر سال صحبت می‌کند. چندی پیش نوبخت، سخنگوی دولت از ایجاد 950 هزار شغل در سال خبر داد، درحالیکه بنا به اظهارات برخی از کارشناسان تعریف شغل از منظر برخی از سیاستمداران استاندارد نیست و مشکل در تعارف کلمات شغل و اشتغال است.

 انتهای پیام/

افراد کم‌سواد انتخاب‌ بیشتری برای اشتغال دارند!

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۰۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صداو سیما در کنار تولید کنندگان

 جلسه هیئت اندیشه ورزی با محور تحقق شعار سال با حضور قائم مقام صدا و سیما و تولید کنندگان و کارآفرینان استان برگزار شد، در ابتدای این جلسه تولید کنندگان به بیان خواسته‌ها و مشکلات سر راه تولید پرداختند و راهکار‌هایی برای بهبود تولید و ایجاد اشتغال ارائه کردند.

در این نشست اندیشه ورزی قائم مقام صدا و سیمای استان حمایت معنوی از تولیدکنندگان را یکی از رسالت‌های شبکه استانی و ملی برای تحقق شعار سال توصیف کرد و گفت: در کنار بیان و پیگیری مطالبات صنعتگران و تولیدکنندگان استان در رسانه مستندی به همین منظور در شبکه استانی تولید و پخش خواهد شد.
تولید کنندگان هم اقدامات صدا و سیما را در این حوزه مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کردند: برگزاری این جلسه‌ها راهگشا باشد و دغدغه تولید کنندگان را کم کند.
شیرزادی تولید کننده ماکارانی گفت: در راستای تحقق شعار سال توسعه واحد تولیدی خود و اشتغال هرچه بیشتر جوانان منطقه را در دستوکار قرار داده است.
نماینده شرکت سبک سازان شرق و تولید کننده هبلکس (سفال سبک) استان در این جلسه گفت: صدا و سیما می‌تواند پلی بین دانشگاه و کارآفرینان باشد تا فناوری‌ها بروز رسانی شود.
صابری همچنین گفت : برای تحقق شعار سال دولت باید از تولیدکنندگان حمایت کند تا با ایجاد اشتغال، بیکاری کمتر و جهش تولید میسر شود.
حیدریان تولیدکننده محصولات پلاستیکی هم گفت: صدا و سیما به عنوان ارکان اصلی رسانه در جامعه می‌تواند دغدغه‌های تولید کنندگان را به گونه‌ای منعکس کند که بخش صنعت و اقتصاد را متحول کند

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • صداو سیما در کنار تولید کنندگان
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • کمک ۸۴ میلیون دلاری بانک جهانی به افغانستان
  • تاکید بر حمایت از کارگران سمنان تا سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان از اشتغالزایی
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغالِ ملی‌پوش پارادو و میدانی خوزستانی
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان