Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، احزاب بر اساس قانون جدید در حال ساماندهی هستند، اقدامی که شاید خوشایند یکسری از تشکل های سیاسی نباشند اما به هرحال باید با معیارهای قانونی خودشان را وفق دهند. کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور در ساماندهی تشکل های سیاسی رسمی عزمی جدی دارد و می خواهد آمار احزاب کشور را واقعی کند.

پروانه مافی نماینده ناظر مجلس در کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور به خبرآنلاین می گوید: بیش از 250 حزب رسمی در کشور داریم اما بسیاری از آنها فقط نامی روی کاغذ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید صف احزاب فعال از احزاب غیرفعال جدا شود. این اتفاق به تقویت جایگاه احزاب می انجامد.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

صدور مجوز فعالیت برای تشکل‌های سیاسی بر عهده کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور است و اکنون این کمیسیون ساماندهی احزاب را براساس قانون جدید در دستورکار دارد. قانونی که بر اساس آن، تشکل های سیاسی موظفند کنگره برگزار کنند، بیش از 10 شعبه استانی و بیش از 300 عضو داشته باشند و... فلسفه و هدف این قانون چیست؟ آیا اجرایی شدن آن، به تقویت تحزب در کشور منتهی خواهد شد؟

بله، مجلس نهم قانون جدید احزاب را تصویب کرد و امروز این قانون اجرا می شود. ساماندهی احزاب بر اساس قانون نیز جزء وظایف و اختیارات اصلی کمیسیون ماده 10 احزاب است. تشکیل های سیاسی باید فعالیت های خودشان را با مفاد مصرح در قانون جدید احزاب وفق و تطبیق دهند، یعنی کنگره بگذارند و تعداد اعضا و شعب استانی آنها نصاب قانونی را رعایت کند.

اجرای قانون جدید احزاب عطف بما سبق می شود؟ به عبارت دیگر احزابی که در گذشته مجوز فعالیت گرفته‎اند نیز باید خود را با شرایط جدید تطبیق دهند یا فقط تشکل هایی که از زمان تصویب قانون جدید مجوز اخذ کردند، مشمول این قانون می شوند؟

فرقی نمی کند، کل احزاب باید فعالیت‎هایشان را بر اساس قانون جدید منطبق کنند و به کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور گزارش دهند.

آیا اجرای قانون جدید به احزاب ابلاغ شده است؟

بله، قانون جدید به همه احزاب رسمی ابلاغ و اطلاع رسانی شده است.

الان چند حزب رسمی در کشور مشغول فعالیت هستند؟

بیش از 250 حزب. اما همه آنها براساس قانون جدید احزاب ساماندهی می شوند.

تا چه زمانی احزاب فرصت دارند گزارش تطبیق فعالیت های خود را براساس قانون جدید به کمیسیون ماده 10 احزاب بدهند؟

ظرف 6 ماه باید خود را با قانون جدید منطبق کنند.

مهلت 6 ماهه به احزاب برای تطبیق یافتن با قانون جدید از چه تاریخی شروع شده است؟

از ابتدای مهرماه اجرای قانون جدید به آنها ابلاغ شده است.

یعنی احزاب باید تا پایان سال 96 خود را با مفاد قانون جدید وفق دهند؟

بله. همین طور است.

به نظر شما خروجی این قانون در نهایت منجر به تقویت احزاب خواهد شد؟

بله قطعا همین طور است. بسیاری از احزاب فقط اسمی روی کاغذ هستند. 2 تا 5 نفر اسم‌شان را روی کاغذ نوشته‌اند، نه دفتر دارند و نه فعالیت می کنند! در واقع هیچی نیستند و فقط با حضور خود به آمار احزاب رسمی اضافه کرده‌اند. وقتی احزاب خود را با قانون جدید تطبیق دهند، احزاب فعال، اصلی و استخوان دار مشخص می شوند. اگر 50 حزب درست و حسابی داشته باشیم بهتر از آن است که از 250 حزب مجوزدار، 200 حزب فقط اسمی روی کاغذ داشته باشند و فعالیت نکنند.

آیا کمیسیون ماده 10 احزاب، نظر خانه احزاب را هم برای اجرای این قانون اخذ کرده است؟

ربطی به خانه احزاب ندارند.

هر قانونی آیین نامه اجرایی دارد که مجری آن را تدوین می کند، شاید خانه احزاب درباره نحوه تدوین آیین نامه اجرایی می توانست یا می خواست نظر دهد. بهتر نبود از خانه احزاب نیز نظرخواهی می شد؟

ما ملزم به نظر گرفتن نیستیم. کمیسیون ماده 10 احزاب برنامه و وظایفی دارد و مطابق آنها عمل می کند. ضمن آنکه دو نفر از احزاب ملی و استانی در جلسات کمیسیون ماده 10 حضور دارند و مطالب به اطلاع آنها می رسد. آنها هم اظهارنظر می کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۲۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور

سازمان هواشناسی در پی ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی برای روز‌های شنبه (هشتم اردیبهشت) و یکشنبه (نهم اردیبهشت) هشدار هواشناسی سطح زرد صادر کرد.

به گزارش ایرنا، این سامانه بارشی مخاطراتی همچون رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد را به همراه خواهد داشت.

فعالیت این سامانه در روز شنبه در استان‌های کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه جنوبی اصفهان، یزد و شمال و شرق استان‌های خوزستان و هرمزگان و برای روز یکشنبه در جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان خواهد بود.

احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری‌شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از جمله اثراتی است که این سامانه می‌تواند به همراه داشته باشد.

در نتیجه به احتیاط در سفر‌ها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌رو‌ها و تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌شود.

علاوه بر این سامانه دیگری با اثر افزایش گرادیان فشاری از روز شنبه تا دوشنبه در کشور فعالیت خواهد داشت که اثراتی از قبیل وزش باد شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک را به همراه دارد.

این سامانه در روز شنبه جنوب خراسان رضوی، جنوب و شرق سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نوار شرقی کرمان، در روز یکشنبه خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق استان‌های سمنان و کرمان و در روز دوشنبه جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان را در برخواهد گرفت.

اثراتی همچون کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلو‌های تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال در پی فعالیت این سامانه به وقوع می‌پیوندد.

در نتیجه به احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول‌پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • تسرسع ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج
  • ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج تسریع می‌شود
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • تخریب جایگاه‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی عرضه و کشتار دام در گلسار