Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@18:21:56 GMT

مورد عجیب تورم جهانی

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۰۲۴۷

به گزارش پارس نیوز،

 آماری که هفته گذشته در منطقه یورو منتشر شد، نشان داد که تولید ناخالص داخلی ۰.۶ درصد در سه ماهه دوم منتهی به سپتامبر (نرخ سالانه ۲.۴ درصد) افزایش یافت. شاخص رضایت اقتصادی به بالاترین سطح در 17 سال گذشته صعود کرد. با این‌همه زمانی که شورای سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا در 26 اکتبر دیدار کرد، تصمیم گرفت نرخ‌های بهره را بدون تغییر نزدیک به صفر حفظ کند و برنامه خرید اوراق قرضه خود را به مدت 9 ماه دیگر تمدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک مرکزی اروپا اعلام کرد روند خرید اوراق قرضه را هر ماه کمتر می‌کند و از ژانویه به 30 میلیارد یورو می‌رساند. اما ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا حاضر نشد یک تاریخ مشخص برای پایان برنامه خرید اوراق قرضه تعیین کند. وی استدلال کرد تا زمانی که تورم به هدف حدود دو درصد بانک مرکزی رشد نکند، تدابیر سیاست پولی آسان ضروری هستند. طبق آماری که چند روز بعد پس از نشست بانک مرکزی اروپا منتشر شد، نرخ تورم که شامل قیمت‌های غذا و انرژی نمی‌شود، از ۱.۱ به ۰.۹ درصد در اکتبر کاهش یافت. بدبختی‌ها در منطقه یورو در فاصله سال 2010 تا 2012 منحصر بودند، اما در وضعیت کنونی که تورم اندک مانده و سیاست پولی آسان اجرا می‌شود، مانند بسیاری از اقتصادهای بزرگ دیگر است.

پس از یک دهه که نرخ‌های بهره در رکورد پایینی قرار داشتند، بانک‌های مرکزی که حاضر نیستند سیاست پولی را تحکیم کنند، توجهات را به خود جلب کرده‌اند. کمیته سیاست پولی بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره مبنا را از ۰.۲۵ درصد به ۰.۵ درصد در دوم نوامبر افزایش داد که نخستین افزایش از سال 2007 بود. همان روز بانک مرکزی جمهوری چک نرخ‌های بهره را برای دومین بار در سال جاری افزایش داد. بانک مرکزی آمریکا که در ماه‌های مارس و ژوئن نرخ‌های بهره را افزایش داده بود، هفته گذشته نرخ‌های بهره را تغییر داد، اما احتمال افزایش نرخ‌های بهره در دسامبر وجود دارد.

ترکیه شاید تنها اقتصاد بزرگی باشد که دچار داغی بیش از حد شده است و بانک مرکزی این کشور در 26 اکتبر تصمیم گرفت نرخ‌های بهره را ثابت نگه دارد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که معتقد است نرخ‌های بهره بالا تورم‌زا بوده، از بانک مرکزی انتقاد کرده است. با این‌همه در اکثر اقتصادهای بزرگ تورم پایین هدف مورد نظر مانده و سیاست پولی تسهیلی بوده است.

بر اساس گزارش اکونومیست، بانک مرکزی برزیل نرخ‌های بهره را در 25 اکتبر از ۸.۲۵ درصد به ۷.۵ درصد کاهش داد. دو روز بعد بانک مرکزی روسیه نرخ بهره اصلی خود را به ۸.۲۵ درصد کاهش داد. بانک مرکزی ژاپن هفته گذشته تصمیم گرفت نرخ‌های بهره را بدون تغییر نگه دارد و به خرید اوراق به میزان 80 تریلیون ین (۷۰۰ میلیارد دلار) در سال ادامه دهد. این اقتصادها در حال قوت گرفتن هستند. در چنین شرایطی پایین ماندن تورم جهانی یک معما است.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۰۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی

بر اساس بودجه در سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی سودده ترین شرکت دولتی است و سهم ۲۳ درصدی از درامدهای بودجه از محل سود سهم شرکتهای دولتی را به خود اختصاص خواهد داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نگاهی به فهرست شرکتهای دولتی بر اساس سود سهام در بودجه سال 1403 نشان میدهد بانک مرکزی سهم 23 درصدی از سود سهام شرکتهای دولتی را به خود اختصاص داده و سود ده ترین شرکت دولتی میباشد.

در رتبه دوم شرکت ملی نفت قرار گرفته که 18 درصد از واریزی مربوط به سود سهام شرکتهای دولتی را به خود اختصاص داده است.

ایمیدرو 13 درصد از سود سهم شرکتهای دولتی و ملی گاز ایران نیز 6 درصد از این پرداختها را به خود اختصاص داده اند. پالایش نفت ابادان  و تهیه و تولید مواد معدنی نیز در رده های بعدی قرار گرفته اند. سازمان دریانوردی و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی نیز هر کدام سهم یک درصدی در این خصوص را روی دوش دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • ادامه رکوردزنی‌های دولت رئیسی؛ بالاترین تورم ۸۰ سال اخیر ایران ثبت شد
  • کنایه سنگین به دولت رئیسی؛ ژست کنترل تورم نگیرید، نتوانستید
  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود