Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@22:02:48 GMT

لاهور، شهری چشم نواز مرکز فرهنگ و قلب پاکستان

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۰۳۹۳

لاهور، شهری چشم نواز مرکز فرهنگ و قلب پاکستان

لاهور - ایرنا - ضرب المثل معروفی بین مردم پاکستان رایج است با این عنوان که، 'اگر لاهور را ندیده اید، مثل این است که به دنیا نیامده اید'، و این ضرب المثل ماهیت واقعی شهر زیبا و مرکز فرهنگ و ادب که به 'قلب پاکستان' لقب گرفته را می رساند.

به گزارش ایرنا، شهر لاهور قبل و پس از استقلال پاکستان از استعمار پیر انگلستان در سال 1947 میلادی، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و به همین دلیل از قدیم الایام تا عصر حاضر ضرب المثلی در میان مردم رواج یافته است مبنی بر اینکه ' اگر لاهور را ندیده اید مثل این می ماند که اصلا به دنیا نیامده اید ' .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این ضرب المثل نشان می دهد که این شهر با بافت فرهنگ، تاریخی، گردشگری و روی هم رفته زیبایی های خود تا چه حد در میان مردم پاکستان از اهمیت برخوردار است.
لاهور، دومین شهر بزرگ پاکستان و مرکز ایالت پنجاب پرجمیعت ترین و مهم ترین ایالت در این کشور به شمار می آید و به عنوان مرکز فرهنگی پاکستان نیز شمرده می شود.
بر اساس سرشماری سال 2017 جمعیت این شهر با رشد بیش از چهار درصدی نسبت به سال 1998 میلادی، به 11 میلیون 126 هزار و 285 نفر می رسد .
لاهور با خطوط جاده ای ریلی و هوایی به دیگر نقاط پاکستان و جهان متصل است و بزرگترین فرودگاه بین المللی پاکستان نیز در حومه شهر لاهور قرار دارد .
هر یک از شهرها و مناطق پاکستان به دلیل برخی خصوصیت ها و ویژگی ها از شهرت برخوردار است، اما از دیدگاه مردم این کشور شهر لاهور تنها به دلیل نام لاهور مشهور و در دلها مانده است .
لابه لای اوراق تاریخ، شهر لاهور با نام های مختلفی یاد شده است، اما تاریخ دقیق بنای آن مشخص نیست. برخی از مورخان معتقدند قدمت این شهر به 4 هزار سال می رسد .
با گشت و گذار بر اوراق کتاب های تاریخی به سادگی می توان دریافت که، شهر لاهور همیشه مرکز فرهنگی و تاریخی منطقه پنجاب بوده، به نحوی که این شهر لقب بزرگترین شهر پنجابی زبانان در جهان را نیز به خود اختصاص داده است .
در ادوار تاریخی، این شهر تحت سلطه حاکمان هندو و مسلمانان فارسی زبان بوده و سال ها پایتخت حکمرانان سلسله پادشاهی گورکانیان هند که در شبه قاره به سلسله مغول مشهور است، بود . پس از آن تا زمان تسلط فرقه سیک ها بر آن شهر، لاهور به وسیله چند تن از پادشاهان کوچک دست به دست شد و زمان استعمار انگلیس بر شبه قاره به عنوان مرکز ایالت پنجاب انتخاب شد.
شهر لاهور قبل از استقلال پاکستان به مرکز فعالیت مسلمانان تبدیل شد . پس از استقلال پاکستان نیز این شهر به مرکز سیاسی ، اقتصادی ، آموزشی ، فرهنگی و هنر در کشور تازه تاسیس تبدیل شد .
بیشترین فعالیت های موسیقی و فیلم سازی پاکستان نیز در این شهر صورت می گیرد و این شهر همچنین به شهر کریکت بازان مشهور پاکستانی نیز شهرت دارد.

**لاهور شهر بناهای تاریخی فراوان
شهر لاهور در زمان کنونی هر چند به شهری مدرن تبدیل شده است، اما وجود ابنیه و ساختمان های دولتی با معماری غربی از جمله موزه شهر، دادگاه عالی، دانشگاه پنجاب، اداره پست و کالج دولتی لاهور که در زمان سلطه انگلیس بنا شده بود، در میان ساختمان های بلند و مدرن امروزی در گوشه و کنار این شهر چشم هر بیننده را به خود خیره می کند .
در شمال غرب لاهور، محل بافت قدیمی شهر لاهور، برخی از دروازه های معروف دیوار قدیمی که زمانی دور تا دور شهر کشیده شده بود بر جای مانده است این دروازه ها که اکنون دور تا دور آن را بازارهایی شلوغ فراگرفته، توانسته است در برابر پدیده مدرنیزه شدن شهر مقاومت کند.
هوای شهر لاهور به طور معمول گرم و مرطوب است و بهترین فصل آن ماه فروردین می باشد که دما در آن گاه به 40 درجه سانتیگراد نیز می رسد.
فصل بارندگی های فصلی و موسمی در این شهر در ابتدای تابستان یعنی از خرداد ماه آغاز و تا سه ماه ادامه می یابد. سردترین ماه در این شهر دی ماه است که به دلیل رطوبت زیاد مه غلیظ بیشتر شهر را فرا می گیرد.
بیشتر ساکنان این شهر را مسلمانان و اقلیت آن را مسیحیان تشکیل می دهند، البته یک گروه کوچک از زرتشیان نیز در این شهر در فضای صلح و آرامش زندگی می کنند.
این شهر به دلیل وجود برخی از زیارتگاه های معروف متعلق به سیک ها و هندوها هر ساله پذیرای صدها هزار تن از این دو فرقه از اقصی نقاط جهان به ویژه کشور هند است.

** لاهور مرکز گردشگری پاکستان
شهر لاهور مرکز گردشگری پاکستان بوده و برخی از بافت های تاریخی این شهر در فهرست میراث فرهنگی و تاریخی سازمان یونسکو قرار دارد.
قلعه لاهور ، مسجد پادشاهی، باغ شالیمار، ساختمان موزه، مزار علامه اقبال لاهوری، مزار نور جهان همسر ایرانی یکی از پادشاهان گورکانیان هند ، مزار جهانگیر از پادشاهان گورکانیان ، مزار قطب الدین ایبک، مسجد تاریخی وزیر خان و ده ها مکان تاریخی دیگر باعث شده تا هر سال صدها هزار نفر از گوشه کنار جهان به این شهر سفر کنند .
شهر لاهور به شهر شب زنده دارها نیز معروف است و بازارها و رستوران های این شهر تا پاسی از شب باز است و مردم آن برخلاف ساکنان دیگر شهرها ترجیح می دهند تا پاسی از شب را در بیرون از خانه و در رستوران ها بگذارنند، به همین دلیل غذاهای محلی در لاهور از شهرت زیادی در پاکستان برخوردار است.

**شهر باغ ها و دانشگاه ها
این شهر همچنین به شهر باغ ها نیز معروف است. برخی از این باغ ها که در زمان پادشاهای گورکانی بنا شده همچنان با همان ابهت و شکوه قبلی پذیرای مردم و گردشگران خارجی است.
فرهنگ پاکستان طی دهه ها و سده های گذشته از شهر لاهور سرچشمه گرفته است .
این شهر به دلیل وجود برخی نهادها و موسسات آموزش عالی معروف در رشته مهندسی و پزشکی به محلی برای کسب دانش و علوم جدید برای دانشجویان خارجی نیز تبدیل شده است.

** پارک عمومی 'گلشن اقبال' لاهور، محل تجمع گردشگران
پارک عمومی 'گلشن اقبال' لاهور، به عنوان یکی از مهم ترین اماکن معروف لاهور است که در کنار آن، قلعه شاهی، سردیس مشاهیر پاکستان، مسجد شاهی، آرامگاه علامه اقبال لاهوری و محل عبادت پیروان سیک قرار دارد.
در این پارک که همه روزه پذیرای گردشگران فراوانی از داخل و خارج پاکستان است، به محل مناسبی برای تفریح مردم این شهر تبدیل شده است.

** لاهور، شهر ریکشاها و تاکسی ها
به گفته متخصصان امور شهری، لاهور به دلیل جمعیت یادی که دارد به یکی از شهرهای شلوغ پاکستان تبدیل شده و برای حمل و نقل در این شهر راهی جز استفاده از تاکسی ها و موتور سیکلت های سه چرخدار (ریکشاها) نیست.
رانندگی در این شهر با خودروی شخصی به دلیل تردد ریکشاها و تاکسی ها بسیار سخت بوده و بیشتر مردم ترجیح می دهند به دلیل شلوغی شهر، با موتورهای سه چرخدار تردد کرده یا کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند.
البته این روزها اجرای طرح عمرانی 'متروی شهر لاهور'به پیشرفت 75 درصدی رسیده است و مسئولان شهری لاهور امیدوارند با راه اندازی این تجهیزات، بخشی از ترافیک شهر کاهش یابد.
آساق**6125**1144سیدبهادر حسینی* انتشار دهنده: علیرضا جباری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۰۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۳۰۸ قطعه شی تاریخی چندهزارساله در چالوس

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ محسن سلیمانی گفت: در پی کسب خبری مبنی بر اینکه فردی قصد فروش چندین قطعه شیء تاریخی در شهرستان چالوس را دارد، موضوع در دستور کار مأموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی شهرستان قرار گرفت.

فرمانده انتظامی شهرستان چالوس، تصریح کرد: پس از هماهنگی‌های قضائی، مأموران با انجام اقدامات اطلاعاتی، متهم را شناسایی و دستگیر کردند.

سرهنگ سلیمانی همچنین اظهار کرد: در این عملیات بیش از ۳۰۸ قطعه شیء تاریخی، شامل اقلام زینتی وزیور آلات شامل گوشواره، انگشتر، مهره‌های سنگی و مروارید متعلق به دوران ساسانی، هخامنشی و عصر اسلام کشف شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این اشیا بخشی از فرهنگ و تمدن کشور است، بیان داشت: متهم پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شد و موضوع در دست بررسی است.

فرمانده انتظامی شهرستان در خاتمه با بیان این که قاچاق اشیا عتیقه و آثار باستانی تاراج فرهنگ و تاریخ کشور به شمار می‌رود، از مردم خواست در صورت شناسایی افراد سودجو و قاچاقچیان عتیقه و هرگونه مسائل امنیتی، مراتب را به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

کد خبر 6092174

دیگر خبرها

  • کشف اشیاء عتیقه‌ چند هزار ساله در چالوس
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • کشف ۳۰۸ قطعه شی تاریخی چندهزارساله در چالوس
  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد
  • «پای تختی هستیم»