Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@03:35:48 GMT

اربعین مانور وحدت آزادگان جهان است

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۴۶۸۹

اربعین مانور وحدت آزادگان جهان است

خبرگزاری شبستان: دکتر ظهیری حرکت اربعین را مانور وحدت آزادگان جهان لقب داد و گفت: جهان اسلام پیش از گذشته به این مانور اقتدار و عظمت و وحدت نیاز دارد.

خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف: "شما می بینید در میان کسانی که در روز اربعین کنار هم جمع می شوند از یک نوزاد چند ماهه آمده است تا پیرمردها و پیرزنان،‌ افرادی که با کلسکه یا واکر آمده اند و اصرار دارند در این صحنه عاشورا کنار هم جمع شوند و همه با هم لبیک یا حسین را بگویند، همه با هم هل من ناصر ینصرنی را بر لب بیاورند و بگویند که ما همه آمده ایم و امام حسین (ع) دیگر تنها نیست بنابراین اربعین نماد اعلام آمادگی و همبستگی است، جلوه ای از جهان اسلام و وحدت مسلمین و آزادگان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من البته به چشم خودم ندیدم اما دوستان می گفتند شاهد حضور مسیحیان هم در راهپیمایی اربعین بودند اما من به چشم خودم شاهد حضور اهل تسنن در راهپیمایی اربعین بودم که همراه با قافله زایران حرکت می کردند و خدمات می دادند. از این زاویه می توان حرکت اربعین را مانور وحدت آزادگان جهان لقب داد و جهان اسلام پیش از گذشته به این مانور اقتدادر و عظمت و وحدت نیاز دارد.
"

آنچه در ادامه می آید ماحصل گفتگوی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با دکتر معصومه ظهیری استاد حوزه و دانشگاه و مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری است.

 

همچنان که استحضار دارید رخدادهای عظیم و بزرگ تاریخی این قابلیت را دارند که مثل یک منشور انسان از زوایای مختلفی به آن ها نگاه کند. پرسشی که از جنابعالی دارم این است که تصور می کنید رخداد اربعین را از چه زاویه ای می توان به تماشا نشست و آن را بهتر دید؟

اجازه بدهید در آغاز کلام به ارواح پاک و مطهر شهدای کربلا به ویژه حضرت اباعبدالله علیه السلام، سلام و درود بفرستم. همان طور که شما هم اشاره کردید به واقعه عاشورا می توان از ابعاد مختلفی نگاه کرد به خاطر این که واقعه عاشورا و متعاقب آن اربعین هم ابعاد مختلفی دارد و هم این که از مرز زمان و مکان گذشته و الی یوم القیامه آثار و برکات آن در جریان است.

یکی از شگفتی های بزرگ در این است که ما درباره پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) چیزی به نام بحث اربعین را نداریم و اربعین مختص حضرت اباعبدالله است و از این نظر می توان اربعین و زیارت امام حسین (ع) در این روز را یکی از برجسته ترین نشانه های شیعه دانست. روایاتی که بعد از شهادت حضرت به واسطه ائمه اطهار (ع) به ما رسیده نشان می دهد که آسمان و زمین و همه موجودات تا 40 روز بعد از شهادت سیدالشهدا برای اباعبدالله عزاداری می کردند.

رمز قرار دادن این 40 روز چیست؟ این اربعین و این چهل روز از کجا می آید؟

روایتی از رسول الله (ص) وجود دارد که در آن پیامبر می فرماید: "من أخلص لله أربعین صباحاً فجّر الله ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه". روایت به ما از قول پیامبر این بشارت را می دهد که اگر کسی چهل شبانه روز خود را برای خداوند اصلاح کند و وجودش را برای خدا خالص کند چشمه های حکمت از قلب او بر زبانش جاری خواهد شد.

در واقع اربعین هم برای ما شیعیان چنین حالتی دارد. ما در چله عزای اباعبدالله می نشینیم و در این چهل روز به آرمان ها و ارزش ها و اهداف اباعبدالله توجه می کنیم و آن فاصله ای که بین ما و حضرت و یاران شان وجود دارد  در چشم ما می آید و برجسته می شود. در واقع اربعین و این چهل روز و این چله نشینی به واقع نوعی تلنگر و خودباوری و به خودآمدن است که آثار و برکات خاص خود را دارد. به هر حال هر انسان منصفی از خود می پرسد که چه شد بعد از مدت کوتاهی که از رحلت پیامبر (ص) می گذشت این واقعه فاجعه بار روی داد که کام همه را تلخ کرد. این پرسش و پرسش هایی از این دست در مجموعه عبرت ها بسیار به کار ما می آید بنابراین ما در جریان عاشورا می توانیم هم در زمینه الگوها و هم در مجموعه عبرت ها می توانیم درس بگیریم.

مشخصا می فرمایید چه درسی؟

توجه به این که چرا جامعه مسلمان بعد از رحلت پیامبر دچار تفرقه می شود. چه عامل و مولفه ای، تفرقه در جامعه مسلمان را رقم می زند و کار به جایی می رسد که شمار شیعیان واقعی که حاضر می شوند امام خود را یاری کنند به 72 تن می رسد. از آن طرف الگوها هم هستند. استقامت، وفاداری، محبت، امام شناسی، حمایت از امام و پیش مرگ بودن همه الگوهایی هستند که می شود از آن ها درس گرفت. از اسارات و کاروان سالاری زینب و جسارت و حرکت های قهرمانانه حضرت زینب (س) در جاودانه کردن این رخداد و به گوش رساندن پیام های آن همه و همه الگوهایی هستند که می شود از این واقعه گرفت.

یعنی همان چیزی که ما امروز در رخداد بزرگ اربعین می بینیم؟

بله همین طور است. پیاده روی اربعین به واقع همان کار تبلیغی و کار زینبی است.  در پیاده روی اربعین تجمع اقشار مختلف مردم را می بینیم، مسلمان هایی از هر رنگ و نژاد و ملیت و از هر جغرافیا در یک زمان و مکان و جغرافیای واحد جمع می شوند و این همان نماد و نمود، حضور و ظهور و بروزی است که خدا در شهادت امام حسین علیه السلام قرار داده است که منتقم خواهد رسید و این جنگ ناتمام را تمام خواهد کرد و  به واقع اربعین مقدمه ای است که خداوند در آن روز نصرت خود را به آمدن منجی نشان خواهد داد. خب چرا این همه آدم در یک روز کنار هم جمع می شوند و چرا هر سال تکرار می شود و شما می بینید در میان کسانی که در روز اربعین کنار هم جمع می شوند از یک نوزاد چند ماهه آمده است تا پیرمردها و پیرزنان،‌ افرادی که با کلسکه یا واکر آمده اند و اصرار دارند در این صحنه عاشورا کنار هم جمع شوند و همه با هم لبیک یا حسین را بگویند، همه با هم هل من ناصر ینصرنی را بر لب بیاورند و بگویند که ما همه آمده ایم و امام حسین (ع) دیگر تنها نیست بنابراین اربعین نماد اعلام آمادگی و همبستگی است، جلوه ای از جهان اسلام و وحدت مسلمین و آزادگان. من البته به چشم خودم ندیدم اما دوستان می گفتند شاهد حضور مسیحیان هم در راهپیمایی اربعین بودند اما من به چشم خودم شاهد حضور اهل تسنن در راهپیمایی اربعین بودم که همراه با قافله زایران حرکت می کردند و خدمات می دادند. از این زاویه می توان حرکت اربعین را مانور وحدت آزادگان جهان لقب داد و جهان اسلام پیش از گذشته به این مانور اقتدادر و عظمت و وحدت نیاز دارد.

پایان پیام/532

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۴۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مانور‌های نمایشی شهر فرهنگی ویژه معماری

مسئول امور ارتباطات معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: همزمان با روز معمار و شروع هفته فرهنگی اصفهان مانور نمایشی شهر فرهنگ با هدف اطلاع رسانی خدمات غیرحضوری و مباحث شهرسازی الکترونیک شهرداری اصفهان به عنوان شهر پیشرو در این زمینه در حال اجرا است.


عادل فتوحی نیا  با بیان اینکه از جمله راه‌های آشنایی شهروندان با خدمات قابل ارائه شهری، روی آوردن به اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری از مردم برای مردم با مشارکت گروه‌های نمایشی است افزود:  معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با همکاری و همراهی اداره توسعه فرهنگ شهروندی وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اقدام به برگزاری فراخوان و اجرای مانور نمایشی (شهر فرهنگ) به منظور ارتقای فرهنگ استفاده از خدمات غیرحضوری و نقش معماری در هویت شهری کرده است.


او گفت: مانور‌های نمایشی شهر فرهنگ در واقع نقطه اتصال فرهنگ و هنر با معماری و انتقال معانی و فرهنگ سازی از طریق هنر در شهر خواهد بود که به خوبی ارتباط میان دستگاهی مجموعه‌های شهرداری در ارائه و معرفی خدمات به شهروندان محترم را به نمایش می‌گذارد.


مسئول امور ارتباطات معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان ادامه داد: این برنامه تا ۹ اردیبهشت همزمان با هفته فرهنگی اصفهان از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در ۴ نقطه از معابر پرتردد شهر از جمله چهارراه شیخ صدوق، چهارراه تختی، چهارراه آپادانا و پل بزرگمهر نزدیک به ۱۵۰ اجرای نمایشی خواهند داشت.



باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • خواسته امروز آزادگان جهان، محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار است
  • مانور ایمنی کارگاه‌های پرخطر در ایلام
  • شناسایی ۶۵۰ کارگاه پرخطر در قزوین
  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • اجرای مانور‌های نمایشی شهر فرهنگی ویژه معماری