Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه با بیان این که ارزش همه شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه حدود یک چهارم تولید ناخالص ملی کشور است، گفت: بررسی ها نشان می دهد علاوه بر ارزش گذاری ارزان شرکت های بورسی، هنوز همه شرکت های مهم و بزرگ کشورمان وارد بازار سرمایه نشده اند.

حمیدرضا مهرآور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا بیان داشت: در بسیاری از منابع علم مالی، بازار سرمایه شریان، نبض، دماسنج و قلب اقتصاد کشور نامیده می شود؛ یکی از دلایل اعطای این لقب این است که بسیاری از شرکت های مهم این بازار در اقتصاد کشور فعال بوده و تنوع شرکت های پذیرفته شده به گونه ای است که وضعیت اقتصاد را همین شرکت ها رقم می زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که یکی از شاخص های بررسی سلامت بازار سرمایه، نسبت ارزش بازار بورس به تولید ناخالص داخلی کشور است، افزود: این نسبت که در دنیا به (Stock Market Capitalization To GDP Ratio) معروف است، وضعیت بازار سرمایه را نسبت به اقتصاد کشور نشان می دهد.
مهرآور اضافه کرد: این شاخص را که « وارن بافت» سرمایه گذار مشهور بورس ابداع کرده (این نسبت در دنیا به Buffett Indicator شناخته می شود) نشان می دهد چه مقدار از تولید ناخالص داخلی کشور توسط بورس آن کشور نمایندگی می شود.
این کارشناس اقتصادی و مالی ادامه داد: البته تحلیل گران در دنیا اعلام می کنند که هر گاه این نسبت بزرگتر از یک باشد نشان دهنده ارزشگذاری زیاد بازار سرمایه و طبیعتا نسبت های کوچکتر از یک نشان دهنده «زیر ارزش بازار بودن» بورس های کشور است.
وی گفت: به عنوان مثال، در آمریکا مجموع ارزش بازار شرکت های پذیرفته شده در بورس های اوراق بهادار 26 هزار و 764 میلیارد دلار است که 1.37 برابر رقم جی.دی.پی (GDP ) این کشور است.
مهرآور افزود: در کشورمان مجموع ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران که همه شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه را شامل می شوند معادل 410 هزار میلیارد تومان و به عبارتی اندکی بالاتر از 100 میلیارد دلار است که این رقم حدود یک چهارم تولید ناخالص ملی کشور است.
وی خاطر نشان کرد: مقایسه این 2 شاخص در 2 کشور نشان می دهد هم ارزشگذاری شرکت های بورسی ارزان صورت گرفته و همچنین هنوز همه شرکت های مهم و بزرگ کشورمان وارد بازار سرمایه نشدند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: همچنین این شاخص نشان می دهد که اقتصاد کشورمان می بایست به سمت عمق بخشیدن بیشتر در بازار سرمایه حرکت کند.
به گزارش ایرنا، بانک مرکزی، میزان جی.دی.پی ایران در سال 1395 را 12 هزار و 723 هزار میلیارد ریال برآورد کرده است.
جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد کشور به تدریج در حال افزایش است به طوری که ارزش معاملات بازار سرمایه از یک میلیون و 96 هزار میلیارد ریال در سال 91 به یک میلیون و 902 هزار میلیارد ریال در سال 95 رسیده است که رشدی 74 درصدی را نشان می دهد.
ارزش معاملات بورس در 6 ماه نخست سال 1396 حدود 881 هزار میلیارد ریال بوده است

رای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
اقتصام*2022 ** 6075*خبرنگار: میثم طاهری* انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۴۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (یک شنبه ۹ اردیبهشت) ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحد افت کرد و در کانال دو میلیون ۲۸۴ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار سرمایه ۰.۸۷ درصد ریزش کرد.


شاخص هم وزن ۰.۹۸ درصد افت کرد و در کانال ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.


در این بازار ۳۳۰ هزار معامله به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال انجام شد.


در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و وبملت بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.


در مقابل نماد‌های حکشتی و وامید بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.


شاخص کل فرابورس افت ۰.۹ درصدی را تجربه و در کانال ۲۵ هزار و ۲۸۹ واحدی ایستاد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس